Papanluk na automobilima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15226 Re: Papanluk na automobilima
dobro je sredžen
- JavierBosnia
#15227 Re: Papanluk na automobilima
Bas sam prelisao malo olx i pazi ovo
Svi pisu da je auto u tip top stanju, ekstra ocuvan, bez ulaganja, ko novo, a na slikama se vec da primjetiti da su farovi matirali, da su rukohvati se ogulili, tipke i prekidaci izlizani, volan, rucna i mjenjac boze sacuvaj i sl, pa kakvo je onda tek ono sto se "ne vidi"
Al najjace je kad uzmu kokpit sprej i naprscu od patosnica preko table do stokova
-
Throttle
#15228 Re: Papanluk na automobilima
Kakva je furka stavit masku bez znaka i onda ovaj komadic u rupu u haubi
- JavierBosnia
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15230 Re: Papanluk na automobilima
pa cijela drzava nam je takva,zasnovana na ublehama i supljari.JavierBosnia wrote: ↑26/12/2020 17:53
Bas sam prelisao malo olx i pazi ovo
Svi pisu da je auto u tip top stanju, ekstra ocuvan, bez ulaganja, ko novo, a na slikama se vec da primjetiti da su farovi matirali, da su rukohvati se ogulili, tipke i prekidaci izlizani, volan, rucna i mjenjac boze sacuvaj i sl, pa kakvo je onda tek ono sto se "ne vidi"
Al najjace je kad uzmu kokpit sprej i naprscu od patosnica preko table do stokova![]()
neko ko je iskren i ima dobar auto,nikad ga nece prodat za normalnu cijenu,zato se mezari raspali svi prodaju...
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#15232 Re: Papanluk na automobilima
Ahh sto se naljuti covjek. Pa nisi ti kriv sto su azijska auta ruzna a njemacka predstavljaju statusni simbolLaplace wrote: ↑22/12/2020 18:51Osim ako se radi o azijskim autima, Njemačka auta ne smiješ dirati, posebno ako je VAG. Nedavno je čovjek na nekoliko stranica iskritikovan jer je napisao da mu je instrument tabla seata ružna, a to isto se godinama priča za azijske aute i ne samo da niko nikoga zbog toga nije kritikovao nego se otvorila tema "Azijske nakaze". VAG ima status olubožanstva, svi ostali su podložni kritici, naročito ako nisu iz Njemačke a posebno ako su iz Azije.Juka Jebach wrote: ↑22/12/2020 13:12 Ponovo, ne treba nikako raspravljati o ukusima pogotovo ne o amerikancima. Oni generalno nisu dobri u glavu. Kakve oni krseve prodaju za velike pare ili cak ova modifikovana auta (ako se tako mogu nazvati), dok to u EU mozda bi 1% htio kupiti takav auto.
- Laplace
#15233 Re: Papanluk na automobilima
Kako rekoh, dvostruki standardi. A na forumu sve profesionalni dizajneri, koji ne znaju nacrtati ništa kompleksnije od Čiča Gliše pa znaju šta je lijepo a šta ružno. Glavno mi je da neko mrtav hladan kaže da VW proizvodi lijepa auta. To je odvala milenija, skoro kao da provališ da njihova auta zadovoljavaju eko norme koje su im napisane u katalogu.izvrsni direktor wrote: ↑26/12/2020 23:12Ahh sto se naljuti covjek. Pa nisi ti kriv sto su azijska auta ruzna a njemacka predstavljaju statusni simbolLaplace wrote: ↑22/12/2020 18:51Osim ako se radi o azijskim autima, Njemačka auta ne smiješ dirati, posebno ako je VAG. Nedavno je čovjek na nekoliko stranica iskritikovan jer je napisao da mu je instrument tabla seata ružna, a to isto se godinama priča za azijske aute i ne samo da niko nikoga zbog toga nije kritikovao nego se otvorila tema "Azijske nakaze". VAG ima status olubožanstva, svi ostali su podložni kritici, naročito ako nisu iz Njemačke a posebno ako su iz Azije.Juka Jebach wrote: ↑22/12/2020 13:12 Ponovo, ne treba nikako raspravljati o ukusima pogotovo ne o amerikancima. Oni generalno nisu dobri u glavu. Kakve oni krseve prodaju za velike pare ili cak ova modifikovana auta (ako se tako mogu nazvati), dok to u EU mozda bi 1% htio kupiti takav auto.
Izvini, Da Vinči, nisam te prepoznao.
- Laplace
#15234 Re: Papanluk na automobilima
Još jedan primjer dvostrukih standarda VW sekte:
Slučaj 1: Neko napiše kako je nek VW preskup za svoje godište i stanje, gomila likova odgovori da auto nije skup jer ga kupuju po toj cijeni i da vrijedi toliko čim ga je toliko zacijenio.
