Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lao Ce

#4326 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Industrialyzer wrote: 23/12/2020 14:55
Dozer wrote: 23/12/2020 14:24 Vidis da mozemo komunicirati i sasvim normalno, bez ego tripova i price s visine. Da se ovako stalno komunicira, na bazi argumenata, i da se svi argumenti sa svih strana stavljaju nasuprot jedni drugima na jedan normalan nacin, i diskusija bi bila daleko kvalitetnija i jasnija.

Zar iz mog pitanja nije jasno da mogu to shvatiti? Ja kada nesto na razumijem, onda se edukujem da bih razumio. Ne upirem k'o sivonja drzzeci se svog misljenja o necemu, nego samo ako mi je to nesto jasno.

Hajde i ti iskreno, a na bazi samo ova dva nasa zadnja posta - da li je tebi sve oko ovog virusa sasvim ok (ne samo medicinski) i zaista mislis da u pozadini nema jos necega?
Treba razrvojiti misljenje od cinjenice, a to je ovdje glavni problem. Ja sam se drzao onoga sto znam, a to je bioloska struktura virusa. Odgovarao sam na postove gdje se spominjala nepreciznost pcr, nepostojanje unikatnih sekvenci itd. Ne ulazim u pricu o vakcinama, mjerama zabrane jer to izlazi iz okvira mog poznavanja materije.

Eh edukacija da bi se ovakav rad shvatio u potpunosti traje nekoliko godina.

Ne mislim da su lockdowni dobra mjera, maskama i distancom kupujemo vrijeme jer nemamo dovoljno informacija. Bice zloupotreba sigurno, vecih i manjih, ali zaista ne smatram ovu pandemiju namjerno stvorenom, ali da je bilo zloupotreba u toku nje, sasvim je jasno. Ono sto meni smeta jeste stav ljudi koji smatraju da 99% naucne zajednice radi protiv covjecanstva, a ovih par koii kazu drugacije se predstavljaju kao spasioci vrste. To je domen sci-fi i tu nema argumentovane rasprave.

Luc M. je covjek koji, da ima zaista validne dokaze, bi nasao nacin da ih objavi. Ali, i on zna jednu vrlu bitnu stvar koja njegovu hipotezu baca na koljena, a koju nije znao niko u tom trenutku. To je evolucija virusa koja ide potpuno 100% prirodnim putem i nijedan vjestacki stvoren virus ne moze to postici.
Postoji objavljen rad koji sam ti postavio ali ti se ne obazireš nego sada glumiš neki pomirljivi stav, priznaješ ko fol nedostatak mjera, a negiraš osnovnu stvar . Pogledaj malo pažljivije intervju i da li si zaista očekivao da takav jedan rad može biti objavljen i pušten u javnost, Imamo taj povučeni rad koji je dovoljan i imamo još nekoliko naučnika koji su izašli sa istom tvrdnjom. Čovjek nije iznio pretpostavke u vezi virusa nego je morao 'otvoriti' virus da bi mogao pričati o tome o čemu priča. Da je virus vještački nije pretpostavka, već činjenica do koje je došao naučnim putem. Pored toga, on nije sam izašao u toj tvrdnji. Ima više radova i ljudi u tome, ali se sve gura pod tepih.

Pogledaj više puta taj intervju, riječ po riječ, pa da shvatiš o čemu se radi, ne iz perspektive dokazivosti da li je vještački ili ne, nego iz perspektive o čemu se ovdje radi. Da li ću vjerovati tebi, da te ne vrijeđam, koji ima elementarno znanje o tome, ili čovjeku i drugim osobama koji su visoko pozicionirani u naučnim krugovima je bespotrebno i suvislo pitanje i dilema.

