BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mehemed
Vozim: automobil

#74301 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Jedno kratko pitanje. Šta se desi sa kreditom i aktivnim dokupima interneta/minuta/poruka kada se pređe na pretplatu ? Da li propadnu ili ?
Hyperthalamus

#74302 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Ne propadnu...prenese ti se kao prenaplata.
tipler

#74303 Re: BHTelecom All About

Post by tipler »

Hyperthalamus wrote: 28/12/2020 21:40 Ne propadnu...prenese ti se kao prenaplata.
[/quot
Meni ništa nisu prebacili sve propalo,prebaci nekom bobe prije prelaska na pretplatu.
daky585

#74304 Re: BHTelecom All About

Post by daky585 »

dend wrote: 27/12/2020 15:44
fusion_ba wrote: 27/12/2020 15:29 kad je vec neko spomenuo kupovinu MojaWebTV preko mojbhtelecom portala. da li kad se aktivira mojawebtv (npr. ovo 5 KM - 30 dana) radi samo na BHTelecom internetu ili radi na svim provajderima?
Na svim internet providerima
Ipak ne radi.
Ja uzeo upravo taj paket (30 dana - 5 KM), pokušao na TM i m:tel internetu i izbacuje mi poruku: "BH Telecom korisnički račun nema privilegiju korištenja servisa van BH Telecom mreže. Ukoliko želite koristiti servis van BH Telecom mreže kliknite na REGISTRACIJA da se registrujete za korištenje servisa van BH Telecom mreže". U pitanju je Extra NET paket.
dend

#74305 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

daky585 wrote: 28/12/2020 23:40
dend wrote: 27/12/2020 15:44
fusion_ba wrote: 27/12/2020 15:29 kad je vec neko spomenuo kupovinu MojaWebTV preko mojbhtelecom portala. da li kad se aktivira mojawebtv (npr. ovo 5 KM - 30 dana) radi samo na BHTelecom internetu ili radi na svim provajderima?
Na svim internet providerima
Ipak ne radi.
Ja uzeo upravo taj paket (30 dana - 5 KM), pokušao na TM i m:tel internetu i izbacuje mi poruku: "BH Telecom korisnički račun nema privilegiju korištenja servisa van BH Telecom mreže. Ukoliko želite koristiti servis van BH Telecom mreže kliknite na REGISTRACIJA da se registrujete za korištenje servisa van BH Telecom mreže". U pitanju je Extra NET paket.
Jesi čitao ovo ?

http://www.mojatv.ba/mojatv-mojawebtv.html
Ako ste korisnik BH Telecom interneta aktivaciju možete izvršiti nakon logovanja na BH Telecom portalu, koristeći vaš username i password prema uputstvu koje je dostupno ovdje.

Ako ste korisnik BH Telecom mobilne mreže aktivaciju možete izvršiti prema uputstvu koje je dostupno ovdje.

Ako ste korisnik interneta bilo kojeg drugog operatera aktivaciju možete izvršiti prema uputstvu koje je dostupno ovdje.
Mehemed

#74306 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Hyperthalamus wrote: 28/12/2020 21:40 Ne propadnu...prenese ti se kao prenaplata.
Hvala na odgovoru
Hyperthalamus

#74307 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

tipler wrote: 28/12/2020 22:17
[/quot
Meni ništa nisu prebacili sve propalo,prebaci nekom bobe prije prelaska na pretplatu.
Prelazak sa ULTRE na pretplatu i obratno

Kao korisnik usluga mobilne mreže BH Telecoma u mogućnosti ste jednom u toku kalendarske godine zahtijevati prelazak sa pretplatničkog paketa na ULTRA servis i obratno.

Prema važećem Cjenovniku prelazak sa ULTRA servisa na pretplatnički paket je besplatan, dok se prelazak sa pretplatničkog paketa na ULTRA servis plaća na dan promjene servisa.

Prilikom prelaska sa ULTRA servisa na pretplatnički paket svim korisnicima ULTRA paketa je omogućeno da sredstva koja nisu potrošili sa svog ULTRA računa prenesu na pretplatnički račun.

U oba slučaja uslov za promjenu je aktivna SIM kartica.

Promjenu možete uraditi na vama najbližem prodajnom mjestu BH Telecoma.

U slučaju prelaska sa ULTRA servisa na pretplatnički paket dokumenti koji su potrebni su:

Lična karta (na uvid), CIPS prijavnica, ULTRA certifikat .