Slučaj 2: Neko napiše da je Mazda preskupa za svoje godište i stanje, gomila likova odgovori da je cijena auta nerealna i da ga nikad neće prodati.
Oba auta jednako dugo stoje na OLX-u.
Isti ste kao iPhone sekta, koji nagrnu u gluho doba noći kako bi napravili red ispred radnje ne bi li prvi ugrabili novi model iPhonea. VAG uzdižete na nivo božanstva, kao da jedino oni znaju napraviti auto.
Sve to ne bi bilo toliko žalosno da stanju stanju priznati da su to dvostruki standardi i da možda - samo možda - u nekim slučajevima baš i niste u pravu.
Slučaj 1: Neko napiše kako je nek VW preskup za svoje godište i stanje, gomila likova odgovori da auto nije skup jer ga kupuju po toj cijeni i da vrijedi toliko čim ga je toliko zacijenio.
Slučaj 2: Neko napiše da je Mazda preskupa za svoje godište i stanje, gomila likova odgovori da je cijena auta nerealna i da ga nikad neće prodati.
Oba auta jednako dugo stoje na OLX-u.
Isti ste kao iPhone sekta, koji nagrnu u gluho doba noći kako bi napravili red ispred radnje ne bi li prvi ugrabili novi model iPhonea. VAG uzdižete na nivo božanstva, kao da jedino oni znaju napraviti auto.
Sve to ne bi bilo toliko žalosno da stanju stanju priznati da su to dvostruki standardi i da možda - samo možda - u nekim slučajevima baš i niste u pravu.
-
izvrsni direktor
#15235 Re: Papanluk na automobilima
Ma ne moras biti dizajner da bi znao da su azijske kante ruzneLaplace wrote: ↑27/12/2020 14:08Kako rekoh, dvostruki standardi. A na forumu sve profesionalni dizajneri, koji ne znaju nacrtati ništa kompleksnije od Čiča Gliše pa znaju šta je lijepo a šta ružno. Glavno mi je da neko mrtav hladan kaže da VW proizvodi lijepa auta. To je odvala milenija, skoro kao da provališ da njihova auta zadovoljavaju eko norme koje su im napisane u katalogu.izvrsni direktor wrote: ↑26/12/2020 23:12Ahh sto se naljuti covjek. Pa nisi ti kriv sto su azijska auta ruzna a njemacka predstavljaju statusni simbolLaplace wrote: ↑22/12/2020 18:51
Osim ako se radi o azijskim autima, Njemačka auta ne smiješ dirati, posebno ako je VAG. Nedavno je čovjek na nekoliko stranica iskritikovan jer je napisao da mu je instrument tabla seata ružna, a to isto se godinama priča za azijske aute i ne samo da niko nikoga zbog toga nije kritikovao nego se otvorila tema "Azijske nakaze". VAG ima status olubožanstva, svi ostali su podložni kritici, naročito ako nisu iz Njemačke a posebno ako su iz Azije.
- Laplace
#15236 Re: Papanluk na automobilima
Ja sam gori što raspravljam sa sektašima.izvrsni direktor wrote: ↑27/12/2020 14:58Ma ne moras biti dizajner da bi znao da su azijske kante ruzneLaplace wrote: ↑27/12/2020 14:08Kako rekoh, dvostruki standardi. A na forumu sve profesionalni dizajneri, koji ne znaju nacrtati ništa kompleksnije od Čiča Gliše pa znaju šta je lijepo a šta ružno. Glavno mi je da neko mrtav hladan kaže da VW proizvodi lijepa auta. To je odvala milenija, skoro kao da provališ da njihova auta zadovoljavaju eko norme koje su im napisane u katalogu.izvrsni direktor wrote: ↑26/12/2020 23:12
Ahh sto se naljuti covjek. Pa nisi ti kriv sto su azijska auta ruzna a njemacka predstavljaju statusni simbol
- Laertes
#15237 Re: Papanluk na automobilima
Izvini, kante su francuske, a azijske su nakaze.izvrsni direktor wrote: ↑27/12/2020 14:58Ma ne moras biti dizajner da bi znao da su azijske kante ruzneLaplace wrote: ↑27/12/2020 14:08Kako rekoh, dvostruki standardi. A na forumu sve profesionalni dizajneri, koji ne znaju nacrtati ništa kompleksnije od Čiča Gliše pa znaju šta je lijepo a šta ružno. Glavno mi je da neko mrtav hladan kaže da VW proizvodi lijepa auta. To je odvala milenija, skoro kao da provališ da njihova auta zadovoljavaju eko norme koje su im napisane u katalogu.izvrsni direktor wrote: ↑26/12/2020 23:12
Ahh sto se naljuti covjek. Pa nisi ti kriv sto su azijska auta ruzna a njemacka predstavljaju statusni simbol
-
EasyMan
#15238 Re: Papanluk na automobilima
Vidio vec 4-5 golfova 8 u zadnje vrijeme, ogromno razocarenje. Odavno neatraktivnije auto nisam vidio.
