Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
mirza13
#107576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kad li ce optika, Sarajevo Giga grad 2019/2020/2021........
-
tnt-tunja
#107577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Iz ovoga ce najvise profitirati korisnici kojima arena sport nista ne znaci.
Moje misljenje je da nikome arene ne bi trebale predstavljati neki mega problem jer ko hoce naci ce alternativu, dal je to bht, arenacloud ili nesto treće.
Opustite se malo
Moje misljenje je da nikome arene ne bi trebale predstavljati neki mega problem jer ko hoce naci ce alternativu, dal je to bht, arenacloud ili nesto treće.
Opustite se malo
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#107578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Šta mi nudite umjesto Arena kanala?
U protivnom sutra pišem raskid ugovora...
Šta mi nudite umjesto Arena kanala?
U protivnom sutra pišem raskid ugovora...
-
NecuVise
#107579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To svakako, ali eto kao što ste naveli ranije na taj način je slika prilično loša pa je to baš za krajnju nuždu.typeOnegative wrote: ↑02/01/2021 23:12Znam ja šta on pita, samo sam mu rekao da može i tako (ako mu tv ima opciju), jer nema drugog načina.NecuVise wrote: ↑02/01/2021 22:36Prvo se nauči čitati a nakon toga se nauči osnovama komunikacije. Kad to završiš javi se da ti objasnim gdje fulaš čitav stadion.
To naravno može, ali on ne pita o tome nego o castanju sa aplikacije na istu aplikaciju kao što se može u youtube aplikaciji. To je skroz drugačije od screen mirroringa.typeOnegative wrote: ↑02/01/2021 22:13
... Može i ako mobitel i tv podržavaju "mirroring" tj da se sadržaj screena mobitela projicira na tv... Koristio tako dugo dok nisam imao smart tv app za vraćanje programa i VOD ( lg tv) .. Jest da nije kvalitet slike kao preko prave app, ali jbga za muku može![]()
-
Nedzada
#107580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako ste svi dosadni ... isto ponavljate.
A neće vas dvoje otići sa telemaha ukupno.
A neće vas dvoje otići sa telemaha ukupno.
-
Hakiz
- studeni76
#107582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa i nema bas alternative. Zahebano je kad zivis u pola grada a nas cijenjeni BH Telecom ti kaze da nemaju uslova da mi daju Moja TV. Tako da ostaje okupatorski Telemach ili IPTV (a za to nemam zivaca)
- quoter
#107583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako te neko zivka cijeli decembar i spominje arene u ponudi i onda kad potpišeš nema arena, nije li to u pravnom smislu prevara?
Jednom su mene ovako nasankali, pa sad ne želim ugovor, dobro je da sam odolio svim onim "poklonima" koje su mi nudili jer sam redovni platiša, sad me ništa ne sprječava da im vratim opremu.
Jednom su mene ovako nasankali, pa sad ne želim ugovor, dobro je da sam odolio svim onim "poklonima" koje su mi nudili jer sam redovni platiša, sad me ništa ne sprječava da im vratim opremu.
-
Hakiz
#107584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Lijepa analogna samo zbog interneta 
-
tukizahou
#107585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto je jako zanimljivo,kako ono kazu,gdje ima dima ima i vatre,nisu ih izbacili iz liste kanala ni na tv-u ni na eon aplikaciji,tako da mislim jos nista nije gotovo....
- _Reds_
#107586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Oni su duzni javni objaviti prava korisnika u vezi ovoga, da li uz racuna ili na web stranici.okocha wrote: ↑02/01/2021 22:27 Ne moze se cijena tako lako korigovati i da hoce. Mora to ici dosta ranije pa da RAK da odobrenje itd. Al svakako i nece ici promjena cijene. Mogu jedino napraviti akciju snizenja cijene na odredjeni period i to je to ali naravno uz potpis novog ugovora.
Mislim da zakonski imas rok od mjesec dana da se odjavi bez penala i to je to. Vec nakon mjesec ne mozes i svi penali idu korisniku na stetu. Tu nema suda ni tuzbi koji ce ici tebi u korist jer je to po uslovima RAKa kao i aneksa kojeg potpisujes .
