Sretna nova godina
Moderator: Benq
tako je bilo za par utakmica na početku, sad uglavnom idu bezveze utakmice na tom kanalusencobih wrote: ↑31/12/2020 19:34 Posebna je priča kada su telekomu prodali sport klubove, a onda formirali novi kanal nova sport pa najbolje utakmice preselili na taj kanal. Svaki posao koji je zasnovan na prevari nece se dobro završiti. Možda iz ugla telemaha to izgleda kao pravi poslovni potez, vjerojatno je neko i nagrađen što se toga sjetio, ali nikad varanje ne donosi dobro.
Imali smo već sličnu situaciju kada su se izbacivali kanali iz Discovery grupacije. Volio bih i ja da imamo pravno valjani osnov za raskid ugovora, ali mislim da se Telemach dobro zaštitio u ugovornoj klauzuli i ono što oni priznaju i što bi moglo sigurno ići u korist korisnika ako bi problem išao na sudske instance je samo slučaj poskupljenje usluge.hrasno38 wrote: ↑31/12/2020 19:55Kako nije moguce kada sam ja sklopio ugovor u kojem je bila Arena paket? Moze oizbaciti ili promjeniti jedan kanal ali ne moze citav paket bez konsekvenci. Ponavljam da znam da je masa ljudi uzela najskuplji paket radi Arena kao sto sam i ja i ako bi sad ostali bez toga znaci da bi bili osteceni.
Uglavnom je tako, ali isto tako je bila tekma skoro real barselonaaimamovic3 wrote: ↑31/12/2020 21:00tako je bilo za par utakmica na početku, sad uglavnom idu bezveze utakmice na tom kanalusencobih wrote: ↑31/12/2020 19:34 Posebna je priča kada su telekomu prodali sport klubove, a onda formirali novi kanal nova sport pa najbolje utakmice preselili na taj kanal. Svaki posao koji je zasnovan na prevari nece se dobro završiti. Možda iz ugla telemaha to izgleda kao pravi poslovni potez, vjerojatno je neko i nagrađen što se toga sjetio, ali nikad varanje ne donosi dobro.

Ako ti je konekcija slaba, onda stavi ABR.
Jitter ti je prevelik. Jesi li puno udaljen od modema, modem se nalazi iza zidova? Ako nije nista od navedenog, promijeni kanal za wifi na jedan od slobodnih i resetuj modem.
Gledao sam kod prijatelja aneks za produzenje i u njemu stoji:hipija wrote: ↑31/12/2020 21:01 Imali smo već sličnu situaciju kada su se izbacivali kanali iz Discovery grupacije. Volio bih i ja da imamo pravno valjani osnov za raskid ugovora, ali mislim da se Telemach dobro zaštitio u ugovornoj klauzuli i ono što oni priznaju i što bi moglo sigurno ići u korist korisnika ako bi problem išao na sudske instance je samo slučaj poskupljenje usluge.
Ovo sa izbacivanjem kanala iz ponude iako uopšte ne sumnjam da je nemali broj korisnika koristio skuplje pakete zbog Arena i da su dobro oštećeni, teško da može dovesti do raskidanja ugovornog odnosa. Ako neko ima drugačija saznanja ili iskustva, bilo bi lijepo da to podijeli sa ostalima.

Jedan se forumas vec javio sa ugovorom gdje se uopste ne spominju arene vec "Promo paket SD"
Po ovome on ne bi mogao raskinuti ugovor jer nigdje se ne spominju u ugovoru Arene.lajavi krelac wrote: ↑11/12/2020 21:53 Ovako izgleda novopotpisani ugovor , od prije par dana . Može li mi neko objasniti šta je ovo " prormo paket 24 mjeseca SD" ?
![]()
Ovo je izbacivanje citavog paketa i Tito ih ne moze zastiti! Koliko vidim na spisku kanala nema vise Arena HD a nema ni Arena kao paketa!!! Nadam se da shvataju da se igraju sa vatrom.hipija wrote: ↑31/12/2020 21:01Imali smo već sličnu situaciju kada su se izbacivali kanali iz Discovery grupacije. Volio bih i ja da imamo pravno valjani osnov za raskid ugovora, ali mislim da se Telemach dobro zaštitio u ugovornoj klauzuli i ono što oni priznaju i što bi moglo sigurno ići u korist korisnika ako bi problem išao na sudske instance je samo slučaj poskupljenje usluge.hrasno38 wrote: ↑31/12/2020 19:55Kako nije moguce kada sam ja sklopio ugovor u kojem je bila Arena paket? Moze oizbaciti ili promjeniti jedan kanal ali ne moze citav paket bez konsekvenci. Ponavljam da znam da je masa ljudi uzela najskuplji paket radi Arena kao sto sam i ja i ako bi sad ostali bez toga znaci da bi bili osteceni.
Ovo sa izbacivanjem kanala iz ponude iako uopšte ne sumnjam da je nemali broj korisnika koristio skuplje pakete zbog Arena i da su dobro oštećeni, teško da može dovesti do raskidanja ugovornog odnosa. Ako neko ima drugačija saznanja ili iskustva, bilo bi lijepo da to podijeli sa ostalima.

I bijah upravo taj fazon