Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Sigma90

#20776 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

palermo wrote: 01/01/2021 16:20
zrakomlat wrote: 01/01/2021 10:39
Jbg Palermo, nemoj biti ko Vrbas :D nije to mislio. Mislim, nisam mu advokat a ni odvjetnik ali po napisanom vidi se da je mislio na državnu granicu, da se spriječi ili oteža ulaz novih, a postojeći u BiH da se ravnomjerno rasporede i to je sasvim ok. Nema ništa loše u tome. Lakše bi se 10 gradova nosilo s 500 migranata, nego Bihać s 5000.
ok, ako sam pogrešno procijenio post, onda se izvinjavam.

al ne mislim da je to nešto i važno. Nekako mi se čini važnijim da osim rasističko-ksenofobičnog duha koji vlada ovim topicom (i čijim ja dijelom ni u kojem slučaju ne želim biti) je apsolutna politička nepismenost dijela forumaša (pod politički nepismenim ne podrazumjevam one koji svjesno i sa jasnim ciljem podižu atmosferu na topicu) koji ne vide da se ovdje radi o derogioranju države od strane onih koji su dosada smatrani braniocima države. Huškanje kantona na više nivoe vlasti, odbijanje da se izvršavaju odluke viših nivoa vlasti,preotimanje nadležnosti od strane kantona koji zakonski i ustavno pripadaju nadležnostima viših nivoa vlasti, sve je to samo puhanje u vjetar svim separatističkim snagamo u BiH.

A što se tiče migranata, to je nešto više od nas.Mi ne možemo zaustaviti tu rijeku, ona je produkt većih stvari od nas, podjele na bogati sjever i siromašni jug, želje tih ljudi da i oni i njihvoa djeca prožive žviot o kojima oni mogu samo čuti, i ove priče o tome kako se putuje sa dokuemntima i tako te gluposti su baš to gluposti. Siromašnom čovjeku koji nema što izgubiti i koji je pješke krenuo na put te adimnistrativne sitnice mnogo ne znače.

I umjesto ove rasističko-ksenofobične hajke bi bilo mnogo bolje racionalno pristupiti ovom problemu. Uzeti pare koje možemo od Evrope, iskoristiti ovo da se ojača pravna država, iskoristiti migrante kao metod kojim će se dobiti podrška od strane EU za dodatno razbijanje separatističkih tendencija, a bogami migrante za koje se ustanovi da mogu doprinijeti ovoj zemlji i žele da ostanu u njoj (a zamisli, ima i takvih) njim dati azil i mogućnost d aostanu. Usoatlom, samo zemlje koje su otvorene prema drugima su historusjki gledano profitirale, jačale i rasle

Al eto, znam ja da će se sad javiti delegati sa standardnim, evo patriJota, nisam za SDA ali i slično.Šta' š
Ovo se moglo davno uvesti u red. Ali nije cilj SDA. I sad ta ista SDA koja je uzela pare u vezi migranata zeli natjerati vlast USK na nesto a na drugu stranu nesmije to isto pokusati kontra Kantona gdje vladaju hrvati. I cemu se onda cudis kad je prekipjelo narodu USK ta politika koju Sarajevo prema njima vodi? Ove reakcije su normalne i moglo se ocekivati. E da je pamet bilo i da se radili na ovome kako treba Lipa je mogla biti spremna i ti ilegalci smjesteni. Nebi nikakva prjetnja bila potrebna. A HDZ i SNSD clanovi u VM su jedva cekali da ovu Selminu glupost sa Birom mogu potpisati. Ovako je samo SDA drzavu osramotila i kriva svemu ovome. A ne krivicu sad prebacivati na ljude u Krajini. Narodu je dosta izdajnicke SDA politike. Nadam se da ce 2022 jos veci poraz dozivjeti ta izdajnicka stranka.
palermo

#20777 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by palermo »

zrakomlat wrote: 01/01/2021 16:29
Slažem se s većinom toga ali nema od toga ništa, znaš i sam. Imali su i do sada priliku, prije migranata, uzeti pare i praviti pravnu državu ali od svega toga su samo uzeli pare.
I za migrante je neko uzeo pare, vjerovatno bošnjački političari.

