SDA-All about

Leverage

#54676 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Ode Alićajić dođe Vujović.
Bossona

#54677 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Image

Ovi hudi SDA ovci nakon izbornog debakla ne znaju gdje udaraju i gdje gone da mogu omraženog izdajnika Konakovića bi rado poslali u doživotnu zatvorsku ćeliju umjesto Dabića i Mladića. :mrgreen: Hoće to kada ih vodi Alijin politički debil Bakir i njegovi podanički krimokošari Asimi, kerovođe i slični kojima je stranka bitnija od države, kao što mu je i babuka svu pamet rastjerao od Mahmutćehajića pa do zarobljenika Rasima Delića , pa u antiustavnoj trgovini državom daš rušiteljima države sve od RBH preko državnih poluge od domova naroda za mrvice sarajevskog kantonalnog budžeta, pa ti se i to izmakne, a vidimo domino efekat i u drugim kantonima. Bakir i SDA se ponašaju kao frustrirani gubitnički kockar koji daje sve za kocku ili narkoman za drogu pa su uu kantonalnu skuštinu doveli sizofrenog lajavog junca čakijaških manira Zahiragića urdenika VOX-a , da opsturira rad kantonakne skupštine antiprotivnom retorikom sa onim bolidom. Bake će sahraniti babukinu SANU-SDA podvalu Bosni i Bošnjacima, koju su nam podvalili prije više od 30 godna bez čijeg zatiranja nema spasa niti napretka Bosni a ni Bošnjacima.

SDA je trideset godina kidnapovala IZ BIH preko UDB-aša Vezira Cerića koji je lansirao u politiku velikosprsku podvalu Aliju i njegovu mladomuslimansku halku, koju su SANU akademici peticijama izbavili iz zatvora prijevremeno i pravovremeno, jer im je poslužio da pravdaju svoju dugo planiranu agresiju i genocid onim njegovim ID pamfletom koji je plagirao, koji su mu planski odštampli pa mu nakon toga montirali sudski proces, pa nam ga pred rat podvale kao mučenika i njegove mladomuslimanske nesposobne i neuke alibabe/tarabe, kao mamac na udici da odigra za njih i ta utakmica i danas traje ali je sve manje igrača za gubitničku SDA sektu! :thumbup:
ANamelessGhoul

#54678 Re: SDA-All about

Post by ANamelessGhoul »

Fadile jebemo ti pokoljenja i tebi i tvojoj partiji. Odzvonilo vam je :bih:
zippoo87

#54679 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Bossona wrote: 31/12/2020 20:46 Image

Ovi hudi SDA ovci nakon izbornog debakla ne znaju gdje udaraju i gdje gone da mogu omraženog izdajnika Konakovića bi rado poslali u doživotnu zatvorsku ćeliju umjesto Dabića i Mladića. :mrgreen: Hoće to kada ih vodi Alijin politički debil Bakir i njegovi podanički krimokošari Asimi, kerovođe i slični kojima je stranka bitnija od države, kao što mu je i babuka svu pamet rastjerao od Mahmutćehajića pa do zarobljenika Rasima Delića , pa u antiustavnoj trgovini državom daš rušiteljima države sve od RBH preko državnih poluge od domova naroda za mrvice sarajevskog kantonalnog budžeta, pa ti se i to izmakne, a vidimo domino efekat i u drugim kantonima. Bakir i SDA se ponašaju kao frustrirani gubitnički kockar koji daje sve za kocku ili narkoman za drogu pa su uu kantonalnu skuštinu doveli sizofrenog lajavog junca čakijaških manira Zahiragića urdenika VOX-a , da opsturira rad kantonakne skupštine antiprotivnom retorikom sa onim bolidom. Bake će sahraniti babukinu SANU-SDA podvalu Bosni i Bošnjacima, koju su nam podvalili prije više od 30 godna bez čijeg zatiranja nema spasa niti napretka Bosni a ni Bošnjacima.

