Demokratska fronta Željko Komšić
-
elk
#47426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo od ove slike sam se najeo. Daj jos koju da rijesim zaposlenje i zaradim ko covjek. Pa jednu jos obaska da se ugrijem. Ako rusi ipak zavrnu plin.
Ovo sve samo za pocetak. Da nam bude lakse. Za sve ostalo sto su napravili agresori iz mira okupljeni oko sda, ukljucujuci pakasha iz hrasnog, od rata do danas, trebao bi jedan podeblji foto album.
Ignoranti dijasporski.
Ovo sve samo za pocetak. Da nam bude lakse. Za sve ostalo sto su napravili agresori iz mira okupljeni oko sda, ukljucujuci pakasha iz hrasnog, od rata do danas, trebao bi jedan podeblji foto album.
Ignoranti dijasporski.
- Styling
#47427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kada nam Rusi zavrnu plin i udare jos koju tarabu zbog ove budalastine nadam se da ce nam dijaspora poslati drva da se grijemo ili one kvalitetne Norveske radijatore na struju. Kao donaciju, naravno.
- BHCluster
#47428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo ikonu s tavana (moze i ukradena) i neJma zime. 
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#47429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i nece biti prvi put da se to desi. sjecam se tamo 2010. ili 2011. godine kada je bila potraga za grijalicama, upravo zbog rusa.
-
high_volume
#47430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko je platio ovaj marketing?

- JohnnyS
#47431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni to više liči na trolanje nego na marketing
-
Novak20
#47432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšo se prešaltava. Ostalo mu još pet-šest godina do mirovine.
- bunk
#47433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliki stranacki vojnik moras biti da branis proklete ruse samo da ne priznas superioran i patriotski potez Dzafera i Zeljka.
Ako je to " alternativa" nemoj sestro zadrzi je u svojoj ulici.
Potez dva casna clana predsjednistva je MORAO pozdraviti svaki patriota ove zemlje bez obzira da li je sda,sdp,nip,ns,platgorna,sbb,df,sd ili neko deseti.
Drzava na prvom mjestu..
Nazalost,Bosnjaci...
Ne bi li profitirali politicki zabice i autogol...
- Styling
#47434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Patriotizam nije populizam. Patriotizam je malo dublja stvar, ali ne razumijes ti to druze Bunk.bunk wrote: ↑25/12/2020 06:34Koliki stranacki vojnik moras biti da branis proklete ruse samo da ne priznas superioran i patriotski potez Dzafera i Zeljka.
Potez dva casna clana predsjednistva je MORAO pozdraviti svaki patriota ove zemlje bez obzira da li je sda,sdp,nip,ns,platgorna,sbb,df,sd ili neko deseti.
Drzava na prvom mjestu..
Nazalost,Bosnjaci...
- bunk
#47435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
"Mi necemo nikad biti ruski igrac za njihove obracune sa SAD i EU"
Je samar svim rusofilima a posredno i svim filima koji ne slijede tekovine zapadna civilizavije predvodjene SAD.
Fakat da je to izrekao lider df i clan predsjednistva Komsic je tebi i pojedinim agitatorima kifle problematican.
Da je to izrekao Dino do sad biste to uklesali u kamen.
Je samar svim rusofilima a posredno i svim filima koji ne slijede tekovine zapadna civilizavije predvodjene SAD.
Fakat da je to izrekao lider df i clan predsjednistva Komsic je tebi i pojedinim agitatorima kifle problematican.
Da je to izrekao Dino do sad biste to uklesali u kamen.
-
Škobo Habu
#47436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako će nas Rusi ucjenjivati plinom i koristiti ga kao sredstvo političkog pritiska - onda neka ga sutra zavrnu, bar će nas natjerati da tražimo alternativna riješenja po pitanju grijanja.
'Em što nisi u stanju gledati šire, 'em što zaboravljaš bitne stvari poput ruskog veta na britansku rezoluciju o Srebrenici u UN-u. To je, zapravo, bila tačka kada je Rusima trebalo reći ne, a ne sada. Svako ko vidi u Rusima prijatelja, u ovome momentu, nema žive veze o globalnoj politici.
-
high_volume
#47437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Potpuno se slažem s tobom.... Kad nam je bilo najteže, kad nam je bilo najpotrebnije, "prokleti Rusi" inicirali su, insistirali i predvodili odluku o zabrani prometa oružjem i oruđem za jedine legitimne i legalne branioce državnosti RBiH i njenog suvereniteta. Pa kad su ovi, uprkos embargu i sličnim mjerama i mnogim opstrukcijama, uspjeli dominirati nad pobunjenicima, "prokleti Rusi" podigli su moć i zaustavili povrat potpunog suvereniteta nad cijelom teritorijom države.bunk wrote: ↑25/12/2020 06:34Koliki stranacki vojnik moras biti da branis proklete ruse samo da ne priznas superioran i patriotski potez Dzafera i Zeljka.
