Poslao sam mail, ali ko zna kad će odgovor. Praznici ovo ono...dend wrote: ↑01/01/2021 21:23Ništa više se ne navodi o ograničenjima korištenja usluge ,a u odnosu na ISPdend wrote: ↑01/01/2021 21:22 MojaWeb TV
Specifični uslovi korištenja 6.5.4Preuzeto sa https://www.bhtelecom.ba/ sa dna stranice, cjenovnik, unutra Specifični uslovi korištenja 6.5.4SpoilerShowČlan 2.
(1) Korisnici Moja webTV usluge BH Telecoma mogu biti:
• pretplatnici paketa usluga BH Telecoma: MojaTV (paketi koji uključuju Internet komponentu), netFlat kao i korisnici BH Mobile mreže (postpaid, prepaid i paketi sa kombinovanim načinom plaćanja),
• korisnici drugih Internet servis providera“.
(1) Osnovni uslov za korištenje usluge Moja webTV je da korisnik posjeduje odgovarajući terminalni uređaj putem kojeg je moguće korištenje usluge, kao i širokopojasni pristup Internetu koji korisnik plaća po cijenama i uslovima svog Internet providera neovisno od Moja webTV usluge.
Član 3.
(1) Moja webTV - postpaid način korištenja omogućen je pretplatnicima usluga BH Telecoma kojima se u skladu sa Cjenovnikom, usluga Moja webTV omogućava na zahtjev kao dodatna usluga i koji je plaćaju u okviru mjesečnog računa korištene osnovne usluge.
(2) Naknada za korištenje usluge naplaćuje se u punom iznosu bez obzira na broj dana korištenja usluge tj. nezavisno od datuma aktivacije/deaktivacije usluge.
(3) Moja webTV uslugu pretplatnici mogu koristiti putem fiksne ili mobilne širokopojasne mreže.
Član 4.
(1) Moja webTV - prepaid način plaćanja, omogućava korisnicima da uslugu Moja webTV aktiviraju kao osnovu uslugu i izvrše plaćanje unaprijed za odabrani period korištenja putem usluge online plaćanja.
Probaj preko [email protected] dobiti tačnije informacije
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Dzontra_Volta
#74476 Re: BHTelecom All About
- PlusSA
#74477 Re: BHTelecom All About
Doduše nadam se nekoj brzoj prodaji.
Dosta je bila parola idemo prvi dajemo više
- mc-twin
#74478 Re: BHTelecom All About
Blago se tebi kad nemas pametnijih stvari od ovoga (pravljenja tabela).
- dend
#74479 Re: BHTelecom All About
Radi email podrska, meni su danas na jedan upit odgovoriliDzontra_Volta wrote: ↑01/01/2021 22:16Poslao sam mail, ali ko zna kad će odgovor. Praznici ovo ono...dend wrote: ↑01/01/2021 21:23Ništa više se ne navodi o ograničenjima korištenja usluge ,a u odnosu na ISPdend wrote: ↑01/01/2021 21:22 MojaWeb TV
Specifični uslovi korištenja 6.5.4Preuzeto sa https://www.bhtelecom.ba/ sa dna stranice, cjenovnik, unutra Specifični uslovi korištenja 6.5.4SpoilerShowČlan 2.
(1) Korisnici Moja webTV usluge BH Telecoma mogu biti:
• pretplatnici paketa usluga BH Telecoma: MojaTV (paketi koji uključuju Internet komponentu), netFlat kao i korisnici BH Mobile mreže (postpaid, prepaid i paketi sa kombinovanim načinom plaćanja),
• korisnici drugih Internet servis providera“.
(1) Osnovni uslov za korištenje usluge Moja webTV je da korisnik posjeduje odgovarajući terminalni uređaj putem kojeg je moguće korištenje usluge, kao i širokopojasni pristup Internetu koji korisnik plaća po cijenama i uslovima svog Internet providera neovisno od Moja webTV usluge.
Član 3.
(1) Moja webTV - postpaid način korištenja omogućen je pretplatnicima usluga BH Telecoma kojima se u skladu sa Cjenovnikom, usluga Moja webTV omogućava na zahtjev kao dodatna usluga i koji je plaćaju u okviru mjesečnog računa korištene osnovne usluge.
(2) Naknada za korištenje usluge naplaćuje se u punom iznosu bez obzira na broj dana korištenja usluge tj. nezavisno od datuma aktivacije/deaktivacije usluge.
(3) Moja webTV uslugu pretplatnici mogu koristiti putem fiksne ili mobilne širokopojasne mreže.
Član 4.
(1) Moja webTV - prepaid način plaćanja, omogućava korisnicima da uslugu Moja webTV aktiviraju kao osnovu uslugu i izvrše plaćanje unaprijed za odabrani period korištenja putem usluge online plaćanja.
Probaj preko [email protected] dobiti tačnije informacije
- dend
#74480 Re: BHTelecom All About
Hvala puno, sretna ti nova godinamc-twin wrote: ↑01/01/2021 22:22Blago se tebi kad nemas pametnijih stvari od ovoga (pravljenja tabela).![]()
-
zippoo87
#74481 Re: BHTelecom All About
Pitanje za insajdere iz BHTa
Da li znaju dokle se doslo sa provlacenjem optike u gradu Gracanici i kada je u planu pustanje u opticaj optike...
