Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- shbc
#4826 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Napise im kolega da mu je nebitno milion studija, on zna istinu i oni ga brane sa "vi necete da gledate dokaze" 
- drag_gost
#4827 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Imam ja pojma o informatici. Nisi mi odgovorio na mnoga pitanja. Nemoj samo da kao do sada svaki put vrludas sa relativizacijom i supljom. Konkretno:Dozer wrote: ↑27/12/2020 23:26 Industrijalac...ne rise, svega ti. Super, inzinjer genetike, svaka cast.
Kao inzinjer genetike garantujem da nemas pojma o informatici. A objasnio sam ti na koji nacin, i to stravicno jednostavan, sve vas, a s vama i nas, jedan jedini covjek moze napraviti budalama.
Masina je kompleksna, naravno, ali - bez softwarea i baze podataka samo je komadina metala i plastike. I ti i ja znamo da se proces odvija automatski, a ne rucno.
Naravno da nismo znali sta je PCR do ovoga, niti nas je zanimalo To nam nije struka. Ali, to sto si ti inzinjer genetike ne znaci da si najpametniji na planeti, a da smo svi mi ostali debili i duduci i da nismo sposobni kliknu ti na https://discoverysedge.mayo.edu/2020/03 ... -19-virus/ i shvatiti kako proces funkcionise.
Znam ja da su svi inzinjeri, bilo cega, cesto vrlo nadobudni, ali ima nas jos s akademskim zvanjima koji smo sposobni shvatiti stosta.
Dakle, i ti, kao inzinjer genetike, tvrdis da ova vakcina nije sklepana i da je prosla sva neophodna testiranja u svim rokovima koji se podrazumijevaju za pustanje u upotrebu vakcine kao bezbjedne za ljude?
Garantujes, kao inzinjer genetike, da ljudi nece imati bilo kakve ozbiljne posljedice nakon godinu, dvije, pet...?
- Koji software se koristi za to?
- U cemu je "pisan"?
- Spominjes bazu podataka - koja vrsta baze podataka je potrebna i zasto?
- Lao Ce
#4828 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Od 16:30 - 17:20.Dozer wrote: ↑27/12/2020 23:09 Nismo mi "prosvijetljeni", nego vidimo ono sto vi, ocito, ne zelite da vidite...
Ja kad rekoh da ova vakcina moze uticati na nas DNK, svi ste se nesto fol segacili, ja budala, ovakav, onakav...
Sad kada vam isto to ogovore Luc, Markovski, evo i ova Svedjanka, i jos gomila drugih strucnjaka na tom polju...sutie. Ignorisete to.
Samo me zanima da li u svojim glavama, sami sa sobom, i na sekund pomislite da su ovi ljudi mozda u pravu...?
Da li je moguce da ste toliko slijepi pa da uopste ni ne nazirete da sve ovo nije u redu i da nesto i te kako debelo smrdi...?
Hajde sto se na forumu nesto batrgate da biste bili u pravu i da tako zadovoljite nekakve svoje sujete, ali me zanima da li sami sa sobom i mimo foruma uopste razmisljate o sebi samima, a slazuci sve dostupne cinjenice...
Ti tvrdis da si nekakav menadzer, ekonomista... Kako donosis odluke u tom menadzeraju? Na bazi svih dostupnih informacija,pa ih stavis na vagu, ili po licnom osjecaju, pa sta bude - bice...?
S: A ako može da prodre?
DR: Kažu da ne može.
S:Kažu
- kakotakonikako
#4829 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sada je velika sansa da AKO ( ponovo procitajte ovo AKO prije komentarisanja ) neko zeli nesto lose da ucini velikom broju ljudi, da to uradi. Prava sansa.
- Lao Ce
#4830 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jel se možda to odnosi na dvije studije koje dokazuju da je virus vještački i izjave Luca i još drugih naučnika koji to isto potvrđuju' O čemu pričaš. Največa teorija zavjere se upravo dešava nama pred očima.Hakiz wrote: ↑27/12/2020 23:15Naići će nako dijete, pročitati ih, povjerovati i eto belaja.Industrialyzer wrote: ↑27/12/2020 23:10
Nadam se da ce i ostali normalni ljudi napustiti ovu temu, jer ovo je zalosno. Ostavite ove pametnice neka uzivaju u iluziji znanja, realnost je ipak drugacija i hvala Bogu, ovaj promil neznalica nema neki uticaj na razvoj situacije. Nauka je ipak iznad svega.
Ne ići.