A ima ih što bih ostali, mada vjerovatno ne puno.
Vidjas li onu dvojicu iz fejiceve, sjede često u metropolitanu i palmi, normala likovi, uredni, kulturni, pomalo i bosanski nabadaju? Nedavno ih vidim unose nakav ćumur nekome.
Normala mi ih postalo vidjeti na kafi, ko ostale standardne kafedzije.

Ali one bihaćke palikuće nisu takve, jbg.
Oko tih bihaćkih palikuća....njih bilo 500, te kontejnere je zapalilo vjerovatno njih tridesetak....uostalom, ako nekoga baciš na livadu, ne daš mu da jede, onda i onaj ko nije sklon kriminalu, postaje takav. Mislim, znaš to i sam. Ja konačno,nisam nikada rekao da policija ne treba da radi svoj posao, da ne treba da ima kontrolu nad tim ljudima, da ne trebaju biti ganjani, kažnjavani, deportovani ako se uhvate u kriminalu. Al ako im ne daš jesti i ne daš im mogućnost da spavaju u koliko toliko podnošljivim uslovima, mislim, koji qrc očekuješ.

Znam o kojoj dvojici govoriš. Donedavno, nisam znao, ali onaj kamp u Salakovcu je za tražioce azila, tako da ne bi trebalo da nas ova dvojica čude.

Ma kad sam zadnji put u Bihaću bio, upoznao bračni par iz Irana, isto tako krenuli na ovaj put, krasan momak i dejvojka, oboje znaju engleski, oboje su tražili azil i ostalo bi ovdje......al nema, koliko sam upoznat da gotovo nema slučaja da je kod nas nekome odobren azil.
howdy

#20778 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

Jbg Palermo, nemoj biti ko Vrbas :D nije to mislio. Mislim, nisam mu advokat a ni odvjetnik ali po napisanom vidi se da je mislio na državnu granicu, da se spriječi ili oteža ulaz novih, a postojeći u BiH da se ravnomjerno rasporede i to je sasvim ok. Nema ništa loše u tome. Lakše bi se 10 gradova nosilo s 500 migranata, nego Bihać s 5000.

al ne mislim da je to nešto i važno. Nekako mi se čini važnijim da osim rasističko-ksenofobičnog duha koji vlada ovim topicom (i čijim ja dijelom ni u kojem slučaju ne želim biti) je apsolutna politička nepismenost dijela forumaša (pod politički nepismenim ne podrazumjevam one koji svjesno i sa jasnim ciljem podižu atmosferu na topicu) koji ne vide da se ovdje radi o derogioranju države od strane onih koji su dosada smatrani braniocima države. Huškanje kantona na više nivoe vlasti, odbijanje da se izvršavaju odluke viših nivoa vlasti,preotimanje nadležnosti od strane kantona koji zakonski i ustavno pripadaju nadležnostima viših nivoa vlasti, sve je to samo puhanje u vjetar svim separatističkim snagamo u BiH.

A što se tiče migranata, to je nešto više od nas.Mi ne možemo zaustaviti tu rijeku, ona je produkt većih stvari od nas, podjele na bogati sjever i siromašni jug, želje tih ljudi da i oni i njihvoa djeca prožive žviot o kojima oni mogu samo čuti, i ove priče o tome kako se putuje sa dokuemntima i tako te gluposti su baš to gluposti. Siromašnom čovjeku koji nema što izgubiti i koji je pješke krenuo na put te adimnistrativne sitnice mnogo ne znače.

I umjesto ove rasističko-ksenofobične hajke bi bilo mnogo bolje racionalno pristupiti ovom problemu. Uzeti pare koje možemo od Evrope, iskoristiti ovo da se ojača pravna država, iskoristiti migrante kao metod kojim će se dobiti podrška od strane EU za dodatno razbijanje separatističkih tendencija, a bogami migrante za koje se ustanovi da mogu doprinijeti ovoj zemlji i žele da ostanu u njoj (a zamisli, ima i takvih) njim dati azil i mogućnost d aostanu. Usoatlom, samo zemlje koje su otvorene prema drugima su historusjki gledano profitirale, jačale i rasle

Al eto, znam ja da će se sad javiti delegati sa standardnim, evo patriJota, nisam za SDA ali i slično.Šta' š
samo cu rec, hvala Bogu na ovlastima kantona, ko bi vas sarajlijice sa visih nivoa vlasti izduro, vidi se po infrastrukturi a kamoli po migrantima.

