Ovo ti ne vjerujem da je niko nije pogledao i da nisi morao pokazati dokaz da ne predstavlja vrjednost ...Capljina Lazes.ja vise od 30 godina prelazim tu granicu (na Aerodromu) i svaki put ako imam samo dolar viska od dozvoljene sume moram pisati deklaraciju imam stalni boravak(a necu drzavljanstvo) i to sve radim kao i svi rusi i svi putnici koji izlaze iz Rus , a tebe puste i jos ti namignuCapljina74 wrote: ↑24/12/2020 12:07Pa ja ti rekoh da i ona koja je kupljena u prodavnici u Moskvi ima pečat i papir da nije k. blago.spreca wrote: ↑24/12/2020 12:02Sto se tice Aerodroma ovo ti ne vjerujem,mozda ovo prolazi na granici izmedju BiH Srbije .jedino da ti nevidi a to ukoliko ides na zeleni koridor ali ako te sta ve na skener onda si ga opleo dobro jer se to racuna kao medjunarodni organizovani kriminal...Ja sam dosta slika donio iz rusije i svaku sam morao odnijeti da se dokaze da nema nikakvu istorijsku vrjednost i za svaku sam dobio potvrdu da mogu da iznesem iz rusije i svaki put sam to morao prijaviti na carini kad sam izlazio tako sto sam prvo na aerodromu ispunio deklaraciju u koju sam morao napisati sve o slici i broj odobrenja na iznosenje iz rus.Ukoliko bih zanemario proceduru i pokusao proci a carina izvrsi kontrolu i nadje automatski dobbijem tacku krivicnog zakona medjunarodni org kriminal...nije se sa time zajebavatiCapljina74 wrote: ↑24/12/2020 11:47
Pa o tome ti i pričam.
To je do carinskih organa BiH.
Ja ti pričam iz ličnog iskustva da nikada nisu obavili ono što treba, nego i kada su pregledali sve se završavalo na mahanju ruke.
Ali niko nije obratio pažnju na nju.
Jednako kao i kada sam išao za Floridu.
Milorad Dodik ALL ABOUT
- spreca
#84601 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- visuljak
#84602 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Razumijem ja tebe jarane, ali ako na ovoj stoji ukrajinski pecat nastaje stotine pitanja na koje Dodik treba da odgovori.Capljina74 wrote: ↑24/12/2020 12:04Da li da ti odgovorim...visuljak wrote: ↑24/12/2020 12:01HahaaahaaCapljina74 wrote: ↑24/12/2020 11:22
Još jedan stručnjak.
Nema originala i kopija.
Tipska, serijska... Svaka se zasebno radi. Ogroman broj.
odo pravit po 100 kom. samo originalne ikone, kopijama se necu baviti.
One se rade rucno. To su rukopisane ikone. Svaka je original. Serijske su jer su identične po predstavci.
Ovo je čini mi se baš mali format.
Ima li jos ovakvih sa istim ovim pecatom???