- Lao Ce
#4831 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ova se i jedina istina nikada neće uništiti ma koliko pokušavali. Vi koji se ovdje javljate na temi ste nebitni, kao i vaša mišljenja.Kažu slušajte struku. Dobro. Kome više vjerujete? Luc Montagnieru, doktoru nauka, virologu, dobitniku Nobelove nagrade za otkriće virusa HIV, dobitniku Laskerove nagrade, dobitniku priznanja Vitez Legije časti, bivšem direktoru Odjela za onkologiju Instituta Pasteur u Parizu, bivšem direktoru Nacionalnog centra za naučna istraživanja u Parizu, bivšem uposleniku Medical Research Council Carshalton u Londonu i Instituta za virologiju u Glasgowu ili, s druge strane, Bill Gatesu, nesvršenom studentu kojem je mama ugovorila da proda software IBM-u, čovjeku koji nikada nije odslušao niti jedno jedino predavanje iz medicine, čovjeku koji ni Microsoftov operativni sistem nije uspio zaštititi od kompjuterskih virusa?
-
adsubzero
#4832 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pravi primjer kako je kad ides glavom kroz zid...Lao Ce wrote: ↑28/12/2020 14:12Ova se i jedina istina nikada neće uništiti ma koliko pokušavali. Vi koji se ovdje javljate na temi ste nebitni, kao i vaša mišljenja.Kažu slušajte struku. Dobro. Kome više vjerujete? Luc Montagnieru, doktoru nauka, virologu, dobitniku Nobelove nagrade za otkriće virusa HIV, dobitniku Laskerove nagrade, dobitniku priznanja Vitez Legije časti, bivšem direktoru Odjela za onkologiju Instituta Pasteur u Parizu, bivšem direktoru Nacionalnog centra za naučna istraživanja u Parizu, bivšem uposleniku Medical Research Council Carshalton u Londonu i Instituta za virologiju u Glasgowu ili, s druge strane, Bill Gatesu, nesvršenom studentu kojem je mama ugovorila da proda software IBM-u, čovjeku koji nikada nije odslušao niti jedno jedino predavanje iz medicine, čovjeku koji ni Microsoftov operativni sistem nije uspio zaštititi od kompjuterskih virusa?
- shbc
#4833 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
A sta ako je njega Gejc vec cipovao i ovo mu preko cipa nalozio da kaze kako bi ga se bojali? 
-
RtrnOfSalisbury
#4834 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
prica se da vladari svijeta zele da reduciraju broj stanovnika na 500 miliona
zna li kogod kolko otpada redukcije na bejundha? secungsvajze to mu dodze vise od deset na jednog likvidiranih. bogam ovije 500 miliona prezivjelih ce imat puno posla da sahrane sve umrle
sem ako vladari ne osnuju neku vrsto grobarskih brigada 
- zubi
#4835 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ipravan termin je - eliteRtrnOfSalisbury wrote: ↑28/12/2020 14:43 prica se da vladari svijeta zele da reduciraju broj stanovnika na 500 milionazna li kogod kolko otpada redukcije na bejundha? secungsvajze to mu dodze vise od deset na jednog likvidiranih. bogam ovije 500 miliona prezivjelih ce imat puno posla da sahrane sve umrle
sem ako vladari ne osnuju neku vrsto grobarskih brigada
![]()
- Lao Ce
#4837 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
To je vrhunac onoga što vi imate da kažete.adsubzero wrote: ↑28/12/2020 14:21Pravi primjer kako je kad ides glavom kroz zid...Lao Ce wrote: ↑28/12/2020 14:12Ova se i jedina istina nikada neće uništiti ma koliko pokušavali. Vi koji se ovdje javljate na temi ste nebitni, kao i vaša mišljenja.Kažu slušajte struku. Dobro. Kome više vjerujete? Luc Montagnieru, doktoru nauka, virologu, dobitniku Nobelove nagrade za otkriće virusa HIV, dobitniku Laskerove nagrade, dobitniku priznanja Vitez Legije časti, bivšem direktoru Odjela za onkologiju Instituta Pasteur u Parizu, bivšem direktoru Nacionalnog centra za naučna istraživanja u Parizu, bivšem uposleniku Medical Research Council Carshalton u Londonu i Instituta za virologiju u Glasgowu ili, s druge strane, Bill Gatesu, nesvršenom studentu kojem je mama ugovorila da proda software IBM-u, čovjeku koji nikada nije odslušao niti jedno jedino predavanje iz medicine, čovjeku koji ni Microsoftov operativni sistem nije uspio zaštititi od kompjuterskih virusa?
- zubi
#4838 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja jos imam da kazem da mu je lose pogodjena farba za kosu... vidi se iz aviona, morao bi to malo diskretnije...
- Lao Ce
#4840 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
https://www.fda.gov/media/134922/download• A false-negative result may occur if a specimen is improperly collected, transported or handled.
False-negative results may also occur if amplification inhibitors are present in the specimen or if
inadequate numbers of organisms are present in the specimen.
• Positive and negative predictive values are highly dependent on prevalence. False-negative test
results are more likely when prevalence of disease is high. False-positive test results are more
likely when prevalence is moderate to low.