Dosta ljudi to ne zna a i oni koji znaju bice na neki nacin zavuceni ovih mjesec dana od strane podrske da ostanu. Neke stete ce sigurno biti al opet mislim da ce izgubiti mozda maks 5% korisnika.
- drug_profi
- drug_profi
#107588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nisu. Ovdje se ocigledno odvija zestoki fajt.
UG je podlo ubacio Nova S i zajebo kupce SK paketa.
Nicija nije za ramazana, a ja jako vodim racuna o tome sa kakvim firmama saradjujem i od koga kupujem usluge.
Prevaranti, robovlasnici za mene nisu opcija.
Ugovor tece jos 18 mjeseci, pa cemo vidjeti. Dotle ce se IPTV preko 4G mreze mozda i afirmisati da postane prihvatljivo.
- Leopard_SA
#107589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovdje se nameće jedno pitanje koji bi velikom broju korisnika sada puno olakšalo situaciju.
Da li ja kao korisnik njihovih usluga imam zakonsko pravo da raskinem ugovor bez ikakvih penala i naknada zbog njihovog izbacivanja ArenaSport kanala iz ponude?
Da li ja kao korisnik njihovih usluga imam zakonsko pravo da raskinem ugovor bez ikakvih penala i naknada zbog njihovog izbacivanja ArenaSport kanala iz ponude?
-
Dzematlija
#107590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od kojeg dana se ima 30 dana za raskid ugovora?Vidal89 wrote: ↑02/01/2021 23:18 Zakonski 30 dana imate da raskinete ugovor sve ostalo je zavlacenje i pokusavaju da vas okrenu od toga.
Telemach je visoko letio a sada pada, ono sa novom bh i kurcenjem sa velikim ponosom u toku emisija kako oni jedini prenose repku i ep i sp itd im se obilo o glavu.
Telemach samo izvlaci pare iz BIH i to ih jedino zanima, vi korisnici ste im ovce za sisanje.
- drug_profi
#107591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemas ako Arena sport nije eksplicitno navedena kao benefit za produzenje ugovora, pošto u ugovoru postoji član koji UG grupi daje pravo za izmjenu programske sheme.Leopard_SA wrote: ↑03/01/2021 00:38 Ovdje se nameće jedno pitanje koji bi velikom broju korisnika sada puno olakšalo situaciju.
ALI da sam na njihovom mjestu ja bih dao svakom pravo mjesec dana da raskine ugovor. To bi bitno popravilo dojam kod svih da je ovo situacija koja je nastala izvan njihove kontrole. Time popravio i imidz kompanije. A ne vjerujem da bi broj raskida bio prevelik.
- fusion_ba
#107592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Stvarno je zanimljivo da Telemach jos nije izbacio Arene sa liste kanala, kao sto ni mtel nije izbacio Sport Klubove. Samo crn ekran i kod jednih i kod drugih.
Mozda jos ima sanse za pregovore kad prodju ovi neradni dani i kad vide tolike korisnike u poslovnicama.
Mozda jos ima sanse za pregovore kad prodju ovi neradni dani i kad vide tolike korisnike u poslovnicama.
-
zdruzdjo
#107593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel se vi zajee...te sa ovim banerima u kojima (karikiram) govorite kako je Lada Niva bolja od Mercedes GL?
Halooo, Mozda ima ljudi koji nisu bas na intelektualnom nivou jaki, ali ovim vrijedjate inteligenciju velikog djela svojih korisnika.
Pa NEMOJTE. Samo dodatno kupujete eksere za svoj kovceg ovakvim izjavama na stranici i ovdje na forumu.
Barem sutite i pokusajte necim opipljivim kompenzirati stetu. Ovim sigurno necete. Budite sigurni u ogroman gubitak svojih korisnika u narednih 30 dana a veeeeliki je upitnik u vrbovanju novih korisnika ili produzavanje ugovora vec postojecih.

Halooo, Mozda ima ljudi koji nisu bas na intelektualnom nivou jaki, ali ovim vrijedjate inteligenciju velikog djela svojih korisnika.
Pa NEMOJTE. Samo dodatno kupujete eksere za svoj kovceg ovakvim izjavama na stranici i ovdje na forumu.