-
Capljina74
#84603 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da li si nosio ikonu?spreca wrote: ↑24/12/2020 12:14Ovo ti ne vjerujem da je niko nije pogledao i da nisi morao pokazati dokaz da ne predstavlja vrjednost ...Capljina Lazes.ja vise od 30 godina prelazim tu granicu (na Aerodromu) i svaki put ako imam samo dolar viska od dozvoljene sume moram pisati deklaraciju imam stalni boravak(a necu drzavljanstvo) i to sve radim kao i svi rusi i svi putnici koji izlaze iz Rus , a tebe puste i jos ti namignuCapljina74 wrote: ↑24/12/2020 12:07Pa ja ti rekoh da i ona koja je kupljena u prodavnici u Moskvi ima pečat i papir da nije k. blago.spreca wrote: ↑24/12/2020 12:02
Sto se tice Aerodroma ovo ti ne vjerujem,mozda ovo prolazi na granici izmedju BiH Srbije .jedino da ti nevidi a to ukoliko ides na zeleni koridor ali ako te sta ve na skener onda si ga opleo dobro jer se to racuna kao medjunarodni organizovani kriminal...Ja sam dosta slika donio iz rusije i svaku sam morao odnijeti da se dokaze da nema nikakvu istorijsku vrjednost i za svaku sam dobio potvrdu da mogu da iznesem iz rusije i svaki put sam to morao prijaviti na carini kad sam izlazio tako sto sam prvo na aerodromu ispunio deklaraciju u koju sam morao napisati sve o slici i broj odobrenja na iznosenje iz rus.Ukoliko bih zanemario proceduru i pokusao proci a carina izvrsi kontrolu i nadje automatski dobbijem tacku krivicnog zakona medjunarodni org kriminal...nije se sa time zajebavati
Jednako kao i kada sam išao za Floridu.![]()
daj i meni malo te supstance koju koristis
![]()
-
Capljina74
#84604 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Naravno.visuljak wrote: ↑24/12/2020 12:15Razumijem ja tebe jarane, ali ako na ovoj stoji ukrajinski pecat nastaje stotine pitanja na koje Dodik treba da odgovori.Capljina74 wrote: ↑24/12/2020 12:04Da li da ti odgovorim...
One se rade rucno. To su rukopisane ikone. Svaka je original. Serijske su jer su identične po predstavci.
Ovo je čini mi se baš mali format.
Ima li jos ovakvih sa istim ovim pecatom???
Svaka koja je oteta od boljševika nosi isti pečat.
Pravim paralelu sa CG, jer sa onog pečata se jedino vidi da je iz tog perioda.
- visuljak
#84605 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Trolas
...sada je pravi trenutak za jedan novi referendum. Mnogo je teska ova afera da se Dzaferom i Komsicem pokrije, jedino novim referendumom.
...sada je pravi trenutak za jedan novi referendum. Mnogo je teska ova afera da se Dzaferom i Komsicem pokrije, jedino novim referendumom.
- spreca
#84606 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ti stvarno svakim svojim potom dokazujes da nemas pojma o cemu se ovdje radi,nemoj se vise ukopavati vec si do sada previse...Capljina74 wrote: ↑24/12/2020 12:15Da li si nosio ikonu?spreca wrote: ↑24/12/2020 12:14Ovo ti ne vjerujem da je niko nije pogledao i da nisi morao pokazati dokaz da ne predstavlja vrjednost ...Capljina Lazes.ja vise od 30 godina prelazim tu granicu (na Aerodromu) i svaki put ako imam samo dolar viska od dozvoljene sume moram pisati deklaraciju imam stalni boravak(a necu drzavljanstvo) i to sve radim kao i svi rusi i svi putnici koji izlaze iz Rus , a tebe puste i jos ti namignuCapljina74 wrote: ↑24/12/2020 12:07
Pa ja ti rekoh da i ona koja je kupljena u prodavnici u Moskvi ima pečat i papir da nije k. blago.
Jednako kao i kada sam išao za Floridu.![]()
daj i meni malo te supstance koju koristis
![]()
-
Capljina74
#84607 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne, odgovorio na pitanje.
Sve oko nje se može saznati za deset minuta.
Sve se rasteže, jer je potrebno da Laktašenko leti.
-
Capljina74
#84608 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Spreča, daj objasni kada sam pavglu.
Kako znaš da je od Starovjeraca? Mislim da njih nije bilo u Ukrajini.
Rekoh,
sve se može saznati za deset minuta.
Stvar je da se lopov drži na povodcu ili da mu leti glava.
Rekoh,
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#84609 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Šta si ti momak navalio da je Guardian gotov,da leti i slično?
Došao si na temu da špekulišeš i mešetariš,proturaš priče i vrijeđaš ljude.Ovdje se skupljaju fanovi Guardiana i kako se mi sada osjećamo?
Ako nastaviš,obratićemo se nadležnim na internetu!
Došao si na temu da špekulišeš i mešetariš,proturaš priče i vrijeđaš ljude.Ovdje se skupljaju fanovi Guardiana i kako se mi sada osjećamo?
