Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Trappist
#36901 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.foxnews.com/us/new-mexico-s ... -happiness
Odavno nesto pametnije i vise "down to earth" ne procitah.
"Some elected officeholders have prioritized turning everyday citizens into villains for simply attempting to live their lives in the pursuit of happiness," the sheriff continued. "It is my opinion that the resources of the sheriff’s office should be focused on making our communities safe and more prosperous for everyday citizens. As the sheriff, duly elected by the Bernalillo County citizens, I choose to direct this agency’s time and resources toward the laws deemed to keep the people free of crime."
"Overreaching restrictions will only hurt our community," Gonzales said. "For that reason, we will not follow along with any orders that subvert your Constitutional rights. Therefore, my agency’s focus will continue to be public safety, apprehending klix criminals, and not attempting everyday citizens attempting to make a life for themselves and their families in Bernalillo County."
U sustini, kaze da se obicni narod pretvara u negativce i kriminalce jer se bave svojim poslom i pokusavaju zivjeti normalno. Kaze da je njegov posao šerifa da se bori za sigurnost gradjana i da se bori protiv stvarnog kriminala.
Odavno nesto pametnije i vise "down to earth" ne procitah.
"Some elected officeholders have prioritized turning everyday citizens into villains for simply attempting to live their lives in the pursuit of happiness," the sheriff continued. "It is my opinion that the resources of the sheriff’s office should be focused on making our communities safe and more prosperous for everyday citizens. As the sheriff, duly elected by the Bernalillo County citizens, I choose to direct this agency’s time and resources toward the laws deemed to keep the people free of crime."
"Overreaching restrictions will only hurt our community," Gonzales said. "For that reason, we will not follow along with any orders that subvert your Constitutional rights. Therefore, my agency’s focus will continue to be public safety, apprehending klix criminals, and not attempting everyday citizens attempting to make a life for themselves and their families in Bernalillo County."
U sustini, kaze da se obicni narod pretvara u negativce i kriminalce jer se bave svojim poslom i pokusavaju zivjeti normalno. Kaze da je njegov posao šerifa da se bori za sigurnost gradjana i da se bori protiv stvarnog kriminala.
- escobar__
#36902 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Čitam danas novi soj stigao do Nizozemske, Njemačke i Italije.
Džaba lockdown i parcijalni lockdown u Njemačkoj i Italiji (za Nizozemsku nisam siguran kakvo je stanje), novi soj je nekako opet magično našao put do njih, a mediji uredno propratili.
Džaba lockdown i parcijalni lockdown u Njemačkoj i Italiji (za Nizozemsku nisam siguran kakvo je stanje), novi soj je nekako opet magično našao put do njih, a mediji uredno propratili.
-
Medobrundo25
#36903 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja i ? Sta ti ocekujes, da svi idu u invalidsku penziju? Uozbiljite se, prebolis, prehodas, sta god , nisi vise zarazan i hajmo dalje. Brate ponasate se kao da je polio i crna kuga na steroidima a ne korona virus.zposao wrote: ↑21/12/2020 15:59To je mozda i najvaznije pitanje ove pandemije: kada je i koliko zarazan inficirani čovjek za okolinu?
Svjedoci smo da se ljudi koji su "prebolili" koronu puštaju da bez problema hodaju čim se osjećaju bolje bez ikakva negativnog testa.
Ja sam danas imao slučaj žene koja mi je došla na posao i nakon 10 minuta peglanja ona mi usout spomene da je juče izašla iz kovid bolnice.
Ja se šokirao. Prvo kako uopće može biti u stanju hodati po gradu nakon izlaska iz bolnice, a drugo ko joj je rekao da smije hodati po gradu dan nakon što je izašla iz bolnice.
Ludilo totalno. Znam masu ljudi koji su prebolili koronu i nakon svega 2-3 dana nakon što su se osjećali bolje doktori su ih uputili na posao.
Čovjek prije 3 dana bio "kritično" sa obostranom upalom pluca, a npr danas se pojavi na poslu.
I hajde ti tu nekom više vjeruj.
-
AMIIIIR
#36904 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pozdrav za sve clanove,imam par pitanja vezano za koronu pa ako je neko imao slicna iskustva bio bih zahvalan na odgovoru.