Umjesto što pokušavaš da diskredituješ te ljude naivnim pokušajima, pronađi načina da stvari gledaš iz druge perspektive zdravog razuma. Ovaj virus je tako nakaradan da jedino može nastati u labu. Kakav prirodni razvoj virusa može da odvaja djecu od starijih ili da ne poznaje godišnja doba, vremenske uvjete i mnoštvo drugih upitnika koje stoje i naučnicima iznad glava. Pa stoje baš iz tog razloga što nije prirodan.
Diogenes420

#4327 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Diogenes420 »

Industrialyzer wrote: 23/12/2020 14:55
Dozer wrote: 23/12/2020 14:24 Vidis da mozemo komunicirati i sasvim normalno, bez ego tripova i price s visine. Da se ovako stalno komunicira, na bazi argumenata, i da se svi argumenti sa svih strana stavljaju nasuprot jedni drugima na jedan normalan nacin, i diskusija bi bila daleko kvalitetnija i jasnija.

Zar iz mog pitanja nije jasno da mogu to shvatiti? Ja kada nesto na razumijem, onda se edukujem da bih razumio. Ne upirem k'o sivonja drzzeci se svog misljenja o necemu, nego samo ako mi je to nesto jasno.

Hajde i ti iskreno, a na bazi samo ova dva nasa zadnja posta - da li je tebi sve oko ovog virusa sasvim ok (ne samo medicinski) i zaista mislis da u pozadini nema jos necega?
Treba razrvojiti misljenje od cinjenice, a to je ovdje glavni problem. Ja sam se drzao onoga sto znam, a to je bioloska struktura virusa. Odgovarao sam na postove gdje se spominjala nepreciznost pcr, nepostojanje unikatnih sekvenci itd. Ne ulazim u pricu o vakcinama, mjerama zabrane jer to izlazi iz okvira mog poznavanja materije.

Ne mislim da su lockdowni dobra mjera, maskama i distancom kupujemo vrijeme jer nemamo dovoljno informacija. Bice zloupotreba sigurno, vecih i manjih, ali zaista ne smatram ovu pandemiju namjerno stvorenom, ali da je bilo zloupotreba u toku nje, sasvim je jasno. Ono sto meni smeta jeste stav ljudi koji smatraju da 99% naucne zajednice radi protiv covjecanstva, a ovih par koii kazu drugacije se predstavljaju kao spasioci vrste. To je domen sci-fi i tu nema argumentovane rasprave.

Luc M. je covjek koji, da ima zaista validne dokaze, bi nasao nacin da ih objavi. Ali, i on zna jednu vrlu bitnu stvar koja njegovu hipotezu baca na koljena, a koju nije znao niko u tom trenutku. To je evolucija virusa koja ide potpuno 100% prirodnim putem i nijedan vjestacki stvoren virus ne moze to postici.
bold1: Nemamo dovoljno informacija? a postoji dovoljno informacija da se napravi vakcina? Meni ovo nije logično, možeš li pojasniti?

bold2: namjerno stvorena PANDEMIJA ili VIRUS? jer su to dva različita pojma. Pandemija JESTE namjerno stvorena jer je proglašena - da nije proglašena PANDEMIJA ne bi ni postojala. Da su prešutili ovaj virus, niko fkt ne bi primjetio ništa. Ljudi i do sad umirali od miliona bolesti/stanja/virusa što se tiče repsiratornih komplikacija. O ostalim bolestima/stanjima/virusima ne treba ni govoriti. Pored toga, na mnogim člancima/video materijalima već unazad nekoliko godina razne individue upozoravaju da će biti pandemija/virus? na osnovu čega su to tada govorili? A da li je VIRUS namjerno stvoren? Pa isto tako, neko je postavljao ovdje podatke da je od covid19 bilo smrti i 2018te i prije. Kako onda nastade od šišmiša? Da li ti opravdavaš/ili smatraš ove mjere adekvatnim odgovorom?

bold3: nije baš 99%; neki su i cenzurisani; nije baš ni prvi put da je veliki broj ljudi uključen u neku zavjeru.