Ako nastaviš,obratićemo se nadležnim na internetu!
-
Capljina74
#84610 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Saće mlađahni gradonačelnik...
- Veigar
#84611 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ona agda od baklave mu udarila u glavu. Lijepo je Guardian rek'o, nemojte jest u Sarajevu, samo u Istočnom ono opet ode na baklavu na Baščaršiju. Nemereš dovest u red i to ti je.prljavi Hare wrote: ↑24/12/2020 12:34 Šta si ti momak navalio da je Guardian gotov,da leti i slično?![]()
Ako nastaviš,obratićemo se nadležnim na internetu!![]()
- GAU8
#84612 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sad su smislili vadionu, kao da gledam, Dodik ce da ozdravi do kraja sedmice...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#84613 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sta kazes @Capljina74 ? Je li to precednik naivan i vjeruje svojim ovcicama? Hej ba, svercovana ikona bez porjekla poklonjena jednom od najmocnijh ljudi u politiciun1ted wrote: ↑24/12/2020 12:01Dobro, kontam. Eto došao neki Milovan na granicu, mahnuo mu Munir da prođe i onda Milovan pokloni tu ikonu vlastima rs-a, koji je prihvate bez ikakve dokumentacije. To hoces da kazes?Capljina74 wrote: ↑24/12/2020 11:59Pa do koga je?
Dodjes na granicu, dobar dan!
Dobar dan!
Šta imate da prijavite?
Ikona, dobro...
Aaaaaa, tri preke cigareta, deset flaša viskija...
Kontaš?
- spreca
- visuljak
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#84616 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
I još porodična!Hej!Interpol može samo ušima da se poklopi.
- spreca
#84617 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ocito da malo znas .Posle raskola u RPC u XVII vjeku Ukraina je bila glavna destinacija za preseljenje Starovjerov koji su protjerivani od duhovne i sekularne vlasti.....ima ih jos u rusiji a izgleda da ih najvise ima na Americkom kontinentuCapljina74 wrote: ↑24/12/2020 12:29 Spreča, daj objasni kada sam pavglu.
Rekoh,
-
Capljina74
#84618 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dobro, nešto novo.spreca wrote: ↑24/12/2020 14:21Ocito da malo znas .Posle raskola u RPC u XVII vjeku Ukraina je bila glavna destinacija za preseljenje Starovjerov koji su protjerivani od duhovne i sekularne vlasti.....ima ih jos u rusiji a izgleda da ih najvise ima na Americkom kontinentuCapljina74 wrote: ↑24/12/2020 12:29 Spreča, daj objasni kada sam pavglu.
Rekoh,
Ali poenta je da ne postoji razlika u ikonopisu. To je ruska škola.
Da bi rekao da je od stsroobrednika onda mora da zna vlasnika.
-
mishic
#84619 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Eto vi od svega napravite skandal. Samo da sakrijete bruku Komšića i Džaferovića.
A ikona em iz stare banjalučke porodice, em osveštana, em ručni rad uglednog banjalučkog ikonorezbara koji već tristo godina pravi takve ikone
tu negdje u ulici Kralja Petra, em je ovu onako za preCjednika Milokrada Ikonoklepca mahsuz izrezbario kao poklon za Lavora, a pečat?!!
Pa Vlada RS-a ima pečata koliko oćete. Udarili jedan da se zna razlikovati ta prava od krivotvorenih ikona. I ništa više!
Ikonorezbar će i lično posvjedoćiti Interpolu da on već tristo godina dan-noć precizno filigranski radi takve ikone samo za stare banjalučke
porodice koje ih čuvaju za baška trenutke i baška goste poput ovoga Lavora. I svjedočit će da se takve ikone ne daju svakome u ruke.
Zato ih i nema na sve strane. Ova je iz te odabrane porodice došla odabranom Milokradu Ikonoklepcu kao hedija Lavoru.
Njemu, zato što takav gost jednom u sto godina dodje u RS. Njegova pomoć i podrška su spasonosni i zato baš njemu ova ikona.