Imao sam koronu u periodu od 28.10 do 11.11 kao neko srednje stanje bez upale pluce ali temperatura i ostali simptomi.
Ali sve je ok proslo,e sad imam djecaka od 2,5god ima temperaturu vec 40 dana,svi nalazi ok,pluca snimana ok,2 puta testiran na koronu negativan,krv vadzena 5 puta dobri nalazi,urin radzen 4x ok,stolica ok,brisevi obicni ok popio 2 antibiotika jer je kao upaljeno grlo bilo sad nije,i to je ok,on je dobrog stanja igra se i sve al ima temp od 37,2do 37,5 ujutro nema jedino vezu neku vidim sa koronom ostalo sve ok
Ako neko ima slicna iskustva volio bih da cujem
Hvala
Imao sam koronu u periodu od 28.10 do 11.11 kao neko srednje stanje bez upale pluce ali temperatura i ostali simptomi.
Ali sve je ok proslo,e sad imam djecaka od 2,5god ima temperaturu vec 40 dana,svi nalazi ok,pluca snimana ok,2 puta testiran na koronu negativan,krv vadzena 5 puta dobri nalazi,urin radzen 4x ok,stolica ok,brisevi obicni ok popio 2 antibiotika jer je kao upaljeno grlo bilo sad nije,i to je ok,on je dobrog stanja igra se i sve al ima temp od 37,2do 37,5 ujutro nema jedino vezu neku vidim sa koronom ostalo sve ok
Hvala
-
Did
#36905 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Druže, nisam ljekar i nemam veze s medicinom, ali prvo što mi je na pamet palo kad sam pročitao tvoj post je ovaj nedavno objavljeni članak:AMIIIIR wrote: ↑21/12/2020 22:17 Pozdrav za sve clanove,imam par pitanja vezano za koronu pa ako je neko imao slicna iskustva bio bih zahvalan na odgovoru.
Hvala
https://radiosarajevo.ba/metromahala/li ... est/400436
-
Trappist
#36906 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zna ... _tid=79773
" Ako gledamo striktno znanstveno, koliko sam ja uspio uhvatiti u ovih zadnjih par dana, mislim da je Boris Johnson lansirao tu priču da se virus širi sa 70 posto veće rate ili tako nešto, sami znanstvenici nisu izbacili takve podatke, barem ih ja nisam vidio", objašnjava Vugrek."
Nije sigurno to lansirao da skrene pricu sa nekih jako bitnih tema u VB, nikako...
" Ako gledamo striktno znanstveno, koliko sam ja uspio uhvatiti u ovih zadnjih par dana, mislim da je Boris Johnson lansirao tu priču da se virus širi sa 70 posto veće rate ili tako nešto, sami znanstvenici nisu izbacili takve podatke, barem ih ja nisam vidio", objašnjava Vugrek."
Nije sigurno to lansirao da skrene pricu sa nekih jako bitnih tema u VB, nikako...
-
Zoya
#36907 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa to je neka normalna temperatura. Gornja granica je od 37.2 ujutro i 37.8 uveče. Tvoj sin je u nekim granicama normale još uvijek.AMIIIIR wrote: ↑21/12/2020 22:17 Pozdrav za sve clanove,imam par pitanja vezano za koronu pa ako je neko imao slicna iskustva bio bih zahvalan na odgovoru.
Hvala
- perfect_guy
-
daddy-kool
#36909 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.sciencemag.org/news/2020/12 ... -reactions
Suspicions grow that nanoparticles in Pfizer’s COVID-19 vaccine trigger rare allergic reactions
Suspicions grow that nanoparticles in Pfizer’s COVID-19 vaccine trigger rare allergic reactions
- ćiribiribela
#36910 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U americi 0.002% imalo alergijsku reakciju, od trenutnog broja vakcinisanih. Uostalom, vakcina se dobije u kontrolisanim uslovima, tako sve i da se razvije alergijska reakcija nece te niko ostaviti da umres, malo adrenalina, prednija i ćaodaddy-kool wrote: ↑22/12/2020 21:40 https://www.sciencemag.org/news/2020/12 ... -reactions
-
Trappist
#36911 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-sv ... /201223026
"U svijetu koronom zaraženo 21,5 miliona ljudi, 99,5 posto nije životno ugroženo"
Svi cemo pomrijet ako se ne zatvorimo u kuce
"U svijetu koronom zaraženo 21,5 miliona ljudi, 99,5 posto nije životno ugroženo"
Svi cemo pomrijet ako se ne zatvorimo u kuce
-
laik1981
#36912 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Meanwhile in Slovenia: pozitivnih 1913 u zadnja 24h
Vise od dva mjeseca kako je sve zatvoreno..
