Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Lex77
#45926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izgleda da to hoće provesti prije nego Biden sjedne u fotelju.
Vjerojatno dogovor Rusa sa Trumpom. Nadam se da će ih Komšić odjebati.
Džaferagić nula bodova.
Vjerojatno dogovor Rusa sa Trumpom. Nadam se da će ih Komšić odjebati.
Džaferagić nula bodova.
- General War
-
Maliodmene
#45928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jebase nas Njemci da valja
-
meridiyan
-
Maliodmene
#45930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dojce vele vec dugo izvjestava kako je Njemacka na strani Ruskih interesa u Bosni, mislio sam da je samo obmana, al kurko ...
Fakat sam razocaran, bas kad su poceli puhati novi vjetrovi.
Angela jebemo ti mamu
Fakat sam razocaran, bas kad su poceli puhati novi vjetrovi.
Angela jebemo ti mamu
- Mali_Vuk
#45931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Panično i ubrzano se odvijaju neke stvari u zadnje vrijeme. Zauzimaju se što bolje startne pozicije prije nego što se nova američka ekipa upuca i krene na posao.
Mada je naivno vjerovati da će Ameri dozvoliti da neko upravlja procesima u Bosni i da se igra njihovim čedom i kreacijom bez da ih se pita, ipak boli ovaj šamar od strane Njemačke. Ukoliko je sve ovo šta AA navodi tačno. A izaći će i to na vidjelo.
A mogli bi vala i ona dvojica izdati neko saopštenje za sirotinju, da više ne refreshamo portale ko mahniti i tražimo neko objašnjenje
Mada je naivno vjerovati da će Ameri dozvoliti da neko upravlja procesima u Bosni i da se igra njihovim čedom i kreacijom bez da ih se pita, ipak boli ovaj šamar od strane Njemačke. Ukoliko je sve ovo šta AA navodi tačno. A izaći će i to na vidjelo.
A mogli bi vala i ona dvojica izdati neko saopštenje za sirotinju, da više ne refreshamo portale ko mahniti i tražimo neko objašnjenje
- Mali_Vuk
#45932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kaže Komšić i Džaferović nisu davali izjave, ali su zato dobili jednu niđeveznu i bezbojnu izjavu od gospodina Zabrinutog
"Visoki predstavnik će se suzdržati od komentarisanja bilo kojeg imena u smislu njegovog potencijalnog nasljednika. Pažnja visokog predstavnika će kao i dosad biti usmjerena na provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Cilj je da Bosna i Hercegovina bude stabilna i funkcionalna zemlja, nepovratno na euro-atlantskom putu za koji se sama opredijelila. Visoki predstavnik pozdravlja svaki korak koji bi vodio jačanju OHR-a i jačanju opredijeljenosti međunarodne zajednice da ostvari taj cilj. Visoki predstavnik je više puta izjavio da situacija koja još uvijek prevladava u BiH čini diskusije o zatvaranju Ureda visokog predstavnika preuranjenim. Kako se visoki predstavnik želi suzdržati od bilo kakvih špekulacija na ovu temu, eventualna pitanja treba uputiti članicama Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira", rečeno je za N1 u OHR-u.
- moa
#45933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://vijesti.ba/clanak/519448/gotovo ... -o-brexitu
daj necemo tog njemackog ustasu BiH kad su nam se poklopile neke stvari.
daj necemo tog njemackog ustasu BiH kad su nam se poklopile neke stvari.
- Mali_Vuk
#45934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imam predosjećaj da se dani rahat patnje bliže kraju
Bit će tu zanimljivih rješenja. I zanimljivih pokušaja nametanja rješenja.
-
AllFather
#45935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidjecemo kad se oglase Komšić i Džaferović, mada idu sada na raport u američku ambasadu, znaće se sve
- Mali_Vuk
#45936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bojim se da vijesti nisu dobre. Jer da jesu već bi obojica slavodobitno istrčala u javnost i medijima saopštili još jednu pobjedu.
Vjerovatno traže uputsvtva od svojih američkih kontakata.
Vjerovatno traže uputsvtva od svojih američkih kontakata.
-
AllFather
#45937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidi, ako Ameri kažu ne može, džaba Rusija i Njemačka, zna se ko im je babo svima
- Mali_Vuk
#45938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To se slažem, bez daljneg. To je činjenica.
Ali svakako ne bi bilo dobro da se Njemačka baš tako otvoreno svrsta na stranu HDZ-a.
Ali svakako ne bi bilo dobro da se Njemačka baš tako otvoreno svrsta na stranu HDZ-a.
-
AllFather
#45939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidi da je loša situacija izašao bi prvo Komšić pa SDA sa saopštenjem, ovako prvo na raport kod Amera pa onda ide za javnost, pa saopštenje američke ambasade.
Pa i nek se svrsta Njemačka sa HDZ, opet ništa ne mogu, Hrvata ima 320 hiljada u vrh glave ne mogu ništa, kao što i do sada ne mogu ništa, kurče se sa tim Mostarom kao da je Hong Kong grob te jebo, a žive tu na 30 posto grada
- Mali_Vuk
#45940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam. Sad zasad samo možemo nagađati.
