Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Veigar

#35551 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

REDDEVILS wrote: 23/12/2020 17:16
Veigar wrote: 23/12/2020 17:13
REDDEVILS wrote: 23/12/2020 16:37 Isplatili se uzeti Star Wars Jedi Fallen Order Deluxe Edition za 18 eura na epic games store-u :)
https://www.epicgames.com/store/en-US/p ... xe-edition
Ne isplati u tom deluxe editionu dobiješ dodatno samo neke skinove, te par videa. :)
:thumbup:
Mislim story vise ne dibijaš ništa dodatno. :D
ferratilis

#35552 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

1Dante1 wrote: 23/12/2020 16:36 Zavrsih Tyranny. Odlicna igra mada nekako naglo zavrsi. Prica i i sloboda izbora kojim oblikujes pricu su top notch, malo je combat diskutabilan ali to mi i nije toliko vazno u ovakvom tipu igre. Sad valja probat PoE.
Nisam htio odgovarati na prosli post da ti ne pokvarim utisak, ali svi imaju tu reakciju kad zavrse Tyranny. Nazalost, na igri je radio manji tim sa ogranicenim budzetom, ali su imali vise slobode zbog cega Tyranny i jeste tako unikatan RPG. I borba je slabija jer su morali brzo zavrsit igru. Dodatni problem je sto ih je i publisher Paradox Interactive pozurivao. Ali, i pored svega toga, opet je jedan od boljih RPG-a i svakako vrijedi igranja barem jednom. Jedino sto se meni nije svidjelo je stil igre. S jedne strane imas mracan svijet konstantnog sukoba, a prezentacija izgleda kao da je japanski anime u pitanju. Sve ostalo je super. Nadam se nastavku, ali otkako ih je Microsoft kupio ne znam da li je to realno ocekivati.

A za PoE isto sve preporuke, to je dosta duza i bolje odradjena igra u poredjenju sa Tyranny. Na vecim tezinama i sa DLC-ima ocekuj oko 100 sati igranja, sigurno.
1Dante1

#35553 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by 1Dante1 »

ferratilis wrote: 23/12/2020 17:46
1Dante1 wrote: 23/12/2020 16:36 Zavrsih Tyranny. Odlicna igra mada nekako naglo zavrsi. Prica i i sloboda izbora kojim oblikujes pricu su top notch, malo je combat diskutabilan ali to mi i nije toliko vazno u ovakvom tipu igre. Sad valja probat PoE.
Nisam htio odgovarati na prosli post da ti ne pokvarim utisak, ali svi imaju tu reakciju kad zavrse Tyranny. Nazalost, na igri je radio manji tim sa ogranicenim budzetom, ali su imali vise slobode zbog cega Tyranny i jeste tako unikatan RPG. I borba je slabija jer su morali brzo zavrsit igru. Dodatni problem je sto ih je i publisher Paradox Interactive pozurivao. Ali, i pored svega toga, opet je jedan od boljih RPG-a i svakako vrijedi igranja barem jednom. Jedino sto se meni nije svidjelo je stil igre. S jedne strane imas mracan svijet konstantnog sukoba, a prezentacija izgleda kao da je japanski anime u pitanju. Sve ostalo je super. Nadam se nastavku, ali otkako ih je Microsoft kupio ne znam da li je to realno ocekivati.

A za PoE isto sve preporuke, to je dosta duza i bolje odradjena igra u poredjenju sa Tyranny. Na vecim tezinama i sa DLC-ima ocekuj oko 100 sati igranja, sigurno.
Da, upravo to. Uprkos manama i dalje ima ono nesto. Potpuno sam ignorisao ovaj zanr zadnjih ne znam koliko godina tako da je nemam ni sa cim ni uporedit. Drago mi je jer sad ima toliko igara koje zelim odigrat u ovom crpg zanru. Prvo PoE 1 i 2 a nakon toga Divinity 1 i 2. :D
Veigar

