Pa to ja citavo vrijeme govorim...ali da li je pametno onda drzati takvu vojsku i nacin komandovanja tom vojskom? Znaci svjesno cekas (ili se nadas necemu da ce zazivjet) da te dezintegracione struje zavrse svoj posao, i onda kada kazu eto hvala mi sutra odosmo svojim putem, ti ces onda od turske traziti oruzje koje opet moze biti blokirano nekim UN rezolucijom..a i da nije blokiran treba ti vremena da obucis vojski i popunis redove da bi nadoknadio od onih koji su koji ce otici svojim putem tj prikljucit ce se onoj vojsci sa obadvije strane koje su se modernizovale i 100% popunjenearchi_a wrote: ↑29/12/2020 18:44 Doslovno, jedan poziv i ovdje bi bilo dopremljeno 50 oklopnjaka, točkaša. Sve se radi usaglašeno, uz nadzor i opredjeljenja. Možemo mi sad ovdje iznositi, šta, kako, zašto nije već. Da li bilo ko sumnja da saveznici ne vide da je sistem odlučivanja još uvijek nedovršen, sirov. Da li je iko toliko naivan da sumnja da ljudi ne vide majkićku, novića i bulumentu koja je potpisala dokumente, skriva se iza saradnje a uveliko odugovlače, manipulišu, traže načine kako blokirati potpisane integracije? Da li iko sumnja da se ne pišu izvještaji o primjećenim licima koja egzistiraju unutar snaga, po kvotama, ali se uredno jave na obilježavanje neustavnih "praznika" ili na poziv snaga koje isti dan najavljuju razdruživanje? Da li je u takvom ambijentu ispravno izvršiti puno opremanje snaga ili je pametnije imati sve u pripremi, klesati sistem, ukrotiti ga, izbiti poluge blokada do kraja i završiti proces?!? Ne vjerujete? Pitajte me 2024!![]()
E to se zove: "Nisam nista naucio"