Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Chloe
Photo mod

#20751 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

howdy wrote: 01/01/2021 12:18
Chloe wrote: 01/01/2021 12:16
howdy wrote: 01/01/2021 12:13
smijeh liječi, ziva i zdrava bila. popusti bona, tones sve dublje sto se vise koprcas sa tim pokusajima humora :)
Nisu tvoje izjave smiješne nego presmiješne... :-D

Hvala za svaki izazvani osmijeh... :pasamoj:
vidim, zato se nakacis na svaki post. nađes se, sta li :)
Vrati se unazad i vidi ko se kome zakačio... 😋
Zeleni12

#20752 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Zeleni12 »

Chloe wrote: 01/01/2021 12:22
howdy wrote: 01/01/2021 12:18
Chloe wrote: 01/01/2021 12:16

Nisu tvoje izjave smiješne nego presmiješne... :-D

Hvala za svaki izazvani osmijeh... :pasamoj:
vidim, zato se nakacis na svaki post. nađes se, sta li :)
Vrati se unazad i vidi ko se kome zakačio... 😋
Ima dijelova Pakistana u kojima vlada tropska klima, i kad inzinjeri naviknuti na takve vremenske uslove dodju u Bosnu, pod satore, na -15,-20, na pola metra snijega, ima da psuju one koji su ih nagovorili na ovu avanturu.
biscanka2

#20753 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by biscanka2 »

zrakomlat wrote: 01/01/2021 11:45
howdy wrote: 01/01/2021 11:24

:lol: :lol: ne treba, zaradio sam ja dovoljno, ne trebam trgovat ljudima poput vas nekolicine gugl strućnjaka za himalaje :lol:
a sto se provaljujete nije humano :lol:

evo himalajćanima hladno, sta je rec? globalno zagrijavanje uzima danak
Al čuj ti to, ilegalni himalajćani bez dokumenata u tuđoj zemlji, zahtjevaju nešto od BH vlasti i kažu ovo je 21.vijek.
Pa i mi zahtjevano da se kupe iz BiH i da više ne dolaze, a što se tiče 21.vijeka, svijetom se putuje s pasošem dokumentima, preko državnih granica. Ili to na marokanskim himalajima nije običaj.
Posto nesmijemo silu primjenjivati i nasilu ih na nesto prisiljavati, moramo prihvatiti da s odbijanjem hrane i ostalog u njihovom ucijenjivanju uzivaju. Trebali su to u 21 vijeku i u njihovim zemljama primjenjivati .
Iker C

#20754 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Iker C »

Migranti imaju pravo da strajkuju gladju, ko smo mi da zadiremo u osnovna ljudska prava.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#20755 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by un1ted »

Kada prestanu tik tok video zapisi, tek tada mozemo smatrati da je nesto napravljeno.Dok to ima vremena, novca i zelje da se tiktoiše, nisu gladni, siti su :)
zira1337

#20756 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by zira1337 »

Štrajk glađu.. nek umru od gladi ja se Bogu molim za to.
meridiyan

#20757 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Svim forumasima zelim Sretnu i uspjesnu Novu godinu!

OS BiH stigle na Lipu!

Image
irac300

#20758 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by irac300 »