https://covid-19.sledilnik.org/sl/tables
-
Trappist
#36913 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma lockdown inace funkcionise, ali eto bas sad nesto ne funkcionise, mozda jer nije proljece...Ma nije, sigurno zbog novog sojalaik1981 wrote: ↑23/12/2020 10:36 Meanwhile in Slovenia: pozitivnih 1913 u zadnja 24hVise od dva mjeseca kako je sve zatvoreno..
-
Trappist
#36914 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.index.hr/vijesti/clanak/svj ... 41127.aspx
"Svjetski mediji pišu o odsječenosti Velike Britanije, neki ju zovu "otokom kuge"
Kad se mediji namerace da nekog blate, nema im granica onda. VB je otok kuge, a njemacka nije koja takodjer reda rekorde u novozarazenim. Samo objektivno
"Svjetski mediji pišu o odsječenosti Velike Britanije, neki ju zovu "otokom kuge"
Kad se mediji namerace da nekog blate, nema im granica onda. VB je otok kuge, a njemacka nije koja takodjer reda rekorde u novozarazenim. Samo objektivno
- zubi
#36915 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo na papiru je zatvoreno, da je fakat zavoreno i da se ljudi pridrzavaju, brojevi bi sletili dok si rekao keks....laik1981 wrote: ↑23/12/2020 10:36 Meanwhile in Slovenia: pozitivnih 1913 u zadnja 24hVise od dva mjeseca kako je sve zatvoreno..
-
Trappist
#36916 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
zubi wrote: ↑23/12/2020 10:43Samo na papiru je zatvoreno, da je fakat zavoreno i da se ljudi pridrzavaju, brojevi bi sletili dok si rekao keks....laik1981 wrote: ↑23/12/2020 10:36 Meanwhile in Slovenia: pozitivnih 1913 u zadnja 24hVise od dva mjeseca kako je sve zatvoreno..
Kao sto su sletili u hrvatskoj, njemackoj, VB ? Oj strucnjaka na forumu...
I na papiru zatvoreno ? Reci to onim hiljadama ljudi koji 2 mjeseca nemaju nikakvog prometa
-
laik1981
#36917 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zatvoreni neesecijalni biznisi, zabranjeno ugostiteljstvo, skolstvo samo online, zabranjena putovanja izmedju regija, zabranjena okupljanja, obavezne maske, zestoke kazne.. Sve sto su imali i u martu i aprilu.. Tako stoji zvanicno, a o tome, o cemu ti govoris, mozemo samo spekulisati..zubi wrote: ↑23/12/2020 10:43Samo na papiru je zatvoreno, da je fakat zavoreno i da se ljudi pridrzavaju, brojevi bi sletili dok si rekao keks....laik1981 wrote: ↑23/12/2020 10:36 Meanwhile in Slovenia: pozitivnih 1913 u zadnja 24hVise od dva mjeseca kako je sve zatvoreno..
- zubi
#36918 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ko sto su sletili u regiji proljetos, ili u australiji, novom zelandu, juznoj koreji... Ako ne mogu na nulu, jer zivot mora dalje, onda se bar obuzdaju a divljanje brojeva u sloveniji, hrvatskoj i njemackoj jasno pokazuje da im se mjere nedovoljno primjenjuju... Logika... Al ako je tebi lakse razmisljati da je to jer lockdown ne moze da djeluje, samo si olaksaj, nemam nista protiv...Trappist wrote: ↑23/12/2020 10:46zubi wrote: ↑23/12/2020 10:43Samo na papiru je zatvoreno, da je fakat zavoreno i da se ljudi pridrzavaju, brojevi bi sletili dok si rekao keks....laik1981 wrote: ↑23/12/2020 10:36 Meanwhile in Slovenia: pozitivnih 1913 u zadnja 24hVise od dva mjeseca kako je sve zatvoreno..
https://covid-19.sledilnik.org/sl/tables![]()
![]()
![]()
Kao sto su sletili u hrvatskoj, njemackoj, VB ? Oj strucnjaka na forumu...
