Svaka čast tebi. Takvi kao ti kad odu vani bude mi drago. Zašto propadati ovdje kad možeš napredovati vani.splinter wrote: ↑30/12/2020 11:28Hvala Bogu pa nisam ni u kakvom štabu, pogotovu ovdje kod nas. Prošao me taj entuzijazam. Samo privatluk ubuduće npr nešto poput privatne laobratorije i neki kapital izvana, neki parnterski program sa EU, al ne možeš od naših lešinara s vlasti ni dočega doći iako imaš ideju.TESLA_EDISON wrote: ↑30/12/2020 11:11A ko garantuje da taj doktor koji "prepoznaje" kliničku sliku da nije ubio tog pacijenta i smrt pripisao koroni? Bez obdukcije tovja tvrdnja i moja tvrdnja su pravno jednake.adsubzero wrote: ↑30/12/2020 10:38
Nemoj me nasmijavati, pa o tome se cijele godine prica, kao da u zdravstvu sjede samo idioti i zlikovci.
Obdukcija se radi samo kada je potrebno tj. kada uzrok smrti nije moguce utvrditi. Tebi kao laiku nije jasno kako je moguce da doktor prepozna pacijentovu klinicku sliku, ali kao sto je @splinter vec pisao, doktoru to nije problem jer je klinicka slika karakteristicna.
Stvarno tebe ne kontam, ti si bas sifra od covjeka. Ovamo branis vakcine a sad tvrdis niko nije umro od Covida. Za sta onda da se vakcinise?
Da ti bude lakše da me dešifruješ. Nisam pristalica teorija zavjere, žestoki sam kritičar antivaksera jer znam šta znači imunizacija, šta znači virus, bolest općenito.Stvarno tebe ne kontam, ti si bas sifra od covjeka. Ovamo branis vakcine a sad tvrdis niko nije umro od Covida. Za sta onda da se vakcinise?
Pa šta je problem? Problem su prvo mediji, koji po mrtvima gaze zarad profita. Vjerovatno si vidio jučer u Petrinji kada kamera N1 snima ženu koja plaće zbog gubitka djeteta i sve to da bi im video postao viralan i na istome zarađivali od pregleda. Dno dna. Ovu pandemiju su mediji pogoršali koliko se god moglo pogoršati a sve zarad samopromocije i zarade. Novinari su ljuštira bez duše i morala.
Drugo, problem su mi doktori u DZ i KCUS-u. Iskoristilu su pandemiju da sebi obezbjede extra slobodnog vremena, manje posla, manje žrtve. Kada sam čuo koliko ih je otišlo na bolovanje na samom početku pandemije, okrenuo sam se na glavu od muke. Pokreću štrajk u jeku pandemije. Govore kako su prebukirani, isto kao da im pandemija nije u opisu posla pa zbog istih je uveden i lockdown i uništena ekonomija i sve ostalo. Zamisli da se vojska žali što je rat i da mole ljude da se isele kako oni ne bi imali koga braniti?!
Treće, problem mi je licemjerni krizni štab. Štab u kojem sjedi jedan Adem Zalihić ,koji je organizovao skupove u Novom gradu u jeku pandemije i otkazao ih je zbog pritiska javnosti. Osoba koja je rekla da u Podhrastovima leži "onako", da nema simptoma (a prije toga zaražen dolazio na posao) pa onda naprasno izjavio da ima simptome i kao šlag na tortu, ozdravio za 3 dana?! Krizni štab koji u svom sastavu ima takvu osobu može biti samo stručan u licemjerstvu. Ničemu drugom.
Također, Aida Pilav, otišla brčkati guzicu po Turskoj a narod poziva da ostanu kućama. Dno dna.
Četvrto, problem su mi uhljebi kojima je pandemija došla kao kec na 12. Najveći su botovski kerovi po društvenim mrežama. Pored svih problema, oni na vatru dodaju još benzina.
Peto, nebulozne mjere kao što su maske na otvorenom, policijski sat i sl. Brojke drastično padaju a nismo zatvoreni kao što je evropa. Jel neko pohvalio građane na TV-u? Nije niko. A kad treba zatvoriti, nametnuti, optužiti i pokrasti te građane, tada su isti neodgovorna stoka.
Nisam protiv nauke, štaviše, itekako sam ua nauku međutim, protiv sam nakaradnog sistema koji je postavio nakaradne doktore u zdravstvo, koji je imenovao nakaradni krizni štab koji donosi nakaradne mjere a sve potpomognuto nakaradnim medijima i botovskim uhljebskim kerovima.
E protiv toga sam. A protiv vakcine ne, i nikad neću ni biti.
I šta @splinter radi na forumu? Zato što je nakaradan sistem, ljude poput njega odbacuju i ne imenuju u štabove a umjesto takvih imamo razne Zalihiće, Pilave, Mandiće i njima slične.
Ali ako ne može ovdje, može vani pa makar bila i Kina ili jugoistočna Azija. Nadam se da će mi se nekad želje ispuniti i da ću se makar na par godina ispaliti odavde preko nekog od programa poput PREDICT ili IDEEAL.
Već sam u kontaktu sa Eco Health Alliance, lakše je doći do Peter Daszak-a nego do našeg kantonalnog ministarstava .
A ne kao 90% ostale dijaspore. Ode vani, nakači se na socijalnu pomoć i dođu ovamo da pametuju i da nama, koji smo ostali, biraju vlast na izborima. A obavezno glasaju za one kojih želimo da se riješimo.