Podrska doktorima i inzinjerima. Ustrajte braco u strajku.
Chloe
Photo mod

#20759 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

ODGOVOR NA OTVORENO PISMO PREMIJERA USK MUSTAFE RUŽNICA.
Premijeru, ako je i od Vas, previše je. Sramotno je mene pozivati da se ja izjasnim na čijoj sam strani. Vi ste premijeru prvi čovjek kantona i držao sam Vas za korektnog momka, i nažalost vidim da sam pogriješio. A znate da sam Vam uvijek bio na usluzi i da sam Vam vlastitim primjerom pokazo da stranačka pripadnost nije barijera zajedničkog rada. Pošto ste mene pozvali onda ću govoriti samo u svoje ime, pa da mi ostali moji suborci i ostali građani ne zamjere. Teoretski je nemoguće da ne znate na čijoj sam ja strani ne samo sad nego cijeli svoj život. Premijeru, ja sam prije rata imao firmu sa dvadeset zaposlenih, obezbjeđivao lični dohodak za sebe i svoje zaposlenike da bi pokazao na čijoj sam strani. Jedan sam od pokretača otpora i uniformu sam obukao 1991 godine da bi pokazao na čijoj sam strani. Ja sam stotinjak puta sam bio iza neprijateljskih linija, ja sam smrt pred svojim očima vidio nebrojeno puta, ja sam radi svoje djece i sve ostale djece naše BiH sam išao u neprijateljsku bazu upravo da bi pokazao na čijoj sam strani. Riskirao sam da poginem daleko od svoje djece isto da bi pokazao na čijoj sam strani. I sve sam osmislio sam, i operaciju Grmeč 94, i Operaciju Tigar Sloboda 94 i Operaciju Sana 95 i Operaciju Zora i prodor u R Hrvatsku i još mnoštvo drugih akcija. I sad Vam javno kazem, sve sam sam osmišljao i zajedno sa svojim borcima realizirao. Sve sam to radio da pokažem na čijoj sam strani. Kad sam kod zločinca Fikreta Abdića fingirao, i kad sam sam ga zavarao da sam autonomaš tad me se porodica i prijatelji odrekli, a ja sam vrijedno nastavio Operaciju kako bi slomili izdajnike. Misliš li da je to bilo lako? A to sam uradio da pokazem na čijoj sam strani. I kad mi je Fikret dao spisak na koga da se oslonim u tadašnjem Okrugu Bihać vidio sam imena nekih od kojih želite heroje napraviti i koje promovirate. A ja to gledam i šutim jer neću da budem ničiji dželat i da nas vraćam u prošlost.
Kad je u pitanju Migranstska kriza i tu već 3 godine pokazujem na čijoj sam strani, ja sam inicijator sjednice Parlamenta FBiH na kojoj su usvojeni zaključci između ostalog i 4 miliona maraka koja su doznacena Vladi USK a niste se udostojili ni 1 marku dati gradu Bihaću od tih novaca a sad se lažno starate za građane Bihaća. Sjetices se da sam ja bio na celu te ekipe u kojoj si bio ti,ministrica zdravstva, komesar i gradonacelnik grada Bihaca i da sam vam svojim angazmanom omogucio da se u PD FBIH obratite i ukazete na sve probleme kad je u pitanju migrantska kriza. Cijelo vrijeme radim, trazim, borim se za USK da pokazem na čijoj sam strani. Ovih dana sam nekoliko puta bio na Lipi i pred Birom upravo da pokažem na čijoj sam strani. Nazvao sam preko 500 brojeva, ljude različitih političkih partija, različitih nacionalnosti i pogleda i od sviju sam tražio da se iznađe rješenje upravo da bi pokazao na čijoj sam strani. Bogom Vam se kunem da sam neku večer i Vas zvao, ali nažalost isključili ste mobitel. Ja sam Bišćanin, patriota i ja nemam dileme, ja sam protiv sviju koji nemaju sluha za trenutno stanje, ali nisam kao Vi, čovjek koji se krije iza određenenih politika koji gledaju samo političku korist. Vi mrzite SDA i na svaki način to želite pokazati, onako munafički, upakovano. Spominjete samo "naše" zastupnike, a vješto prikrivate "Vaše" od koji se neki nisu do sad nijednom za riječ javili.
Ja sam Hamdija Abdić i za razliku od Vas nije mi trebala politika da gradim svoje ime.
I neću ja s Vama više raspravljati, nije da mi je ispod časti, ali sam smatrao da će te prepoznati moj angažman a ne da ćete mi "pokušati vratiti" za moje pitanje na zadnjoj sjednici Parlamenta FBiH, gdje ste potrošili 4 miliona KM koja su Vam poslana sa nivoa Federacije BiH isključivo mojim angažmanom.
I nemojte se Vi boriti za Bihać, ima nas dovoljno koji ćemo to uraditi, od Šuhreta Fazlića i GV Bihać pa do najjače političke snage u ovom gradu, SDA i njenih zastupnika.

Ja sam svoj patriotizam, hrabrost i požrtvovnost pokazao pa me na to nemoj napominjati, jer to vrijeđa zdrav razum. Vrijeme je pokazalo ko sam ja i šta sam, a ko ste i šta ste Vi tek ćemo vidjeti.