bold4: Ako mutira, jel i dalje ide ista vakcina ili će biti nova? Jer kontam, ako mutira, onda je nešto drugo, dodatno, drugačije ..... ili će ova vacina biti za sve, univerzalna, spasit čovječanstvo itd itd?
Dozer

#4328 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Industrialyzer wrote: 23/12/2020 14:55 Treba razrvojiti misljenje od cinjenice, a to je ovdje glavni problem. Ja sam se drzao onoga sto znam, a to je bioloska struktura virusa. Odgovarao sam na postove gdje se spominjala nepreciznost pcr, nepostojanje unikatnih sekvenci itd. Ne ulazim u pricu o vakcinama, mjerama zabrane jer to izlazi iz okvira mog poznavanja materije.
Tacno. Ali i svako misljenje, o bilo cemu, na kraju krajeva se formira na bazi nekih cinjenica. Ono sto meni smeta kod ljudi jeste sto ili ne zele (sto je malo bez veze), ili nisu sposobni (sto je onda vrlo porazno) da sagledaju sve dostupne cinjenice, pa da tek onda donose neki sud o necemu, neki zakljucak. Slijepo vjerovanje u bilo sta sto kaze neki autoritet naprosto je pogresno. Ne postoji nepogrijesiv covjek, pa ma kakav autoritet u necemu da jeste, i zbog toga je uvije vrlo pozeljno sagledati i analizirati sve dostupne informacije prije neko se donese neki zakljucak.
Naravno. Medjutim, nije potrebno detaljno znati bas svaku kraticu metoda ili proizvoda ili softwarea koji se koristio, a da bi se shvatio krajnji rezultat svega toga. A nije ni problem odvojiti sat-dva da se sazna vise o svakoj od tih kratica u smislu sta tacno znaci, za sta tacno to sluzi, na koji se tacno nacin primjenjuje i kakva je konacna tacnost tako dobijenih podataka. Kao sto rekoh, ja tako zivim. Sto ne znam - edukujem se da bih znao bar osnovu, a cesto idem i dalje od toga. A posto mi je prvi polozeni fakultetski predmet u zivotu bio anatomija, to moze posluziti kao vodilja da nisam bas totalni duduk.
Eh...pazi sad... Vidio si ovo za Ivermectin. To je lijek koji postoji vec 40 godina. Zasto vec danas (23.12.), 3 dana nakon objave koju je i ovdje postavljena, svijet ne bruji o njemu? Da li je ovo validan argument, a s obzirom na rezultate provedene studije koja je dostupna svima? Da li si igdje u protekla 3 dana vidio ili cuo ijedan jedini medij da je ovo objavio?
Sve su ovo i te kakvi argumenti oko kojih se, mislim, svi moramo malo zapitati. Pri tome, to treba pogledati realno i onako kako zaista jeste, a ne voditi se svojim predubjedjenjem (ne govorim tebili cno, nego generalno).
Sto se tice naucne zajednice... Evo pitanje, a daj mi iskren odgovor ako mozes. Ne znam gdje radis, ali pretpostavljam da radis za nekoga, tj. nisi sam svoj gazda. Da ti sutra u laboratoriji otkrijes da, karikiram, Acisal i caj od sumskih jagoda u nekoj kombinaciji i omjeru efikasno ponistavaju simptome Covida u bilo kojem stadiju, i to saopstis sefu, a on ti iz ma kojeg razloga kaze "Suti, ne pricaj ovo nigdje", sta bi ti? Iskreno.
1. Da li bi izasao nakon toga u javnost i svima rekao sta si otkrio, pri tome znajuci da ces sigurno biti diskreditovan na sve moguce i nemoguce nacine od strane medija, a zatim i javnosti?
2. Usutio se i u sebi psovao 12 dana, a onda to sto si otkrio primijenio samo na sebi i svojima?
Iskreno, meni taj covjek uopste ne izgleda ni kao senilan, ni kao lud... Sjecas se da je rekao da je poslao svoje nalaze (sto znaci da jeste nesto testirao) raznim kolegama, a da je odgovor dobio samo od jendog, koji je te nalaze i potvrdio. Zar nije sasvim logicno pitanje - zasto ga vise niko od medija nije kontaktirao i trazio te nalaze te studije ili analize ili cega vec...?
A zar "vjestacki virus" nije samo laboratorijska modifikacija nekog prirodnog? Zbog cega takav virus ne bi mogao mutirati...? Pa i prirodna mutacije je zapravo modifikacija/promjena...
Last edited by Dozer on 23/12/2020 15:37, edited 1 time in total.
Diogenes420