Drzava na prvom mjestu..
Nazalost,Bosnjaci...
I poslije, "prokleti Rusi" ne odobravaju nam pristupanje EU, i dalje zagovaraju protektorat državnosti BiH, i pokušavaju nam uvući u nekakve vojne saveze, itd. Da, koliki intelektualni i politički parmak moraš biti da se usprotiviš jednoj od tri najmoćnije sile svijeta - "prokletim Rusima"
- bunk
#47438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Skupa sa agresorom i domacim izdajnicima klali ,pljackali i palili.
Direktno podrzavaju sve retrogradne procese po BiH nakon rata.
Sprijecili i sprecavaju rezoluciju u UN o Srebrenici.
Rahiticni motoristi..
Molim te druze ,nabij na q takvu silu i sve koji se u strahu od toga saginju.
Ima ona Titova.
Bolje grob nego rob.
Savrsena za komentar o rusovima.
- Styling
#47439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zbog nase kratkovidne politike, dnevnopolitickog populizma, zbog nedostatka vizije i strategije i jesmo u banani.
- jazzer
-
Patton44
#47441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zbog Komsica ce nam zavrnuti plin.
Samozvana premijerka se opet zajebava.
Samozvana premijerka se opet zajebava.
- drug_profi
#47442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne mislim da je pogrešno što su ova dvojica odjebali Lavrova, ali bi vjerovatno bilo bolje da seu ga primili kratko, ne dali mu da progovori ni jedne, ocitali mu bukvicu i nakon 1 minute zavrsili sastanak.
Mi smo govno od drzave na međunarodnom planu, upravo zahvaljujuci tome sto nemamo nikavu promisljenu strategiju postupanja u međunarodnim odnosima. Normalno da nas niko ne poštuje kad mi sami ne tražimo da nas poštuju.
Sve zahvaljujući tome šti su nam članovi predsjedništva uglavnom bilmezi, a njihovi savjetnici još i veći.
Zbog toga mislim da bi ih trebalo birati u parlamentu.
Mi smo govno od drzave na međunarodnom planu, upravo zahvaljujuci tome sto nemamo nikavu promisljenu strategiju postupanja u međunarodnim odnosima. Normalno da nas niko ne poštuje kad mi sami ne tražimo da nas poštuju.
Sve zahvaljujući tome šti su nam članovi predsjedništva uglavnom bilmezi, a njihovi savjetnici još i veći.
Zbog toga mislim da bi ih trebalo birati u parlamentu.
-
Škobo Habu
#47444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eto, baš smo u banani što Komšić i Džaferović nisu ugostili Lavrova?
Svako malo neka od evropski zemalja potjera ruskog ambasadora ili diplomatsko osoblje zbog špijunaže ili mješanja u untrašnje stvari, čak je i "mala" Crna Gora pokazala zube ruskoj diplomatiji, a mi bi trebali da stalno trpimo šamare i poniženja od Rusa?
Još kad bi ti znala objasniti zašto je takav tip servilnosti po nas dobar?
- Styling
#47445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prosvijetli me, sta je to nama Lavrov uradio da se ovako ponasamo prema njemu? Odbiti sastanak sa drzavnikom koji dolazi u tvoju zemlju u prethodno najavljenu posjetu, prema ustanovljenom protokolu nije isto kao ne otici sa jaranom na kafu. To moze imati posljedice, ali ti to ocigledno ne razumijes.Škobo Habu wrote: ↑25/12/2020 09:08Eto, baš smo u banani što Komšić i Džaferović nisu ugostili Lavrova?
Svako malo neka od evropski zemalja potjera ruskog ambasadora ili diplomatsko osoblje zbog špijunaže ili mješanja u untrašnje stvari, čak je i "mala" Crna Gora pokazala zube ruskoj diplomatiji, a mi bi trebali da stalno trpimo šamare i poniženja od Rusa?
Još kad bi ti znala objasniti zašto je takav tip servilnosti po nas dobar?
Nismo mi u banani samo zbog ovoga, nego zbog politike koju vodimo zadnjih 25 godina.
- bunk
#47446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema ovo sa bananma veze.
Da je kojim slucajem neko od trojca NIkic,Kojovic,Konakovic povukao ovaj potez vec bi mu bila pripremljena bista i Sestoaprilska nagrada a klix forum bi imao 50k nakucanih postova pohvala i svrsavanja.