I na papiru zatvoreno ? Reci to onim hiljadama ljudi koji 2 mjeseca nemaju nikakvog prometa![]()
- zubi
#36919 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I sve to pada u vodu, ako je npr okupljanje u crkvi dozvoljeno, ako ljudi ne nose maske u zatvorenom, ako se okupljaju i druze, sta ti znace mjere koje se ne sprovode? Papir svasta trpi...laik1981 wrote: ↑23/12/2020 10:50Zatvoreni neesecijalni biznisi, zabranjeno ugostiteljstvo, skolstvo samo online, zabranjena putovanja izmedju regija, zabranjena okupljanja, obavezne maske, zestoke kazne.. Sve sto su imali i u martu i aprilu.. Tako stoji zvanicno, a o tome, o cemu ti govoris, mozemo samo spekulisati..zubi wrote: ↑23/12/2020 10:43Samo na papiru je zatvoreno, da je fakat zavoreno i da se ljudi pridrzavaju, brojevi bi sletili dok si rekao keks....laik1981 wrote: ↑23/12/2020 10:36 Meanwhile in Slovenia: pozitivnih 1913 u zadnja 24hVise od dva mjeseca kako je sve zatvoreno..
-
Trappist
#36920 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zar nije dokazani strucnjak rekao da su tada brojevi pali najvise zbog dolaska proljeca ? Sta on zna, zna bolje anonimna forumasica. Znaci ni svabo, inace idol svakom balkancu, se ne pridrzava mjera ? Hm hmmzubi wrote: ↑23/12/2020 10:51Ko sto su sletili u regiji proljetos, ili u australiji, novom zelandu, juznoj koreji... Ako ne mogu na nulu, jer zivot mora dalje, onda se bar obuzdaju a divljanje brojeva u sloveniji, hrvatskoj i njemackoj jasno pokazuje da im se mjere nedovoljno primjenjuju... Logika... Al ako je tebi lakse razmisljati da je to jer lockdown ne moze da djeluje, samo si olaksaj, nemam nista protiv...
I stvarno mi vrijedja inteligenciju kada pokusavas uporediti australiju i novi zeland sa drzavama u europi. Ja sam u 3. osnovne ucio geografiju i jos tada dobro zapamtio gdje su australija i novi zeland, i ti malo ponovi gradivo pa pogledaj atlas.
A jos nesto, Australija: "Neki ljudi ostali su bez hrane i lijekova, a mnogi su čekali više od tjedan dana da ih se pusti van, navodi se u izvješću.
Državne vlasti priznale su da su počinjene pogreške, ali tvrde da su odluke bile donesene radi sigurnosti stanovnika."
- zubi
#36921 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cool.Trappist wrote: ↑23/12/2020 10:57Zar nije dokazani strucnjak rekao da su tada brojevi pali najvise zbog dolaska proljeca ? Sta on zna, zna bolje anonimna forumasica. Znaci ni svabo, inace idol svakom balkancu, se ne pridrzava mjera ? Hm hmmzubi wrote: ↑23/12/2020 10:51Ko sto su sletili u regiji proljetos, ili u australiji, novom zelandu, juznoj koreji... Ako ne mogu na nulu, jer zivot mora dalje, onda se bar obuzdaju a divljanje brojeva u sloveniji, hrvatskoj i njemackoj jasno pokazuje da im se mjere nedovoljno primjenjuju... Logika... Al ako je tebi lakse razmisljati da je to jer lockdown ne moze da djeluje, samo si olaksaj, nemam nista protiv...
I stvarno mi vrijedja inteligenciju kada pokusavas uporediti australiju i novi zeland sa drzavama u europi. Ja sam u 3. osnovne ucio geografiju i jos tada dobro zapamtio gdje su australija i novi zeland, i ti malo ponovi gradivo pa pogledaj atlas.
A jos nesto, Australija: "Neki ljudi ostali su bez hrane i lijekova, a mnogi su čekali više od tjedan dana da ih se pusti van, navodi se u izvješću.