:)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20779 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

meridiyan wrote: 01/01/2021 14:42 @Chloe
Mogla si i ekspresni odgovor premijera Unsko-sanskog kantona, Mustafe Ružnića postaviti.

Ono bar da se cuju obje strane. Ovako samo potvrdjujes tezu da guslas samo ono sto se tebi svidjai tvojim ljubimcima.
Poštovani komandante,

po dužini teksta s kojim ste mi odgovorili vidim da ste opušteni na Bjelašnici, da vam je lijepo i da imate vremena zbog čega mi je drago. Pred Birom je hladno, kao i na Lipi pa ću ja vama odgovoriti znatno kraće. Vi jeste naš proslavljeni komandant i vaše ratne zasluge su ponos Krajine, ali one nemaju nikakve veze sa današnjim problemima građana Unsko- sanskog kantona i potpuno je suvišno dovoditi u vezu te dvije stvari.kantona

Vaš ratni doprinos odbrani je potvrđen i najvišim priznanjima i novčanim naknadama i dodjelom stanova i poslovnih prostora i društvenim ugledom i političkom pozicijom.Da zaključim Vi ste to dobro naplatili što se nemoze reći i za vaše saborce. Oni su izgleda gelere pokupili. Rat je trajao 4 godine, a u miru živimo već 25 godina.

Ja vas kao komandanta i prijatelja iskreno volim, poštujem i uvijek će biti tako ali sada morate dopustiti i drugim generacijama da žive i morate učestvovati u rješavanju sadašnjih problema bez beskonačnog nabrajanja svojih ratnih zasluga.

Bihać i Krajina su više od tri godine izloženi svim mogućim pritiscima, više puta prevareni i iznevjereni, a moja odgovornost je da stanem uz svoj narod i pozovem opet sve vas da iskoristite svoje političke pozicije i opravdate povjerenje svojih sugrađana. To se radi danas i tiče se budućnosti, a nema nikakve veze s događajima od prije 25 godina.

Opredijeli se jesil uz narod Bihaća i Krajine ili uz Selmu Cikotica i njegove sramne odluke
Image
Svaka cast Mustafa!!! Ovo je bilo u Konakovicevom stilu.
howdy

#20780 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

_BataZiv_0809 wrote: 01/01/2021 17:08
meridiyan wrote: 01/01/2021 14:42 @Chloe
Mogla si i ekspresni odgovor premijera Unsko-sanskog kantona, Mustafe Ružnića postaviti.

Ono bar da se cuju obje strane. Ovako samo potvrdjujes tezu da guslas samo ono sto se tebi svidjai tvojim ljubimcima.
Poštovani komandante,

po dužini teksta s kojim ste mi odgovorili vidim da ste opušteni na Bjelašnici, da vam je lijepo i da imate vremena zbog čega mi je drago. Pred Birom je hladno, kao i na Lipi pa ću ja vama odgovoriti znatno kraće. Vi jeste naš proslavljeni komandant i vaše ratne zasluge su ponos Krajine, ali one nemaju nikakve veze sa današnjim problemima građana Unsko- sanskog kantona i potpuno je suvišno dovoditi u vezu te dvije stvari.kantona

Vaš ratni doprinos odbrani je potvrđen i najvišim priznanjima i novčanim naknadama i dodjelom stanova i poslovnih prostora i društvenim ugledom i političkom pozicijom.Da zaključim Vi ste to dobro naplatili što se nemoze reći i za vaše saborce. Oni su izgleda gelere pokupili. Rat je trajao 4 godine, a u miru živimo već 25 godina.

Ja vas kao komandanta i prijatelja iskreno volim, poštujem i uvijek će biti tako ali sada morate dopustiti i drugim generacijama da žive i morate učestvovati u rješavanju sadašnjih problema bez beskonačnog nabrajanja svojih ratnih zasluga.

Bihać i Krajina su više od tri godine izloženi svim mogućim pritiscima, više puta prevareni i iznevjereni, a moja odgovornost je da stanem uz svoj narod i pozovem opet sve vas da iskoristite svoje političke pozicije i opravdate povjerenje svojih sugrađana. To se radi danas i tiče se budućnosti, a nema nikakve veze s događajima od prije 25 godina.

