Koliko mjere mogu trajati?
Moderator: O'zone
-
laik1981
#4026 Re: Koliko mjere mogu trajati?
I dalje te imaju pravo maltretirati jer mjere nisu ponistene. Samo sto se sad svako induvidualno moze izboriti na sudu, na osnovu ove presude ustavnog suda. Cisto sumnjam da ce sudovi dozvoliti da budu zatrpani predmetima.. Ja mislim da je zavrseno sto se tice kaznjavanja i da ce od sada u praksi naredbe biti tretirane kao preporuke. Bar ove na koje se odnosi ova presuda ustavnog suda..
-
vatreni__poljubac
#4027 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Haj ti to objasni hamši u bingu koja odskace sa stolice cim promolis nos u objekat: hallloooooo momakkk maskaaaa .... a boŽe saČuvaj ...laik1981 wrote: ↑23/12/2020 22:42 I dalje te imaju pravo maltretirati jer mjere nisu ponistene. Samo sto se sad svako induvidualno moze izboriti na sudu, na osnovu ove presude ustavnog suda. Cisto sumnjam da ce sudovi dozvoliti da budu zatrpani predmetima.. Ja mislim da je zavrseno sto se tice kaznjavanja i da ce od sada u praksi naredbe biti tretirane kao preporuke. Bar ove na koje se odnosi ova presuda ustavnog suda..
-
Karikaturist
#4028 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sreca tvoja pa ti je to najveci problem u zivotu..
- Casual's
#4029 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Onda se cudimo zbog cega Dodik ovaj debilni sud sprda sa 9. januarom. Ne postuje ga cijela drzava.
-
aldinjo
#4030 Re: Koliko mjere mogu trajati?
A šta je tebi najveći problem?
-
high_volume
#4031 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Odnosno - čim se pandemija stavi pod kontrolu epidemiologa, mnoge države zabranit će ulazak iz drugih država svima koji nemaju validnu potvrdu o "cijepanju".
-
aldinjo
#4032 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ako im neće smetati manji priliv stranih turista, nije problem.high_volume wrote: ↑27/12/2020 15:29
Odnosno - čim se pandemija stavi pod kontrolu epidemiologa, mnoge države zabranit će ulazak iz drugih država svima koji nemaju validnu potvrdu o "cijepanju".
-
Karikaturist
#4033 Re: Koliko mjere mogu trajati?
-
Trappist
#4034 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Zivi bili pa vidjeli. Vise mi to zvuci kao teorija zavjere nego 5G. Ali eto, mozda i grijesim...high_volume wrote: ↑27/12/2020 15:29
- red evil
#4035 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Po meni je sasvim logično da će i nakon kraja pandemije neke mjere ostati i dalje na snazi a i ovo da se neće moći nigdje bez vakcine. Cijeli svijet je stao na godinu dana i sad treba da se nakon svega ovoga odjednom sve vrati ko da nikad nije bilo? Ne vjerujem. Neće se dozvoliti da ponovo bukne zaraza i da se treba sve ponovo zatvarati.
-
adsubzero
#4036 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ne razumijem cemu se tacno ovdje neki cude. Ako je pocela vakcinacija, ne znaci da je problem rijesen. Pa tek su nekolicina ljudi primili vakcine, to nije ni blizu rjesenja problema. Valjda se prvo mora vidjeti rezultat.red evil wrote: ↑27/12/2020 17:02 Po meni je sasvim logično da će i nakon kraja pandemije neke mjere ostati i dalje na snazi a i ovo da se neće moći nigdje bez vakcine. Cijeli svijet je stao na godinu dana i sad treba da se nakon svega ovoga odjednom sve vrati ko da nikad nije bilo? Ne vjerujem. Neće se dozvoliti da ponovo bukne zaraza i da se treba sve ponovo zatvarati.
-
Trappist
#4037 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pa valjda je to poenta vakcina, da se svijet vrati kakav je bio. Kako ce buknuti zaraza ako cijepe 70% stanovnistva ?red evil wrote: ↑27/12/2020 17:02 Po meni je sasvim logično da će i nakon kraja pandemije neke mjere ostati i dalje na snazi a i ovo da se neće moći nigdje bez vakcine. Cijeli svijet je stao na godinu dana i sad treba da se nakon svega ovoga odjednom sve vrati ko da nikad nije bilo? Ne vjerujem. Neće se dozvoliti da ponovo bukne zaraza i da se treba sve ponovo zatvarati.