Hamdija Tigar
MorningStar

#20760 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

zira1337 wrote: 01/01/2021 14:06 Štrajk glađu.. nek umru od gladi ja se Bogu molim za to.
Zar nisu vec gladni i to ? :lol:

Zapale satore pa kaze nemamo dje spavati, strajkuju gladju pa kazu gladni smo :lol:

Vidim upalili se i zdo botovi da brane cikoticeve, norod i broca sa africkih himelaja znoju :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20761 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

MorningStar wrote: 01/01/2021 14:28

Zapale satore pa kaze nemamo dje spavati, strajkuju gladju pa kazu gladni smo :lol:
:lol: :lol: :lol:
Sigma90

#20762 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

Hajmo svabe provedite to vec. Da ne ostane samo na prici.

Es braucht eine Perspektive für die schutzsuchenden Menschen. Deutschland hat Platz und könnte den Menschen helfen - über 200 Städte und Kommunen sind aufnahnebereit. Wir fordern: Aufnahme jetzt und #waermefueralle! Ob #Lipa oder #Moria2 - holt die Menschen da raus!
MorningStar

#20763 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by MorningStar »

Nije mi jasna EU i to , nas pritiscu ovo ono vako nako prava ova i ona - pa posaljite buseve eto vam ih.
meridiyan

#20764 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

@Chloe
Mogla si i ekspresni odgovor premijera Unsko-sanskog kantona, Mustafe Ružnića postaviti.

Ono bar da se cuju obje strane. Ovako samo potvrdjujes tezu da guslas samo ono sto se tebi svidjai tvojim ljubimcima.
Poštovani komandante,

po dužini teksta s kojim ste mi odgovorili vidim da ste opušteni na Bjelašnici, da vam je lijepo i da imate vremena zbog čega mi je drago. Pred Birom je hladno, kao i na Lipi pa ću ja vama odgovoriti znatno kraće. Vi jeste naš proslavljeni komandant i vaše ratne zasluge su ponos Krajine, ali one nemaju nikakve veze sa današnjim problemima građana Unsko- sanskog kantona i potpuno je suvišno dovoditi u vezu te dvije stvari.kantona

Vaš ratni doprinos odbrani je potvrđen i najvišim priznanjima i novčanim naknadama i dodjelom stanova i poslovnih prostora i društvenim ugledom i političkom pozicijom.Da zaključim Vi ste to dobro naplatili što se nemoze reći i za vaše saborce. Oni su izgleda gelere pokupili. Rat je trajao 4 godine, a u miru živimo već 25 godina.

Ja vas kao komandanta i prijatelja iskreno volim, poštujem i uvijek će biti tako ali sada morate dopustiti i drugim generacijama da žive i morate učestvovati u rješavanju sadašnjih problema bez beskonačnog nabrajanja svojih ratnih zasluga.

Bihać i Krajina su više od tri godine izloženi svim mogućim pritiscima, više puta prevareni i iznevjereni, a moja odgovornost je da stanem uz svoj narod i pozovem opet sve vas da iskoristite svoje političke pozicije i opravdate povjerenje svojih sugrađana. To se radi danas i tiče se budućnosti, a nema nikakve veze s događajima od prije 25 godina.

Opredijeli se jesil uz narod Bihaća i Krajine ili uz Selmu Cikotica i njegove sramne odluke
Image
Sigma90

#20765 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

@meridiyan

Ali pazi kako je svjesno izbjegao da odgovri na kojoj je strani. A znam da je na strani Selme i SDA. Raspisao tekst toliki o stvarima koje nemaju veze sa ovim sada a izbjegao dati odgovor.
meridiyan

#20766 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Sigma90 wrote: 01/01/2021 14:46 @meridiyan

Ali pazi kako je svjesno izbjegao da odgovri na kojoj je strani. A znam da je na strani Selme i SDA. Raspisao tekst toliki o stvarima koje nemaju veze sa ovim sada a izbjegao dati odgovor.
Pa u Krajini i ptice na grani znaju na cijoj je strani. Sve koordinirano radi sa onim SOS Bihac i Cikoticem u Sarajevu!
Sigma90

#20767 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

meridiyan wrote: 01/01/2021 14:50
Sigma90 wrote: 01/01/2021 14:46 @meridiyan

Pa u Krajini i ptice na grani znaju na cijoj je strani. Sve koordinirano radi sa onim SOS Bihac i Cikoticem u Sarajevu!
Kakvu ulogu ima onaj Zlatan iz SOS Bihac u svemu?
dend