Opredijeli se jesil uz narod Bihaća i Krajine ili uz Selmu Cikotica i njegove sramne odluke
Image
Svaka cast Mustafa!!! Ovo je bilo u Konakovicevom stilu.
jest ga sprzio svaka mu cast, malo je degutantno u vezi migranata pitat đe si bio 92
deer_hunter

#20781 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by deer_hunter »

Ovo zvuci kao predizborni govor prosjecnog bh politicara. Svi bi kao jacali drzavu, a niko ne kaze kako. BiH nazalost uopste nije u mogucnosti da ucjenjuje EU, jer bi u slucaju ucjene EU mogla npr. podrzati separatisticke struje u BiH(cisto jedan primjer). Kazes treba uzeti pare od Evrope, sve ok, ali onda treba hraniti i izdrzavati ove ljude koji su ovdje zapeli. Ili ti mislis uzeti pare i jacati tim parama drzavu(opet nisi rekao kako),a njih pustiti da pocrkaju??Troskovi izdrzavanja po osobi nisu mali, od tih para bi malo ostalo za jacanje drzave. Kazes dati mogucnost ostanka ovima sto zele ostati? Moze, nikakav problem, ali opet nisi rekao sta ces sa ovima sto ne zele. Poslat ih preko u HR, pa kad ih vrate onda kukat da su fasisti?? Bez uvrede, puno pises, ali malo rjesenja nudis.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20782 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

@howdy

Bas ga je zgazio. Mislio sam da je tele nepismeno, nako imao mi je takvu facu, ali bogme sam se prevario. Tigre drkas kurac na Bjelasnici i solis pamet ljudima koji brane svoj grad. Ma da si Josip Broz nabijem te na kurac! Aferim Mustafa :thumbup:

Biscani izdrzite, vi branite cast ove drzave :bih:
Sigma90

#20783 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

_BataZiv_0809 wrote: 01/01/2021 17:15 @howdy

Bas ga je zgazio. Mislio sam da je tele nepismeno, nako imao mi je takvu facu, ali bogme sam se prevario. Tigre drkas kurac na Bjelasnici i solis pamet ljudima koji brane svoj grad. Ma da si Josip Broz nabijem te na kurac! Aferim Mustafa :thumbup:

Biscani izdrzite, vi branite cast ove drzave :bih:
Ali ispisao tekst toliki i hvali samo sebe za neke zasluge u ratu. A te zasluge nebi bile moguce da nije bilo suboraca. Zasluge jednog kraja drzave prepisao samom sebi. I to kao neki komandant. A ono sto ga je Ruznic pitao je izbjegao odgovoriti. A svi znamo da je na strani Selme. Nadam se da ce 2022 njegovoj stranci doci kraj a tako i njemu.
General War

#20784 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

MorningStar wrote: 01/01/2021 14:42 Nije mi jasna EU i to , nas pritiscu ovo ono vako nako prava ova i ona - pa posaljite buseve eto vam ih.
Vec imaju takvih inzenjera i doktora preko milion, ovdje drzava ce past radi sake jada...ovdje se druge igre igraju, migranti su samo dobar razlog na koga se raja upecalla.
MorningStar

#20785 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

General War wrote: 01/01/2021 17:49
MorningStar wrote: 01/01/2021 14:42 Nije mi jasna EU i to , nas pritiscu ovo ono vako nako prava ova i ona - pa posaljite buseve eto vam ih.
Vec imaju takvih inzenjera i doktora preko milion, ovdje drzava ce past radi sake jada...ovdje se druge igre igraju, migranti su samo dobar razlog na koga se raja upecalla.
Ko se upeco na sta ? Zaboli me za politicke price oko toga ali itekako mi interesuje kad moram da razmisljam o djevojci itd moze li sama prosetati gradom ili navece negdje a da neki klosar degenericni je ne napadne.
palermo

