Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
bunk

#47276 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 25/12/2020 11:53
bunk wrote: 25/12/2020 11:46 Kratkovidnost te politike je porazavujca,nazalost.
Nema mehanizma,nacina,kifle ili bilo kojeg razloga koji ce uciniti da stranka sda nestane sa scene.
Nema.
A sva vrata guzicom zatvarati sebi ne mogu dopustiti ni neki globalni igraci a kamoli stranke koje orbitiraju u par gradova ili dijelu Drzave.
Naravno,mozemo pustiti da stvari idu svojim tokom ,nek radi ko je sta naumio i ako nam Bog dopusit da pozivimo onda cemo tamo u kasnu jesen 2022 analizirati.
Ja zivim na Tk i prezivljavam ,tacno znam ko je dobar ko los a ko zao.
Bunk, stvarno si ozbiljno shvatio Bakirovu naredbu.
Mislim da ti je najbolje da se bezbolno prebaciš na gif modus sa gomilom smajlija.
Ovako samo patiš svoj intelekt.
Image
tempuser

#47277 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tempuser »

Hakiz wrote: 23/12/2020 13:44 Mislim da poenta nije u njenoj stručnosti, nego u tome da li je SDA kadar. Ako jeste, onda u skladu sa pričom "Ni u kom slučaju SDA i slični" ...
Nisu li 90% onih koji su od 1990 naovamo isplivali na površinu bilo u SKJ?
kluz franjo

#47278 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 25/12/2020 11:55
kluz franjo wrote: 25/12/2020 11:53
Nema mehanizma,nacina,kifle ili bilo kojeg razloga koji ce uciniti da stranka sda nestane sa scene.
Nema.
A sva vrata guzicom zatvarati sebi ne mogu dopustiti ni neki globalni igraci a kamoli stranke koje orbitiraju u par gradova ili dijelu Drzave.
Naravno,mozemo pustiti da stvari idu svojim tokom ,nek radi ko je sta naumio i ako nam Bog dopusit da pozivimo onda cemo tamo u kasnu jesen 2022 analizirati.
Bunk, stvarno si ozbiljno shvatio Bakirovu naredbu.
Mislim da ti je najbolje da se bezbolno prebaciš na gif modus sa gomilom smajlija.
Ovako samo patiš svoj intelekt.
Image
Bravo. Još samo smajlije ubaci...
tempuser

#47279 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tempuser »

Nema.
Džaba kuknjava mali zeleni, sve te stotine hiljada glasova su selo-veselo, nemate nijedan veći gradu u BiH! Nedavno sam gledao, mislim da je Travnik najveća urbana cjelina u kojoj imate načelnika, a optimalno su vam dometi Boonovići i Kalexija! :bih:
bunk

#47280 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

tempuser wrote: 25/12/2020 12:07
Nema.
Džaba kuknjava mali zeleni, sve te stotine hiljada glasova su selo-veselo, nemate nijedan veći gradu u BiH! Nedavno sam gledao, mislim da je Travnik najveća urbana cjelina u kojoj imate načelnika, a optimalno su vam dometi Boonovići i Kalexija! :bih:
Da u pravu ste.
sumirprimus

#47281 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

selo hvali al u tuzlu se privali, sda parola :lol: :oops:
tempuser

#47282 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tempuser »

bunk wrote: 25/12/2020 12:13
tempuser wrote: 25/12/2020 12:07
Nema.
Da u pravu ste.
Uzalud vam trud svrači! :D
Škobo Habu

#47283 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

kluz franjo wrote: 25/12/2020 11:40
Ufff kolega, teško, jer višeslojno pitanje.
Nemam puno saznanja o dešavanjima u TK, pa i sam svoje mišljenje uzimam sa rezervom.
Koliko vidim SDP i NS su zajednički u ovoj priči oko smjene i formiranja nove Vlade u TK. Imajući to u vidu, čini se da je NS to prihvatljivo.

