Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
@R9 moram ti priznati da sam odustao od nzxt h510 elite iako mi je vizuelno perverzijq. Ali nije izgled najbitniji.
Ovaj model Lian Li sto si narucio je stvarno vrh. Odgledao sam sve recenzije i niko nema velike zamjerke na kuciste, bas naprotiv, kompanija je poslusala i unaprijedila Lancool II model koji je imao dosta mana. Ono sto cu jos pogledati su cooler master td500 mesh i be quiet 550dx.
vojopd wrote: ↑29/12/2020 11:29
@R9 moram ti priznati da sam odustao od nzxt h510 elite iako mi je vizuelno perverzijq. Ali nije izgled najbitniji.
Ovaj model Lian Li sto si narucio je stvarno vrh. Odgledao sam sve recenzije i niko nema velike zamjerke na kuciste, bas naprotiv, kompanija je poslusala i unaprijedila Lancool II model koji je imao dosta mana. Ono sto cu jos pogledati su cooler master td500 mesh i be quiet 550dx.
16:40 eto kada techjesus koristi svaku priliku koju dobije da se posere po h510 odnosno generalno po "rernama" od nzxt kućišta, sve ti je rečeno koliko su to funkcionalno katastrofalna kućišta...
vojopd wrote: ↑29/12/2020 11:29
Ja sam imao nzxt s340 razer edition odmah povadio sve fanove i zamijenio ih sa Be quiet.. Nije bilo loše... Prodao complet comp zajedno sa stolom i zvučnicima i dva monitora za 4 milje KM..
Sad sam planirao da uzmem Be quiet dark base 700... Ali eto ipak sam se okrenuo na ovaj lancool... S tim da ću i njegove fanove poskidat i zamijenit sa noctua chromax.black.. Naručio sam 6 komada.
Trenutno kupujem neke stvari koje mogu stojati duže... Jer neću još sklapat komp.. Nisam doma trenutno..
Averus wrote: ↑29/12/2020 15:04
Navodno imaju, ali kad odeš kod njih objasne ti da je to samo po narudžbi
Meni to smrdi na standardnu priču "ima a nema"
Radije sačekaj, nedavno je bio 5-pack za $25, pa možeš uzeti jedan ili dva, a prodati tri i još i zaraditi
ti si neki dan pitao da li bi se neko talio za neke fanove...jesi ti išta skontao po tom pitanju...ne čeka mi se sad još mjesec dana obzirom da ssd i ram su stigli i planiram ovih dana čišćenje centralke i ugradnju ovih novih komponenti...sad da čekam fanove pa da opet otvaram komp mi se nešto i neda...a to da treba naručiti u prodavnici kakav je dr.techno mi je baš bezveze...mislio sam ući u istu, kupiti i izaći...
Averus wrote: ↑29/12/2020 15:15
@aditon otkako mi je stigao AM4 dodatak na Noctuu, ne treba mi više ništa
Temperature procesora padaju i do 28c
ma pravo da ti kažem ne mijenjam ove preinstalirane zbog temperatura već što nisu 4 pinski a imaju i neki sjeban zvuk kad tek upalim komp..nakon minut rade normalno..
nzzx9 wrote: ↑29/12/2020 20:12
Da li je moguca kupovina komponenti u inostranstvu iz bih? Ili je jedini nacin kupovina kod nas?
Naravno, zavisi šta tražiš i da li se isplati. Imaš opcije: Computeruniverse.net (Njemačka) ili preko Pesota iz Amerike sa njihovih stranica. Ako ti nije bitna garancija toliko, recimo iz Amerike se isplati naručiti SSD, RAM, ventilatore, a teže komponente kao matična, napojna, procesor i možda kućište iz Njemačke. Grafičku je ipak zbog garancije bolje uzeti kod nas i tu najčešće preporučujemo @mickey84 na Olx-u.
Last edited by Filadendron96 on 29/12/2020 21:21, edited 1 time in total.
Da li bolja kupovina komponenti ili gotovog pc-a? Realno da li ja mogu da sklopim nesto bolje od onog sto postoji kao vec gotov build za istu cijenu??
Budzet mi je negdje oko 1500 pa do 2000 BAM.
Last edited by nzzx9 on 29/12/2020 21:33, edited 3 times in total.
nzzx9 wrote: ↑29/12/2020 21:24
Da li bolja kupovina komponenti ili gotovog pc-a? Realno da li ja mogu da sklopim nesto bolje od onog sto postoji kao vec gotov build za istu cijenu??
Budzet mi je negdje oko 1500 pa do 2000 BAM.
Rijetko se isplati uzeti "gotov" PC. Na tome se najlakše sakrije, a nabije cijena.