#20786 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by palermo »

deer_hunter wrote: 01/01/2021 17:15

Ovo zvuci kao predizborni govor prosjecnog bh politicara. Svi bi kao jacali drzavu, a niko ne kaze kako. BiH nazalost uopste nije u mogucnosti da ucjenjuje EU, jer bi u slucaju ucjene EU mogla npr. podrzati separatisticke struje u BiH(cisto jedan primjer). Kazes treba uzeti pare od Evrope, sve ok, ali onda treba hraniti i izdrzavati ove ljude koji su ovdje zapeli. Ili ti mislis uzeti pare i jacati tim parama drzavu(opet nisi rekao kako),a njih pustiti da pocrkaju??Troskovi izdrzavanja po osobi nisu mali, od tih para bi malo ostalo za jacanje drzave. Kazes dati mogucnost ostanka ovima sto zele ostati? Moze, nikakav problem, ali opet nisi rekao sta ces sa ovima sto ne zele. Poslat ih preko u HR, pa kad ih vrate onda kukat da su fasisti?? Bez uvrede, puno pises, ali malo rjesenja nudis.
Misliš, gotova rješenja ? Pobogu, čovječe, pa ja nisam toliko narcisoidan i samoljubiv da bih uopšte i pomislio da imam gotova rješenja. Ja sam samo ovdje napisao, kojim smjerom bi se trebalo ići.

Zapravo, jedino u što sam stoposto siguran je da rasističko-ksenofobične hajke i sitno politikantsvo nisu rješenje.
howdy

#20787 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

palermo wrote: 01/01/2021 17:53

Misliš, gotova rješenja ? Pobogu, čovječe, pa ja nisam toliko narcisoidan i samoljubiv da bih uopšte i pomislio da imam gotova rješenja. Ja sam samo ovdje napisao, kojim smjerom bi se trebalo ići.

Zapravo, jedino u što sam stoposto siguran je da rasističko-ksenofobične hajke i sitno politikantsvo nisu rješenje.
Ti si samo ponudio pateticne salonsko humanisticke tekstove. A znas i zasto, znam i ja :)
MorningStar

#20788 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

Rjesenje je postovanje zakona - azil se trazi na granicnom prelazu - i to samo ako se DIREKTNO dolazi iz zemlje gdje si ugrozen - za sve ostalo ima pendrek i zatvor (pogledati pod hrvatska)
General War

#20789 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

MorningStar wrote: 01/01/2021 17:52
Ko se upeco na sta ? Zaboli me za politicke price oko toga ali itekako mi interesuje kad moram da razmisljam o djevojci itd moze li sama prosetati gradom ili navece negdje a da neki klosar degenericni je ne napadne.
Jasta, a djevojka ti je hodala normalno kada se svaki dan pucalo po Tuzli kad je bio Sena, Mirso, Bibi...treba malo udahnuti pa pogledati siru sliku sta je cilj ovoga svega i kakve se poruke salju.
palermo

#20790 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by palermo »

howdy wrote: 01/01/2021 17:57
Ti si samo ponudio pateticne salonsko humanisticke tekstove. A znas i zasto, znam i ja :)
Super, ako znaš :thumbup:

salonski humanista....dobar izraz, možda se primi na forumu
MorningStar

#20791 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

General War wrote: 01/01/2021 17:59

Jasta, a djevojka ti je hodala normalno kada se svaki dan pucalo po Tuzli kad je bio Sena, Mirso, Bibi...treba malo udahnuti pa pogledati siru sliku sta je cilj ovoga svega i kakve se poruke salju.
Jeste hodala itekako normalno - ocito da ne zivis u Sarajevu i ne znas na sta to lici u protekle dvije godine. Coporovi hodaju , belaje prave svaki dan skoro sto se ne pise , po carsiji nazvekani uvrnutih vilica hodaju od tableta sto zvekaju ,otimaju,kradu nema pekare apoteke dje se nisu stacionirali,na svakoj raskrsnici.Pa na ilidzi covjeka ubise u vlastitoj kafani,penzionera bacise sa mosta zbog 300 maraka. O cemu ti pricas ? Ovo sto je doslo je mraka,stoka - 10 posto normalnih medju njima
General War

#20792 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

Slazem se, a toliko su zasljepljeni da nevide da upravo sebi stete...ali jeftino politkanstvo je vec dovelo Bosnu u krizu, a ovo je moze dotuci...klasican primjer kako se radi na unutrasnjem razbijanju...i od onih sto "nude resenja" i od onih sto ih "odbijaju", lici mi na okrsaj SIS a vs BIA agenata infiltriranih u vlasti ...nivo bezrazlozne panike je stvarno vidljiv sa mjeseca.
General War