#20768 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by dend »

Chloe wrote: 01/01/2021 14:24 ODGOVOR NA OTVORENO PISMO PREMIJERA USK MUSTAFE RUŽNICA.
Spoiler
Show
Premijeru, ako je i od Vas, previše je. Sramotno je mene pozivati da se ja izjasnim na čijoj sam strani. Vi ste premijeru prvi čovjek kantona i držao sam Vas za korektnog momka, i nažalost vidim da sam pogriješio. A znate da sam Vam uvijek bio na usluzi i da sam Vam vlastitim primjerom pokazo da stranačka pripadnost nije barijera zajedničkog rada. Pošto ste mene pozvali onda ću govoriti samo u svoje ime, pa da mi ostali moji suborci i ostali građani ne zamjere. Teoretski je nemoguće da ne znate na čijoj sam ja strani ne samo sad nego cijeli svoj život. Premijeru, ja sam prije rata imao firmu sa dvadeset zaposlenih, obezbjeđivao lični dohodak za sebe i svoje zaposlenike da bi pokazao na čijoj sam strani. Jedan sam od pokretača otpora i uniformu sam obukao 1991 godine da bi pokazao na čijoj sam strani. Ja sam stotinjak puta sam bio iza neprijateljskih linija, ja sam smrt pred svojim očima vidio nebrojeno puta, ja sam radi svoje djece i sve ostale djece naše BiH sam išao u neprijateljsku bazu upravo da bi pokazao na čijoj sam strani. Riskirao sam da poginem daleko od svoje djece isto da bi pokazao na čijoj sam strani. I sve sam osmislio sam, i operaciju Grmeč 94, i Operaciju Tigar Sloboda 94 i Operaciju Sana 95 i Operaciju Zora i prodor u R Hrvatsku i još mnoštvo drugih akcija. I sad Vam javno kazem, sve sam sam osmišljao i zajedno sa svojim borcima realizirao. Sve sam to radio da pokažem na čijoj sam strani. Kad sam kod zločinca Fikreta Abdića fingirao, i kad sam sam ga zavarao da sam autonomaš tad me se porodica i prijatelji odrekli, a ja sam vrijedno nastavio Operaciju kako bi slomili izdajnike. Misliš li da je to bilo lako? A to sam uradio da pokazem na čijoj sam strani. I kad mi je Fikret dao spisak na koga da se oslonim u tadašnjem Okrugu Bihać vidio sam imena nekih od kojih želite heroje napraviti i koje promovirate. A ja to gledam i šutim jer neću da budem ničiji dželat i da nas vraćam u prošlost.
Kad je u pitanju Migranstska kriza i tu već 3 godine pokazujem na čijoj sam strani, ja sam inicijator sjednice Parlamenta FBiH na kojoj su usvojeni zaključci između ostalog i 4 miliona maraka koja su doznacena Vladi USK a niste se udostojili ni 1 marku dati gradu Bihaću od tih novaca a sad se lažno starate za građane Bihaća. Sjetices se da sam ja bio na celu te ekipe u kojoj si bio ti,ministrica zdravstva, komesar i gradonacelnik grada Bihaca i da sam vam svojim angazmanom omogucio da se u PD FBIH obratite i ukazete na sve probleme kad je u pitanju migrantska kriza. Cijelo vrijeme radim, trazim, borim se za USK da pokazem na čijoj sam strani. Ovih dana sam nekoliko puta bio na Lipi i pred Birom upravo da pokažem na čijoj sam strani. Nazvao sam preko 500 brojeva, ljude različitih političkih partija, različitih nacionalnosti i pogleda i od sviju sam tražio da se iznađe rješenje upravo da bi pokazao na čijoj sam strani. Bogom Vam se kunem da sam neku večer i Vas zvao, ali nažalost isključili ste mobitel. Ja sam Bišćanin, patriota i ja nemam dileme, ja sam protiv sviju koji nemaju sluha za trenutno stanje, ali nisam kao Vi, čovjek koji se krije iza određenenih politika koji gledaju samo političku korist. Vi mrzite SDA i na svaki način to želite pokazati, onako munafički, upakovano. Spominjete samo "naše" zastupnike, a vješto prikrivate "Vaše" od koji se neki nisu do sad nijednom za riječ javili.
Ja sam Hamdija Abdić i za razliku od Vas nije mi trebala politika da gradim svoje ime.
I neću ja s Vama više raspravljati, nije da mi je ispod časti, ali sam smatrao da će te prepoznati moj angažman a ne da ćete mi "pokušati vratiti" za moje pitanje na zadnjoj sjednici Parlamenta FBiH, gdje ste potrošili 4 miliona KM koja su Vam poslana sa nivoa Federacije BiH isključivo mojim angažmanom.
I nemojte se Vi boriti za Bihać, ima nas dovoljno koji ćemo to uraditi, od Šuhreta Fazlića i GV Bihać pa do najjače političke snage u ovom gradu, SDA i njenih zastupnika.

