Moderator: O'zone

Radujem sebiglebovski wrote: ↑24/12/2020 11:03 Ovih dana smo svi mi u Hrvatskoj dobili jedan od najljepših božićnih poklona koji smo mogli zamisliti. Pandemija SARS-CoV-2 u Hrvatskoj je doslovno kolabirala u svega dva tjedna. U četvrtak prije dva tjedna imali smo više od 4600 potvrđenih zaraženih, dok je danas zaraza potvrđena kod manje od polovine toga broja. Prije dva tjedna plašili su nas da će biti i još puno gore, da se epidemije širi bez kontrole i da nas čeka jako crni scenarij. Za nas malobrojne koji smo pokušavali biti glas razuma u sve luđem svijetu pisali su da smo lažljivci, šarlatani, neznanstvenici, plaćenici i ne znam što sve ne. Srećom razvoj situacije je vrlo jasno pokazao da nije tako, pa je sada za plašenje ostao samo novi 'strašni' soj od prije nekoliko dana, a čitam danas da se pojavio i 'još noviji' soj koji je možda još opasniji. Za tu priču o novim opasnim sojevima nema nikakvih znanstvenih dokaza i ona će se rasplinuti sama od sebe vrlo brzo, pa na nju neću gubiti vrijeme.
Na kraju najbolja vijest za mene osobno: u sljedećem periodu ćete me puno manje viđati u medijima. U posljednjih devet mjeseci uložio sam jako puno vremena u analize pandemije COVID-19 i nadam se da sam uspješno pridonio tome da nismo završili u zatvoru kao velik dio Europe. U velikoj mjeri sam išao protiv znanstvene struje koja je bila dominantna u svijetu, što nije bilo lagano. Uvrede, prijetnje, pokušaji diskreditacije i sramoćenja bili su nebrojeni, no znao sam da sam u pravu i nisam se dao pokolebati. Srećom moj znanstveni autoritet je neosporan, a nemam 'putra na glavi', 'prstiju u pekmezu', ili 'kostura u ormaru' s kojima su me mogli zaustaviti.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/lau ... 41463.aspx
zubi wrote: ↑24/12/2020 12:33Radujem sebiglebovski wrote: ↑24/12/2020 11:03 Ovih dana smo svi mi u Hrvatskoj dobili jedan od najljepših božićnih poklona koji smo mogli zamisliti. Pandemija SARS-CoV-2 u Hrvatskoj je doslovno kolabirala u svega dva tjedna. U četvrtak prije dva tjedna imali smo više od 4600 potvrđenih zaraženih, dok je danas zaraza potvrđena kod manje od polovine toga broja. Prije dva tjedna plašili su nas da će biti i još puno gore, da se epidemije širi bez kontrole i da nas čeka jako crni scenarij. Za nas malobrojne koji smo pokušavali biti glas razuma u sve luđem svijetu pisali su da smo lažljivci, šarlatani, neznanstvenici, plaćenici i ne znam što sve ne. Srećom razvoj situacije je vrlo jasno pokazao da nije tako, pa je sada za plašenje ostao samo novi 'strašni' soj od prije nekoliko dana, a čitam danas da se pojavio i 'još noviji' soj koji je možda još opasniji. Za tu priču o novim opasnim sojevima nema nikakvih znanstvenih dokaza i ona će se rasplinuti sama od sebe vrlo brzo, pa na nju neću gubiti vrijeme.
Na kraju najbolja vijest za mene osobno: u sljedećem periodu ćete me puno manje viđati u medijima. U posljednjih devet mjeseci uložio sam jako puno vremena u analize pandemije COVID-19 i nadam se da sam uspješno pridonio tome da nismo završili u zatvoru kao velik dio Europe. U velikoj mjeri sam išao protiv znanstvene struje koja je bila dominantna u svijetu, što nije bilo lagano. Uvrede, prijetnje, pokušaji diskreditacije i sramoćenja bili su nebrojeni, no znao sam da sam u pravu i nisam se dao pokolebati. Srećom moj znanstveni autoritet je neosporan, a nemam 'putra na glavi', 'prstiju u pekmezu', ili 'kostura u ormaru' s kojima su me mogli zaustaviti.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/lau ... 41463.aspx![]()
Lik blokirao na facebooku pola naucne zajednice Hrvatske jer su ga isprosipalizubi wrote: ↑24/12/2020 12:33Radujem sebiglebovski wrote: ↑24/12/2020 11:03 Ovih dana smo svi mi u Hrvatskoj dobili jedan od najljepših božićnih poklona koji smo mogli zamisliti. Pandemija SARS-CoV-2 u Hrvatskoj je doslovno kolabirala u svega dva tjedna. U četvrtak prije dva tjedna imali smo više od 4600 potvrđenih zaraženih, dok je danas zaraza potvrđena kod manje od polovine toga broja. Prije dva tjedna plašili su nas da će biti i još puno gore, da se epidemije širi bez kontrole i da nas čeka jako crni scenarij. Za nas malobrojne koji smo pokušavali biti glas razuma u sve luđem svijetu pisali su da smo lažljivci, šarlatani, neznanstvenici, plaćenici i ne znam što sve ne. Srećom razvoj situacije je vrlo jasno pokazao da nije tako, pa je sada za plašenje ostao samo novi 'strašni' soj od prije nekoliko dana, a čitam danas da se pojavio i 'još noviji' soj koji je možda još opasniji. Za tu priču o novim opasnim sojevima nema nikakvih znanstvenih dokaza i ona će se rasplinuti sama od sebe vrlo brzo, pa na nju neću gubiti vrijeme.