A nedo Bog da je vrati, pa ko bi onda podržavao RS? Ko bi garantovao da je sve po Zakonu i Protokolu? RS bi tada ličila na obićni (Č)etnitet.
A ikona em iz stare banjalučke porodice, em osveštana, em ručni rad uglednog banjalučkog ikonorezbara koji već tristo godina pravi takve ikone
tu negdje u ulici Kralja Petra, em je ovu onako za preCjednika Milokrada Ikonoklepca mahsuz izrezbario kao poklon za Lavora, a pečat?!!
Pa Vlada RS-a ima pečata koliko oćete. Udarili jedan da se zna razlikovati ta prava od krivotvorenih ikona. I ništa više!
Ikonorezbar će i lično posvjedoćiti Interpolu da on već tristo godina dan-noć precizno filigranski radi takve ikone samo za stare banjalučke
porodice koje ih čuvaju za baška trenutke i baška goste poput ovoga Lavora. I svjedočit će da se takve ikone ne daju svakome u ruke.
Zato ih i nema na sve strane. Ova je iz te odabrane porodice došla odabranom Milokradu Ikonoklepcu kao hedija Lavoru.
Njemu, zato što takav gost jednom u sto godina dodje u RS. Njegova pomoć i podrška su spasonosni i zato baš njemu ova ikona.
A nedo Bog da je vrati, pa ko bi onda podržavao RS? Ko bi garantovao da je sve po Zakonu i Protokolu? RS bi tada ličila na obićni (Č)etnitet.
- spreca
#84620 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Evo ti kako se zene kod njih oblace...i oni se ne mjesaju sa drugima,ne zene se ,ne koriste tehnicka pomagala,radio,tv.mobilne itd...cak se ne zene nisa rusima pravoslavcima,ukoliko se neka od zena uda za drugog ,nema vise pravo povratka u komunu...uglavnom zive izolovano od drugih negdje daleko u tundri bar sto se tice rusije.Meni su jako interesantni i izgledaju mi daleko najposteniji ...zene im nesmijes fotografisati ako nije udata pogotovo lice,zenska djeca od malena nose marame na glavi kao sto je to na sliciCapljina74 wrote: ↑24/12/2020 14:37Dobro, nešto novo.spreca wrote: ↑24/12/2020 14:21Ocito da malo znas .Posle raskola u RPC u XVII vjeku Ukraina je bila glavna destinacija za preseljenje Starovjerov koji su protjerivani od duhovne i sekularne vlasti.....ima ih jos u rusiji a izgleda da ih najvise ima na Americkom kontinentuCapljina74 wrote: ↑24/12/2020 12:29 Spreča, daj objasni kada sam pavglu.
Rekoh,
Ali poenta je da ne postoji razlika u ikonopisu. To je ruska škola.
Da bi rekao da je od stsroobrednika onda mora da zna vlasnika.

-
Capljina74
#84621 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Да, и причају најстарију верзију руског језика, нешто слично Старословенском.
Поента је да нема разлике у иконопису и да се не може знати да ли је држава отела икону од РПЦ или старообредника.
Поента је да нема разлике у иконопису и да се не може знати да ли је држава отела икону од РПЦ или старообредника.
-
Capljina74
#84622 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne, nego se Laktašenko Drage volje zavalio.un1ted wrote: ↑24/12/2020 14:05Sta kazes @Capljina74 ? Je li to precednik naivan i vjeruje svojim ovcicama? Hej ba, svercovana ikona bez porjekla poklonjena jednom od najmocnijh ljudi u politiciun1ted wrote: ↑24/12/2020 12:01Dobro, kontam. Eto došao neki Milovan na granicu, mahnuo mu Munir da prođe i onda Milovan pokloni tu ikonu vlastima rs-a, koji je prihvate bez ikakve dokumentacije. To hoces da kazes?Capljina74 wrote: ↑24/12/2020 11:59
Pa do koga je?
Dodjes na granicu, dobar dan!