Ja sam svoj patriotizam, hrabrost i požrtvovnost pokazao pa me na to nemoj napominjati, jer to vrijeđa zdrav razum. Vrijeme je pokazalo ko sam ja i šta sam, a ko ste i šta ste Vi tek ćemo vidjeti.
Hamdija Tigar
TL:DR " Gdje si ti bio u ratu? " SDA 101
dend

#20769 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by dend »

meridiyan wrote: 01/01/2021 14:06 Svim forumasima zelim Sretnu i uspjesnu Novu godinu!

OS BiH stigle na Lipu!

Image
Fali mi ona like opcija

:thumbup: :bih:
Iker C

#20770 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Iker C »

Migranti su jutros mislili da je italijanska vojska dosla po njih, da im ukaze postovanje i uvede ih u EU. :D
meridiyan

#20771 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Image
General War

#20772 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

MorningStar wrote: 01/01/2021 14:28
zira1337 wrote: 01/01/2021 14:06 Štrajk glađu.. nek umru od gladi ja se Bogu molim za to.
Zar nisu vec gladni i to ? :lol:

Vidim upalili se i zdo botovi da brane cikoticeve, norod i broca sa africkih himelaja znoju :D
Samo sto ovaj nas novi forumas ima drugacijih razloga sto ove bljuvotine govori.
palermo

#20773 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by palermo »

zrakomlat wrote: 01/01/2021 10:39
Jbg Palermo, nemoj biti ko Vrbas :D nije to mislio. Mislim, nisam mu advokat a ni odvjetnik ali po napisanom vidi se da je mislio na državnu granicu, da se spriječi ili oteža ulaz novih, a postojeći u BiH da se ravnomjerno rasporede i to je sasvim ok. Nema ništa loše u tome. Lakše bi se 10 gradova nosilo s 500 migranata, nego Bihać s 5000.
ok, ako sam pogrešno procijenio post, onda se izvinjavam.

al ne mislim da je to nešto i važno. Nekako mi se čini važnijim da osim rasističko-ksenofobičnog duha koji vlada ovim topicom (i čijim ja dijelom ni u kojem slučaju ne želim biti) je apsolutna politička nepismenost dijela forumaša (pod politički nepismenim ne podrazumjevam one koji svjesno i sa jasnim ciljem podižu atmosferu na topicu) koji ne vide da se ovdje radi o derogioranju države od strane onih koji su dosada smatrani braniocima države. Huškanje kantona na više nivoe vlasti, odbijanje da se izvršavaju odluke viših nivoa vlasti,preotimanje nadležnosti od strane kantona koji zakonski i ustavno pripadaju nadležnostima viših nivoa vlasti, sve je to samo puhanje u vjetar svim separatističkim snagamo u BiH.

A što se tiče migranata, to je nešto više od nas.Mi ne možemo zaustaviti tu rijeku, ona je produkt većih stvari od nas, podjele na bogati sjever i siromašni jug, želje tih ljudi da i oni i njihvoa djeca prožive žviot o kojima oni mogu samo čuti, i ove priče o tome kako se putuje sa dokuemntima i tako te gluposti su baš to gluposti. Siromašnom čovjeku koji nema što izgubiti i koji je pješke krenuo na put te adimnistrativne sitnice mnogo ne znače.

