kao jedan istinski pivopija koji se valjanosti pive vodi sa one 3 napisane tacke i koji se dva puta bukvalno otrovao Sarajevskim nakon koje sam isto prestao konzumirati mislim da mogu reci na tu temu dosta. bas kao i Tuzlansko.drug_profi wrote: ↑23/12/2020 20:01Oprostite molim Vas, kao jedan decenisjki ljubitelj Sarajevskog zbog kojeg su i neke konobe ne Jadranu maksuz drzale uvijek spremnu bar jednu gajbu:
sarajevsko se bilo uistinu pokvarilo. Kiselo pivo. Moj je zeludac proklet ili blagoslovljen pa reaguje povecanom kiselinom na svako nekvalitetno ili nezdravo punjenje.
Međutim prije jedno godinu dana, kada se poajvilo ovo Premium u limenkama i obicno u bijelim konzervama, doslo je o poboljsanja kvalitete.
Pa bih sada od domacih industrijskih piva poredao top listu:
Premium Sarajevsko
Preminger
Nektar
Sarajevsko
Tuzlanski
Od kraft piva ne bih pravio liste, nisam probao dovoljno. Nemam bas para za to.
Od meze, meni paše gico, PIK, ali može i govedina tipa Merak.
Sir samo Pađeni.
A za moderatore. Ovo uopšte nije offtopic, jer je tema o SDP, ili popularno nazvanim komunjarama i krmojedima, a a pricam upravo o krmetini uz pivo.
sa liste koju si nabrojao samo se Preminger i Nektar mogu piti. Premium Sarajevsko ima cijenu kao da je zaista premium klasa dok je daleko od toga.