Dobar dan!
Šta imate da prijavite?
Ikona, dobro...
Aaaaaa, tri preke cigareta, deset flaša viskija...
Kontaš?![]()
Sve mu po taman, samo mu falilo da mu ga neko šukne pa se namjestio.
Ono bacate svrskice, a čovjek obrukao i vašu državu. Jednako kao i ona dva bolida što su odbila da se sretnu sa njim.
- spreca
#84623 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kad ce te prestati sa izjednacavanjem svega i svacega,ogomna je razlika izmedju ove dvoice i Mikonokrada...Lavrov j trebao reagirati na nedostatak BiH zastave jer nije on diplomata od juce kao i na izjavu Mikonokrada da je Lavrov danas u posjeti PC a sutra ce posjetiti BiH i tu je trebao reagovati sa ispravkom ,ali nije i ova dvoica opravdano su odbili susret...interesantno da niko od srpske strane (osim Vojina Mijatovica) ne govori o tim propustima koji su ocito bili namjerni ali puna usta pjene kako da su ga odbili...iz kbineta od Mikonokrada isto tako a i Cvijanovika dva puta o tome sta uradise sarajlije a o casnoj ikoni ni da blekene makar ko ovcaCapljina74 wrote: ↑24/12/2020 15:24Ne, nego se Laktašenko Drage volje zavalio.
Sve mu po taman, samo mu falilo da mu ga neko šukne pa se namjestio.
Ono bacate svrskice, a čovjek obrukao i vašu državu. Jednako kao i ona dva bolida što su odbila da se sretnu sa njim.
-
archi_a
#84624 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ona dva bolida što su se van svakog državnog protokola, poznatog u naprednom svijetu, sastala sa rusom ne trebaju da se brinu, jer ima dovoljno bolida koji ih podržavaju. 
U svakom normalnom društvu, osim u društvima koja gaje i njeguju ta dva bolida, kada neki diplomata doputuje u državničku posjetu, uvijek i prije svega se poštuje državnički protokol, državni doček, državne institucije, a tek nakon toga, na marginama, lična poznanstva, posjete i slobodne aktivnosti.
Ali ne i kod ta dva bolida od kojih jedan bolid prednjači u pretjerivanju, a drugi onako umotano, hinjski.
U svakom normalnom društvu, osim u društvima koja gaje i njeguju ta dva bolida, kada neki diplomata doputuje u državničku posjetu, uvijek i prije svega se poštuje državnički protokol, državni doček, državne institucije, a tek nakon toga, na marginama, lična poznanstva, posjete i slobodne aktivnosti.
Ali ne i kod ta dva bolida od kojih jedan bolid prednjači u pretjerivanju, a drugi onako umotano, hinjski.
Last edited by archi_a on 24/12/2020 16:10, edited 1 time in total.
-
zavrzlama
#84625 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik sjeo sa lavrovim u tkz ustocnom sarajevu i rekao"Brate imam za tebe poseban poklon,ovaj ga pitao sta, dodik rekao nasi dobrovoljci koju su ratovali u ukrajini za vas ruski interes su tokom ciscenja terena nasli ovu ikonu...mislim da ce vam biti cast imati ovaj ratni trofej pogotovo od vasih neprijatelja ukrajinaca...lavrov se zahvalio i uzeo ikonu..medjutim,kad su ukrajinci otkjrili svjetskoj javnosti da je ikona njihiva i jos ukrajinski pecat na istoj,lavrov hitno vratio da ne sramoti rusiju pred poniznom ukrajinom..
Da nisu ukrajinci otkrili ,negator genocida u BIH doticni lavrov bi se nasladjivao sto ima ratni plijen opljackan od mrskih ukrajinaca od strane pravoslavne brace srba iz dodikovog dombasa...
To je to.
Da nisu ukrajinci otkrili ,negator genocida u BIH doticni lavrov bi se nasladjivao sto ima ratni plijen opljackan od mrskih ukrajinaca od strane pravoslavne brace srba iz dodikovog dombasa...
To je to.