#4329 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Diogenes420 »

Dozer wrote: 23/12/2020 15:32
Industrialyzer wrote: 23/12/2020 14:55 Treba razrvojiti misljenje od cinjenice, a to je ovdje glavni problem. Ja sam se drzao onoga sto znam, a to je bioloska struktura virusa. Odgovarao sam na postove gdje se spominjala nepreciznost pcr, nepostojanje unikatnih sekvenci itd. Ne ulazim u pricu o vakcinama, mjerama zabrane jer to izlazi iz okvira mog poznavanja materije.
Tacno. Ali i svako misljenje, o bilo cemu, na kraju krajeva se formira na bazi nekih cinjenica. Ono sto meni smeta kod ljudi jeste sto ili ne zele (sto je malo bez veze), ili nisu sposobni (sto je onda vrlo porazno) da sagledaju sve dostupne cinjenice, pa da tek onda donose neki sud o necemu, neki zakljucak. Slijepo vjerovanje u bilo sta sto kaze neki autoritet naprosto je pogresno. Ne postoji nepogrijesiv covjek, pa ma kakav autoritet u necemu da jeste, i zbog toga je uvije vrlo pozeljno sagledati i analizirati sve dostupne informacije prije neko se donese neki zakljucak.
Naravno. Medjutim, nije potrebno detaljno znati bas svaku kraticu metoda ili proizvoda ili softwarea koji se koristio, a da bi se shvatio krajnji rezultat svega toga. A nije ni problem odvojiti sat-dva da se sazna vise o svakoj od tiha kratica u smislu sta tacno znaci, za sta tacno to sluzi, na koji se tacno nacin primjenjuje i kakva je konacna tacnost tako dobijenih podataka. Kao sto rekoh, ja tako zivim. Sto ne znam - edukujem se da bih znao bar osnovu, a cesto idem i dalje od toga. A posto mi je prvi polozeni fakultetski predmet u zivotu bio anatomija, to moze posluziti kao vodilja da nisam bas totalni duduk.
Eh...pazi sad... Vidio si ovo za Ivermectin. To je lijek koji postoji vec 40 godina. Zasto vec danas (23.12.), 3 dana nakon objave koju je i ovdje postavljena, svijet ne bruji o njemu? Da li je ovo validan argument, a s obzirom na rezultate provedene studije koja je dostupna svima? Da li si igdje u protekla 3 dana vidio ili cuo ijedan jedini medij da je ovo objavio?
Sve su ovo i te kakvi argumenti oko kojih se, mislim, svi moramo malo zapitati. Pri tome, to treba pogledati realno i onako kako zaista jeste, a ne voditi se svojim predubjedjenjem (ne govorim tebili cno, nego generalno).
Sto se tice naucne zajednice... Evo pitanje, a daj mi iskren odgovor ako mozes. Ne znam gdje radis, ali pretpostavljam da radis za nekoga, tj. nisi sam svoj gazda. Da ti sutra u laboratoriji otkrijes da, karikiram, Acisal i caj od sumskih jagoda u nekoj kombinaciji i omjeru efikasno ponistavaju simptome Covida u bilo kojem stadiju, i to saopstis sefu, a on ti iz ma kojeg razloga kaze "Suti, ne pricaj ovo nigdje", sta bi ti? Iskreno.
1. