Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mislio sam zaobići neka geolokacijska ograničenja sa Paypalom, ali prepozna sistem da je vezana kartica sa teritorije van Usa.
Na kraju ćemo biti ograničeni na jako malo. Šteta, npr. ima stranica mnogo boljih i povoljnijih od Amazona.
channel10 wrote: ↑27/12/2020 12:58
Pa kupi na piku jer je cijena tu negdje, a ako ga narucis iz USA neces ga dobiti za dva mjeseca. I zaboravit ces na njega
channel10 wrote: ↑27/12/2020 12:58
Pa kupi na piku jer je cijena tu negdje, a ako ga narucis iz USA neces ga dobiti za dva mjeseca. I zaboravit ces na njega
Naručio
Neke stvari vrijedi platiti vise i ovdje, a ne narucivati iz USA. Iz USA narucujes stvari kojih ovdje nema(a zelis ih imati) ili kod kojih mozes reci da su kvalitetnije na tom trzistu(tipa obuce, odjece).
Izgleda da nema više akcijskih cijena za Fire stick 4K, sve je uglavnom 49,90 USD. Sad će se prodavati sa Pika dok i to ne ode. Pa onda ko bude zainteresovan moraće akcije čekati.
Hehe, zato je gužva na dostavi sa Pesote, svi čekali Bljak Frajdey da kupuju na akcijama.
TwistedX wrote: ↑26/12/2020 12:11
Jel neko našao neku USA virtualnu karticu da je probao. To bi trebalo riješiti sve probleme na Walmart Levis itd. Znam da postoje al koja valja pitanje je.
Ja odavno koristim Payoneer i radi sve samo je nezgodno staviti na nju pare jedino ako radis na upworku onda ti je najlakse na nju sve stavljati tako da nemas problema
AhmetShabo wrote: ↑29/12/2020 14:34
zaboravio sam unijeti na pesoto tracking id.
u medjuvremenu paket je stigao na pesoto adresu.
Ja sam sad naknadno unio ID, valjda nece biti problema
Nema nikakvih problema, samo ne mozes sada izabrati ove druge opcije, poput prepakiranja, osiguranja itd.
crnjak je i to da na njihovim forumima ljudi budu presretni kad padne cijena necega sa bubam 130$ na 100$, a u isto vrijeme i mi budemo time presretni iako platimo postarinu na to 30$, jer opet prodjemo dosta jeftinije nego da uzmemo na piku .
Meni je šega kako neki od stranaca seru kao "šta ti znači $10 razlike, pa čekaš na SSD ili štaveć"
A ne kontaju da je to nama 20KM i da je to nama prilično velika razlika
Imam problem sa amazonom. Zeznem se i stavim i shipping i billing adresu ovu pesoto u SAD-u. I sada mi traže dokaze za billing adresu. Ja im napišem da sam greškom stavio istu i dam im ovu moju adresu u Bosni, uslikam prepaid karticu i pošaljem sve to. Onda mi traže izvod banke sa podacima koji inače ne stoje svi na izvodu, a za ovu prepaid i ne dobijam izvod već samo za debit. Onda im ponovo napišem obrazloženje za sve ovo, pošaljem izvod za debit i naglasim da je ista banka i podaci samo za debit karticu, uslikam screenshot mobilne aplikacije za prepaid i pošaljem i evo čekam da vidim šta će sad reći.
Još sam primjetio da su mi rezervisane oko 3 KM pa pretpostavljam da je to amazon skinuo? Nešto kao na ebay-u kada prvi put registruješ?
Ima li neko slična iskustva? Kako inače funkcioniše na amazonu registracija? Shipping pesoto adresa, a biling adresa u Bosni?