Državne vlasti priznale su da su počinjene pogreške, ali tvrde da su odluke bile donesene radi sigurnosti stanovnika."
-
laik1981
#36922 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A imas li ti dokaze da se okupljaju i druze ili onako nagadjas?zubi wrote: ↑23/12/2020 10:53I sve to pada u vodu, ako je npr okupljanje u crkvi dozvoljeno, ako ljudi ne nose maske u zatvorenom, ako se okupljaju i druze, sta ti znace mjere koje se ne sprovode? Papir svasta trpi...laik1981 wrote: ↑23/12/2020 10:50Zatvoreni neesecijalni biznisi, zabranjeno ugostiteljstvo, skolstvo samo online, zabranjena putovanja izmedju regija, zabranjena okupljanja, obavezne maske, zestoke kazne.. Sve sto su imali i u martu i aprilu.. Tako stoji zvanicno, a o tome, o cemu ti govoris, mozemo samo spekulisati..
Kako god, zvanicno imaju najteze restrikcije u evropi, a brojevi zarazenih konstantni, a oni vezani za broj hospitalizovanih i onih na intezivnim njegama ponovo u blagom porastu.. Duze im traju sad restrikcije nego sto su trajale na proljece.. Po meni ih skupo kosta mirno ljeto kada su bili maltene covid free zona..
Last edited by laik1981 on 23/12/2020 11:01, edited 1 time in total.
- zubi
#36923 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jedino moguce objasnjnje.laik1981 wrote: ↑23/12/2020 10:59A imas li ti dokaze da se okupljaju ili druze ili onako nagadjas?zubi wrote: ↑23/12/2020 10:53I sve to pada u vodu, ako je npr okupljanje u crkvi dozvoljeno, ako ljudi ne nose maske u zatvorenom, ako se okupljaju i druze, sta ti znace mjere koje se ne sprovode? Papir svasta trpi...laik1981 wrote: ↑23/12/2020 10:50
Zatvoreni neesecijalni biznisi, zabranjeno ugostiteljstvo, skolstvo samo online, zabranjena putovanja izmedju regija, zabranjena okupljanja, obavezne maske, zestoke kazne.. Sve sto su imali i u martu i aprilu.. Tako stoji zvanicno, a o tome, o cemu ti govoris, mozemo samo spekulisati..
Kako god, zvanicno imaju najteze restrikcije u evropi, a brojevi zarazenih konstantni, a oni vezani za broj hospitalizovanih i onih na intezivnim njegama ponovo u blagom porastu.. Duze im traju sad restrikcije nego sto su trajale na proljece.. Po meni ih skupo kosta mirno ljeto kada su bili maltene covid free zona..
I da, ovakav lockdown je glupost teska, gube i na mostu i na cupriji.
-
laik1981
#36924 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znaci nagadjas.. Postujem misljenje..
-
Trappist
#36925 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
zubi wrote: ↑23/12/2020 10:59Cool.Trappist wrote: ↑23/12/2020 10:57Zar nije dokazani strucnjak rekao da su tada brojevi pali najvise zbog dolaska proljeca ? Sta on zna, zna bolje anonimna forumasica. Znaci ni svabo, inace idol svakom balkancu, se ne pridrzava mjera ? Hm hmmzubi wrote: ↑23/12/2020 10:51
Ko sto su sletili u regiji proljetos, ili u australiji, novom zelandu, juznoj koreji... Ako ne mogu na nulu, jer zivot mora dalje, onda se bar obuzdaju a divljanje brojeva u sloveniji, hrvatskoj i njemackoj jasno pokazuje da im se mjere nedovoljno primjenjuju... Logika... Al ako je tebi lakse razmisljati da je to jer lockdown ne moze da djeluje, samo si olaksaj, nemam nista protiv...
The population density in New Zealand is 18 per Km2
The population density of Germany in 2019 was 233.56 people per square kilometer
The population density in Slovenia is 103 per Km2
The population density in France was 122.34 people per square kilometer
As of 2019, the population density for the United Kingdom was 275 people per square kilometer.
I kako s tobom uopste dalje ista polemisati? Cudi me samo jos da ne spominjes kako se antarktik dobro nosi sa koronom, imaju samo 36 slucajeva u 8 mjeseci pandemije.