Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
spinel_

#4926 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

J*bu, ne vade!

Image
Niti jedno cjepivo nam ne garantira sto posto da se nećemo zaraziti, pa tako ni ovo protiv Covida-19, ali nam garantira da ćemo, ako se i zarazimo, imati znatno lakše simptome nego što bi možda imali bez cjepiva. Ne zna se još dovoljno, kažu nam znanstvenici, jesmo li nakon cijepljenja ipak bezopasni po druge.

I dalje ćemo morati nositi masku i distancirati se. Sedam nam je stručnjaka pojasnilo kako se cjepivom možemo zaštititi od težih simptoma bolesti, ne nužno i od ulaska samoga virusa.
Image
adsubzero

#4927 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

kakotakonikako wrote: 29/12/2020 10:49
adsubzero wrote: 29/12/2020 10:47
kakotakonikako wrote: 29/12/2020 10:37

Cuj to. :shock: Ko zabrani objavu tog istrazivanja ?
Masoni moj druze
Cuj to :shock:

p.s. prije ovoga sam te smatrao korektnim forumasem :?
Samo ismijavam gluposti koje su prethodno napisane
kakotakonikako

#4928 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by kakotakonikako »

adsubzero wrote: 29/12/2020 10:51
adsubzero wrote: 29/12/2020 10:47

Masoni moj druze

Gluposti se nikada ne ismijavaju, nego argumentovano pobijaju. Inace se postaje kao i oni.
shbc

#4929 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

zubi wrote: 29/12/2020 09:38 Eno sad je i vremensko prognoza zavjera :lol:
Naravno da jeste. Pa sta ti mislis kako su nam prosirili ovaj virus koji ne postoji nego preko vjetra koji su najavili na prognozi. A kako su oni mogli znati da ce biti vjetar? Pa zato sto su ga sami napravili, preko respiratora koji su prikupljali zrak iz pluca i onda ga ispustili odjednom :skoljka:
shbc

#4930 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

kakotakonikako wrote: 29/12/2020 10:53

Gluposti se nikada ne ismijavaju, nego argumentovano pobijaju. Inace se postaje kao i oni.
Kako mislis pobiti argumentom kada na svaki argument i studiju oni imaju odgovor "to je nastimano"?
kakotakonikako

#4931 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by kakotakonikako »

shbc wrote: 29/12/2020 10:56

Kako mislis pobiti argumentom kada na svaki argument i studiju oni imaju odgovor "to je nastimano"?
Cuj sada ovoga. :shock: Pa zna se da argument pobija svaku glupost, ili mozda onda nije dobar argument ?
shbc

#4932 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

kakotakonikako wrote: 29/12/2020 10:58

Cuj sada ovoga. :shock: Pa zna se da argument pobija svaku glupost, ili mozda onda nije dobar argument ?
Stvarno? Nisam znao. :roll:

Objasni to onome koji mrtav hladan na ovom forumu napisa "da donesete milion studija istina se zna i ne moze se pobiti". Objasni to i ovima sto skocise u odbranu te tvrdnje.
Lao Ce

#4933 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

spinel_ wrote: 29/12/2020 10:50 J*bu, ne vade!

Image
Niti jedno cjepivo nam ne garantira sto posto da se nećemo zaraziti, pa tako ni ovo protiv Covida-19, ali nam garantira da ćemo, ako se i zarazimo, imati znatno lakše simptome nego što bi možda imali bez cjepiva. Ne zna se još dovoljno, kažu nam znanstvenici, jesmo li nakon cijepljenja ipak bezopasni po druge.

I dalje ćemo morati nositi masku i distancirati se. Sedam nam je stručnjaka pojasnilo kako se cjepivom možemo zaštititi od težih simptoma bolesti, ne nužno i od ulaska samoga virusa.
Image
E moj jarane, ovo je tuga i žalost vidjeti zombi world oko sebe i svijet isprepadanih i naivnih ljudi, i bjelosvjetskih hohštaplera i njihovih podanika i simpatizera. Ljudima kao da je netko oduzeo razum - stavio ga na 'pause' ili 'stop'. Obraćaš se ljudima koji nemaju razuma, to moraš da shvatiš. Pored toga su i maliciozni, jadni i podli.
kakotakonikako

#4934 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by kakotakonikako »

shbc wrote: 29/12/2020 11:01

Objasni to onome koji mrtav hladan na ovom forumu napisa "da donesete milion studija istina se zna i ne moze se pobiti". Objasni to i ovima sto skocise u odbranu te tvrdnje.
Eto sada znas. Nikad nije kasno nesto nauciti. :D

Meni licno ne pada na pamet objasnjavati nekome ( jer je to Sizifov posao ) koji nece da shvati neke stvari. Govorim opcenito.
spinel_