#20793 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

MorningStar wrote: 01/01/2021 18:04

Jeste hodala itekako normalno - ocito da ne zivis u Sarajevu i ne znas na sta to lici u protekle dvije godine. Coporovi hodaju , belaje prave svaki dan skoro sto se ne pise , po carsiji nazvekani uvrnutih vilica hodaju od tableta sto zvekaju ,otimaju,kradu nema pekare apoteke dje se nisu stacionirali,na svakoj raskrsnici.Pa na ilidzi covjeka ubise u vlastitoj kafani,penzionera bacise sa mosta zbog 300 maraka. O cemu ti pricas ? Ovo sto je doslo je mraka,stoka - 10 posto normalnih medju njima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/uhapsen ... /201231100
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /201231019
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /201228126
Da se pogresno ne razumijemo, vec sam pisao da slobodnom hodanju migranata mora doci kraj, Mora doci kraj opstrukcijama da se granice ne obezbjede, mora doci kraj da iako predju granicu ostaju tamo gdje se prvo zateknu...ali ove sto imamo moramo obezbjediti, da se podjele medju kantonima, ili sta vec...ali da su neka sigurnosta prijetnja preko prijetnje sto vec imamo, nisu.
Sigma90

#20794 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

Ko je ovaj glupson?
MorningStar

#20795 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

General War wrote: 01/01/2021 18:12
Da se pogresno ne razumijemo, vec sam pisao da slobodnom hodanju migranata mora doci kraj, Mora doci kraj opstrukcijama da se granice ne obezbjede, mora doci kraj da iako predju granicu ostaju tamo gdje se prvo zateknu...ali ove sto imamo moramo obezbjediti, da se podjele medju kantonima, ili sta vec...ali da su neka sigurnosta prijetnja preko prijetnje sto vec imamo, nisu.
Neki ih nose dje god oce i smjestaju gdje god hoce al ne u grad da haos prave.

A prijetnja nisu malo sutra , opet prosetaj kroz sarajevo ilidzu posebno a o bihacu i krajini da ne spominjem pa vidi jesu li prijetnja. Klosara smo imali i svi su znali ko su i sta su. Sad imamo hiljade novopridoslih klosara koji nemaju nikakve papire.

Znaci neko ko je dosao odnekle i upao u drzavu prosi pored parlamenta na raskrsnici tj prodaje maramice - koliko je zakona tu prekrseno ? Epski fail "drzave" koje ocito nema.
General War

#20796 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

MorningStar wrote: 01/01/2021 18:18
General War wrote: 01/01/2021 18:12

Neki ih nose dje god oce i smjestaju gdje god hoce al ne u grad da haos prave.

A prijetnja nisu malo sutra , opet prosetaj kroz sarajevo ilidzu posebno a o bihacu i krajini da ne spominjem pa vidi jesu li prijetnja. Klosara smo imali i svi su znali ko su i sta su. Sad imamo hiljade novopridoslih klosara koji nemaju nikakve papire.

Znaci neko ko je dosao odnekle i upao u drzavu prosi pored parlamenta na raskrsnici tj prodaje maramice - koliko je zakona tu prekrseno ? Epski fail "drzave" koje ocito nema.
Jel grad ona kasarna pored konjica, jel grad kasarna pored zivinica?...i opet nece. Ma setam ja ba svugdje, pa i oko njih (polu poslovno) nisam se nesto nasikirao...vise ufate furseta kad im se lijepo proba nesto objasniti nego narediti...ali to je generalno sa svijetom.,ovom sto prodaje maramiuce kad mu kazem "khalas" i tu se zavrsi.
fosna2014

#20797 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by fosna2014 »

General War

#20798 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

fosna2014 wrote: 01/01/2021 18:31
:thumbup:
Sigma90

#20799 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

Ovi likovi kao ovaj Mustafic imaju srecu da zive u drzavi bez zakona. U drugim drzavama ide prijava kada nekog rasistom nazivas.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20800 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Je li ovo neki fake profil Dine M.
Locked