Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Chloe
Photo mod

#20101 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

zira1337 wrote: 28/12/2020 11:32
Chloe wrote: 28/12/2020 11:19
zira1337 wrote: 28/12/2020 11:14

Ja živim u Bihaću i naša vlast bukvalno sprečava građane da ne krenu po oružuje da ubijaju migrante.

U Bihaću svi mrze migrante i žele im smrt.

500 provala, hiljadae krivičnih djela, napastovanje djevojaka.

VIše krimanala bilo u posljednje 2 godine od migrantata nego za vrijeme rata.

Vi pojma nemate ko su ti ljudi i šta oni rade.

To je obična gomila terorista.
Da te pitam nešto?

Srbi su naš narod hladnokrvno ubijali, masovno, ne gledajući ni spol ni godine, silovali djevojke, žene ... Ima li Srba u Bihaću? Gledate li ih kao generalno loše ljude? Imate li toliku mržnju prema njima? :)
Nemamo

Srbi žive u svojim gradovima, mi u Svojim.

Moje rođake su pod "Turke" protjerali iz Srbije tako smo i mi protjerali dobar dio Srba iz Krajne.

Srbi kukaju kako su izgubili Krajnu, a mi ne kukako kako smo izgubili pola Srbije.

Ali sve u svemu više ne volimo migrante nego Srbe.. Srbe onako.. tolerišemo.

Šta napisa... :facepalm:
Chloe
Photo mod

#20102 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Sigma90 wrote: 28/12/2020 11:35
student90 wrote: 28/12/2020 11:28 samo ignore ovakve osobe kao ova iznad :izet:
Ta je dama iz kladuse. Mozda ima profit od ilegalaca. Posao u IOMu il nesto drugo.
Nikav profit nemam, samo sam na gubitku. :)

U mojoj su čaršiji prisutni koliko i u Bihaću, čak što više granica je bliža centru nego Bihaću.
biscanka2

#20103 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Chloe wrote: 28/12/2020 09:44
howdy wrote: 28/12/2020 09:35

Nazivaj moje upise kako hoćeš, činjenica je da svi imaju dokumente,
a što ih kriju ili ti čuvaju kao zmija noge je nešto drugo. ( mOžda bi i ti da prođeš kroz ruke npr. HR policije ;) pa ostaneš nag ili u samim gaćama )
cine krivicno djelo opet. usput nekog i ubiju, premlate pokradu zapale kucu i tako te sitnice
Nažalost kao i što među nama ima budala tako ima i među njima, a što naša država ne funkcioniše je drugi par opanaka.

Da li bi ti namjerno zapalio kuću u kojoj si našao utočište?

Kod nas je prije desetak dana premlatit čovjek, sa teškim tjkelesnim povredama je prebačen u Zg, bila je upotreba vatrenog oružja ... nisu migranti.
Lani je ubijen bračni par u svojoj kući, mučki, zlostavljani dok nisu umrli .... nisu migranti.
itd...

Počinioci su svoji na svome, legalno, sa krovovima nad glavom ...

Zbilja, je li ono prije par dana bila pucnjava neka u Sa? Migranti?
[/quote]

- Pa da, znaci nije dosta nase bagre pa ih trebamo i iz drugih zemalja trpiti.Koja logika - hairlis li i ti stogod od IOM-a.
---------------------------------
[media]Ja živim u Bihaću i naša vlast bukvalno sprečava građane da ne krenu po oružuje da ubijaju migrante.

U Bihaću svi mrze migrante i žele im smrt.

500 provala, hiljadae krivičnih djela, napastovanje djevojaka.

VIše krimanala bilo u posljednje 2 godine od migrantata nego za vrijeme rata.

Vi pojma nemate ko su ti ljudi i šta oni rade.

To je obična gomila terorista.[/media]
---------------------------

- Ma pusti Chloe i ovih par provokatora (neki su i na platnom spisku IOM). Na njihovo pametovanje je Ignorisanje najbolji odgovor. :)
Chloe
Photo mod

#20104 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

biscanka2 wrote: 28/12/2020 11:51
- Ma pusti Chloe i ovih par provokatora (neki su i na platnom spisku IOM). Na njihovo pametovanje je Ignorisanje najbolji odgovor. :)
Prvokatori su oni koji ne misle isto kao i vi?

Zrelo razmišljanje! Aferim! :)
biscanka2

#20105 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Post jednog bihackog vjernika.

----------------------------------
Cinjenica jeste da se za milion maraka mogla zgrada na lipi napraviti, a da ne govorim o vise miliona eura koji su pokradeni!!!