SDA je trideset godina kidnapovala IZ BIH preko UDB-aša Vezira Cerića koji je lansirao u politiku velikosprsku podvalu Aliju i njegovu mladomuslimansku halku, koju su SANU akademici peticijama izbavili iz zatvora prijevremeno i pravovremeno, jer im je poslužio da pravdaju svoju dugo planiranu agresiju i genocid onim njegovim ID pamfletom koji je plagirao, koji su mu planski odštampli pa mu nakon toga montirali sudski proces, pa nam ga pred rat podvale kao mučenika i njegove mladomuslimanske nesposobne i neuke alibabe/tarabe, kao mamac na udici da odigra za njih i ta utakmica i danas traje ali je sve manje igrača za gubitničku SDA sektu! :thumbup:
Problem je samo sto sa SDA tonemo i svi mi...polako ali sigurno.
Izgleda da ni mi koji smo imali 5-7 godina kada je rat poceo,necemo docekati normalnu drzavu za svog vijeka a kamoli ovi stariji
Na svakim izborima imaju pad ali i dalje opstaju i sa svojim otpadnicima ili projektima uvijek budu u vecini za formiranje vlada i samo nastave sa unistavanjem i pljackom tamo gdje su stali

Doduse ove godine su se desile neke promjene...SDA vise nije faktor u pola kantona a i u onim gdje jesu,to su nategnute vecine i rade se ucjene,mobing,kriminal da se opstane

Meni samo nije jasno kako njihovi glasaci ne mogu skontati da ovi veze sa politikom i drzavom nemaju...nego samo sa vlastitim bogacenjem i pljackom tih istih glasaca koji 30 godina za njih glasaju
do kada ce ovi glasaci biti sve siromasniji a sve vjeriniji i kako se zove dijagnoza za ovakve ????
Leverage

#54680 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Ovi stariji su dočekali.
Bossona

#54681 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

zippoo87 wrote: 31/12/2020 22:36
Bossona wrote: 31/12/2020 20:46 Image

Problem je samo sto sa SDA tonemo i svi mi...polako ali sigurno.
Izgleda da ni mi koji smo imali 5-7 godina kada je rat poceo,necemo docekati normalnu drzavu za svog vijeka a kamoli ovi stariji
Na svakim izborima imaju pad ali i dalje opstaju i sa svojim otpadnicima ili projektima uvijek budu u vecini za formiranje vlada i samo nastave sa unistavanjem i pljackom tamo gdje su stali

Doduse ove godine su se desile neke promjene...SDA vise nije faktor u pola kantona a i u onim gdje jesu,to su nategnute vecine i rade se ucjene,mobing,kriminal da se opstane

Meni samo nije jasno kako njihovi glasaci ne mogu skontati da ovi veze sa politikom i drzavom nemaju...nego samo sa vlastitim bogacenjem i pljackom tih istih glasaca koji 30 godina za njih glasaju
do kada ce ovi glasaci biti sve siromasniji a sve vjeriniji i kako se zove dijagnoza za ovakve ????
Šta reći nakon ovakvih izliva Alijonog bisera koji se protivi skidanju daytonske luđačke košulje. :-) On je za očuvanje genocidne tvorevine i neodrživog daytona umjesto da traži povrat ustava RBIH i građanski decentalizovani ustav bez blokada i zloupotreba.

Ima li ovaj Bakire imalo kičme, do kada podilaženje dokazanim neprijateljima i rušiteljima BIH. Zaista se pitam imali on savjetnika da ga nasavjetujue ili neka mu kaže da je zalutao u politiku, najbolje bi bilo da se objesi ili neka ide Erdoganu da ga usvoji i tako pomogne Bosnu i Bošnjake.

drug_profi

#54682 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Leverage wrote: 31/12/2020 22:46 Ovi stariji su dočekali.
40 godina poslije, jos uvijek se prica o titovoj Jugoslaviji. U pozitivnom smislu.
Jel se pricalo o Churchill-ovoj Britaniji 1985? O Ruzveltovoj Americi?
Nije jer su te zemlje isle naprijed. A mi unazad od 1990.
Stari Maršal je bio mačor svjetskih razmjera.
Sretni smo mi koji smo bili savremenici. Mi koji znamo kako izgleda biti građanin jedne normalne drzave u kojoj vladaju zakoni. Čiji pasoš se poštovao i visoko cjenio na crnom trzistu.
Da je bilo srece mozda bi danas pricali o Anti Markovicu ili nekom trecem...
Bossona