Zamolio bih te da takve komentare prebacis na temu teorija zavjera, ovo nije takva tema. Hvala unaprijedMogy87 wrote: ↑24/12/2020 13:30Lik blokirao na facebooku pola naucne zajednice Hrvatske jer su ga isprosipalizubi wrote: ↑24/12/2020 12:33Radujem sebiglebovski wrote: ↑24/12/2020 11:03 Ovih dana smo svi mi u Hrvatskoj dobili jedan od najljepših božićnih poklona koji smo mogli zamisliti. Pandemija SARS-CoV-2 u Hrvatskoj je doslovno kolabirala u svega dva tjedna. U četvrtak prije dva tjedna imali smo više od 4600 potvrđenih zaraženih, dok je danas zaraza potvrđena kod manje od polovine toga broja. Prije dva tjedna plašili su nas da će biti i još puno gore, da se epidemije širi bez kontrole i da nas čeka jako crni scenarij. Za nas malobrojne koji smo pokušavali biti glas razuma u sve luđem svijetu pisali su da smo lažljivci, šarlatani, neznanstvenici, plaćenici i ne znam što sve ne. Srećom razvoj situacije je vrlo jasno pokazao da nije tako, pa je sada za plašenje ostao samo novi 'strašni' soj od prije nekoliko dana, a čitam danas da se pojavio i 'još noviji' soj koji je možda još opasniji. Za tu priču o novim opasnim sojevima nema nikakvih znanstvenih dokaza i ona će se rasplinuti sama od sebe vrlo brzo, pa na nju neću gubiti vrijeme.
![]()
To su lako provjerljive cinjenice, odes na njegov fb i uvjeris se
NIje valjda dotle doslo??' Nemoj biti toliko samokritican...
A ti budi obzirniji prema sebi, nema smisla stvarnobiglebovski wrote: ↑24/12/2020 13:55Samo se ti raduj, radosno naše!
Ne, nego se uvjeris u raspravu Lauca i kolega naucnika na njegovom zidu, posto je Lauc lupetao, razvila se ziva diskusija, dok ih nije blokirao
Aha, nisam znao da je u naucnom svijetu jako bitno ko se dopisuje po FB-u. Zanimljivo. A de da te pitam nesto, da nisi i ti mozda hobi naucnica pa toliko pratis to sve ?
Upravo! A Lauc je to radio, podilazio javnosti, godilo mu divljenje i tapsanje po ramenu, dok se kolege nisu javile da isprave krive navode...Trappist wrote: ↑24/12/2020 14:10Aha, nisam znao da je u naucnom svijetu jako bitno ko se dopisuje po FB-u. Zanimljivo. A de da te pitam nesto, da nisi i ti mozda hobi naucnica pa toliko pratis to sve ?
Raspravljalo se o tome? Mislis raspravljala mogy o tome ? A bas zanimljivo, puno imas zajednickih stvari sa mogy, obje dijelite isto misljenje oko pusenja na javnim mjestima, jako su vas interesovale frizure i sminka u isto vrijeme, dijelite isti stav po pitanju pasa lutalica, pratite nasu stranku, i vidi cuda sad dijelite identicna misljenja oko covid-a 19. Dogovorite se da izadjete na kafuzubi wrote: ↑24/12/2020 14:34Upravo! A Lauc je to radio, podilazio javnosti, godilo mu divljenje i tapsanje po ramenu, dok se kolege nisu javile da isprave krive navode...![]()
Ne pratis temu, vec se raspravjljalo o tome...
Ja sam njen klon na forumu, ni to ne znas??? Fakat slabo pratisTrappist wrote: ↑24/12/2020 14:41Raspravljalo se o tome? Mislis raspravljala mogy o tome ? A bas zanimljivo, puno imas zajednickih stvari sa mogy, obje dijelite isto misljenje oko pusenja na javnim mjestima, jako su vas interesovale frizure i sminka u isto vrijeme, dijelite isti stav po pitanju pasa lutalica, pratite nasu stranku, i vidi cuda sad dijelite identicna misljenja oko covid-a 19. Dogovorite se da izadjete na kafu![]()