Ja dijelim mišljenje da su i SBB i PDA dvije organizacije koje su usavršile SDA mehanizme političkog kriminala.

nički.
Takođe treba imati u vidu, da su i lokalni izbori u TK donijeli neka nova saznanja.
Npr. i PDA i SBB su stranke u nestajanju. PDA je izgubila ne samo utvrdu u Banovićima već i više od polovine biračkog tijela u samo 2 godine. SBB je definitivno na putu ka političkoj nebitnosti. Ti trendovi stabiliziraju i djelimično jačaju pozicije i rezultate SDA.
Sa druge strane, iako je plan SDA propao da sa Bijedićem marginaliziraju SDP, ipak je značajan broj birača otkinut i time SDP oslabljen i uzdrman.
Istovremeno je izostanak bilo kakvog predizbornog dogovora između SDP-a i NS-a dodatno negativno uticao na izborne rezultate tih stranaka. Posebno NS-a, koji je uz to potpuno potcijenio efekat PzP-a.
PDA jeste izgubila u Banovićima, ali je pobjedila u Kladnju, recimo. Tamošnji načelnik je dobio potporu SDP-a.

To da su te dvije stranke u nestajanju je apsolutan paradoks kada se zna da njihov politički vijek upravo produžava SDP i NS kroz koaliranje.
Apsolutno je netačno da su klize u nestanak kada su u TK, uz svesrdnu pomoć Imamovića i Nikšića, nezaobilazni faktori u vlasti.
Čak je veliko pitanje šta bi bilo sa SDP u TK da na političkoj sceni nema stranaka tipa PDA i SBB-a.
Za formiranje bilo kakve većina one su SDP-u više potrebne nego li obrnuto.
Sve u svemu čini mi se da se pred SDP-om i NS-om u TK nalazi teško pitanje i odluka.
Da li demonstrirati jedinstvo i odlučnost, odvojiti SDA i bijedićevce od budžetskih mehanizama, te preuzeti vlast i odgovornost na kantonalnom nivou i eventualno dobrim rezultatima ojačati svoju poziciju pred izbore za dvije godine - uz svjestan rizik negativne konotacije i "davanja kisika" Kukiću i Radončiću.
Ili ostati principijelno po strani i u opoziciji, a prepustiti SDA i satelitima da se "razmašu" u naredne dvije godine.

I jedna i druga opcija nose svoje rizike i potencijalno su loše.
Ja se samo nadam da su i SDP i NS u TK izvukli pouku iz zadnjih izbora i konačno shvatili da je i za jedne i druge bolje, kada nastupaju zajednički.
Mislim da takav politički odnos prvazilazi okvire TK-a. Nije to pitanje samo usmenog dogovora Bešlagića i Imamovića, uz Nikšićevo simultano prevođenje.

Nije Tuzla Slovenija, a Sarajevo Makedonija pa da se takve oscilacije ne osjete među biračkim tijelom. U Sarajevu je SBB, zajedno sa DF-om, potučen do nogu, i kao takav nema šta tražiti među Četvorkom, jer je upravo Radončić bio medijski katil svemu onome što što je pokušala postići Šestorka u Sarajevu.

Međutim, svjedoci smo da ga upravo Nikšić, kroz privatna domunđavanja, rehabilitira i vraća ga na poziciju političkog faktora.
Naravno, to Nikšiću ne pada da radi sa Komšićem, jer mu je on direktan politički rival i tipuju na istu glasačku marvu sitnog zuba, dok mu Radončić nije prijetnja zbog toga što je njegovo izborno stado na istoj livadi oko koje se kosi sa SDA.
kluz franjo

#47284 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Škobo Habu wrote: 25/12/2020 12:39 ...
Kolega, pitao si me direktno za moje lično mišljenje.
Ja pokušao argumentovano i uz pripadajuće rezerve da ga obrazložim.

Samo da ponovim provjerljive činjenice:
- PDA je u dvije godine u TK izgubila skoro 50% glasova
- SBB nastavlja da gubi birače. Na nivou FBiH oko 50%
- SDP i NS su zajednički u priči formiranja nove kantonalne vlade u Tuzli
- Svaka vlada mora imati podršku skupštinske većine

Mene raduje, ako su SDP i NS u TK na putu da zajednički i u dogovoru donose političke odluke, pa makar one bile i pogrešne.