- red evil
#4038 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ne može odmah da se sve vrati kako je bilo i prije korone. Neke stvari će možda i trajno ostati i što je normalno.adsubzero wrote: ↑27/12/2020 17:07Ne razumijem cemu se tacno ovdje neki cude. Ako je pocela vakcinacija, ne znaci da je problem rijesen. Pa tek su nekolicina ljudi primili vakcine, to nije ni blizu rjesenja problema. Valjda se prvo mora vidjeti rezultat.red evil wrote: ↑27/12/2020 17:02 Po meni je sasvim logično da će i nakon kraja pandemije neke mjere ostati i dalje na snazi a i ovo da se neće moći nigdje bez vakcine. Cijeli svijet je stao na godinu dana i sad treba da se nakon svega ovoga odjednom sve vrati ko da nikad nije bilo? Ne vjerujem. Neće se dozvoliti da ponovo bukne zaraza i da se treba sve ponovo zatvarati.
Neće spriječiti ali hoće smanjiti mogućnost zaraze to jest usporiti je.boy_zelenski wrote: ↑27/12/2020 17:09Da... To ce, inace, sprijeciti pojavljivanje novih virusa i novih epidemija i pandemija.red evil wrote: ↑27/12/2020 17:02 Po meni je sasvim logično da će i nakon kraja pandemije neke mjere ostati i dalje na snazi a i ovo da se neće moći nigdje bez vakcine. Cijeli svijet je stao na godinu dana i sad treba da se nakon svega ovoga odjednom sve vrati ko da nikad nije bilo? Ne vjerujem. Neće se dozvoliti da ponovo bukne zaraza i da se treba sve ponovo zatvarati.
-
adsubzero
#4039 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ali za to ce trebati dugo vremena, ne rjesavaju se problemi preko nociTrappist wrote: ↑27/12/2020 17:14Pa valjda je to poenta vakcina, da se svijet vrati kakav je bio. Kako ce buknuti zaraza ako cijepe 70% stanovnistva ?red evil wrote: ↑27/12/2020 17:02 Po meni je sasvim logično da će i nakon kraja pandemije neke mjere ostati i dalje na snazi a i ovo da se neće moći nigdje bez vakcine. Cijeli svijet je stao na godinu dana i sad treba da se nakon svega ovoga odjednom sve vrati ko da nikad nije bilo? Ne vjerujem. Neće se dozvoliti da ponovo bukne zaraza i da se treba sve ponovo zatvarati.
- red evil
#4040 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Najviše je cilj da se smanji zaraza da ljudi ne bi umirali a samim smanjenjem zaraze dovodimo i život u normalniji način življenja. Ja ne očekujem da će se tek tako stanje vratiti kao u ono što je bilo prije korone, vakcinisati ćemo 70% populacije i sve gotovo. Naravno, ne mislim da će ove mjere kakve su sada da će one biti ali da će u nekim situacijama masku trebati nositi - hoće, da će trebati imati dokaz da je osoba vakcinisana - određene ustanove hoće tražiti... Sasvim je normalno da će svijet biti oprezniji nakon ovoga i da će se više kontrolisati.Trappist wrote: ↑27/12/2020 17:14Pa valjda je to poenta vakcina, da se svijet vrati kakav je bio. Kako ce buknuti zaraza ako cijepe 70% stanovnistva ?red evil wrote: ↑27/12/2020 17:02 Po meni je sasvim logično da će i nakon kraja pandemije neke mjere ostati i dalje na snazi a i ovo da se neće moći nigdje bez vakcine. Cijeli svijet je stao na godinu dana i sad treba da se nakon svega ovoga odjednom sve vrati ko da nikad nije bilo? Ne vjerujem. Neće se dozvoliti da ponovo bukne zaraza i da se treba sve ponovo zatvarati.