#54683 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

drug_profi wrote: 01/01/2021 01:35
Leverage wrote: 31/12/2020 22:46 Ovi stariji su dočekali.
40 godina poslije, jos uvijek se prica o titovoj Jugoslaviji. U pozitivnom smislu.
Jel se pricalo o Churchill-ovoj Britaniji 1985? O Ruzveltovoj Americi?
Nije jer su te zemlje isle naprijed. A mi unazad od 1990.
Stari Maršal je bio mačor svjetskih razmjera.
Sretni smo mi koji smo bili savremenici. Mi koji znamo kako izgleda biti građanin jedne normalne drzave u kojoj vladaju zakoni. Čiji pasoš se poštovao i visoko cjenio na crnom trzistu.
Da je bilo srece mozda bi danas pricali o Anti Markovicu ili nekom trecem...
Neko kaže za sve što se lijepo desi i zauvijek ode "prohujalo s vihorim" uz lijepe uspomene, a od toga se ne živi već pada u depresiju, umjesto da se prevrne list i sruše oni koji vladaju tri decenije a koje je upravo taj truhli i lažni jednoumni i jednopartijski sistem iznjedrio, samo su se lažni komunsti prilagodili i presvukli u etnovjerske odore, da kao zaštite svoje etnotorove. Da su Bravar i njegovi partiješi gradili samoodrživ sistem i uređenje misleći kako dalje nakon što ode jer niko nije vječan, gradio se kult diktatora, partijskog lidera i ličnosti strahopoštovanjem i golim otokom, po onoj drži vodu dok majstori odu i sve se nakon njega urušilo u krvi, pepelu i jamama, jer je bilo truhlo, lažno i iluzorno neodrživo.

Dobro je bilo dok se sjedilo na dvije stolice dok je bilo američkih kredita i arapskih petrodolara kao i džabnih radnih akcija za udarničku značku i dobru pjesmu i jednopartisko laganje generacija o utopijskom naprednom komunizmu koji se preko noći raspade sa teškim posljedicama i traumama iz kojih ne mogu da izađu sve postkomunističke države. Da nas je Bravar uveo u NATO pakt i EU, umjesto kurvanja sa Rusima i ubleharenja sa kokuz nesvrstaim državama i napravio višestranačko demokratsko konfederalno uređenje u kojima bi republike vodile somostalnu ekonomiju uz jedinstvenu monetu i sve što je trbalo da se ne dese devedesete.

Nad mrtvim konjem se ne plače već treba vidjeti kako dalje a Bosna je platila najveću cijenu stravaranja i raspadanja obadvije Yugoslavije koje su se pretvarale u truhle i porobljene Srboslavije u kojima je najbrojniji narod sve federalne i druge institucije poklopio pa sebi dao za pravo da kao u srednjem vijeku da ubija i u jame trpa sve oko sebe oružjem koje smo zajednički proizvodili i u njega miliarde trošili lažima da se pripremamo i branimo od izmišljanih neprijatelja.

Moglo je i trebalo je biti drugačije. Stoga je svako plakanje za prolivenim mlijekom gubljenje vremena za onim što je zauvijek otišlo i nikada se više ne ponovilo. Mladi imaju razloga da budu nezadovoljni i razočarani i neka dignu dupe i prave promjene, zbog svoje budućnoisti, a moja genaracija koja je tek počela da živi svoje njabolje godine je provela u rovu plativši najveću cijenu zbog bolesne ideologije onih koji su bili bliski Bravaru, od Ćosića preko Tuđmana, Miloševića i ostalih smradova u paklu gorili vječno!
Patton44

#54684 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

zippoo87 wrote: 31/12/2020 20:02 Ima li SDA barem jednog sposobnog politicara u cijeloj BiH i ako ima,molim ime tog politicara?

Pa sve gori jad od goreg...Novalic,Cikotic,Prevljak,Sebija,Zahiragic,onda ovi vjeciti parlamentarci hinje...pa to je sve gola seljacina i nesposobnjakovic a do sada su samo na ime plata uzeli preko milion KM svaki a gdje je tu korupcija,mito,nelegalnosti.

Jao sta nam rade a opet i ovdje ima seljadije koja to podrzava...samo primitivac moze podrzavati primitivca
:lol: :lol: :lol: :lol:

A uvaske toga nejma.
Ono kad seljacic druge naziva seljacima. :run:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#54685 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Patton44 wrote: 01/01/2021 09:34
zippoo87 wrote: 31/12/2020 20:02 Ima li SDA barem jednog sposobnog politicara u cijeloj BiH i ako ima,molim ime tog politicara?

Pa sve gori jad od goreg...Novalic,Cikotic,Prevljak,Sebija,Zahiragic,onda ovi vjeciti parlamentarci hinje...pa to je sve gola seljacina i nesposobnjakovic a do sada su samo na ime plata uzeli preko milion KM svaki a gdje je tu korupcija,mito,nelegalnosti.