- Laplace
#15239 Re: Papanluk na automobilima
Laertes wrote: ↑27/12/2020 15:27izvrsni direktor wrote: ↑27/12/2020 14:58Jedino njemačka auta valjaju. Najbolje je da svi proizvođači automobila, osim njemačkih, odmah pozatvaraju sve svoje pogone pa da VW sektaši konačno dođu na svoje.Laplace wrote: ↑27/12/2020 14:08
Kako rekoh, dvostruki standardi. A na forumu sve profesionalni dizajneri, koji ne znaju nacrtati ništa kompleksnije od Čiča Gliše pa znaju šta je lijepo a šta ružno. Glavno mi je da neko mrtav hladan kaže da VW proizvodi lijepa auta. To je odvala milenija, skoro kao da provališ da njihova auta zadovoljavaju eko norme koje su im napisane u katalogu.
Izvini, kante su francuske, a azijske su nakaze.
Prije bih objasnio betonskom stubu neko VW sektašu.
Ne preferiram ni njemačka ni azijska auta, kupim što mi se sviđa u okviru budžeta, ali ovakvo sektaško guranje jednog proizvođača je bolesno.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#15240 Re: Papanluk na automobilima
Azijske nakaze mogu biti privlacne samo ljudima bez ukusa. To su ovi sto ni u zivotu nemaju ukusa: nose ruzne izblajhane farmerke, ruzne sarene kosulje, cipele i trenerku, bijele carape i crno odijelo itd. Znas kad odes u neki butik i vidis neki komad odjece pravo ruzan i pitas se koja budala bi ovo kupila? E azijat!
Ovdje se nama imputira da smo neka sekta i da smo zaslijepljeni... halo, pa mi samo imamo ukusa i vidimo sta je lijepo i kvalitetno. Da nadjes nekog ko nikad auto nije vidio, samo po seksualnom nagonu bi izabrao svabu. A tek kad bi ga provozao i osjetio kvalitet materijala i izrade, sve bi bilo jasno.
Ovdje se nama imputira da smo neka sekta i da smo zaslijepljeni... halo, pa mi samo imamo ukusa i vidimo sta je lijepo i kvalitetno. Da nadjes nekog ko nikad auto nije vidio, samo po seksualnom nagonu bi izabrao svabu. A tek kad bi ga provozao i osjetio kvalitet materijala i izrade, sve bi bilo jasno.
- Laplace
-
izvrsni direktor
#15244 Re: Papanluk na automobilima
I to ti je dokaz razlike izmedju svaba i azijata. Kad si procitao ili cuo da je neko razocaran dizajnom azijata? naprave novu nakazu, niko nista ne reaguje jer, jos jedna nakaza u nizu..
Dok npr od svabe, ili golfa, svi imaju ogromna ocekivanja, pa se neki i razocaraju, jer su imali jako velika ocekivanja. To je ok.
A o ukusima se ne raspravlja
-
EasyMan
#15246 Re: Papanluk na automobilima
Vozio sve golfove od cetvorke pa do sedmice. Sad trenutno imamo 6-icu i 7-icu.izvrsni direktor wrote: ↑27/12/2020 18:54I to ti je dokaz razlike izmedju svaba i azijata. Kad si procitao ili cuo da je neko razocaran dizajnom azijata? naprave novu nakazu, niko nista ne reaguje jer, jos jedna nakaza u nizu..
Dok npr od svabe, ili golfa, svi imaju ogromna ocekivanja, pa se neki i razocaraju, jer su imali jako velika ocekivanja. To je ok.
A o ukusima se ne raspravlja
Jedino ocekivanje koje mogu imati od golfa poslije njih je da bude obican i prosjecan.
- Laplace
#15247 Re: Papanluk na automobilima
Kakav god da je, dosadan je i nema smisla gubiti vrijeme na čitanje njegovih komentara. Ionako ništa pametno nećeš pročitati, a ni duhovito. Mlaćenje prazne slame.
- Averus
#15248 Re: Papanluk na automobilima
Pa za ovo ni vakcinu ne mogu napraviti jbt 
- B6Redhell
#15249 Re: Papanluk na automobilima
@Entropio legendo evo me ne znam sta sam bogu skrivio. Pa danas moram azijsku nakazu odnosno ublehu od auta vozati. Čisto me Sramota. Došao na autopraonu, iza mene komad njemackog injžinjerskog čuda. Ja ga propustim da ga gledam i da se divim iz ove plasticne ublehe. A stavio sam kačket i masku, nadam se da me niko ne prepozna.

-
EasyMan