Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
nosara

#45901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

USVOJENA REZOLUCIJA O BiH

Američki Senat podržava jednakost svih naroda u BiH, traže i bolju suradnju s Hrvatskom i Srbijom

https://hms.ba/americki-senat-podrzava- ... i-srbijom/
spreca

#45902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

HMS :lol: :lol:
Osim_13

#45903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osim_13 »

Udruženja iz RS-a će tražiti izmjenu naziva ulica u FBiH po pripadnicima Armije RBiH
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
visuljak

#45904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by visuljak »

Osim_13 wrote: 23/12/2020 11:43
Udruženja iz RS-a će tražiti izmjenu naziva ulica u FBiH po pripadnicima Armije RBiH
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
:lol: :lol:

:izet: :izet:

#herojnezlocinac
Novak20

#45905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Fahru u sve dirni ali se nemoj zezati sa njegovim rastom. :D

Nagradno pitanje. "Mala Jasmina" je ????
Radončić: Mektiću Osmane, nećete me istjerati iz politike
Zato ću mu odgovoriti i bit ću kratak: Mektiću, koliko su tačne informacije da godinama radiš kao doušnik Osmana Mehmedagića Osmice za mjesečni honorar od 4.000 KM, napisao je Radončić

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić oglasio se na svom Facebooku profilu.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Već godinama, kada god dam neki veći intervju koji političkim rezonima ili analitikom pobere simpatije javnosti, SDA panično, naruči kakvog primitivca da me pokuša obesmisliti i monstruozno me, iz sfere ozbiljne politike (i to nakon hiljada lažnih tekstova, montiranih optužnica ili, čak, pritvora), iznova javno gurne u (njihovo) blato kriminala i droge.

Već desetak puta, to revnosno čini i Dragan Mektić, najveći intimus Osmana Mehmedagića Osmice.

Na moje jučerašnje TV elaboracije da se dešavaju izborne krađe i da se zbog toga sudi gospodinu Asimu Kamberu, gdje uopće nisam ni u aluziji spomenuo SDA-ovu ponjavu Dragana Mektića, on se javio ponovljenim uvredama i etiketama, zbog kojih sam ga nedavno i tužio: “Kada već govoriš o kriminalu, pomeni sebe i Keljmendija o dilovanju droge. Većeg manipulatora a manjeg čovjeka u političkom i fizičkom smislu nećeš lako sresti”, poručio mi je, ničim izazvan, Dragan Mektić.

Čovjeka kojem se pred Sudom BiH već sudi za krađu novca u Ministarstvu sigurnosti BiH, mogu ignorirati, ali više to činiti neću.

Zato ću mu odgovoriti i bit ću kratak:

Mektiću, koliko su tačne informacije da godinama radiš kao doušnik Osmana Mehmedagića Osmice za mjesečni honorar od 4.000 KM?

Uzgred, pošto si megafon istog, kada je “dilovanje” droge u pitanju, što ne prozoveš suprugu zvanično optuženog kriminalca Osmana Mehmedagića Osmice, Amelu Šehović? Ona je bila pritvarana zbog “dilovanja” droge!

Što, kada već voliš tu temu, ne prozoveš i “malu Jasminu”, koja je (neiz)liječena narkomanka i pitaš je, zašto i dalje pravi fizičke incidente po Sarajevu i odakle joj veliki stanovi i biznis profiti?

Opskurni Mektiću, veliki Srbine i mali doušniče, vi o meni lažima, ja o vama istinom.

Znam da ste uznemireni što sam jučer javno rekao da se punim kapacitetom posvećujem politici.

Tvoji politički mentori to godinama pokušavaju da zaustave na svaki mogući način. Jer, posljedično, to znači odlazak sa scene vladajuće dinastije poslije trideset godina vlasti. E, pa, oni će sigurno, nakon izbora 2022. otići u političku historiju besramlja i beščašća.

A ti ćeš - makar na osnovu informacija i dokaza sa suđenja koje ti je u toku - sigurno dobiti zasluženu zatvorsku ćeliju zbog višestruke krađe.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#45906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hame_ »

Zlocin&Kazna wrote: 16/12/2020 08:54
Zbunjen sam, ali Džaferu kapa do poda :bih:
Sociolog

#45907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sociolog »

Eno dolazi neki Šmit Visoki predstavnik, po portalu Istraga, Avde Avdica. Pokazalo se da je upravu za mnoge stvari.