#4935 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

A mozda zato sto trolate. Eto prvi ti.
Ja postavih sinoc kako je ona medicinska radnica nakon vakcinisanja "nestala" ili bolje reci propala u zemlju ti nakon toga spominjes cipove. I sta na kraju da kazem na to?
adsubzero

#4936 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Lijepo zvuci samo na papiru. Diskutovalo se svasta i uvijek se nadje nacin da se odbije argument jer dolazi od "zvanicnika". Jer pobogu ovi jadnici samo zele da nam daju istinu ali su cenzirusani.
Onda se broje krvna zrnca forumasima, kako je neko besposlicar, neko uhljeb, neko radi po skrivenoj agendi i ima korist od pisanja ovdje, optuzbe za lazno predstavljanje, optuzbe za fasizam i licemjerje (a dolazi od osoba koje su "zabrinute" za nekoliko alergijskih reakcija ili smrti pojedinaca, dok se smrt milion i po ljudi marginalizira). Onda pojedinci koji hoce ovdje da spocitaju lekciju covjeku koji se skolovao i bavi se tom tematikom, na osnovu necega sto su procitali na internetu i naprosto im sujeta ne dozvoljava da priznaju da su pogrijesili nego se koprcaju.
shbc

#4937 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

spinel_ wrote: 29/12/2020 11:05

A mozda zato sto trolate. Eto prvi ti.
Ja postavih sinoc kako je ona medicinska radnica nakon vakcinisanja "nestala" ili bolje reci propala u zemlju ti nakon toga spominjes cipove. I sta na kraju da kazem na to?
Obzirom da ti je tvrdnja na istom nivou kao da ja lupim da je Bakir umro od srcanog kad je vidio rezultate izbora, a da mu je ovo sad dvojnik, nista drugo i nisi zasluzio nego trolanje :mrgreen:
shbc

#4938 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

kakotakonikako wrote: 29/12/2020 11:05

Meni licno ne pada na pamet objasnjavati nekome ( jer je to Sizifov posao ) koji nece da shvati neke stvari. Govorim opcenito.
Mozda ti je sad jasno zasto ih zajebavam/o. Pokusas pricati ozbiljno, nakon dva odgovora vidis koliko je sati i onda ili mozes napustiti temu ili se malo zabaviti
Gusar-from-Riga

#4939 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Gusar-from-Riga »

shbc wrote: 29/12/2020 09:13 Ah ti prokleti iluminati. Ne daju nista da se objavi :run:
Ah, ta fina drzava cvijeca i cokolade, a ljudi od marmelade, gdje je mrk pogled najveci zlocin :zzzz:
spinel_

#4940 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Lao Ce wrote: 29/12/2020 11:03

Image

Image
E moj jarane, ovo je tuga i žalost vidjeti zombi world oko sebe i svijet isprepadanih i naivnih ljudi, i bjelosvjetskih hohštaplera i njihovih podanika i simpatizera. Ljudima kao da je netko oduzeo razum - stavio ga na 'pause' ili 'stop'. Obraćaš se ljudima koji nemaju razuma, to moraš da shvatiš. Pored toga su i maliciozni, jadni i podli.
Znam, bas borba s vjetrenjacama.
A ako nista barem po komentarima na takvim vijestima vidim da opet ima i osvijestenih ljudi kojima ce doci iz guzice u glavu....

Image
adsubzero

#4941 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

boy_zelenski wrote: 29/12/2020 11:18
adsubzero wrote: 29/12/2020 08:01
Sto se i ja raspravljam sa padobrancem od prije 10 dana :lol:
Vjeruj mi da samo zivis u zabludi da se sa mnom mozes raspravljati. :izet:
boy_zelenski wrote: 28/12/2020 21:44 On je inzinjer genetike kao sto sam i ja Pablo Picasso. I vi vjerujete ljudima po forumu. :roll:
Dobar ti nivo rasprave, rasturas :thumbup:

Ili kad kazes da je PCR test nepouzdan jer je osjetljiv tj. mora se pazljivo rukovati. Ili kada pravis logicku gresku isticanja logicke greske iako je zakljucak tacan jer se diskutovalo o stetnosti vakcine. Napisao sam ti relevantnije poredjenje, nisi odgovorio:
adsubzero wrote: 28/12/2020 23:10 Covjek nikako da odustane od toga i ne shvata sustinu da je zakljucak bitan, a ne to sto se ne porede direktno iste stvari.

@boy_zelenski
Hoces adekvatnije poredjenje?

1,1 milion vakcinisanih: 0 smrti
1,5 miliona zarazenih: 19249 smrti.
Ali si zato napisao:
boy_zelenski wrote: 29/12/2020 01:03 Zasto jednostavno ne priznate da nemate pojma koliko je ljudi umrlo nakon vakcinacije, apsolutno nebitno koji je uzrok smrti? Zastopali brojaci fact-checkinga. :izet:
Kao da je bitno koliko je ljudi umrlo nakon vakcinacije bez da je dokazano da je od vakcine. :lol:
Nema prijavljenih slucajeva od posljedica vakcine i to je to.