U slučaju prelaska sa pretplatničkog paketa na ULTRA servis dokument koji je potreban je Lična karta (na uvid).
fusion_ba

#74308 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

dend wrote: 29/12/2020 02:46
Jesi čitao ovo ?

http://www.mojatv.ba/mojatv-mojawebtv.html
Ako ste korisnik BH Telecom interneta aktivaciju možete izvršiti nakon logovanja na BH Telecom portalu, koristeći vaš username i password prema uputstvu koje je dostupno ovdje.

Ako ste korisnik BH Telecom mobilne mreže aktivaciju možete izvršiti prema uputstvu koje je dostupno ovdje.

Ako ste korisnik interneta bilo kojeg drugog operatera aktivaciju možete izvršiti prema uputstvu koje je dostupno ovdje.
Znaci ipak korisnici mobilnih paketa ne mogu gledati moja webTV van BHT 4G mreze
Bosanac sa dna kace

#74309 Re: BHTelecom All About

Post by Bosanac sa dna kace »

moguće da se gige i dokupljene minute ne prenesu, ali kredit se prenese, ja dvaput prelazio na pretplatu i svaki fening prenijeli
Mehemed

#74310 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Koliko su neuslužni ovi u poslovnici na Malti to nije normalno. Jučer zvao nekoliko puta, danas zvao nekoliko puta i niko se ne javlja. Upalim auto, odem u Sarajevo u tu poslovnicu i onda službenica bude krajnje neljubazna u smislu "boli nju briga za sve", nju ništa ne interesuje...
tovarish

#74311 Re: BHTelecom All About

Post by tovarish »

Mehemed wrote: 29/12/2020 22:51 Koliko su neuslužni ovi u poslovnici na Malti to nije normalno. Jučer zvao nekoliko puta, danas zvao nekoliko puta i niko se ne javlja. Upalim auto, odem u Sarajevo u tu poslovnicu i onda službenica bude krajnje neljubazna u smislu "boli nju briga za sve", nju ništa ne interesuje...
Interesovat će je kad dođe novi gazda.
_Reds_

#74312 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

Mehemed wrote: 29/12/2020 22:51 Koliko su neuslužni ovi u poslovnici na Malti to nije normalno. Jučer zvao nekoliko puta, danas zvao nekoliko puta i niko se ne javlja. Upalim auto, odem u Sarajevo u tu poslovnicu i onda službenica bude krajnje neljubazna u smislu "boli nju briga za sve", nju ništa ne interesuje...
A što si išao na Maltu baš ? Koliko sam upratio ti si iz Visokog?
Mehemed

#74313 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

_Reds_ wrote: 30/12/2020 00:18 A što si išao na Maltu baš ? Koliko sam upratio ti si iz Visokog?
Da. To mi je bila najbliža poslovnica u kojoj je bio dostupan mobitel kojeg hoću kupiti, i to prikazivalo 6 komada na stanju.
Kaže mi ovaj u Visokom nazovi i vidi da nisu rezevisani(bio je jedan bliže u Brezi, ali je rezervisan). Zvao i zvao i niko da se javi i onda upalim auto i pravac Sarajevo nadajući se da će jedan od 6 komada biti slobodan. Dođem i zateknem bahatost službenice koja je sigurno zaposlena preko stranačke ili rodbinske veze.
Bio je u Zenici jedan ili dva komada(pitanje je da li su rezervisani), ali mi je Zenica dalje pa sam se zbog toga odlučio za Sarajevo i poslovnicu na Malti.
Rezrvisali su oni meni telefon u Visokom ali kaže ne zna kada će biti dostupan, prije mjesec dana neće sigurno, za kasnije se ne zna.
ruud

#74314 Re: BHTelecom All About

Post by ruud »

tajpi je kako se zove i posaljes email primjedbe
sencobih

#74315 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Mehemed wrote: 30/12/2020 07:53
_Reds_ wrote: 30/12/2020 00:18 A što si išao na Maltu baš ? Koliko sam upratio ti si iz Visokog?
Da. To mi je bila najbliža poslovnica u kojoj je bio dostupan mobitel kojeg hoću kupiti, i to prikazivalo 6 komada na stanju.
Kaže mi ovaj u Visokom nazovi i vidi da nisu rezevisani(bio je jedan bliže u Brezi, ali je rezervisan). Zvao i zvao i niko da se javi i onda upalim auto i pravac Sarajevo nadajući se da će jedan od 6 komada biti slobodan. Dođem i zateknem bahatost službenice koja je sigurno zaposlena preko stranačke ili rodbinske veze.
Bio je u Zenici jedan ili dva komada(pitanje je da li su rezervisani), ali mi je Zenica dalje pa sam se zbog toga odlučio za Sarajevo i poslovnicu na Malti.
Rezrvisali su oni meni telefon u Visokom ali kaže ne zna kada će biti dostupan, prije mjesec dana neće sigurno, za kasnije se ne zna.
Mislim da stranke svoje kadrove ne postavljaju na šaltere, jedno od najgorih radnih mjesta je šalter
Tesla Edison