Koliko je onda napravljeno zbrke s ovim netačnim pozitivnim i negativnim i koliko je pogrešnih liječnčkih odluka doneseno u vezi istih i koliko je smrti izazvano na osnovu netačnog testa ili bolje rečeno nestručnosti liječnika koji su se odnosili prema bolesnicima samo na osnovu šta im kaže PCr test, ali ne i kompletna klinička slika pacijenta.
od druga supruga imala upalu pluća oba plućna krila gdje je test pokazao da je negativna. Nisu je htjeli primiti u bolnicu radi toga, da bi kod privatnika i od privatnika donijela test koji je bio pozitivan da bi i to bilo ništa da se nije teško zakašljala pred njima što ih je 'uvjerilo' da je 'stvarno' bolesna.
- Lao Ce
#4841 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa zar nije prešao s majmuna, pardon šišmiša...
How did the pandemic begin? WHO team to seek answers in China
https://www.aljazeera.com/news/2020/12/ ... JFfduoUyrw
-
adsubzero
#4842 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- shbc
#4843 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa naravno. Sam je rekao da mu milion studija nece promijeniti misljenje
- spinel_
#4844 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
A cek, zar strucnjaci ovdje vec nemaju dokaze da je 100% prirodan?
- Lao Ce
#4845 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Naravno. Zar mogu biti dvije istine? Ne može biti da je istovremeno virus prirodan i vještački? Jedna činjenica je lažna. Naravno da je ono što vi vjerujete da je lažno vjerovanje, bez obzira što vas je više i što su svi mediji na vašoj strani i večina 'stručnjaka'
I am sorry but you are deluded, without doubts
-
adsubzero
#4846 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja "deluded" sto ne vjerujem u izjave jedne osobe, nasuprot cijele naucne zajednice?Lao Ce wrote: ↑28/12/2020 15:30Naravno. Zar mogu biti dvije istine? Ne može biti da je istovremeno virus prirodan i vještački? Jedna činjenica je lažna. Naravno da je ono što vi vjerujete da je lažno vjerovanje, bez obzira što vas je više i što su svi mediji na vašoj strani i večina 'stručnjaka'![]()
![]()
I am sorry but you are deluded, without doubts![]()
Kakav gigantNaravno da je ono što vi vjerujete da je lažno vjerovanje
-
vatreni__poljubac
#4847 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
i tako je virus podijelio svijet ...
- Lao Ce
#4848 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nisam ja nikav 'gigant' niti 'lik' kojima vi smradovi pokušavate druge ljude da ismijavate i diskreditujete. Da li je to ona naučna zajednica koja ni dan danas ne zna ili zna, kako je i odakle potekao virus, pa sada šalju ekspediciju u Wuhan ili ona naučna zajednica koja lažira studije? Ili na brojne druge nebuloze koje dolaze od te 'naučne' zajednice. Mani se tih glupih smajlija i nemoj biti hajvan po defaultu.adsubzero wrote: ↑28/12/2020 15:40Ja "deluded" sto ne vjerujem u izjave jedne osobe, nasuprot cijele naucne zajednice?Lao Ce wrote: ↑28/12/2020 15:30Naravno. Zar mogu biti dvije istine? Ne može biti da je istovremeno virus prirodan i vještački? Jedna činjenica je lažna. Naravno da je ono što vi vjerujete da je lažno vjerovanje, bez obzira što vas je više i što su svi mediji na vašoj strani i večina 'stručnjaka'![]()
![]()
Kakav gigantNaravno da je ono što vi vjerujete da je lažno vjerovanje![]()
-
adsubzero
#4849 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ccc zar na taj nivo uvreda idemo? Te majmuni, te smradovi, te hajvani...Lao Ce wrote: ↑28/12/2020 16:03Nisam ja nikav 'gigant' niti 'lik' kojima vi smradovi pokušavate druge ljude da ismijavate i diskreditujete. Da li je to ona naučna zajednica koja ni dan danas ne zna ili zna, kako je i odakle potekao virus, pa sada šalju ekspediciju u Wuhan ili ona naučna zajednica koja lažira studije? Ili na brojne druge nebuloze koje dolaze od te 'naučne' zajednice. Mani se tih glupih smajlija i nemoj biti hajvan po defaultu.adsubzero wrote: ↑28/12/2020 15:40Ja "deluded" sto ne vjerujem u izjave jedne osobe, nasuprot cijele naucne zajednice?Lao Ce wrote: ↑28/12/2020 15:30
Naravno. Zar mogu biti dvije istine? Ne može biti da je istovremeno virus prirodan i vještački? Jedna činjenica je lažna. Naravno da je ono što vi vjerujete da je lažno vjerovanje, bez obzira što vas je više i što su svi mediji na vašoj strani i večina 'stručnjaka'![]()
![]()
Kakav gigantNaravno da je ono što vi vjerujete da je lažno vjerovanje![]()
Naucna zajednica ne zna sve u bocu, ali zna da je ono sto je nobelovac rekao nije u redu. Ali nebitno, jer tebi je samo vazno ono sto je nobelovac prije pola godine rekao i ti i dalje stojis pri tome. Pa kako da nazovemo tu tvrdoglavost i ogranicenost? Posebno kad dolazi od nekoga ko "otvara oci" drugima...
-
adsubzero