#35554 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

REDDEVILS wrote: 23/12/2020 17:16
Veigar wrote: 23/12/2020 17:13
REDDEVILS wrote: 23/12/2020 16:37 Isplatili se uzeti Star Wars Jedi Fallen Order Deluxe Edition za 18 eura na epic games store-u :)
https://www.epicgames.com/store/en-US/p ... xe-edition
Ne isplati u tom deluxe editionu dobiješ dodatno samo neke skinove, te par videa. :)
:thumbup:
Inače ja kupujem samo igre za koje znam da ću ih odigrati više puta. :)
DON_eARL

#35555 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DON_eARL »

Tropico 5 danas na Epicu. Jedan od dražih serijala. :D

https://www.epicgames.com/store/en-US/p ... ico-5/home
diablobih

#35557 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by diablobih »

"Where in future only fans became bigger company than Amazon" ahahahh
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#35558 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Evolution_IV »

:lol: :lol: :lol:

overhyped garbage...bolju i jednostavniju igru napravili ljudi iz poljske(one more level) :lol: ,ja sam za cyberpunk bio zagrijan samo radi Reevesa :D
Rockefeller

#35559 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rockefeller »

Trazim Ejdz of Empajrs II. Je l preko Steama ili gdje se to kupuje? Nisam nikad igr'o preko laptopa. Zadnji put igricu 2011 instalir'o :lol:
geralt

#35560 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Rockefeller wrote: 24/12/2020 11:45 Trazim Ejdz of Empajrs II. Je l preko Steama ili gdje se to kupuje? Nisam nikad igr'o preko laptopa. Zadnji put igricu 2011 instalir'o :lol:
Evo ga, jos snizen 50%: https://store.steampowered.com/app/8137 ... e_Edition/
Rockefeller

#35561 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rockefeller »

geralt wrote: 24/12/2020 11:56
Rockefeller wrote: 24/12/2020 11:45 Trazim Ejdz of Empajrs II. Je l preko Steama ili gdje se to kupuje? Nisam nikad igr'o preko laptopa. Zadnji put igricu 2011 instalir'o :lol:
Koja je razlika izmedju EpicGames i Steama?

Hvala na linku?
Veigar

#35562 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Rockefeller wrote: 24/12/2020 11:58
geralt wrote: 24/12/2020 11:56
Koja je razlika izmedju EpicGames i Steama?

Hvala na linku?
Nikakva osim možda nekad u cijeni, pa nije zgoreg pregledati cijene na raznim platformama prije odlučivanja kupovine, pored toga imaš i ove stranice što prodaju CD ključeve, gdje bude počesto igra još jeftinija nego na epicu ili steamu. Imaš još i GOG, origins, onaj hepek od EA, te onaj hepek od Ubisoft-a.
Qler

#35563 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Qler »

Ja sam AoE kupio preko MS Store, i prvi i drugi dio definitive edition. A na Steam ima onu AoE II HD Edition...
CikCikCikPogodi

#35564 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by CikCikCikPogodi »

Probaj ovu, besplatna je i ima redovne update https://play0ad.com/
Averus

#35568 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

E sad ga već seru, uobičajene kapitalističke igre :roll:

Iskreno, ne branim CDPR ni sekunde, niti iko treba da ih brani (osim njihovih advokata :lol: ), ali mi fakat dosta ovoga djeluje kao "e ajmo poljake naguziti, zna se ko je glavni". Nisam inače zagovarač niti vjerujem u teorije zavjere, ali sve ovo...

Evo ovi jebeno tuže firmu koja u danu proda 8 miliona primjeraka igre... Kome oni šuplju bacaju?
Što niko nije tužio EA i Ubisoft i Square Enix i Activision za bezbroj smetljarskih igrica koje su izdali u poluzavršenom stanju?
Neke nisu nikad ni kompletirali, do dan danas kvalitet kao Early Access.