A mene ako pitaš volio bih da to na kraju bude neko rješenje sa kojim će sve strane biti nezadovoljne. Pa da nas muče i cijede dok svima to ne postane normalno
A mene ako pitaš volio bih da to na kraju bude neko rješenje sa kojim će sve strane biti nezadovoljne. Pa da nas muče i cijede dok svima to ne postane normalno
-
AllFather
#45941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mi smo većinski narod, ima nas više nego Srba i Hrvata zajedno, bez nas ne može ništa, znaćemo sve u par dana
- BarbaDue
- bronhy
#45943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.istraga.ba/njemacka-i-sluzb ... elu-ohr-a/Njemačka i službeno saopćila članovima Predsjedništva BiH: Inzko treba da ide, Berlin želi Christiana Schmidta na čelu OHR-a
-
Juliuscezar
#45944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bila je priča da Britanci i Amerikanci hoće nekog anglosaksonca koji bi bio čvršći od Inzka i Inzku su narasla muda, sad ovi pucaju kontru. Treba se nadati da dok ne dođu BajdenovcI, Britanci mogu sami blokirati i da žele blokirati.bronhy wrote: ↑24/12/2020 18:29https://www.istraga.ba/njemacka-i-sluzb ... elu-ohr-a/Njemačka i službeno saopćila članovima Predsjedništva BiH: Inzko treba da ide, Berlin želi Christiana Schmidta na čelu OHR-a
- bronhy
#45945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sumnjam da bi se Njemacka ovoliko zalagala za promjenu VP da nema podrsku ostalih clanica.bhnapoleon1 wrote: ↑24/12/2020 18:36Bila je priča da Britanci i Amerikanci hoće nekog anglosaksonca koji bi bio čvršći od Inzka i Inzku su narasla muda, sad ovi pucaju kontru. Treba se nadati da dok ne dođu BajdenovcI, Britanci mogu sami blokirati i da žele blokirati.bronhy wrote: ↑24/12/2020 18:29https://www.istraga.ba/njemacka-i-sluzb ... elu-ohr-a/Njemačka i službeno saopćila članovima Predsjedništva BiH: Inzko treba da ide, Berlin želi Christiana Schmidta na čelu OHR-a
- Mali_Vuk
#45946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako je tako, onda je sve jasno.
Ono što još nije jasno je to hoće li imati dovoljno snage i vremena da ovo sprovedu u djelo.
Nadam se da Njemačka sebi neće dozvoliti da odigra neku sramnu ulogu na ovako osjetljivom prostoru kao što je Bosna.
A ako i odigra, Bože moj, idemo dalje.
Ono što još nije jasno je to hoće li imati dovoljno snage i vremena da ovo sprovedu u djelo.
Nadam se da Njemačka sebi neće dozvoliti da odigra neku sramnu ulogu na ovako osjetljivom prostoru kao što je Bosna.
A ako i odigra, Bože moj, idemo dalje.
- Mali_Vuk
#45947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam kako se radi izbor VP, pa neću da lupam. Ali mi se čini nelogičnim da se VP izabere bez podrške svih članica.bronhy wrote: ↑24/12/2020 18:38Sumnjam da bi se Njemacka ovoliko zalagala za promjenu VP da nema podrsku ostalih clanica.bhnapoleon1 wrote: ↑24/12/2020 18:36Bila je priča da Britanci i Amerikanci hoće nekog anglosaksonca koji bi bio čvršći od Inzka i Inzku su narasla muda, sad ovi pucaju kontru. Treba se nadati da dok ne dođu BajdenovcI, Britanci mogu sami blokirati i da žele blokirati.
Možda griješim, neam pojma.
-
meridiyan
#45948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sada je kasno za kukanjem. Da se htjelo to je trebalo poslije rata dok su masovno stizale donacije, dok je izbjegli narod jos koliko toliko zudio da se vrati na svoje ognjiste,( zavrsiti povratak izbjeglih u prijeratno mjesto stanovanja) i danas ne bi ni dosli do ovoga. Ali, zinula guzica za parama i vlasti , pa evo nama glasaca i trpaj ih u gradove i predgradja. Danas se ta kontraproduktivnost ogleda u tome da smo ko stoka podjeljeni u torove i tako cemo jos dugo ostati. Nek dodje ko hoce, zaboli me.Nama je i dalje raditi za bagatelu pa ko god dosao.bhnapoleon1 wrote: ↑24/12/2020 18:36Bila je priča da Britanci i Amerikanci hoće nekog anglosaksonca koji bi bio čvršći od Inzka i Inzku su narasla muda, sad ovi pucaju kontru. Treba se nadati da dok ne dođu BajdenovcI, Britanci mogu sami blokirati i da žele blokirati.bronhy wrote: ↑24/12/2020 18:29https://www.istraga.ba/njemacka-i-sluzb ... elu-ohr-a/Njemačka i službeno saopćila članovima Predsjedništva BiH: Inzko treba da ide, Berlin želi Christiana Schmidta na čelu OHR-a
- Mali_Vuk
#45949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Fascinantno je koliko smo mali i nebitni a koliko se preko naših leđa lome i preklapaju interesi velikih sila. I kako svaku njihovu svađu osjetimo na svom dupetu
Mi smo tu samo da navijamo i pođahkad ginemo.
Mi smo tu samo da navijamo i pođahkad ginemo.
- escobar__
#45950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam baš presretan njemačkim izborom frajera koji je za jačanje njemačkih veza s Rusijom, a koji ujedno dobija i nagrade iz susjedne Hrvatske (i od hrvatske dijaspore u Njemačkoj) za zalaganje za Hrvatsku.
Sumnjam da nam takav može donijet bilo šta dobro ili bolje od postojeće garniture.
Posebno mi je čudno otkud baš sad njemačka inicijativa za smjenu Inzka pred Bidenovo preuzimanje kormila u SAD-u što je nama bila možda i posljednja nada za odjebavanjem Rusije s prostora naše zemlje.
Sumnjam da nam takav može donijet bilo šta dobro ili bolje od postojeće garniture.
Posebno mi je čudno otkud baš sad njemačka inicijativa za smjenu Inzka pred Bidenovo preuzimanje kormila u SAD-u što je nama bila možda i posljednja nada za odjebavanjem Rusije s prostora naše zemlje.