Ti i rasprava, nemoj me nasmijavati :lol:
Lao Ce

#4942 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

spinel_ wrote: 29/12/2020 11:27
Lao Ce wrote: 29/12/2020 11:03

Image

Image
Znam, bas borba s vjetrenjacama.
A ako nista barem po komentarima na takvim vijestima vidim da opet ima i osvijestenih ljudi kojima ce doci iz guzice u glavu....

Image
Ma skroz je drugi svijet izvan klix foruma. U stvarnom životu, a i na društvenim mrežama. Nego ovo ovdje dođe kao bastion i osinjak zavjere. kao i igra na gostujućem terenu, pa ne čudi prisustvo ovolikog broja hordi navijača koji urlaju, zavijaju i rade sve ono što čega se običan insan stidi. Kod kuće su i zaštićeni.
shbc

#4943 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

Placeni smo. Boli nas briga. Nekome hiljadarka u dzep, a nekome prisilna vakcina 8-)
adsubzero

#4944 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

boy_zelenski wrote: 29/12/2020 11:40
adsubzero wrote: 29/12/2020 11:32
boy_zelenski wrote: 29/12/2020 11:18

Vjeruj mi da samo zivis u zabludi da se sa mnom mozes raspravljati. :izet:
boy_zelenski wrote: 28/12/2020 21:44 On je inzinjer genetike kao sto sam i ja Pablo Picasso. I vi vjerujete ljudima po forumu. :roll:
Dobar ti nivo rasprave, rasturas :thumbup:

Ili kad kazes da je PCR test nepouzdan jer je osjetljiv tj. mora se pazljivo rukovati. Ili kada pravis logicku gresku isticanja logicke greske iako je zakljucak tacan jer se diskutovalo o stetnosti vakcine. Napisao sam ti relevantnije poredjenje, nisi odgovorio:
adsubzero wrote: 28/12/2020 23:10 Covjek nikako da odustane od toga i ne shvata sustinu da je zakljucak bitan, a ne to sto se ne porede direktno iste stvari.

@boy_zelenski
Hoces adekvatnije poredjenje?

1,1 milion vakcinisanih: 0 smrti
1,5 miliona zarazenih: 19249 smrti.
Ali si zato napisao:
boy_zelenski wrote: 29/12/2020 01:03 Zasto jednostavno ne priznate da nemate pojma koliko je ljudi umrlo nakon vakcinacije, apsolutno nebitno koji je uzrok smrti? Zastopali brojaci fact-checkinga. :izet:
Kao da je bitno koliko je ljudi umrlo nakon vakcinacije bez da je dokazano da je od vakcine. :lol:
Nema prijavljenih slucajeva od posljedica vakcine i to je to.

Ti i rasprava, nemoj me nasmijavati :lol:
Ljudska glupost nema granica, definitivno. :roll:
Jel to priznajes da trolas ili si samokritican?
shbc

#4945 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

Gusar-from-Riga wrote: 29/12/2020 11:16
shbc wrote: 29/12/2020 09:13 Ah ti prokleti iluminati. Ne daju nista da se objavi :run:
Ah, ta fina drzava cvijeca i cokolade, a ljudi od marmelade, gdje je mrk pogled najveci zlocin :zzzz:
To je ono sto oni zele da mislis :run:
red evil

#4946 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by red evil »

Meni je jasno i razumijem zašto mnogi ljudi se boje ovih novih vakcina za koronu i da smatraju da je nedovoljno ispitana i da je neefikasna i slično tome. Vakcina je nova, koristile su se neke nove tehnologije, došla je ranije nego što inače dođu vakcine. Ali ne mogu da razumijem da još ima ljudi koji ne shvataju da ovo opasan virus (nije najopasniji) i da moraju biti tu neke mjere da se smanji zaraza. Jer ukoliko se virus širi bez ikakvih prepreka može da mutira u neku verziju koja neće ići nama u korist i da će zdravstveni sistem pasti od preopterećenja.

Kad smo već kod mutacija imam jedno, možda glupo, pitanje. Za sad znamo da je najveća prednost virusa njegova lakoća prenosa i njegova stabilnost to jest ne mutira često (što mu je ujedno i mana). Mene zanima da li se može desiti da virus mutira tako da će mu omogučiti da u bližoj ili daljoj budućnosti mutira mnogo brže i lakše? Ja mislim da je, logično, da može ali volio bih čuti i potvrdu. :mrgreen:
adsubzero

#4947 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

boy_zelenski wrote: 29/12/2020 11:50
adsubzero wrote: 29/12/2020 11:41
Osobi koja kaze kako u skupini od 1.1 milion ljudi tokom 7 dana ima 0 smrtnih slucajeva nema potrebe da objasnjavam bilo sta. Ili osobi koja navede broj novozarazenih u jednoj sedmici i broj umrlih koji se odnosi na ljude koji se zarazili prije nekoliko sedmica.