Helem, na tvoj upit, ja sam ponudio svoju interpretaciju, meni poznatih činjenica.
Tebi se ne sviđa moje mišljenje - sorry, ja se ne namjeravam "nadgornjavati".
Škobo Habu

#47285 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

kluz franjo wrote: 25/12/2020 13:05

Helem, na tvoj upit, ja sam ponudio svoju interpretaciju, meni poznatih činjenica.
Tebi se ne sviđa moje mišljenje - sorry, ja se ne namjeravam "nadgornjavati".
O.k. držim te za riječ.

Samo se nemoj za par mjeseci posipati pepelom po glavi, Tita ti.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#47286 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

Škobo Habu wrote: 25/12/2020 12:39 Za formiranje bilo kakve većina one su SDP-u više potrebne nego li obrnuto.
Kritikuje covjek sto je sdp formirao vlast i kao argument za tu kritiku navede ovo...sta reci? Citava sustina svega, samo sebe pobijas sa samo jednim argumentom, tj ovim napisanim..
Predstavljas kao da su sdp i ns mogli formirati vlast bez pda i sbb, pa im onda kao spocitavas sto oni bespotrebno rehabilituju ove stranke, iz zlih namjera, samo zatostozeleda uniste cetvorku sta li.
A naprimjer zanemarujes da u toj novoj vladi nece biti ni sbb ni pda ministara, znaci vlada ce biti bez njih. Tu cinjenicu potpuno ignorises.

Malo se prebacije bh bloku sto kao sjede u opoziciji, i nece da ppreuzmu odgovornost ako nemaju apsolutnu vecinu sami. Onda kad to nestane, kritikuje ih sto formiraju vlast sa strankama kojih nikako nece biti u vladi.
Gdje nestade kritika kako ns ne zeli sa sdp i radi sve protiv njoh na tk? Pa ne prokomentarisa ti ovo njihovo zajednicko djelovanje na nivou vlade tk?

Ili npr:
Škobo Habu wrote: 16/12/2020 22:28 Ako ne SDA, onda njihovu strogo provincijsku repliku, jer im je lakše manipulisati njome.
Evo jos jedan tvpj argument koji ti pobija sve pve tvoje kao kritike..

Ako neko mora sa tobom, radi vecine. Zar nije bolje neko koga mozes lakse kontrolisati i manipulisati njime, nego koalirati sa kriminalnom organizacijom koja je finansijski i u dvim faktorima jaca od pda?
Zar nije sustina u ovome? Znamo da su zlo i sda replika, ali njima mozemo manipulisati i iskoristiti ih do sljedecih izbora kada cemo i njih zajedno sa sda bacit u politicku historiju?

Ne moze bosko da prezali sto mu sefa bijedica nema nigdje u ovim pricama oko formiranja vlasti :skoljka:
Škobo Habu

#47287 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

izvrsni direktor wrote: 25/12/2020 14:06
Kritikuje covjek sto je sdp formirao vlast i kao argument za tu kritiku navede ovo...sta reci? Citava sustina svega, samo sebe pobijas sa samo jednim argumentom, tj ovim napisanim..
Predstavljas kao da su sdp i ns mogli formirati vlast bez pda i sbb, pa im onda kao spocitavas sto oni bespotrebno rehabilituju ove stranke, iz zlih namjera, samo zatostozeleda uniste cetvorku sta li.
Da. Treba l' pojasniti. Evo pojašnjenja: načitao sam se ovdje vaši hvalospjeva na temu SDP i njegovog uspješnog izbornog rezultata. Izborni rezultat je tolikoi mršav da moraš tražiti političke saveznike u PDA i SBB.

Istim onim strankama na koje je tokom izborne kampanje taj SDP bacao drvlje i kamenje!?

