Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
kluz franjo
#47301 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kolega bunk,
možeš ti to i malo bolje, ali evo.
1. BiH je uređena kao predstavnička/parlamentarna demokratija.
2. Stranke koje od građana dobiju snagu parlamentarne većine na nekom od nivoa vlasti, trebaju da rade svoj posao, a ne da kukaju.
3. Stranke koje od građana ne dobiju snagu za parlamentarne većine na nekom od nivoa vlasti, ostaju u opoziciji i trebaju opoziciono da djeluju, a ne da kukaju.
Ja mislim da stranke koje na BiH gledaju kroz teritorijalno-budžetsku dioptriju "do Ivana i od Ivana, do Ugra i od Ugra, itd..." nisu stranke, koje nude budućnost građanima BiH.
Ja BiH vidim kao društvo u kojem vladaju zakoni, jednako za sve, od Brčkog do Neuma.
Ovakvo viđenje, na moju žalost nema širom BiH većinsku demokratsku podršku.
Ali tamo gdje ima, vidi pod 2.
Tamo gdje nema, kao npr. u Mostaru vidi pod 3.
2. Stranke koje od građana dobiju snagu parlamentarne većine na nekom od nivoa vlasti, trebaju da rade svoj posao, a ne da kukaju.
3. Stranke koje od građana ne dobiju snagu za parlamentarne većine na nekom od nivoa vlasti, ostaju u opoziciji i trebaju opoziciono da djeluju, a ne da kukaju.
Ja mislim da stranke koje na BiH gledaju kroz teritorijalno-budžetsku dioptriju "do Ivana i od Ivana, do Ugra i od Ugra, itd..." nisu stranke, koje nude budućnost građanima BiH.
Ja BiH vidim kao društvo u kojem vladaju zakoni, jednako za sve, od Brčkog do Neuma.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#47302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Predstava za glupi narodHakiz wrote: ↑29/12/2020 12:07 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zvizdic ... /201229037
Eto, NS i ostali, slušajte šta vam se naredi.
Da vidimo hoće li biti kakve koalicije koalicija u Mostaru. Da li će "istorijski trenutak" preovladati.
I poslujece biti "mi smo htjeli, ali vidite, eto mi ipak moramo sa hdz"
Kako ono bi "moja ruka stoji ispruzena, ali nece uvijek stojati" ...i onda je ispruzi hdz-u ili dodiku
- bunk
#47303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovim opisom cemo onda daskove politike koju ti propagiras(Ns pretpostavljam) imati uzivo samo ako se pojavi neko od otpadnika sda ..politikom da necete da koalirate na nivou federacije ili Drzave sa strankama koje imaju kapacitet dobiven od glasaca vjecno cete biti pod 3. Jer ce vas vecinsko glasacko tijelo vazda prepoznavati kao nesto sto je direktna suprotnost njihovoj opciji..i tu mislim da grijesite.Ostavite iskljucivost sdp oni ionako jos malo i nece moci nize pasti.kluz franjo wrote: ↑29/12/2020 14:07 Kolega bunk,
Ako cemo pravo gledati trenutno je ns u koaliciji sa raznim krilima sda i svako od njih je ekstremnije od mothershipa..
- drug_profi
#47304 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ekstremizam je sporedna stvar u ovom času jer je kod pomenutih sporadičan, a najčešći je upravo kod mothershipa.
Kleptomanija je ono što nas uništava, a ona je opšteprisutna.
Nemaš komentar na predloženi budžet gdje se povećavaju stavke za plaće i stranke, a iz smanjenog priliva od poreza, i od love iz kredita?
Kakva je to vrsta ekstremizma?
Da ti ja kazem, to ti je genocidni ekstremizam!
Kleptomanija je ono što nas uništava, a ona je opšteprisutna.
Nemaš komentar na predloženi budžet gdje se povećavaju stavke za plaće i stranke, a iz smanjenog priliva od poreza, i od love iz kredita?
Kakva je to vrsta ekstremizma?
Da ti ja kazem, to ti je genocidni ekstremizam!
-
kluz franjo
#47305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Što bi Bakir rekao: "Ja, i?"bunk wrote: ↑29/12/2020 14:54Ovim opisom cemo onda daskove politike koju ti propagiras(Ns pretpostavljam) imati uzivo samo ako se pojavi neko od otpadnika sda ..politikom da necete da koalirate na nivou federacije ili Drzave sa strankama koje imaju kapacitet dobiven od glasaca vjecno cete biti pod 3. Jer ce vas vecinsko glasacko tijelo vazda prepoznavati kao nesto sto je direktna suprotnost njihovoj opciji..i tu mislim da grijesite.Ostavite iskljucivost sdp oni ionako jos malo i nece moci nize pasti.kluz franjo wrote: ↑29/12/2020 14:07 Kolega bunk,
Ako cemo pravo gledati trenutno je ns u koaliciji sa raznim krilima sda i svako od njih je ekstremnije od mothershipa..