Barem sutite i pokusajte necim opipljivim kompenzirati stetu. Ovim sigurno necete. Budite sigurni u ogroman gubitak svojih korisnika u narednih 30 dana a veeeeliki je upitnik u vrbovanju novih korisnika ili produzavanje ugovora vec postojecih.

- Leopard_SA
#107594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znači da je opet krajnji korisnik izvukao deblji kraj...drug_profi wrote: ↑03/01/2021 00:47 Nemas ako Arena sport nije eksplicitno navedena kao benefit za produzenje ugovora, pošto u ugovoru postoji član koji UG grupi daje pravo za izmjenu programske sheme.
ALI da sam na njihovom mjestu ja bih dao svakom pravo mjesec dana da raskine ugovor. To bi bitno popravilo dojam kod svih da je ovo situacija koja je nastala izvan njihove kontrole. Time popravio i imidz kompanije. A ne vjerujem da bi broj raskida bio prevelik.
Što je najgore, najveći dio vremena ispred TV provedem gledajući ArenaSport i Sportklub kanale i izmešu ostalog ti kanali su glavni razlog prelaska mog domaćinstva na Telemach, a sada ih izbacuju iz ponude.
A da ne govorim o njihovom internetu. Brzine su solidne, ali stabilnost je nikakva. Stalno se gubi konekcija...
Sramota od njih, ali može im se izgleda
- fusion_ba
#107595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad nema Arene valja i ATV 

- dend
#107596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trebalo bi da operater objavi 30 dana prije promjene usluge, međutim oni su objavili službeno 31.12.2020 i trebalo bi brojati 30 dana od tog datumaDzematlija wrote: ↑03/01/2021 00:43Od kojeg dana se ima 30 dana za raskid ugovora?Vidal89 wrote: ↑02/01/2021 23:18 Zakonski 30 dana imate da raskinete ugovor sve ostalo je zavlacenje i pokusavaju da vas okrenu od toga.
Telemach je visoko letio a sada pada, ono sa novom bh i kurcenjem sa velikim ponosom u toku emisija kako oni jedini prenose repku i ep i sp itd im se obilo o glavu.
Telemach samo izvlaci pare iz BIH i to ih jedino zanima, vi korisnici ste im ovce za sisanje.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#107597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ZAKON O OBLIGACIONIM ODNOSIMA
https://www.paragraf.ba/propisi/fbih/za ... osima.html
III - RASKIDANJE UGOVORA ZBOG NEISPUNJENJA
Prava jedne strane kad druga strana ne ispuni svoju obavezu
Član 124
U dvostranim ugovorima, kad jedna strana ne ispuni svoju obavezu, druga strana može, ako nije što drugo određeno, zahtijevati ispunjenje obaveza ili, pod uslovima predviđenim u idućim članovima, raskinuti ugovor prostom izjavom, ako raskid ugovora ne nastupa po samom zakonu, a u svakom slučaju ima pravo na naknadu štete.
Raskidanje ugovora prije isteka roka
Član 128
Kad je prije isteka roka za ispunjenje obaveze očigledno da jedna strana neće ispuniti svoju obavezu iz ugovora, druga strana može raskinuti ugovor i zahtijevati naknadu štete.
V - NEMOGUĆNOST ISPUNJENJA
Nemogućnost ispunjenja za koju ne odgovara ni jedna strana
Član 137
(1) Kad je ispunjenje obaveze jedne strane u dvostranom ugovoru postalo nemoguće zbog događaja za koji nije odgovorna ni jedna ni druga strana, gasi se i obaveza druge strane, a ako je ova nešto ispunila od svoje obaveze, može zahtijevati vraćanje po pravilima o vraćanju stečenog bez osnova.