Vidiš, takva retorika, nakon post-izbornih koalicija, više govori o samom SDP-u, nego li o njihovim političkim saveznicima.
A naprimjer zanemarujes da u toj novoj vladi nece biti ni sbb ni pda ministara, znaci vlada ce biti bez njih. Tu cinjenicu potpuno ignorises.
Zanemarujem?

Neće biti SBB-a i PDA-a po upravnim odborima i direktorskim pozicijama? Ako si ti tako naivan, ne mora značiti da smo svi ostali.
Malo se prebacije bh bloku sto kao sjede u opoziciji, i nece da ppreuzmu odgovornost ako nemaju apsolutnu vecinu sami. Onda kad to nestane, kritikuje ih sto formiraju vlast sa strankama kojih nikako nece biti u vladi.
Gdje nestade kritika kako ns ne zeli sa sdp i radi sve protiv njoh na tk? Pa ne prokomentarisa ti ovo njihovo zajednicko djelovanje na nivou vlade tk?
Daj mi jedan jedini argument koji povezuje jednu PDA sa SDP-om osim golog interesa?

Kakav to Kukić može biti korektiv u vlasti, samo me to interesuje. Imaš neku ideju?
Evo jos jedan tvpj argument koji ti pobija sve pve tvoje kao kritike..

Ako neko mora sa tobom, radi vecine. Zar nije bolje neko koga mozes lakse kontrolisati i manipulisati njime, nego koalirati sa kriminalnom organizacijom koja je finansijski i u dvim faktorima jaca od pda?
Zar nije sustina u ovome? Znamo da su zlo i sda replika, ali njima mozemo manipulisati i iskoristiti ih do sljedecih izbora kada cemo i njih zajedno sa sda bacit u politicku historiju?
Kakvo majstorsko izvrtanje teza u ime viših ciljeva. Kakav maestralan spin. :lol:

Jedan Kukić treba da bude predmet kriminalnih istaga, a ne da ga tuzlanski SDP kontroliše i manipuliše njime.

SDP treba da se bori protiv takvih pojava u društvu, a ne da pravi koalicije sa njima.
Ne moze bosko da prezali sto mu sefa bijedica nema nigdje u ovim pricama oko formiranja vlasti :skoljka:
Bijedića je stvorio SDP, ne Boško. U tom segmentu SDP ne zaostaje za SDA.

Jebi ga, što vas Crvene Kmere bole gole činjenice, nije vam Boško kriv.

Bošku je bitno da se detektuju anomalije na vrijeme.

Umotavanje tih anomalija u celofan i odgovori u stilu Bajtala ostavljam forumašima poput kluza i kompanije.
Pandakonda

#47288 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

Patton44 wrote: 25/12/2020 08:26 Da Kukic nevalja ne bi bio pocasni gost NS na kongresu pajel.
Sve ce to deda i unuk docerat u vinklu :izet:
To je stvar politicke kulture da se na kongrese zovu predstavnici svih stranaka. I Draško je SDP-u dolazio u BL, a i mnogi drugi su bili na tom NS kongresu.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#47289 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

Škobo Habu wrote: 25/12/2020 14:45
Daj mi jedan jedini argument koji povezuje jednu PDA sa SDP-om osim golog interesa?
Pa ibacivanje sda iz vlasti.
Koliko puta vam covjek treba ponoviti taj argument?
Patton44

#47290 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

sumirprimus wrote: 25/12/2020 12:13 selo hvali al u tuzlu se privali, sda parola :lol: :oops:
Leverage :pisnuo: :pisnuo:
putokaz1

#47291 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Pa ibacivanje sda iz vlasti.
Koliko puta vam covjek treba ponoviti taj argument?
[/quote]