#74316 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

sencobih wrote: 30/12/2020 09:22
Mehemed wrote: 30/12/2020 07:53
Mislim da stranke svoje kadrove ne postavljaju na šaltere, jedno od najgorih radnih mjesta je šalter
Tehnička podrška je gora. Dakle druga linija. To je jedna služba za korisnike svih direkcija. Call centar je podijeljen po direkcijama ali tehnička podrška za rezidencijalne korisnike je rudnik.

Prvo, slobodne dane imaš kad ti zapadne, što je normalno za takvu vrstu posla. Na šalterima je nedjelja uvijek slobodna a subota, kako kad. Ovdje toga nema.

Drugo, treće smjene. Ako mi je išta teže padalo to su treće smjene. Džaba dva dana slobodna poslije, kad ti moraš na posao kad svi idu spavati, pa taman igrao plejke samo, to je užas.

Treće, pošto je to samo jedna služba za sve korisnike, broj poziva je ogroman. Po tom pitanju je gore jedino bilo u Telemach podršci. Dnevno da stotinu puta kažeš samo dobar dan puno je a ne da opslužiš dnevno stotinu svakakvih pitanja i još luđih zahtjeva. Kod Telemacha je znalo biti i preko 300 za jedan dan.

Četvrto, nadrndani šefovi i šefići (u vojsci poznati kao kaplari ili desetari). Užas živi.

I ovo je jako teško za nekoga ko ima Ugovor o radu sa Telekomom a da ne govorim za osobe koje su, kao ja, radile preko vanjskih firmi za 3 puta manju platu, bez godišnjeg, bolovanja i zdravstvene knjižice budući da se svako malo potpisivao Ugovor o djelu a u rijetkim mjesecima kada se i dobije Ugovor o radu, tada "gazda" te firme preko koje radimo, ne uplati doprinose na vrijeme i opet šipak.

Sve u svemu, šalter je privilegovana pozicija u odnosu na ovo. U tehničkoj podršci su ljudi koji fakat znaju i koji rade i ima ih i na ovom forumu. To su ovi koji najviše dobijaju pohvala od strane korisnika. Desi se i tu koji stranački uhljeb ali oni obično budu gore spomenuti kaplari.
escobar__

#74317 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ma preteško je u Telekomu, država duradi nešto pod hitno. :-)

Uz svo dužno poštovanje prema vrijednim radnicima BH Telekoma, ti sa šaltera i iz korisničke ako nisu vidjeli rada kod privatnika oni ne znaju šta je rad.
Tesla Edison

#74318 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

escobar__ wrote: 30/12/2020 11:11 Ma preteško je u Telekomu, država duradi nešto pod hitno. :-)

Uz svo dužno poštovanje prema vrijednim radnicima BH Telekoma, ti sa šaltera i iz korisničke ako nisu vidjeli rada kod privatnika oni ne znaju šta je rad.
Pa dobro, ima teže uvijek ali ni ovdje nije ništa puno bolje (u moj slučaju). Plata sa toplim 450-500 KM, neka zna biti 550 a samo jednom sam primio preko 600. Nema godišnjeg, bolovanja, zdravstvenog. Mislim da, ako ima gore, onda je taj gazda za zatvora a prije toga za poštene batine.
escobar__

#74319 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Drug moj, nije to "ako" ima gore već u barem 50% (a sigurno i više) privatnih firmi imaš uslove k'o u Zanzibaru.