Da bar imas smisla za humor pa da si simpatican.
Necu ti vise replicirati jer mi ovo zaista vrijedja inteligenciju. :thumbup:
0 smrtnih slucajeva povezanih sa vakcinom. A sto se tice podatka za covid, tacno da je relevantnije bilo navesti podatak o novozarazenim 10 dana ranije. Taj broj je bio jos MANJI, dakle veca smrtnost po broju zarazenih. Zakljucak je nepromijenjen, vakcine su nemjerljivo manje opasne od same bolesti. Jos uvijek to ne mozes shvatiti?
Znas, da bi ti nesto moglo vrijedjati inteligenciju, moras je prvo imati.
Hakiz

#4948 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Hakiz »

shbc wrote: 29/12/2020 11:12
kakotakonikako wrote: 29/12/2020 11:05

Mozda ti je sad jasno zasto ih zajebavam/o. Pokusas pricati ozbiljno, nakon dva odgovora vidis koliko je sati i onda ili mozes napustiti temu ili se malo zabaviti
Zaboravljate jednu stvar.

Odgovor Kriznog štaba Hrvatske na pitanje hoće li se članovi štaba vakcinisati u obliku "Pitanje je provokativno", odluka Parlamenta BiH na današnjoj sjednici da ne raspravlja o odluci Ustavnog suda da su naredbe o nošenju maske i ograničavanje kretanja neustavne i kršenja ljudskih prava i slična ponašanja vlasti daju legitimitet teoretičarima zavjera. Lako je nekome da zaključi da ako član kriznog štaba ne želi da se vakciniše onda sa tom vakcinom nije nešto uredu. Ne znači da stvarno nije uredu, ali takav zaključak "običnog građanina" u tom slučaju je razumljiv i logičan.

Teorije zavjera i uspijevaju zbog odnosa vladajućih prema i temama i građanima na načine kao u dva spomenuta primjera.

Kako u tom slučaju razuvjeriti ne teoretičara zavjere jer njega nije moguće, nego druge uvjeriti da teoretičar nije u pravu kada vide ponašanje vlasti?
kakotakonikako

#4949 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by kakotakonikako »

adsubzero wrote: 29/12/2020 11:55
adsubzero wrote: 29/12/2020 11:41
Osobi koja kaze kako u skupini od 1.1 milion ljudi tokom 7 dana ima 0 smrtnih slucajeva nema potrebe da objasnjavam bilo sta. Ili osobi koja navede broj novozarazenih u jednoj sedmici i broj umrlih koji se odnosi na ljude koji se zarazili prije nekoliko sedmica.

0 smrtnih slucajeva povezanih sa vakcinom. A sto se tice podatka za covid, tacno da je relevantnije bilo navesti podatak o novozarazenim 10 dana ranije. Taj broj je bio jos MANJI, dakle veca smrtnost po broju zarazenih. Zakljucak je nepromijenjen, vakcine su nemjerljivo manje opasne od same bolesti. Jos uvijek to ne mozes shvatiti?
Cek, cek, hoces reci da su vakcine ipak opasne ( doduse kazes nemjerljivo manje )? :shock:

Pokazalo se da velika vecina "prezivi" lako ovaj covid i sada svi trebaju da dobiju tu opasnu vakcinu. Gdje tu ima zdrave logike ???? :?
adsubzero

#4950 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

kakotakonikako wrote: 29/12/2020 12:01
adsubzero wrote: 29/12/2020 11:55

Cek, cek, hoces reci da su vakcine ipak opasne ( doduse kazes nemjerljivo manje )? :shock:

Pokazalo se da velika vecina "prezivi" lako ovaj covid i sada svi trebaju da dobiju tu opasnu vakcinu. Gdje tu ima zdrave logike ???? :?
Opasne u smislu da su "cak" u prosjeku 1 od 200.000 ljudi dobijali alergijske reakcije, a to je ono sto se gospodinu nije svidjelo, jer nije ok porediti alergijske reakcije sa jedne strane, a sa druge strane broj umrlih. Tako da mu je vise puta receno da su uzeti najgori scenariji sa obje strane, a onda sam i napisao relevantnije poredjenje, koje ocito i dalje ne odgovara.

Vecina prezivi, tacno, ali sa vakcinom ce mnogo vise da prezivi i bit ce mnogo manje oboljelih, sto je velika stvar.
Post Reply