Ali avaj posto su Komsic i Dzafer odigrali "NE NIKAD" i jos to Komsic javno pred medijima i dok je Lavrov bio u istoj zgradi i tako zacementirao nase opredjeljenje za ZAPAD i NATO onda to valja pokusat oblatit na ovaj ili onaj nacin..
Moje patriote i moji Bosnjaci...
Da je kojim slucajem neko od trojca NIkic,Kojovic,Konakovic povukao ovaj potez vec bi mu bila pripremljena bista i Sestoaprilska nagrada a klix forum bi imao 50k nakucanih postova pohvala i svrsavanja.
Ali avaj posto su Komsic i Dzafer odigrali "NE NIKAD" i jos to Komsic javno pred medijima i dok je Lavrov bio u istoj zgradi i tako zacementirao nase opredjeljenje za ZAPAD i NATO onda to valja pokusat oblatit na ovaj ili onaj nacin..
Moje patriote i moji Bosnjaci...
-
Škobo Habu
#47447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta nam je uradio Lavrov?Styling wrote: ↑25/12/2020 11:21
Prosvijetli me, sta je to nama Lavrov uradio da se ovako ponasamo prema njemu? Odbiti sastanak sa drzavnikom koji dolazi u tvoju zemlju u prethodno najavljenu posjetu, prema ustanovljenom protokolu nije isto kao ne otici sa jaranom na kafu. To moze imati posljedice, ali ti to ocigledno ne razumijes.
Nismo mi u banani samo zbog ovoga, nego zbog politike koju vodimo zadnjih 25 godina.
Nisi mogla banalnije pitanje postaviti.
Kao što već rekoh - stavio veto na britansku rezoluciju o srebreničkom genocidu u UN. Onom kojeg je isposlovala baronesa Helić, ni Bakir, ni SDA, ni svi njihovi politički tokmaci.
Nakon toga, svako nepoštivanje institucija ove zemlje - od sastanka sa Dodikom koji je, u suštini, bila posjeta administrativnom sjedištu RS, a ne glavnom gradu države, ono što su uradili dvojac Komšić&Džaferović jeste nešto sasvim najmanje korektno prema Lavrovu.
Jedina moja zamjerka prema dvojcu iz Presjedništva jeste ta što nisu u javnosti iznjeli sve činjenice - to da li su znali za takav protokol ili ne?
- visuljak
#47448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
POTPUNO OPRAVDANO: Komšić traži ocjenu ustavnosti Zakona o...
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić podnijet će u narednim danima apelaciju Ustavnom sudu BiH u vezi sa Zakonom o prebivalištu i boravištu državljana BiH.
Da ga nema trebalo bi ga izmisliti.
-
kluz franjo
#47449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bilo već na Ustavnom sudu...
http://www.sluzbenilist.ba/page/akt/12pQFAGL3d4=
http://www.sluzbenilist.ba/page/akt/12pQFAGL3d4=
VII. Zaključak
36. Ustavni sud zaključuje da osporenim odredbama Zakona o izmjenama i dopunama kojima je propisana provjera ispunjenosti uvjeta za prijavu prebivališta za povratnike kao i za sve ostale državljane BiH nije prekršeno pravo na slobodu kretanja i prebivališta povratnicima iz člana II/3.m) Ustava BiH.
37. Također, osporenim odredbama Zakona o izmjenama i dopunama nije prekršeno pravo na zabranu diskriminacije iz člana II/4. Ustava BiH u vezi sa članom II/3.m) i II/5. Ustava BiH, budući da konkretnim legislativnim djelovanjem u oblasti uređenja prava na prebivalište i provjere evidentiranih prebivališta zakonodavac ni na koji način nije doveo u pitanje pravo bilo kojeg državljanina Bosne i Hercegovine da slobodno odabere mjesto prebivališta, niti mu je ograničio slobodu kretanja i povratak u njegovu imovinu prije ratnog sukoba u BiH
-
Novak20
#47450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dokaz više da je Ž.K. prespavao svoju parlamentarnu političku fazu 2014. - 2018. i izbrisao je iz sjećanja.
1. Jedna četvrtina delegata Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: podnositelj zahtjeva) podnijela je 28. augusta 2015. godine Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) zahtjev za ocjenu ustavnosti člana 2. u dijelu kojim se mijenja član 8. st. 2, 3, 4, 5. i 6. i člana 3. u dijelu kojim se mijenja član 8a. stav 1. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik Bosne i Hercegovine" broj 58/15, u daljnjem tekstu: Zakon o izmjenama i dopunama)