Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
CharakterZnak wrote: ↑30/12/2020 14:32
Da li je ogromna razlika između 9s i 9 pro? Prvenstveno me kamera zanima, pošto vidim da su ostale specifikacije gotovo pa identične.
Isto sam pitanje postavio prije koji mjesec, nisam dobio odgovor.
pa nadjite na netu usporedni test kamere ta dva aparata i pogledajte slike i kolika je razlika
sta ocekujete,da neko ovdje kupi oba modela i da ide usporedjivati kamere ,ne razumijem ?
Imate na netu,na yt haman pa sva moguca poredjenja
CharakterZnak wrote: ↑30/12/2020 14:32
Da li je ogromna razlika između 9s i 9 pro? Prvenstveno me kamera zanima, pošto vidim da su ostale specifikacije gotovo pa identične.
Ja ba, dobro ne odoh. Mada sam ja pretpostavljao da ce biti ovako jer je ogranicen broj artikala koji su na snizenju. Mogli bi uskoro imati i Xiaomi klaster.
pa nadjite na netu usporedni test kamere ta dva aparata i pogledajte slike i kolika je razlika sta ocekujete,da neko ovdje kupi oba modela i da ide usporedjivati kamere ,ne razumijem ?
Imate na netu,na yt haman pa sva moguca poredjenja
Nista onda,ako je glup...cekaj ti jos par sedmica ili mjeseci da ti neko odgovori na kojem je bolja kamera
Nema veze ni sto j to subjektivno...nekome je dobra kamera i na telefonu od 100 KM a nekome nije ni na telefonu od 1500 KM
Ja sam ti rekao da mozes naci te usporedbe sa dva klika na netu i pogledati testove...ne znam kako ocekujes da ti ovdje neko da objektivan odgovor,ako nije koristio oba i testirao i uporedjivao.
Valjda za to i sluze testove i poredjenja.
CooK wrote: ↑29/12/2020 19:27
@hamo1977 i @Affinity hvala vam na informacijama.
Nego stigao mi je taj Mi 10T pa da napisem neke prve dojmove.
Posto sam vec bio vani prvo sto sam testirao kada sam ga upalio bilo je vidljivost display-a na suncu jer ne znam hocu li moci opet uhvatiti sunce do proljeca i mogu reci da sam se pozitivno iznenadio koliko mu je jako osvjetljenje i bez problema sam mogao vidjeti sve na display-u. Onda sam testirao ono sto me je najvise brinulo a to je probijanje pozadinskog osvjetljenja prilikom prikaza crne boje i na svu srecu toga nema. Odlicno osvjetljenje, odlicne boje sa wide color gamut-om, solidan prikaz crne boje, 144 refresh rate, itd dokazuju ono sto sam vidio i ranije dok sam testirao ovaj mobitel a to je da je ovo definitivno najbolji IPS display koji sam ja ikad vidio. Ako bih bas trazio neku zamjerku onda bi to bio mrvicu tamniji prikaz uz donji rub display-a i oko kamerice ali s obzirom da sam to i ranije vidio a i citao na recenzijama nije me iznenadilo i to je nesto za sta ce mi trebati par dana da se naviknem. Za 144Hz osvjezenje na displayu nemam rijeci, sve "klizi" maksimalno glatko i utisak brzine je fascinantan.
Sto se tice onog sto je kolega iznad napisao odnosno vibracije i zvuka mogu reci da je vibracija stvarno odlicna i kao da ima 1000 nekih modova vibracije i ja koji sam uvijek iskljucivao haptics feedback na ovom mobitelu sam to malo smanjio ali ostavio ukjucenim.
Stereo zvucnici su solidni i daju cist zvuk bez fejk basa ali su za moj ukus potihi i isto kao da su im iz nekog razloga softverski smanjili jacinu. Moguce da ce to popraviti na nekoj od sljedecih softverskih nadogradnji ali ja sam instalirao ovu aplikaciju sa Play Store-a i mrvicu povecao loudness i sad je OK: https://play.google.com/store/apps/deta ... .equalizer
Za Snapdragon 865 procesor, DDR5 RAM i UFS 3.1 memoriju se nema sta puno pisati jer je to najbolji procesor i najbolje komponente koji su ove godine dostupni na android telefonima i to se itekako osjeti pri radu.
Kameru sam kratko testirao jer nisam imao kad i slike su ocekivano dobre kao i na svakom mobitelu koji ima ovu Sony-jevu IMX682 kameru. Mislio sam nabaciti gcam pa malo testirati ali s obzirom da sam se odmah prijavio za otkljucavanje bootloader-a i da cu ga za 168 sati moci otkljucati a prilikom otkljucavanja bootloadera se sve izbrise sa telefona mrsko mi nesto specijalno instalirati i stimati kad cu za tih 168h morati opet. Nego kad otljucam bootloader cu flashati MIUI ROM sa xiaomi.eu sajta i tad cu sve nastimati pa i taj gcam.
Eto to su neki moji utisci, ako jos nesto primijetim napisacu a nekoga nesto interesuje neka pita.
Kad se sve sabere i oduzme ja sam prezadovoljan.
Molba za tebe... okini koji zoom na daljinu, kao kroz prozor neku dalju zgradi ili slicno, recimo 3,5,10x pa mi reci ima li uopce smisla.
Gledam na yt, ili me oci varaju ili su oni i tu napravili malo cudo. Digitalni zoom, a skoro perfektan.
CharakterZnak wrote: ↑31/12/2020 14:17
Gledao sam na yt komparacije ali opet da pitam cisto iz razloga ako je neko bio u prilici uzivo da vidi. U svakom slučaju hvala na odgovoru
pa bolja je na note 9 pro...vidi se na svakoj slici da je bolja ali je pitanje da li ti je isplativo platiti vise samo zbog kamere
ako jeste,uzmes note 9 pro ,ako ne slikavas puno a hoces dobar telefon,onda uzmes note 9s i ustedis nesto love
Gledao sam na yt komparacije ali opet da pitam cisto iz razloga ako je neko bio u prilici uzivo da vidi. U svakom slučaju hvala na odgovoru
pa bolja je na note 9 pro...vidi se na svakoj slici da je bolja ali je pitanje da li ti je isplativo platiti vise samo zbog kamere
ako jeste,uzmes note 9 pro ,ako ne slikavas puno a hoces dobar telefon,onda uzmes note 9s i ustedis nesto love
Uzeo pro, telefon je perfekcija
ja imam note 8 pro...otprilike su iste snage...vrhunski telefon za skromnu lovu
mirsek wrote: ↑01/01/2021 02:41
Poco X3, mi note 10 lite ili huawei p20 pro ?
Ako su ti kamere najbitnije,onda definitivno p20 pro a ako hoces ono da je u svim segmentima dobar a noviji,onda vjerovatno note 10 lite
Mada i poco ima svoje adute...on je 144Hz ekran ako se ne varam
Kakvi su utisci kod ovih kolega sto su uzeli mi10t nakon par dana?
Ja nemam onaj bug sto su govorili za proximity sensor, sve u svemu mobitel je top, svidja mi se sto su poradili malo na tom premium osjecaju. I dalje mislim da je najtanji na kameri, al opet, za te novce, kada se gleda sta se sve ostalo u paketu dobije,pristojna je ona.I da odluci mi jednom dnevno zamrznut u chromu, ali zakljucam, otkljucam i sve bude ok( rijesit ce to oni sa sljedecim updejtom). Mogu zazmirit na to