Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
drndalo

#8926 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by drndalo »

O tom potom, ja imam interes i zivim za dan kada ce neko ko je krao (i moje) pare zaglaviti zatvora, cisto kao signal da to NIJE normalno i ljudski prihvatljivo ponasanje.

Da li vpce to biti ovaj put, ne znam, ali zivim i za dan kada ce pravosudnici znati da ce se i njihov rad ocjenjivati po kvalitetu, i da i oni mogu u bajbokanu.

Ova govna su meni svakako kriva od prvog dana... Kao sto napisah dosad vise puta, SVE sto je bilo od koraka u pitencijalnoj nabavci ove robe su usrali. Kao da su se trudili da svih 20 koraka useru. Statisticki su mogli pogrijesiti u jednom slucaju i da bar taj jedan bude ispravan... Ovo isto Nadrealisti.
joe_black

#8927 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

drndalo wrote: 30/12/2020 20:28 O tom potom, ja imam interes i zivim za dan kada ce neko ko je krao (i moje) pare zaglaviti zatvora, cisto kao signal da to NIJE normalno i ljudski prihvatljivo ponasanje.

Da li vpce to biti ovaj put, ne znam, ali zivim i za dan kada ce pravosudnici znati da ce se i njihov rad ocjenjivati po kvalitetu, i da i oni mogu u bajbokanu.

Ova govna su meni svakako kriva od prvog dana... Kao sto napisah dosad vise puta, SVE sto je bilo od koraka u pitencijalnoj nabavci ove robe su usrali. Kao da su se trudili da svih 20 koraka useru. Statisticki su mogli pogrijesiti u jednom slucaju i da bar taj jedan bude ispravan... Ovo isto Nadrealisti.
Mozes li mi samo objasniti: Kako su to tvoje pare? Kako je to neko mogao bez tvog znanja i dopustenja raspolagati tvojim novcem? Odakle tebi 10,5 mil?
drndalo

#8928 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by drndalo »

Eee, da ti je znat’...

Nego ovo je novi obrat, oni nisu potrosili tvoje, moje, nase pare iz budzeta, oni su potrosili mozda svoje pare?

Ja dok punim budzet, to su (i) moje pare. I tvoje su.
DonieBrasco

#8929 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

meridiyan wrote: 30/12/2020 15:39 Sud BiH u cijelosti potvrdio optužnicu u predmetu "Respiratori"

Nakon višemjesečne istrage Tužilaštvo BiH je optužnicu podiglo 4.decembra, a zatim je uputilo Sudu na potvrđivanje koje je bilo vratilo na doradu, ali na kraju ipak danas potvrdilo
Nijedan mediji da prenes ovo. :?
joe_black

#8930 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

drndalo wrote: 30/12/2020 20:47 Eee, da ti je znat’...

Nego ovo je novi obrat, oni nisu potrosili tvoje, moje, nase pare iz budzeta, oni su potrosili mozda svoje pare?

Ja cim se odvojim od novca za dadjbine, to vise nisu moje pare i ne vidim razliku izmedju trosenja tvog odnosno naseg novca na obnovu voznog parka politicara, trosenja na silnu reprezentaciju politicara, trosenje na plate policajaca koji malo pa malo su spremni jos da tuku narod koji im daje plate i ovog kriminalnog trosenja na respiratore...
Zato ne sikiraj se puno jer sve je to p.ckin dim, da samo znas na sta sve trose tvoje pare, jos bi te vise bolilo...Vjeruj da u predsjednistvu ne zele piti sokove koji nisu 100% vocnog sadrzaja niti tjesteninu bilo koju osim barille...hahahahaha
JThomas

#8931 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

hahahaha. hihihi. tržišne slobode hahhhaha. ko će meni reći koliko ću potrošiti hahahhaa.
drndalo