Zašto je opozicioni status npr. NS-a uvijek tako veliki problem za SDA? Zar nije upravo cilj SDA da stranke koje ne zastupaju i ne dijele SDA principe vladanja ostanu u manjini?
Zar nisu upravo Bakir i Dragan prije 6 mjeseci dogovorili, a kompletnu kampanju u Mostaru uložili upravo u ovakav izborni rezultat?
Za promjenu bi se SDA mogla uhvatiti bilo kakvog posla u korist tih ljudi koji su glasali za njih, umjesto da vječito nešto kao kuka i brine se za budućnost stranaka u opoziciji.
Sami ste spremali "postelju" sa HDZ-om. Sada sami opet i lezite u nju. BTW. Još je topla.
-
putokaz1
#47306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad je NS ušla u vlast s PDA može i s SDA u čemu je RAZLIKA 
-
Hakiz
- Leverage
#47308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad kaže:
Misli:Ostavite iskljucivost sdp oni ionako jos malo i nece moci nize pasti.
SDP-u ne možemo ništa, de da barem vas premuntamo.
- JThomas
#47309 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a suština je ista za sve. hajte s nama jer znamo da vaši birači imaju bar minimum kriterija i da to nećete preživjeti. dok mi tih problema nemamo.
-
izvrsni direktor
#47310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sda-ovci opet zabrinuti zbog Nase stranke 
-
kluz franjo
#47311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Možda će @bunk prije vjerovati riječima iz usta zvaničnika iz SAD-a.
Eric Larson iz Ureda za borbu protiv korupcije KS-a je u intervjuu za Glas Amerike istakao da Sjedinjene Američke Države čine sve kako bi se borile protiv korupcije u Bosni i Hercegovini. Izjavio je da osjeća promjene u zraku i da ih SAD žele podržati.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/larson- ... /201229149Za njega su najkorumpiraniji, kako je kazao, lažni nacionalisti koji istrošenim, etnonacionalističkim govorom pokušavaju odvratiti pažnju ljudi od korupcije.
"U Bosnu dolazim 15 godina i nikada nisam upoznao nijednog nacionalističkog političara, baš nijednog, ali sam upoznao puno lažnih patriota koji odvraćaju pažnju ljudi od vlastite korupcije", dodao je.
- JThomas
#47312 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa ne odnosi se to na njih, nego samo na hdz i snsd. i novi kurs amerike će otjerati i opuhati dodika i čovića, a njih će kao poštene ostaviti.
- bunk
- Leverage
#47314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad čujem iz vaših usta da je SDP dobar znaću da je kraj.
Isto kao što sad pričate dobar Lagumdžija, odma mi je jasno da je politički mrtvac.
Dok god pričate SDP samo što nije propo, pao na najniže grane to znači SDP je mašala.
Isto kao što sad pričate dobar Lagumdžija, odma mi je jasno da je politički mrtvac.
Dok god pričate SDP samo što nije propo, pao na najniže grane to znači SDP je mašala.
-
putokaz1
#47315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDP je bio dobar ,3 ciklusa 2 kod Bošnjaka ali 2022 je propast
Nije lijepo vidjeti SDP sa PDA,SDP s SDA u Goraždu,Srebrenici,K10,Brčkom
SDP priča nećemo s SDA(što podrazumjeva i PDA) ali ...
Zakazali su nakon izbora 2020,ko zna s kim će GV Tuzla formirat
- Leverage
- bunk
#47317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sdp je dobar.
I na pravom putu.
I na pravom putu.
-
putokaz1
-
Patton44
#47319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hocemo li to na kraju Tekbirati... za koga.... za HDZ....protiv koga.....protiv 
-
izvrsni direktor
-
zippoo87
#47321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja u 2021.godini zelim samo da @putokaz1 nauci konacno citirati postove i onda mogu rahat i umrijeti.
Da ne gledamo vise ovaj seljakluk po forumu
Da ne gledamo vise ovaj seljakluk po forumu
- Leverage
#47322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Poželi nešto realnije tipa mir u svijetu ili beskamatni kredit.
-
Milenkov buraz
-
putokaz1
-
zippoo87