Ovaj tip kazu proHrvatski i proRuski covjek, zele da izbace Amerikance iz igre. Pustaju nas Svabe niz vodu.

Zanimljivo. Spasavaju R.S.
Q_Line

#45908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Q_Line »

Iako se Enis Bešlagić očito šalio, ipak je i kroz šalu rekao dosta istine o nama u BiH.

Jer ovdje su najvažniji političari i njihova politika, dok je pandemija "tamo negdje". Video koji vrijedi pogledati, malo se nasmijati, i onda shvatiti da je - zaista tako "kako kaže kroz šalu"!

:D Pocijepili su oni nas odavno na kantone, na federacije, na Brčko distrikte
high_volume

#45909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by high_volume »

Iako je ovo, zapravo, post za Ekonomiju, ipak mu je mjesto na Politici, jer determinira svu nesposobnost, neznanje i nemoć domaćih političara, koji su na svoje funkcije dovedeni, postavljeni, i takvi se osjećaju nedodirljivi, poput našeg ministra ekonomskih poslova, čiji je resor upravo međunarodno pregovaranje i ugovaranje prometa roba i usluga domaćih preduzeća sa stranim. Dok naš ministar brine o FB statusima svoje supruge, dok jedino s ljubavnicom organizira sastanke, druge države i njihovi ministri organiziraju zaradu 100 mil EUR i više :-) :(
Tržište Turske je potpuno otvoreno za srpske maline kao neprikosnovenog svetskog brenda iz Srbije, poručeno je na današnjem sastanku ministara poljoprivrede Srbije i Turske Branislava Nedimovića i Bekira Pakdemirlija u Ankari.

Kako saznaje "Blic", sastanak je potvrdio odličnu saradnju dve zemlje, koja je donela razmenu od 100 miliona evra u prvih devet meseci ove godine.

Dogovoreni su dalji pravci saradnje, naročito u sektorima voćarstva i stočarstva.

https://www.blic.rs/biznis/srpske-malin ... 00/pztfj8p
bronhy

#45910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bronhy »

Izgleda da je Avdo ipak u pravu da ce nas Njemacka dobro sjebati sa novim visokim predstavnikom
https://www.istraga.ba/berlin-u-saradnj ... -schmidta/
Juliuscezar

#45911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Juliuscezar »

Metnuše nam ga Nijemci
video

#45912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

Ne mogu sami njemci ili bilo koja drzava samostalno postavljati ili skidati VP u BiH.
Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu predlaže Upravni odbor PIC-a, a imenovanje potvrđuje Vijeće sigurnosti UN-a, koje je odobrilo i Daytonski mirovni sporazum kao i raspoređivanje međunarodnih vojnika u Bosni i Hercegovini.
Onda, i ako bude postavljen taj "svabo" bit ce postavljen ne SAMO od Njemacke uz rusku podrsku kako AA pise vec uz podrsku svih onih koji se za taj posao pitaju.
I SAD naravno!
Dakle, ako nam se "metne" metnuti ce nam svi oni!
bunk

#45913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bunk »

Ovo ako ima i zrno istine da se radi o pokusaju blokirnaja inicijative SAD da nam svima u BiH pomogne onda se mora reagovati.
Jer djeca nase djece ce ispastat ako nas opet zavale kao 45 sa jugoslavijom u neko novo prokleto udruzenje da bi zadovoljili ybne ruse.
Svi politicari od Bakira preko Konakovica,Komsica,Kojovica,Niksica skupa izaci i pokusati ovo sprijeciti.
Znao sam i uvijek govorio da su nam SAD otac i mati a nadao se da je Njemacka na nasoj strani,ocito sam pogrijesio debelo.
drndalo