Znam da su ljetos spajali u svojim cijevima ali ne znam jos nikoga ko je poceo koristiti uslugu ?
Zanima me brzina interneta preko 50 Mbps i upload barem 6-7 Mbps a i sportski kanali...jer su ovi smecari iz Telemacha izbacili arenu...pa ako bi se i ovdje sve poklopilo i ako bi imao veliku brzinu neta i sve ostalo,da razmotrim opet povratak u ovaj tabor...kod mene nema emocija,nego ko vise da za manje para,to koristim,pa ako pokvare,onda trazim alternative...kao sto je Telemach sada zasrao
Da li znaju dokle se doslo sa provlacenjem optike u gradu Gracanici i kada je u planu pustanje u opticaj optike...
Znam da su ljetos spajali u svojim cijevima ali ne znam jos nikoga ko je poceo koristiti uslugu ?
Zanima me brzina interneta preko 50 Mbps i upload barem 6-7 Mbps a i sportski kanali...jer su ovi smecari iz Telemacha izbacili arenu...pa ako bi se i ovdje sve poklopilo i ako bi imao veliku brzinu neta i sve ostalo,da razmotrim opet povratak u ovaj tabor...kod mene nema emocija,nego ko vise da za manje para,to koristim,pa ako pokvare,onda trazim alternative...kao sto je Telemach sada zasrao
-
zbunjola71sa
- dend
#74483 Re: BHTelecom All About
Gracanica ima preko 1500 korisnika na optici u gradu. Provjeri sa lokalnim radnicima mogucnost prikljucka tako sto ces podnijet zahtjev za uslugu ,a oni ce ti reci da li moze.zippoo87 wrote: ↑01/01/2021 22:29 Pitanje za insajdere iz BHTa
Usput, u Gracanici imas korisnike bhT koji koriste mojatv net briznu 500/100 bez problema duzi period
Last edited by dend on 01/01/2021 22:36, edited 1 time in total.
- mc-twin
#74485 Re: BHTelecom All About
-
zbunjola71sa
-
zippoo87
#74487 Re: BHTelecom All About
Nisam znao za ove informacije,jer je brat na lokaciji gore na Lamelama trazio i nije dobio optiku...on zivi u zgradi ,novogradnja.dend wrote: ↑01/01/2021 22:35Gracanica ima preko 1500 korisnika na optici u gradu. Provjeri sa lokalnim radnicima mogucnost prikljucka tako sto ces podnijet zahtjev za uslugu ,a oni ce ti reci da li moze.zippoo87 wrote: ↑01/01/2021 22:29 Pitanje za insajdere iz BHTa
Usput, u Gracanici imas korisnike bhT koji koriste mojatv net briznu 500/100 bez problema duzi period![]()
Ja sam isto u gradu,trebalo bi onda da moze i do mene optika ,od poste sam udaljen mozda 500 m zracne linije
- PlusSA
#74488 Re: BHTelecom All About
Ma može bhtelecom što šta al nece u tome je cijela poenta njihovog posla i filozofije
Zato ce se prodati, al nije baš sve ni njihovom krivicom trpanja ljudi.
Zato ce se prodati, al nije baš sve ni njihovom krivicom trpanja ljudi.
- mc-twin
#74489 Re: BHTelecom All About
zbunjola71sa wrote: ↑01/01/2021 22:44sto bi rekao nas najuspjesniji trener ,momak ti si ovde zalutao
- zateznistub
#74490 Re: BHTelecom All About
E ovdje se apsolutno slažem sa tobom. BHT da ima malo bolji menagement pomeo bi sve ostale. Ali koliko god jeste krivica pomenutih još je veća krivica stranke u Bošnjaka koja BHT samo vidi kao kokoš sa zlatnim jajima i mjesto gdje se zapošljavaju podobni i oni kojima samo cipele vire iz guzica onih u vrhu. Onog trenutka, kad ta ista kokoš prsusi, hladno će je prodati... To isto prodavanje će biti i plus i minus kako uposlenim tako i nama kao korisnicima...
-
noviclan
#74491 Re: BHTelecom All About
Adi zahiragiczateznistub wrote: ↑02/01/2021 10:09E ovdje se apsolutno slažem sa tobom. BHT da ima malo bolji menagement pomeo bi sve ostale. Ali koliko god jeste krivica pomenutih još je veća krivica stranke u Bošnjaka koja BHT samo vidi kao kokoš sa zlatnim jajima i mjesto gdje se zapošljavaju podobni i oni kojima samo cipele vire iz guzica onih u vrhu. Onog trenutka, kad ta ista kokoš prsusi, hladno će je prodati... To isto prodavanje će biti i plus i minus kako uposlenim tako i nama kao korisnicima...