Zato iz dubine svoje duše prezirem futavce iz SDA koje smatram direktno odgovornim za robovlasnički sistem koji su stvorili.
sencobih

#74320 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

escobar__ wrote: 30/12/2020 11:11 Ma preteško je u Telekomu, država duradi nešto pod hitno. :-)

U pravu si sto posto. Treba im ukinuti pauzu, odmor, smanjiti platu, povećati radno vrijeme. Tako da ce se i ovaj sto radi kod privatnika bolje osjećati. Je li ti naumpalo možda da treba vršiti pritisak da i onaj kod privatnika ima uslove kao ovaj u telekomu? Onaj vlasnik Binga je milioner, ima zaradu kai Telekom, šti ne stvori uslove? Evo vlasnik telemaha kažu neki najbogatiji fond američki, ima zaradu Biga pitaj koliku, što ne poveća ljudima plate i popravi uslove? AS grupacija Tešanj, pola prehrane proizvodi u BiH a ljudi u klasu na minimalcu? U pravu si treba i plate u telekomu dovesti na nivo binga, grasa, klasa i svi ćemo biti sretni.
Tesla Edison

#74321 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

escobar__ wrote: 30/12/2020 11:19 Drug moj, nije to "ako" ima gore već u barem 50% (a sigurno i više) privatnih firmi imaš uslove k'o u Zanzibaru.

Zato iz dubine svoje duše prezirem futavce iz SDA koje smatram direktno odgovornim za robovlasnički sistem koji su stvorili.
Boldirano :thumbup:

Vjerujem da ima, ali kažem da je i ovo bilo isto dno ili jako blizu dna. Sad radim kod privatnika i nekad se pitam, da li je moguće da ovakva firma postoji u BiH. Čini mi se da bi i za Njemačku bila prevelik zalogaj. Opet kažem, možda ima bolje i od moje firme ali ovo do sada je vrh. Od brige prema uposlenicima, od opuštene atmosfere u kolektivu, normalnog radnog vremena i naravno odlične plate.

Hoću reći, nije sve ni do sistema. Sistem jeste robovlasnički ali ako je gazda firme bez morala, bez savjesti, on će i u uređenom sistemu tražiti načina za ekstra zaradu, da što manje plaća radnike a da daje što više posla. Sve je do ljudi.
sencobih

#74322 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

TESLA_EDISON wrote: 30/12/2020 11:23
escobar__ wrote: 30/12/2020 11:19 Drug moj, nije to "ako" ima gore već u barem 50% (a sigurno i više) privatnih firmi imaš uslove k'o u Zanzibaru.

Vjerujem da ima, ali kažem da je i ovo bilo isto dno ili jako blizu dna. Sad radim kod privatnika i nekad se pitam, da li je moguće da ovakva firma postoji u BiH. Čini mi se da bi i za Njemačku bila prevelik zalogaj. Opet kažem, možda ima bolje i od moje firme ali ovo do sada je vrh. Od brige prema uposlenicima, od opuštene atmosfere u kolektivu, normalnog radnog vremena i naravno odlične plate.

Hoću reći, nije sve ni do sistema. Sistem jeste robovlasnički ali ako je gazda firme bez morala, bez savjesti, on će i u uređenom sistemu tražiti načina za ekstra zaradu, da što manje plaća radnike a da daje što više posla. Sve je do ljudi.
Izuzetno mi je drago čuti kad neko kaze da ima dobre uslove za rad. Svaka čast za tvog poslodavca, to je dokaz da ne moraju svi biti pohleoni gadovi.
Tesla Edison

#74323 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

sencobih wrote: 30/12/2020 11:35
TESLA_EDISON wrote: 30/12/2020 11:23

Izuzetno mi je drago čuti kad neko kaze da ima dobre uslove za rad. Svaka čast za tvog poslodavca, to je dokaz da ne moraju svi biti pohleoni gadovi.
I ja se nekad zabrinem. Bojim se da ću se probuditu umoran iz treće smjene i skontam da je san. :lol: A ako i jeste, šta se može, bar je potrajao nekoliko godina :)
drug_profi

#74324 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

I ja sam u privatnoj kompaniji od BH kapitala. Plata iznad prosjeka, radno vrijeme i prava sve po zakonu o radu.
Upravo je sve do gazde. Ali to je prepusteno ovdje obrazu i naravi pojedinca, umjesto da ih zakon sve natjera da placaju posteno i postuju ZOR.
750 minimalac svako moze isplatiti. Ako ne moze, nek zatvara firmu.
Tesla Edison

#74325 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

drug_profi wrote: 30/12/2020 11:52 I ja sam u privatnoj kompaniji od BH kapitala. Plata iznad prosjeka, radno vrijeme i prava sve po zakonu o radu.
Upravo je sve do gazde. Ali to je prepusteno ovdje obrazu i naravi pojedinca, umjesto da ih zakon sve natjera da placaju posteno i postuju ZOR.
750 minimalac svako moze isplatiti. Ako ne moze, nek zatvara firmu.
:thumbup:
Locked