#45914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by drndalo »

bunk wrote: 24/12/2020 12:47 Ovo ako ima i zrno istine da se radi o pokusaju blokirnaja inicijative SAD da nam svima u BiH pomogne onda se mora reagovati.
Jer djeca nase djece ce ispastat ako nas opet zavale kao 45 sa jugoslavijom u neko novo prokleto udruzenje da bi zadovoljili ybne ruse.
Svi politicari od Bakira preko Konakovica,Komsica,Kojovica,Niksica skupa izaci i pokusati ovo sprijeciti.
Znao sam i uvijek govorio da su nam SAD otac i mati a nadao se da je Njemacka na nasoj strani,ocito sam pogrijesio debelo.
Iako se ja slazem s tobom da cesto grijesis debelo, more li se desiti npr. da Avdo silji *urac po necijem zadatku i pise ovakve provjerenosti ? Ili je sve sto on napise k'o abuzenze, aksiom ?
bunk

#45915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bunk »

A u mp3.Ja reagovah na iznenadnu posjetui njemacke ambasadorice predsjednistvu,nemam pojma o kakvom Avdi pises.
bronhy

#45916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bronhy »

Koliko god drugima Reuf B. bio smijesan on je davno upozoravao da Njemacka ne radi u interesu nase drzave. Ja u to ranije nisam vjerovao ali evo cini se da je i u tome bio u pravu.
Margret Uebber, ambasadorica Savezne Republike Njemačke u Sarajevu, jutros je održala sastanak u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.
sinuhe

#45917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sinuhe »

Rek'o Reuf da ,zamisli, Njemacka radi protiv BiH :D
Juliuscezar

#45918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Juliuscezar »

Nesposobnjakovići odmah trebaju angažovati sve moguće veze i UK i USA ds se ovo uspori i spriječi
Benjo34

#45919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Benjo34 »

Nema šanse da će Ameri pustit to da se desi.
meridiyan

#45920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Benjo34 wrote: 24/12/2020 13:52 Nema šanse da će Ameri pustit to da se desi.
Nema sanse da nece uraditi sto su naumili. A Joseph Robinette „Joe“ Biden ce to u svakom slucaju aminovati.
Benjo34

#45921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Benjo34 »

meridiyan wrote: 24/12/2020 14:04
Benjo34 wrote: 24/12/2020 13:52 Nema šanse da će Ameri pustit to da se desi.
Nema sanse da nece uraditi sto su naumili. A Joseph Robinette „Joe“ Biden ce to u svakom slucaju aminovati.
Šanse da puste Njemackoj da radi za interese koji nisu Američki su ravni nuli
visuljak

#45922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by visuljak »

Ovdje se preklapaju mnoge stvari.

VP ne moze svako imenovati bez saglasnosti svih a Amerika se najvise pita.
Ako ga Ameri podrze to znaci jedan veliki kompromis oko ustavnih promjena kome se trebaju pridruziti i Rusi. Inzko odlazi da bi se zadovoljili Srbi i Rusi a dolazi neko ko ce raditi kako mu se kaze i imat ce podrsku svih.

Ako ga Ameri ne aminuju ovi mogu do sutra cmizdriti za novim VP.

...i na kraju, vrijeme je da pospani Inzko napokon ode.
Burglaries

#45923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Burglaries »

Političko dešavanje u BiH :D

General War

#45924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

visuljak wrote: 24/12/2020 14:13 Ovdje se preklapaju mnoge stvari.

VP ne moze svako imenovati bez saglasnosti svih a Amerika se najvise pita.
Ako ga Ameri podrze to znaci jedan veliki kompromis oko ustavnih promjena kome se trebaju pridruziti i Rusi. Inzko odlazi da bi se zadovoljili Srbi i Rusi a dolazi neko ko ce raditi kako mu se kaze i imat ce podrsku svih.

Ako ga Ameri ne aminuju ovi mogu do sutra cmizdriti za novim VP.

...i na kraju, vrijeme je da pospani Inzko napokon ode.
Vala ako do sad nisu bili rusi i srbi zadovoljni, a i "probosanci" zajedno sa uljudbenima...ne znam kako ce biti zadovoljniji i sa ovim svabom.
visuljak

#45925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by visuljak »

Ispunjena zelja MD da ode Inzko inace srbomrzac.

...zato, pazi sta ces pozeljeti.
Locked