Baš preseravanje.

brzi edit: Da se razumijemo, zaslužili su javni linč, ali se vidi da je jedva dočekano
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#35569 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

Pa jbg, sami su krivi
Averus

#35570 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ma jesu i podržavam da ih se dobro opeče, da pamte do kraja života

Nego mi smeta što to neće ništa promijeniti, što će veliki ostati veliki, a svako ko se približi toj sferi bude uništen.
EA kupuje i zatvara sve konkurente, redom.
Godinama ovakve firme jebu mater svakom gameru na svijetu i to je ono - jebiga, posao.

Ali ajmo dva mjeseca jebat u mozak cijeli svijet kako je Cyberpunk prevara... Isto da je jedina prevara koja se ikad desila.
Tito_i_Partija

#35571 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Jao kakva gomila gluposti. Pa Square Enix su pogotovo trebali tuzit' zbog onog Avengers debakla, k'o i EA zbog FIFA-e, Battlefront 2 lootboxes, itd.

Zelim da ih poljaci dobro naguze na sudu.

Sto se tice dominacije u svijetu video igara, ovi kinezi iz deset feninga me vec malo brinu.

https://www.pcgamer.com/tencent-acquire ... r-studios/

Jako su agresivni u zadnje vrijeme. A pogotovo je zabrinjavajuce sto vole da spijuniraju sve zivo. Skoro bila afera sa Funcom-om, koji im pripada. Od tada ne prilazim njihovim igrama, cak sam i Path of Exile izbris'o.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#35572 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

Ma slažem se ja s vama obojicom, samo je problem što su sami dali materijala za ovo. Anlaki, jbg
Tito_i_Partija

#35573 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Mislim da nema nista od ovog. A, i da ima, trebaju tuzit' izvrsni odbor kompanije, jer su oni navodno ti koji su varali investitore.

Navodno je cijela kompanija imala sastanak gdje je vecina zaposlenih pizdila na vrh CDPR, jer ih nisu slusali kad su im ovi govorili da igra jos nije spremna. Ovo je tipicni kapitalisticki primjer kad pohlepni direktori ne slusaju inzinjere jer samo gledaju da sebi obezbjede dobre bonuse za ovu godinu. Vec vidjeno hiljadu puta.
Veigar

#35574 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Averus wrote: 24/12/2020 23:17 E sad ga već seru, uobičajene kapitalističke igre :roll:

Iskreno, ne branim CDPR ni sekunde, niti iko treba da ih brani (osim njihovih advokata :lol: ), ali mi fakat dosta ovoga djeluje kao "e ajmo poljake naguziti, zna se ko je glavni". Nisam inače zagovarač niti vjerujem u teorije zavjere, ali sve ovo...

Evo ovi jebeno tuže firmu koja u danu proda 8 miliona primjeraka igre... Kome oni šuplju bacaju?
Što niko nije tužio EA i Ubisoft i Square Enix i Activision za bezbroj smetljarskih igrica koje su izdali u poluzavršenom stanju?
Neke nisu nikad ni kompletirali, do dan danas kvalitet kao Early Access.

Baš preseravanje.

brzi edit: Da se razumijemo, zaslužili su javni linč, ali se vidi da je jedva dočekano
Znaš ono kad si najbolji od svih, svi jedva čekaju da napraviš grešku pa da te srozaju na svoj nivo, u prevodu ljubomora. :D
geralt

#35575 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Najvecu gresku u nizu su napravili jos 2012., kad su izbacili onaj video a nisu imali ni "i" od igre. Trebalo se to cuvati u tajnosti, eventualno ove godine izbaciti prvi trailer, i onda 2022. izbaciti sredjenu, poliranu igru. Hajp im je dosao glave.

Da malo stavimo stvari u perspektivu kako su neke AAA igre izgledale po izlasku, ukljucujuci i jednu koja se sada ubraja medju "best ever" igre:

O raznim bukvalno neigrivim PC portovima za koje niko nije tuzen niti je odgovarao necu trositi rijeci, svakako ne bi stalo u 1 post.
Post Reply