-
Medobrundo25
#4041 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Lijepo, vidim svi su se vec prepustili , samo je bilo potrebno dovoljno medijskog i politickog terora i zivot nastavljamo u "novom" normalnom. Vidim nakon 365 dana silovanja , sad okrecemo guzicu sami.red evil wrote: ↑27/12/2020 17:27Najviše je cilj da se smanji zaraza da ljudi ne bi umirali a samim smanjenjem zaraze dovodimo i život u normalniji način življenja. Ja ne očekujem da će se tek tako stanje vratiti kao u ono što je bilo prije korone, vakcinisati ćemo 70% populacije i sve gotovo. Naravno, ne mislim da će ove mjere kakve su sada da će one biti ali da će u nekim situacijama masku trebati nositi - hoće, da će trebati imati dokaz da je osoba vakcinisana - određene ustanove hoće tražiti... Sasvim je normalno da će svijet biti oprezniji nakon ovoga i da će se više kontrolisati.Trappist wrote: ↑27/12/2020 17:14Pa valjda je to poenta vakcina, da se svijet vrati kakav je bio. Kako ce buknuti zaraza ako cijepe 70% stanovnistva ?red evil wrote: ↑27/12/2020 17:02 Po meni je sasvim logično da će i nakon kraja pandemije neke mjere ostati i dalje na snazi a i ovo da se neće moći nigdje bez vakcine. Cijeli svijet je stao na godinu dana i sad treba da se nakon svega ovoga odjednom sve vrati ko da nikad nije bilo? Ne vjerujem. Neće se dozvoliti da ponovo bukne zaraza i da se treba sve ponovo zatvarati.
-
Trappist
#4042 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Od pocetka govore da je glavni cilj svih mjera zaštiti ugrozenu populaciju i zaštiti medicinski sektor. Ako se ta populacija procijepi za mjesec-dva, valjda bi trebali popustiti jer ce uspjeti u onome sto pokusavaju od pocetka. Vala ne znam da mladji od 40-50 godina nesto posebnu najebu od covida, ima slučajeva ali ni blizu kao ovi koji ce biti zaštićeni ubrzo. Zasto onda ne pustiti navijace, koncerte, putovanja itd. Jednostavno nema logičnog objašnjenja ako to ne urade osim izivljavanja na narodu.red evil wrote: ↑27/12/2020 17:27Najviše je cilj da se smanji zaraza da ljudi ne bi umirali a samim smanjenjem zaraze dovodimo i život u normalniji način življenja. Ja ne očekujem da će se tek tako stanje vratiti kao u ono što je bilo prije korone, vakcinisati ćemo 70% populacije i sve gotovo. Naravno, ne mislim da će ove mjere kakve su sada da će one biti ali da će u nekim situacijama masku trebati nositi - hoće, da će trebati imati dokaz da je osoba vakcinisana - određene ustanove hoće tražiti... Sasvim je normalno da će svijet biti oprezniji nakon ovoga i da će se više kontrolisati.Trappist wrote: ↑27/12/2020 17:14Pa valjda je to poenta vakcina, da se svijet vrati kakav je bio. Kako ce buknuti zaraza ako cijepe 70% stanovnistva ?red evil wrote: ↑27/12/2020 17:02 Po meni je sasvim logično da će i nakon kraja pandemije neke mjere ostati i dalje na snazi a i ovo da se neće moći nigdje bez vakcine. Cijeli svijet je stao na godinu dana i sad treba da se nakon svega ovoga odjednom sve vrati ko da nikad nije bilo? Ne vjerujem. Neće se dozvoliti da ponovo bukne zaraza i da se treba sve ponovo zatvarati.