Migrante treba zbrinuti, ali ne na USK, jer smo i mi sami u problemima!

Migrante treba rasporediti na cijelu BiH (RS i Hercegovina) i tako rasteretiti ovaj problem na sve nas. U krajnjem slucaju prebaciti nazad za Srbiju, jer su odatle i usli i to je to.

Mislim da problem nastaje sa prvo EU zemljom u koju ulaze. Da su Srbi i Grci vece mudonje, ovaj problem bi se lako rijesio. Ali ovo je sada sve lancana reakcija.

Iskreno, zao mi je bilo koga da se pati ALI USK nije rjesenje za ovaj problem. Neka se vrate u toplije krajeve ako nista, ako treba ODMAH djelovati. Pod toplije krajeve mislim Hercegovinu, istocnu Bosnu ili na kraju krajeva svoje zemlje! Cak su dobijali i pomoc ko se htio vratiti u svoju zemlju!

U nasem slucaju, ovo stvarno nije sadizam sa nase strane, jer migranti sami mogu stati ovome u kraj. Ovo je vise njihov hir i mazohizam s njihove strane. Svako je odgovoran za onu situaciju u kojoj se nalazi. Nemoguce je ocekviati da mozes preci sve granice i da ces odsjesti igdje. Pa nasi ljudi hrljaju po kontejnerima i nasi politicari se izivljavaju prema nama jer kradu decenijama, a tamo nekom majmunu sa grane da bude bolje! Svjesni su oni i vise nego dovoljno bili u sta se upustaju i jbg to je za ocekivati kada prelazis trilion granica bez ikakvih dokumenata i ponasas se tako kako se ponasas!

Kako god, zao mi je, ali oni sami mogu toj muci stati u kraj a to je da odu jednostavno odatle u toplije krajeve.

Ja da vidim da sam dosao do mrtvog kraja, da ne ide dalje nikako, ne bih trpio ni sekunde neke muke, nego bih se vratio odakle sam i dosao! Pa bolje biti i u svom blatu, nego umrijeti u tudjem jos vecem blatu (u ovom slucaju snijegu)!

Ali Bihac ne dolazi vise u obzir JER nema jednostavno gdje! Dead end! S tim se pomirite i gledajte druge lokacije!
biscanka2

#20106 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by biscanka2 »

biscanka2 wrote: 28/12/2020 12:24 Post jednog bihackog "vjernika".

----------------------------------
Cinjenica jeste da se za milion maraka mogla zgrada na lipi napraviti, a da ne govorim o vise miliona eura koji su pokradeni!!!

Migrante treba zbrinuti, ali ne na USK, jer smo i mi sami u problemima!

Migrante treba rasporediti na cijelu BiH (RS i Hercegovina) i tako rasteretiti ovaj problem na sve nas. U krajnjem slucaju prebaciti nazad za Srbiju, jer su odatle i usli i to je to.

Mislim da problem nastaje sa prvo EU zemljom u koju ulaze. Da su Srbi i Grci vece mudonje, ovaj problem bi se lako rijesio. Ali ovo je sada sve lancana reakcija.

Iskreno, zao mi je bilo koga da se pati ALI USK nije rjesenje za ovaj problem. Neka se vrate u toplije krajeve ako nista, ako treba ODMAH djelovati. Pod toplije krajeve mislim Hercegovinu, istocnu Bosnu ili na kraju krajeva svoje zemlje! Cak su dobijali i pomoc ko se htio vratiti u svoju zemlju!

U nasem slucaju, ovo stvarno nije sadizam sa nase strane, jer migranti sami mogu stati ovome u kraj. Ovo je vise njihov hir i mazohizam s njihove strane. Svako je odgovoran za onu situaciju u kojoj se nalazi. Nemoguce je ocekviati da mozes preci sve granice i da ces odsjesti igdje. Pa nasi ljudi hrljaju po kontejnerima i nasi politicari se izivljavaju prema nama jer kradu decenijama, a tamo nekom majmunu sa grane da bude bolje! Svjesni su oni i vise nego dovoljno bili u sta se upustaju i jbg to je za ocekivati kada prelazis trilion granica bez ikakvih dokumenata i ponasas se tako kako se ponasas!

Kako god, zao mi je, ali oni sami mogu toj muci stati u kraj a to je da odu jednostavno odatle u toplije krajeve.

Ja da vidim da sam dosao do mrtvog kraja, da ne ide dalje nikako, ne bih trpio ni sekunde neke muke, nego bih se vratio odakle sam i dosao! Pa bolje biti i u svom blatu, nego umrijeti u tudjem jos vecem blatu (u ovom slucaju snijegu)!