#8932 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by drndalo »

joe_black wrote: 30/12/2020 21:07

Ja cim se odvojim od novca za dadjbine, to vise nisu moje pare i ne vidim razliku izmedju trosenja tvog odnosno naseg novca na obnovu voznog parka politicara, trosenja na silnu reprezentaciju politicara, trosenje na plate policajaca koji malo pa malo su spremni jos da tuku narod koji im daje plate i ovog kriminalnog trosenja na respiratore...
Zato ne sikiraj se puno jer sve je to p.ckin dim, da samo znas na sta sve trose tvoje pare, jos bi te vise bolilo...Vjeruj da u predsjednistvu ne zele piti sokove koji nisu 100% vocnog sadrzaja niti tjesteninu bilo koju osim barille...hahahahaha
Sve ja to znam, ali znam i ko im je te pare da na raspolaganje.
zubi

#8933 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by zubi »

joe_black wrote: 30/12/2020 21:07 Ja cim se odvojim od novca za dadjbine, to vise nisu moje pare i ne vidim razliku izmedju trosenja tvog odnosno naseg novca na obnovu voznog parka politicara, trosenja na silnu reprezentaciju politicara, trosenje na plate policajaca koji malo pa malo su spremni jos da tuku narod koji im daje plate i ovog kriminalnog trosenja na respiratore...
Image
joint union

#8934 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joint union »

joe_black wrote: 30/12/2020 21:07

Smiješno pravo. Naravno da bi porezni obveznici trebali znati gdje idu njihove pare, to uopšte ne bi trebalo dovoditi u pitanje. Da je sreće, političari bi svoje plate, auta, beneficije, sekretarice itd itekako morali opravdavati, bas svaku marku. To im je i posao, izabrani su da upravljaju narodnim novcem. Da je te iste sreće, lešinari FFF.&co bi odavno kuckali kakav tunel sa kuglom oko noge i molili stražara sa pumparicom za dodatnu porciju vode. Možda sreća i nas (tu naravno ne ubrajam tebe i ove kuglagere gore) pomazi nekad, akobogda insallah.
Capljina74

#8935 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Capljina74 »

To je udar na BiH!

Upalio ga, čuje li se pip pop? Sve one tipke i lampice sto se pale i gase i sve to po cijeni dva za jedan!

Fikri orden, Seki novi terenac...
spreca

#8936 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by spreca »

Image
Capljina74

#8937 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Capljina74 »

Drugari,
Ko nije vidio kakva je borba ljudi na aparatima, koliko se pojedini pate i muče kao što sada gledam već danima taj ima ludu sreću. Dovoljno je reći da pojedine moraju da fiksiraju, vežu dok se bore sa manjkom kiseonika.
Ne smiju da ih sediraju zbog disanja.

Prošao sam rat, ali poslije ovoga neću biti miran narednih godina.

Fikri pas mater jebao! I svima njima zajedno.

Jeste li gladni, kučkini sinovi?

Da vam narod otvori fondove i svako kane po cenera?

Snimao bi i postavljao, ali ne smijem jer se radi o ljudima.
costacurta

#8938 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by costacurta »

Capljina74 wrote: 02/01/2021 15:18 Drugari,
Ko nije vidio kakva je borba ljudi na aparatima, koliko se pojedini pate i muče kao što sada gledam već danima taj ima ludu sreću. Dovoljno je reći da pojedine moraju da fiksiraju, vežu dok se bore sa manjkom kiseonika.
Ne smiju da ih sediraju zbog disanja.

Prošao sam rat, ali poslije ovoga neću biti miran narednih godina.

Fikri pas mater jebao! I svima njima zajedno.

Jeste li gladni, kučkini sinovi?

Da vam narod otvori fondove i svako kane po cenera?