Pa jel SDA izbacena ako je PDA vlast?
30 godina nama na TK upravlja 1 covjek Mirsad Kukic,i presvuce dres umjesto Zelenog ubuce Jacezeleni i postane Heroj.
Zamislite Sebija osnuje NDA u Sarajevu da li je prihvatiti kao novo lice i s njom u koaliciji,samo da se skloni SDA ili je gledat kao i dosad Seficu SDA.
ULukavcu Predsjedavajuci vijeca Lik koji je 30 godina pljacko i vladao kupovao utakmice preko SDA sad ga biraci SD stranke hvale ko heroja jer je PDA ko fol nije SDA a i dalje pljacka kupuje utakmice cak jos vise
Patton44

#47292 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

Pandakonda wrote: 25/12/2020 15:29
Patton44 wrote: 25/12/2020 08:26 Da Kukic nevalja ne bi bio pocasni gost NS na kongresu pajel.
Sve ce to deda i unuk docerat u vinklu :izet:
To je stvar politicke kulture da se na kongrese zovu predstavnici svih stranaka. I Draško je SDP-u dolazio u BL, a i mnogi drugi su bili na tom NS kongresu.
Jos fali da Kukicevu PDA uclanite u ALDE.
Ponos BH bloka kad zbog politicke kulture posalju poziv cetniku i kriminalcu. :zid: :zid: :zid:
putokaz1

#47293 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Jos fali da Kukicevu PDA uclanite u ALDE.
Ponos BH bloka kad zbog politicke kulture posalju poziv cetniku i kriminalcu. :zid: :zid: :zid:
[/quote]

Kukic je dokaz da se NS ne razlikuje od ostalih stranaka,NS 2008 do 2020 je rasla i obecavala a sad NESTALA pa ukupnom broju glasova ni Federalni prag ne prolaze
video

#47294 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by video »

Joj Sabine na FTV-u :koluta:
BHDragons

#47295 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BHDragons »

video wrote: 28/12/2020 22:09 Joj Sabine na FTV-u :koluta:
Šta je bilo?
video

#47296 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by video »

BHDragons wrote: 29/12/2020 00:13
video wrote: 28/12/2020 22:09 Joj Sabine na FTV-u :koluta:
Šta je bilo?
Kao i obicno, onima koji se petljaju u sve i svasta se desi da "prokliznu" u nekoj oblasti pa im onda neko odrzi predavanje.
I to sda delegat u federalnom parlamentu.
Hebes li ga, ako nisi spreman ili ne znas neke stvari, deviza sky is the limit ti se brzo obije o glavu.
Hakiz

#47297 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zvizdic ... /201229037

Eto, NS i ostali, slušajte šta vam se naredi.

Da vidimo hoće li biti kakve koalicije koalicija u Mostaru. Da li će "istorijski trenutak" preovladati.
kluz franjo

#47298 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Prije 6 mjeseci su SDA i HDZ bez učešća drugih političkih stranaka i izvan institucija napravili dogovor o nastavku saradnje na realizaciji njihovih politika "do Bulevara i od Bulevara", te usaglasili prijedlog budućeg statuta grada u kojem su definisali 2/3 princip odlučivanja o npr. usvajanju budžeta grada.
U predizbornom periodu su i jedni i drugi na njima svojstven način satanizovali sve politike koje Mostar ne posmatraju "do Bulevara".
Birači u Mostaru su i SDA i HDZ nagradili ključnom trećinom vijećnika. Kraj priče.
I SDA i HDZ su namještali zajedničku postelju za nastavak svojih politika u Mostaru. Birači SDA i HDZ-a su im za to dali neophodne većine.
To što se SDA sada kao nećka i pokušava "obletiti još koji krug" prije nego li legne u bratski zagrljaj, to je već mnogo puta viđen scenario.
bunk

#47299 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Druze franjo.
Daj nam tvoju viziju.
Sta ti mislis da treba?
Postedi nas price o tome da treba zaobici sda jer se barem 300k glasaca s time ne slaze.
Daj nam rjesenje u kojemu bi se nasle sve stranke koje vole BiH zele je u NATO savezu juce i nije im BiH opcija br.2.
I to na nivou BiH.
Ne u Mo u Sa ili Tz..
drug_profi

#47300 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Inače narod znO uvijek sta je dobro za njega.
Locked