Ali Bihac ne dolazi vise u obzir JER nema jednostavno gdje! Dead end! S tim se pomirite i gledajte druge lokacije!
moonca

#20107 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

wrote: 28/12/2020 12:34 Migrante treba rasporediti na cijelu BiH (RS i Hercegovina) i tako rasteretiti ovaj problem na sve nas.
..Mislim da je prihvatljivije da su na jednom mjestu.. regiji... jeftinije je napraviti i odrzavati takav centar, kao i njihovu kontrolu kretanja.
bingov buraz

#20108 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by bingov buraz »

_BataZiv_0809 wrote: 28/12/2020 08:47 Naredni put kad vam budu trazili pasos, a vi fino lijepo granicnim policajcima recite da su fasisti.

Majku jebalo, ako je ijednu krizu u istoriji pratilo vise demagogije, patetike i spinovanja. Od 2015. i hita Steve Jobs je porijeklom iz Sirije do danasnjeg nazivanja fasizmom svega sto ima drukcije misljenje.

Ko ih je zvao sebi neka ih primi, a nas koji nemamo veze sa tim nek ostave na miru i mirna Bosna, zar je to toliko tesko za shvatiti?

Naravno da nije, ali pare su pare.
Čovjek hladno laže da su u pitanju tražioci azila i svaki put neko dobronamjeran se upeca na tu laž i objašnjava mu,ako to nije definicija trolanja ja ne znam šta treba uraditi da ga se banuje.
Johnny_x

#20109 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Johnny_x »

Migrante ne treba rasporedjivati po RS i Hercegovini, migrante treba deportovati i kraj price, rasporedjivanjem bi samo prebacio problem iz jednog kraja drzave u drugi i nista ne bi rijesio. Onaj sto provaljuje u kuce u Bihacu provaljivat ce bilo gdje da ga smjestis. Deportacija je jedini nacin i da smanjis priliv buducih migranata. Cisto sumnjam da bi kretali uopste preko Bosne da znaju da ce biti deportovani ako ih uhvatis.
Takodjer treba se poostrit kazne za krijumcarenje ljudi, mnogi domaci ljudi su ukljuceni u prebacivanje migranata.
Sigma90

#20110 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

General War

#20111 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by General War »

Sigma90 wrote: 28/12/2020 14:42 Ne dajte mu ni marke...

https://avaz.ba/vijesti/bih/619883/ciko ... a-migrante
:-)
Pa gdje ce ih postavit koje je btw MZ ce patiti a ne VM...u vazduh?
Jbt, ovi ljudi nisu normalni :-) sta smo sebi dopustili :roll:
RtrnOfSalisbury

#20112 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

nebi da sirim paniku al nama samo ojropa more pomoc ako hin nekim cudom primi al i to bi bilo kratkotrajno jer bi novi govnari u tom slucaju navalili jos vecom zestinom i imali bi hin jos vise pa mu dodze da je bolje ovako :sad: koji apsurdi jebote ... govnari pricaju o ljudskim pravima o slobodi kretanja ...
elmo cikotic bi mogo izdvojit neke pare iz budjeta i stampat gradzanima i seljanima od bejundha prirucnik "kako se ponasat kad ti govnari unidzu u kucu-vikendicu i naloze stolariju" dze bi se dali i ostali savjeti sta radit kad se gradzani nadzu oci u oci sa govnarima. jebesga, ekonomski efekt od govnara je svakako kapitalan pa bi se prirucnik mogo izfinansirat iz tije para 8)

ova godina je vrlo znacajna jer nije porasla traznja za kalasnjikovima al nije sigurno za sljedecu. to bi se moralo proslavit
geralt

#20113 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by geralt »

Mislim da je migrantima tek sad jasno gdje su zapravo dosli. Kad su zapalili svoj kamp, nisu ni sanjali da ce reakcija vlasti biti da ih jednostavno ostave u snijegu. Zahtjevi za povratak u maticne zemlje ce sada drasticno da skoce, skontali su da ima i gore od Pakistana.
bingov buraz

#20114 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by bingov buraz »

Boli sexy Selmaa harbija što nezaposlene porodilje u USK imaju pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 200 maraka.....i to je sve.
meridiyan

#20115 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

bingov buraz wrote: 28/12/2020 14:25
_BataZiv_0809 wrote: 28/12/2020 08:47

Majku jebalo, ako je ijednu krizu u istoriji pratilo vise demagogije, patetike i spinovanja. Od 2015. i hita Steve Jobs je porijeklom iz Sirije do danasnjeg nazivanja fasizmom svega sto ima drukcije misljenje.