Snimao bi i postavljao, ali ne smijem jer se radi o ljudima.
GoFna goFnjiva.
Mogao sam preći preko tendera namještenih, familije uhljebljene, ali kad skontam da sam ja ili dijete moje trebali biti spojeni na to smeće da mi život zavisi od Malinarevih respoiratora bijes me obuzme. Haram im svaka marka bila.
Znam da Dodik više na koronu ne gleda istim očima i da je drugi čovjek, valjda i svojim govnarima haverima otvori dušu i kaže kroz šta je prošao pa se i ovi skotovi dozovu pameti.
Ali mora neko odgovarati!!!!
ASAP!!
Capljina74

#8939 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Capljina74 »

Prijatelju,
U cetvrtak sam legao, i od tada ne mogu da zaspem. Opet proživljavam rat.

Gledam ljude kako se muče za svaki udah. Kidaju veze, brunile, grče se.

Toliko.
Novak20

#8940 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 »

Što je ovdje Bakir rekao o aferi respiratori ???

Koliko ja znam čitati i čitati između redova, Bakir nije rekao ništa o respiratorima. Osim da se treba krasti po zaslugama, a on koji zna za zasluge svojih ahbaba neće raditi nikakvu "hajku" niti iznositi prljav veš.

Jbt, dno dna. I Bakir kojem je osnovana tužba i sudski postupak "hajka" i kadije koji ga slušaju da ne vode ni postupak ni hajku kako treba.

Sreća njihova pa su navikli narod da ne mijenja prljav veš.
Afere "Asim i respiratori"

O aferama koje su potresle SDA u prošloj godini, "Asim" i "respiratori", Izetbegović na pitanje da li se kaje zbog određenih postupaka i da li bi danas drugačije postupio, odgovara negacijom.

"Ja sam čovjek koji se neće pridružiti linču kada se na nekoga krene. Kada je u pitanju afera 'Asim', radili su tu mnogi svašta i druga strana je svašta radila, lagala. Ali ja nisam želio da iznosim prljavi veš", kazao je Izetbegović.

Na konstataciju da nije dovoljno što je Asim Sarajlić podnio ostavku na funkcije u stranci, Izetbegović ističe da ne zna šta bi javnost uopšte zadovoljilo.

"Stvari su u javnosti dosta napuhane. Sarajlić je samo dokumentovan, ali i drugi su radili iste stvari. Stvar treba posmatrati u cjelini. Sarajlić je napravio grešku, ali zar maljoljetnog borca Armije koji je dva puta ranjavan treba baš dotući do kraja. Makijaveli kaže da treba, ja ne mislim tako", smatra predsjednik SDA.
costacurta

#8941 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by costacurta »

Capljina74 wrote: 02/01/2021 17:26 Prijatelju,
U cetvrtak sam legao, i od tada ne mogu da zaspem. Opet proživljavam rat.

Gledam ljude kako se muče za svaki udah. Kidaju veze, brunile, grče se.

Toliko.
Uh. :sad:
Baš mi je žao.
Nadam se da će biti sve ok.
Želim ti brzo ozdravljenje i što prije da se vratiš "u normalu" i da se nastavimo svađat' ko ljudi :thumbup:
meridiyan

#8942 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by meridiyan »

Kako nas Fikro zavrnu za pare ne bi me iznenadilo da u buducnosti snimi se film "Respirator"

tempuser

#8943 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

joe_black wrote: 28/12/2020 15:01 Jer se na te moze prijaviti gotovo svaka Doo, vjerovayno je i Fikret krenuo tim putem samo sto je zagrizao veliki kolac, nekome stao na rep, pa najebao sada dok skine zvono sa sebe:)
Al u qu... jedne žene!
Jel i dalje pokušavaš osporiti vezu Ševal Gabeljić - Asim Sarajlić tj da li i dalje pokušavaš vrijeđati tuđu inteligenciju, kao što to SDA radi, tvrdnjama da se tu Fikret našao samoslalno i u najboljoj namjeri?!?!? :-) :-) :-)
Na tenderima državnih institucija i državnih firmi po Zakonu o javnim nabavkama Malina ne bi ispunjavala ni osnovne uslove za učešće, a kamo li da im se komercijalni dio ponud razmatra.
tempuser