(2) U slučaju djelimične nemogućnosti ispunjenja, zbog događaja za koji nije odgovorna ni jedna ni druga strana, druga strana može raskinuti ugovor, ako djelimično ispunjenjene ne odgovara njenim potrebama, inače, ugovor ostaje na snazi, a druga strana ima pravo da zahtijeva srazmjerno smanjenje svoje obaveze.
https://www.paragraf.ba/propisi/fbih/za ... osima.html
III - RASKIDANJE UGOVORA ZBOG NEISPUNJENJA
Prava jedne strane kad druga strana ne ispuni svoju obavezu
Član 124
U dvostranim ugovorima, kad jedna strana ne ispuni svoju obavezu, druga strana može, ako nije što drugo određeno, zahtijevati ispunjenje obaveza ili, pod uslovima predviđenim u idućim članovima, raskinuti ugovor prostom izjavom, ako raskid ugovora ne nastupa po samom zakonu, a u svakom slučaju ima pravo na naknadu štete.
Raskidanje ugovora prije isteka roka
Član 128
Kad je prije isteka roka za ispunjenje obaveze očigledno da jedna strana neće ispuniti svoju obavezu iz ugovora, druga strana može raskinuti ugovor i zahtijevati naknadu štete.
V - NEMOGUĆNOST ISPUNJENJA
Nemogućnost ispunjenja za koju ne odgovara ni jedna strana
Član 137
(1) Kad je ispunjenje obaveze jedne strane u dvostranom ugovoru postalo nemoguće zbog događaja za koji nije odgovorna ni jedna ni druga strana, gasi se i obaveza druge strane, a ako je ova nešto ispunila od svoje obaveze, može zahtijevati vraćanje po pravilima o vraćanju stečenog bez osnova.
(2) U slučaju djelimične nemogućnosti ispunjenja, zbog događaja za koji nije odgovorna ni jedna ni druga strana, druga strana može raskinuti ugovor, ako djelimično ispunjenjene ne odgovara njenim potrebama, inače, ugovor ostaje na snazi, a druga strana ima pravo da zahtijeva srazmjerno smanjenje svoje obaveze.
- dend
#107598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postoji uvijek sansa da ce nesto dogovoriti aliii... treba imati na umu da ako ne dogovore ,a prođe 30 dana onda se gubi ono pravo na raskid na stetu operatera ( osim ako naknadno to ne ponude korisnicima
Mozda su ostavili da bi najvjernije ostavili u nadi ce se vratiti kanali pa da brze prođe 30 dana ? Zašto nude nove ugovore ako misle da ce vratiti kanale ? Velika je i sansa da i ako vrate kanale da ce usluga poskupiti jer Arena insistira da citav paket bude u osnovnoj, a HD kao dodatni, za razliku gdje su dosad bili kao dodatni.
Prijateljski prijedlog za one koje imaju strpljenje i zele bezbolnije proći jeste da pokusaju traziti raskid ugovorne obaveze ali da nastave koristiti uslugu dok ne skontaju kako dalje ( barem mjesec )
- Derdiyok
#107599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nakon što sam citirao da mi fixni nije zvonio uopšte, isto tako i da mobitel nije pogrešan, tek sad primjetih da su editovali ovaj post sa slike i izbacili rečenicu u kojoj pišu da su zvali haha.

- JavierBosnia
#107600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidis to se cini pametna ideja. Da li je moguce traziti prekid ugovora (valjda nista ne gubim time?), a nastavak usluge. Pa ako vrate arene, potpisem novi ugovor, ako ne vrate slobodan sam da odlucujem sta daljedend wrote: ↑03/01/2021 01:14
Postoji uvijek sansa da ce nesto dogovoriti aliii... treba imati na umu da ako ne dogovore ,a prođe 30 dana onda se gubi ono pravo na raskid na stetu operatera ( osim ako naknadno to ne ponude korisnicima)
Mozda su ostavili da bi najvjernije ostavili u nadi ce se vratiti kanali pa da brze prođe 30 dana ? Zašto nude nove ugovore ako misle da ce vratiti kanale ? Velika je i sansa da i ako vrate kanale da ce usluga poskupiti jer Arena insistira da citav paket bude u osnovnoj, a HD kao dodatni, za razliku gdje su dosad bili kao dodatni.
Prijateljski prijedlog za one koje imaju strpljenje i zele bezbolnije proći jeste da pokusaju traziti raskid ugovorne obaveze ali da nastave koristiti uslugu dok ne skontaju kako dalje ( barem mjesec )
Glavno mi je gubim li ista raskidom ugovora, a nastavkom koristenja usluga?