Čovjek hladno laže da su u pitanju tražioci azila i svaki put neko dobronamjeran se upeca na tu laž i objašnjava mu,ako to nije definicija trolanja ja ne znam šta treba uraditi da ga se banuje.
:thumbup:
RtrnOfSalisbury

#20116 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

dzasvi mi se kako su govnari izveli prikaznu vjezbu 'hipotermija' :D bas u trenutku kad se debeli govnar svalio na pod naisla je tv i uredno sve zabiljezila, govnari su zavidnom brzinom prikazali kako savladati hipotermiju :-D jos da pokazu vjezbu napustanja bejundha i zaobilazenja iste u najvecem mogucem luku, zaradili bi ogromne simpatije gradzana i svi bi him pomogli.
sandzokan

#20117 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by sandzokan »

geralt wrote: 28/12/2020 15:04 Mislim da je migrantima tek sad jasno gdje su zapravo dosli. Kad su zapalili svoj kamp, nisu ni sanjali da ce reakcija vlasti biti da ih jednostavno ostave u snijegu. Zahtjevi za povratak u maticne zemlje ce sada drasticno da skoce, skontali su da ima i gore od Pakistana.
Ma da smo Njemačka ne bi im trebalo napraviti više ništa. Hoćeš palit? Izvoli spavaj na snijegu.
Revolucionar ★

#20118 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Revolucionar ★ »

Ma nema se sta vise reci, poslije 3 godine ova drzava nije u stanju ni priblizno odgovorno ovo pitanje rjesavati. Nista ne pomaze ni ogroman broj migranata koji se ponasaju kao organizovane, nasilne grupe. IOM je apsolutno zakazao u svakom pogledu. Kad jedna medjunarodna organizacija nije u stanju ni dijelom odgovorit na zadatake migrantske krize, sta ocekivati od disfunkcionalne drzave poput BiH. Zao mi je iskreno onih koji su na ovim putevima iz doista teskih socijalnih razloga, ali nazalost, ovo se moze prekinuti samo sistemom celicne ruke.
zira1337

#20119 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by zira1337 »

Cikotić traži 5miliona KM "za migrantsko naselje"

Pakuj kofere i bježi.. ovo je ludara.
vjesticanametli

#20120 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

treba ih jebat
mars odakle si doso
cuj zbrinut olos svjetsku a eno na ekonomiji covjek trazi posao za hranu
mars ba vise s tom bandom u pm sto ne pomognete nasem covjeku 🤮🤮🤮🤮
drndalo

#20121 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by drndalo »

vjesticanametli wrote: 28/12/2020 17:30 treba ih jebat
mars odakle si doso
cuj zbrinut olos svjetsku a eno na ekonomiji covjek trazi posao za hranu
mars ba vise s tom bandom u pm sto ne pomognete nasem covjeku 🤮🤮🤮🤮
Vecina ih se ne bi bunila na tvoju ponudu... :mrgreen:

Izvini, morao sam...
vjesticanametli

#20122 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

ma dobro zezu na stranu to je gamad
meridiyan

#20123 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Neko napisa:

Treba li migrante smjestiti u prazna arapska naselja?
– Neka migrante smjeste u prazna arapska naselja. Neće im ništa nedostajati

Radi se o „Sarajevo Resort Osenik“, „Orchid Resort“, „Aljezeera Residental“, „Country Side Resort“, „Tarčin Forest Resort“, „Duranovići residential resort“, „Green Hills Resort“, „Ourika resort“, „Anoor Resort“, „Ilidža Pearl Resort“…
moonca

#20124 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

Nije ok.. to su privatne svojine.... bez obizra odakle potjecu..
..
biscanka2

#20125 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by biscanka2 »

RtrnOfSalisbury wrote: 28/12/2020 15:42 dzasvi mi se kako su govnari izveli prikaznu vjezbu 'hipotermija' :D bas u trenutku kad se debeli govnar svalio na pod naisla je tv i uredno sve zabiljezila, govnari su zavidnom brzinom prikazali kako savladati hipotermiju :-D jos da pokazu vjezbu napustanja bejundha i zaobilazenja iste u najvecem mogucem luku, zaradili bi ogromne simpatije gradzana i svi bi him pomogli.
Pa i na slikama - parkiro se pred novinara u procelje u papucama.Ja da radim u tim organizacijama sto im odjecu i obucu daju, ja bi ga u kampu pronasla i oduzela datu obucu koju je dobio. Cisto da vide (oni a i ti novinari) da je narod njihove varke i lazi prokuzio.
Locked