- zateznistub
-
noviclan
#74493 Re: BHTelecom All About
Jedno pitanje prelazak sa extra m na extra net paket koliko vremenski moram biti na extra netu ako budem zelio da se vratim na extra m ili extra s hvala
- dend
-
noviclan
#74495 Re: BHTelecom All About
Nemam uopce ugovora, ako se sjecam nekada je bilo tri mjeseca ako se ne varam promjena izmedju paketa ili to vise nema 
- dend
#74496 Re: BHTelecom All About
Aha, imas ugovor ali ne i ugovornu obavezu
Mislim da imas pravo promjeniti paket nakon 90 dana
A inace korisnik pod ugovornom obavezom nema prave bez penala smanjiti paket odnosno moze besplatno povecati paket
- -Chesterfield-
#74497 Re: BHTelecom All About
Naravno da može. Samo je problem što oni ne raspolažu sa novcem koji zarade. Država uzme novac od dobiti i preusmjeri u izgradnju tunela...
https://m.alibaba.com/product/607320024 ... 1S100.html
Ovi ormarići bi trebali da rastu kao gljive.
Nije to nešto posebno skupo. A omogućili bi korisnicima veće brzine. Odnosno ne bi bili zakovani na brzinu od 5/05 ili 10/07
Jer im većina korisnika nema tehničke mogućnosti za veće brzine. Znači ne treba optika, nego omogućiti svim korisnicima vdsl.
Oni čak ne žele po automatizmu da prebace korisnike na vdsl i kada imaju tehničke mogućnosti.
- dend
#74498 Re: BHTelecom All About
Treba optika i do tih ormarica, a od ormarica dalje treba xdsl kablo ( a ne telefonsko ) da bi sve radilo kako treba. I opet ni nabavka niti radovi nisu problem vec lokalne/opstinske vlasti jer nisu svi razpolozeni da dozvole bhtu da prekopavaju ulice kao sto su u Gracanici i Gradaccu, a vecina problema unapredjenja mreze zastaje upravo pred opstinom kada se treba odobriti plan rada ( Lukavac 2011 ) pa tako konkretni planovi padaju samo zato sto se sve radi po legali.-Chesterfield- wrote: ↑02/01/2021 11:15Naravno da može. Samo je problem što oni ne raspolažu sa novcem koji zarade. Država uzme novac od dobiti i preusmjeri u izgradnju tunela...
https://m.alibaba.com/product/607320024 ... 1S100.html
Ovi ormarići bi trebali da rastu kao gljive.
Nije to nešto posebno skupo. A omogućili bi korisnicima veće brzine. Odnosno ne bi bili zakovani na brzinu od 5/05 ili 10/07
Jer im većina korisnika nema tehničke mogućnosti za veće brzine. Znači ne treba optika, nego omogućiti svim korisnicima vdsl.
Oni čak ne žele po automatizmu da prebace korisnike na vdsl i kada imaju tehničke mogućnosti.
- -Chesterfield-
#74499 Re: BHTelecom All About
Znam da treba optika do ormarića. A o kakvom xdsl kablu govoriš?dend wrote: ↑02/01/2021 11:21
Treba optika i do tih ormarica, a od ormarica dalje treba xdsl kablo ( a ne telefonsko ) da bi sve radilo kako treba. I opet ni nabavka niti radovi nisu problem vec lokalne/opstinske vlasti jer nisu svi razpolozeni da dozvole bhtu da prekopavaju ulice kao sto su u Gracanici i Gradaccu, a vecina problema unapredjenja mreze zastaje upravo pred opstinom kada se treba odobriti plan rada ( Lukavac 2011 ) pa tako konkretni planovi padaju samo zato sto se sve radi po legali.
Znam da može postojeće kablo. Problem je udaljenost tog telefonskog kabla do ormarića. Najbolje radi do 600 m udaljenosti.
Što se tiče prokopavanja ulica to jeste problem. Ali mogu i oni kao i drugi iznajmiti bandere, tamo gdje je problem kopanje zemlje.
Sela sva mogu riješiti preko bandera.
- PlusSA
#74500 Re: BHTelecom All About
Svaka cast da krenemo konacno sa pravim postovima vezano za BHTelecom
Meni je najviše krivo "laganja" 25/2 mbps na sajtu a i ako može brže oni ti prikljuce ADSL 10/1. (A može brže)
Ja cesto blatim BHtelecom al korisnik sam usluge od ADSL-a 3GB davno još i dial up.
Produžio sam ugovor prije 3-4 mjeseca (tražio sam raskid) pa tek tad su poslali montera pustili mi VDSL sa 20/2 mbps za istu cijenu.
Dosta je izgovora i stavljanja problema pod tepih.
Mada svakako je kasno za oporavak, prodaja je neminovna.
Meni je najviše krivo "laganja" 25/2 mbps na sajtu a i ako može brže oni ti prikljuce ADSL 10/1. (A može brže)
Ja cesto blatim BHtelecom al korisnik sam usluge od ADSL-a 3GB davno još i dial up.
Produžio sam ugovor prije 3-4 mjeseca (tražio sam raskid) pa tek tad su poslali montera pustili mi VDSL sa 20/2 mbps za istu cijenu.
Dosta je izgovora i stavljanja problema pod tepih.
Mada svakako je kasno za oporavak, prodaja je neminovna.