Jao sta nam rade a opet i ovdje ima seljadije koja to podrzava...samo primitivac moze podrzavati primitivca

A uvaske toga nejma.
Mozda kod drugih ima seljaka, ali kod drugih nema ovakih:
SABOR U MOSTARU 449

Adil Osmanović emotivno govorio o saradnji HDZ-a i SDA: Bili smo i bit ćemo partner
Osim u snsd-u
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#54686 Re: SDA-All about

Post by Istinu govorim »

Mašala što se ovde vrijeđa čitavo glasačko tijelo SDA, pitam se kako bi se odreagovalo da slične uvrede se upute kolektivno na račun glasača hdza, snsd, pdpa ili ne do bog ns i sdpa
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#54687 Re: SDA-All about

Post by un1ted »

Moj daidza je u SDA. Poserem mu se na oba fakulteta jer ne vidi dalje od nosa.
JThomas

#54688 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ovo je tepanje sve sa maženjem po glavi šta zaslužujete.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#54689 Re: SDA-All about

Post by pici »

sHo se seljadilja uberHzurila, dosta 30 godina kradete, varate, lazete, sHo bi reko cerke, Kome .BA MI da se prilagodjavamo.
Patton44

#54690 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

izvrsni direktor wrote: 01/01/2021 11:34

A uvaske toga nejma.
Mozda kod drugih ima seljaka, ali kod drugih nema ovakih:
SABOR U MOSTARU 449

Adil Osmanović emotivno govorio o saradnji HDZ-a i SDA: Bili smo i bit ćemo partner
Osim u snsd-u
Ti zbog ovog seljaka napusca SDA. A sto onda napusca SBIH pa SDP, nije valjda da i kod njih ima ovakvih ko Osmanovic.
Jesi kurate srece moj gradjanine.

ps
Nego dje nam se gradjanin na kraju skrasi, ako nije tajna.
Patton44

#54691 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

un1ted wrote: 01/01/2021 11:48 Moj daidza je u SDA. Poserem mu se na oba fakulteta jer ne vidi dalje od nosa.
Daidzi :kiss: :kiss: :thumbup:
Kaze se uneredit, vidi se da veze s kosarkom nisi imo.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#54692 Re: SDA-All about

Post by un1ted »

Zato daidza njje prošao u OV kao 1x na listi. Zato ispred njega neko sa sss jeste. Sam pao, sam se ubio.
Patton44

#54693 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

un1ted wrote: 01/01/2021 12:25 Zato daidza njje prošao u OV kao 1x na listi. Zato ispred njega neko sa sss jeste. Sam pao, sam se ubio.
:lol: :lol: :lol:
Nek te to ne boli, nije dva DIFA zavrsio,za njega ima posla i van politike.
Selam ces dajdzi :thumbup:
un1ted

#54694 Re: SDA-All about

Post by un1ted »

Ne boli mene sto nije prosao :) Boli me jer ne vidi da je iskorišten ko kurva, sve uz selame :wink: :bih:
Patton44

#54695 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

Moras shvatiti da nije dajdza u SDA radi licne koristi. Da je drugacije bio bi u NIP u.
aratet

#54696 Re: SDA-All about

Post by aratet »

un1ted wrote: 01/01/2021 12:25 Zato daidza njje prošao u OV kao 1x na listi. Zato ispred njega neko sa sss jeste. Sam pao, sam se ubio.
Sramota ako nisi glasao za njeg.
Čovjek samo htio pomoći sistemu da se održi za opšte dobro.
un1ted

#54697 Re: SDA-All about

Post by un1ted »

Patton44 wrote: 01/01/2021 12:55 Moras shvatiti da nije dajdza u SDA radi licne koristi. Da je drugacije bio bi u NIP u.
hehe, nemas ti pojma :) Upravo iz lične koristi, poltroni su ispred njega :wink:
Patton44

#54698 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

un1ted wrote: 01/01/2021 13:23
Patton44 wrote: 01/01/2021 12:55 Moras shvatiti da nije dajdza u SDA radi licne koristi. Da je drugacije bio bi u NIP u.
hehe, nemas ti pojma :) Upravo iz lične koristi, poltroni su ispred njega :wink:
Kako ovo da shvatim
Da je i dajdza zbog licne koristi ili poltroni.
zippoo87

#54699 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

A uvaske toga nejma.
auu vidi jest se rumenko sendvicar upalio :lol:

p.s. bolje da si mi odgovorio na pitanje i naveo ime politicara ,ako ima takvih "uvaske"
drug_profi

#54700 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Bossona wrote: 01/01/2021 03:12 zbog bolesne ideologije onih koji su bili bliski Bravaru, od Ćosića preko Tuđmana, Miloševića i ostalih smradova u paklu gorili vječno!
Klasicna zamjena teza specificna za sve novopecene "demokrate" koji se trude biti veci katolici od pape.
Ovo mi je palo u oci.
Ostalo nisam citao.
Post Reply