I umjesto ove rasističko-ksenofobične hajke bi bilo mnogo bolje racionalno pristupiti ovom problemu. Uzeti pare koje možemo od Evrope, iskoristiti ovo da se ojača pravna država, iskoristiti migrante kao metod kojim će se dobiti podrška od strane EU za dodatno razbijanje separatističkih tendencija, a bogami migrante za koje se ustanovi da mogu doprinijeti ovoj zemlji i žele da ostanu u njoj (a zamisli, ima i takvih) njim dati azil i mogućnost d aostanu. Usoatlom, samo zemlje koje su otvorene prema drugima su historusjki gledano profitirale, jačale i rasle

Al eto, znam ja da će se sad javiti delegati sa standardnim, evo patriJota, nisam za SDA ali i slično.Šta' š
NediM17

#20774 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

Iker C wrote: 01/01/2021 15:13 Migranti su jutros mislili da je italijanska vojska dosla po njih, da im ukaze postovanje i uvede ih u EU. :D
Dosli carabinieri, transfer do bihackog aerodroma, humanitarni let pravac Ancona. :run:
zrakomlat

#20775 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by zrakomlat »

palermo wrote: 01/01/2021 16:20
zrakomlat wrote: 01/01/2021 10:39
Jbg Palermo, nemoj biti ko Vrbas :D nije to mislio. Mislim, nisam mu advokat a ni odvjetnik ali po napisanom vidi se da je mislio na državnu granicu, da se spriječi ili oteža ulaz novih, a postojeći u BiH da se ravnomjerno rasporede i to je sasvim ok. Nema ništa loše u tome. Lakše bi se 10 gradova nosilo s 500 migranata, nego Bihać s 5000.
ok, ako sam pogrešno procijenio post, onda se izvinjavam.

al ne mislim da je to nešto i važno. Nekako mi se čini važnijim da osim rasističko-ksenofobičnog duha koji vlada ovim topicom (i čijim ja dijelom ni u kojem slučaju ne želim biti) je apsolutna politička nepismenost dijela forumaša (pod politički nepismenim ne podrazumjevam one koji svjesno i sa jasnim ciljem podižu atmosferu na topicu) koji ne vide da se ovdje radi o derogioranju države od strane onih koji su dosada smatrani braniocima države. Huškanje kantona na više nivoe vlasti, odbijanje da se izvršavaju odluke viših nivoa vlasti,preotimanje nadležnosti od strane kantona koji zakonski i ustavno pripadaju nadležnostima viših nivoa vlasti, sve je to samo puhanje u vjetar svim separatističkim snagamo u BiH.

A što se tiče migranata, to je nešto više od nas.Mi ne možemo zaustaviti tu rijeku, ona je produkt većih stvari od nas, podjele na bogati sjever i siromašni jug, želje tih ljudi da i oni i njihvoa djeca prožive žviot o kojima oni mogu samo čuti, i ove priče o tome kako se putuje sa dokuemntima i tako te gluposti su baš to gluposti. Siromašnom čovjeku koji nema što izgubiti i koji je pješke krenuo na put te adimnistrativne sitnice mnogo ne znače.

I umjesto ove rasističko-ksenofobične hajke bi bilo mnogo bolje racionalno pristupiti ovom problemu. Uzeti pare koje možemo od Evrope, iskoristiti ovo da se ojača pravna država, iskoristiti migrante kao metod kojim će se dobiti podrška od strane EU za dodatno razbijanje separatističkih tendencija, a bogami migrante za koje se ustanovi da mogu doprinijeti ovoj zemlji i žele da ostanu u njoj (a zamisli, ima i takvih) njim dati azil i mogućnost d aostanu. Usoatlom, samo zemlje koje su otvorene prema drugima su historusjki gledano profitirale, jačale i rasle

Al eto, znam ja da će se sad javiti delegati sa standardnim, evo patriJota, nisam za SDA ali i slično.Šta' š
Slažem se s većinom toga ali nema od toga ništa, znaš i sam. Imali su i do sada priliku, prije migranata, uzeti pare i praviti pravnu državu ali od svega toga su samo uzeli pare.
I za migrante je neko uzeo pare, vjerovatno bošnjački političari.

A ima ih što bih ostali, mada vjerovatno ne puno.
Vidjas li onu dvojicu iz fejiceve, sjede često u metropolitanu i palmi, normala likovi, uredni, kulturni, pomalo i bosanski nabadaju? Nedavno ih vidim unose nakav ćumur nekome.
Normala mi ih postalo vidjeti na kafi, ko ostale standardne kafedzije.

Ali one bihaćke palikuće nisu takve, jbg.
Locked