- red evil
#4043 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nisam ni rekao da će biti te zabrane već neke sitne mjere tipa maske i tome slično. A i sama zaštita tih starijih ljudi nije baš tako jednostavno, imaš određeni broj tih ljudi i dobiju vakcinu i gotovo. Mnogo je tu još varijabli kao što je d aneki ljudi neće stvoriti antitijela, da neki ne mogu primiti vakcinu (ne smiju) a i među mlađima ima dosta takvog svijeta. I one pretpostavke iz analiza da je vakcina 95% efikasna u praksi će vjerovatno biti manja. Neće biti od 100 ljudi da će 5 biti tih nezaštićenih već će ih biti npr. 15-20.Trappist wrote: ↑27/12/2020 18:38Od pocetka govore da je glavni cilj svih mjera zaštiti ugrozenu populaciju i zaštiti medicinski sektor. Ako se ta populacija procijepi za mjesec-dva, valjda bi trebali popustiti jer ce uspjeti u onome sto pokusavaju od pocetka. Vala ne znam da mladji od 40-50 godina nesto posebnu najebu od covida, ima slučajeva ali ni blizu kao ovi koji ce biti zaštićeni ubrzo. Zasto onda ne pustiti navijace, koncerte, putovanja itd. Jednostavno nema logičnog objašnjenja ako to ne urade osim izivljavanja na narodu.red evil wrote: ↑27/12/2020 17:27Najviše je cilj da se smanji zaraza da ljudi ne bi umirali a samim smanjenjem zaraze dovodimo i život u normalniji način življenja. Ja ne očekujem da će se tek tako stanje vratiti kao u ono što je bilo prije korone, vakcinisati ćemo 70% populacije i sve gotovo. Naravno, ne mislim da će ove mjere kakve su sada da će one biti ali da će u nekim situacijama masku trebati nositi - hoće, da će trebati imati dokaz da je osoba vakcinisana - određene ustanove hoće tražiti... Sasvim je normalno da će svijet biti oprezniji nakon ovoga i da će se više kontrolisati.
-
aldinjo
#4044 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ma može još koju godinu. Kao da je to neki problem.red evil wrote: ↑27/12/2020 17:02 Po meni je sasvim logično da će i nakon kraja pandemije neke mjere ostati i dalje na snazi a i ovo da se neće moći nigdje bez vakcine. Cijeli svijet je stao na godinu dana i sad treba da se nakon svega ovoga odjednom sve vrati ko da nikad nije bilo? Ne vjerujem. Neće se dozvoliti da ponovo bukne zaraza i da se treba sve ponovo zatvarati.
-
Iker C
#4045 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Budimo realni mjere ne uticu na rast zaraze, u BiH se ne postuje nijedna mjera pa su brojke cak i bolje nego u Evropi.Jedina mjera koja se donekle postuje u Sarajevo je zabrana rada kafana poslije 23h .
-
markopd
#4046 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Realno nešto se mulja,Prvi put kada su uvedene mjere u martu,rečeno je da se mjere uvode do PRONALASKA VAKCINE.21.vijek je i možete takvih vijesti na Google-u da nađete koliko hoćete.Sad kada imaju i više od jedne vakcine,govore da ni nakon vakcinacije neće se vratiti sve kako je bilo.
-
MUNAFIK
#4047 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Upravo tako, a i to sa policijskim satom, sve kafane koje su radile iza 23 sata... Samo su sad pomjerile program do 23 sata... Guzva, dernek, pjevanje, skakanje sve to do 23:00 h
I ako cemo posteno evo hajmo malo predpostavljat ako je dnevno bilo po 1000 zarazenih, koliko se njih zarazilo u kafani nakon 23:00 sati....???
Last edited by MUNAFIK on 28/12/2020 10:17, edited 1 time in total.
- zubi
#4048 Re: Koliko mjere mogu trajati?
hahaha, koji ti kralj....MUNAFIK wrote: ↑28/12/2020 09:37Upravo tako, a i to sa policijskim satom, sve kafsne kojensu radile iza 23 sata... Samo su sad pomjerile program do 23 sata.
I ako cemo posteno evo hajmo malo predpostavljat ako je dnevno bilo po 1000 zarazenih, koliko se njih zarazilo u kafani nakon 23:00 sati....???
odgovor je 814
-
MUNAFIK
#4049 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Cuj... Iako bubas onako iz nekog sarkazma, hajmo malo smanjit regiju, u Sarajevu je radio Walter i Bosna u nekom polovicnom kapacitetu, i van korone klijantela je tu manje vise svaki izlazak ista, isti ljudi isto sve... Nama su stavili policijski sat radi 2 kafane u Sarajevu... Od 1000 rupa gdje curi oni zatvorili najmanju rupicu sa drskonskom mjerom policijski sat...zubi wrote: ↑28/12/2020 09:58hahaha, koji ti kralj....MUNAFIK wrote: ↑28/12/2020 09:37Upravo tako, a i to sa policijskim satom, sve kafsne kojensu radile iza 23 sata... Samo su sad pomjerile program do 23 sata.
odgovor je 814
-
Nivelacija
#4050 Re: Koliko mjere mogu trajati?
pa cerkez je mali dodik nepostuje ni ustav ni sudove..