#8944 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

joe_black wrote: 28/12/2020 19:04 Vidim "vijest" o kriminalu koji se odvijao u Akuminijumu...205 miloncica. Jos da apsurd bude veci za ovaj kriminal su znale i ptice na grani, pa nikada nije ni podignuta optuznica ni protiv NN osobe, a kamoli nekog HDZ ovog direktora...
Interesantno kako slucaj aliminija ne privlaci ni priblizno paznje na forumu koliko privlaci ovaj slucaj kod kojeg je ishod tuzbe totalno neizvjestan...
Šta misliš jel Aluminij mogao proći bez Foodilovog klimoglava i parafa, isto ko što su resipratori mogli proći bez Jelkinog???
Razlika je samo što u HDZ-u to završavaju ozbiljni igrači, a SDA je spala na Sebiju, Fodila, Osima i Fikru koji ni izbore u rođenoj stranci ne mogu završiti kako treba.
Od SDA lopova koji vrijeđaju inteligenciju gori su samo SDA-ovci koji to rade džaba!
tempuser

#8945 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

"Ja sam čovjek koji se neće pridružiti linču kada se na nekoga krene. Kada je u pitanju afera 'Asim', radili su tu mnogi svašta i druga strana je svašta radila, lagala. Ali ja nisam želio da iznosim prljavi veš", kazao je Izetbegović.
Stvari su u javnosti dosta napuhane. Sarajlić je samo dokumentovan, ali i drugi su radili iste stvari. Stvar treba posmatrati u cjelini. Sarajlić je napravio grešku, ali zar maljoljetnog borca Armije koji je dva puta ranjavan treba baš dotući do kraja. Makijaveli kaže da treba, ja ne mislim tako", smatra predsjednik SDA."
Drugim riječima, krali smo mi i ranije, ali za ovo se doznalo! :evil:
Zeleni12

#8946 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Zeleni12 »

meridiyan wrote: 03/01/2021 01:33 Kako nas Fikro zavrnu za pare ne bi me iznenadilo da u buducnosti snimi se film "Respirator"

I snimiti nova epizoda serije "Mucke" sa Rodnijem i Delbojem koji negdje tamo u martu zaglave u Kini, u karantinu, i gledaju kako se obogatiti i na um im padne biznis sa respiratorima. A oni jeftino mogu doci samo do pokretnih respiratora koje pokusavaju uvaliti kao respiratore za intenzivnu njegu. Pa onda gledaju na netu spisak najkorumpiranijih zemalja svijeta i na mejlove drzavnih institucija salju ponude da mogu nabaviti respiratore i tu se Fadil upeca i gurne Fikreta u vatru. Rodni i Delboj googlaju o Fikretu i vide na google translate da se lik bavi malinama i da nema pojma o respiratorima, te je idealna zrtva za prevaru... Rodni i Delboj traze 2 mil. eura za respiratore, a ovi u Bosni ih zamole da naprave fakturu na 5 mil. eura...ma moze...
I tako Rodni i Delboj konacno postanu milioneri, a u medjuvremenu, nakon isteka karantina u Kini, uzivaju brojeci pare i smijuci se budalama u Bosni.
DonieBrasco

#8947 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

Kako je moguce da se nece istrazivati gdje je novac otisao ? :lol:
Capljina74

#8948 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Capljina74 »

Što bi?

Pa, bola', znamo.
JThomas

#8949 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

a ne može iz kine ni fbi istražiti. jedino kad bi slučajno nabasali da se vratilo negdje ovdje.
DonieBrasco

#8950 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

Nije ni otislo !

Ali gdje je zdrava logika ovih tuzitelja da se akete ne pita gdje su pare. :-)

Ja to zamisljam kao krimosa koji pljacka banku on uzme pare, ovi ga uhvate i kazu mu neka ti para zadrzi ti to, ovaj ode u zatvor - odlezi izađe vani i bude kralj ili ako nista ostanu pare pododici ili nekom njegovom.
Last edited by DonieBrasco on 03/01/2021 16:40, edited 1 time in total.
Locked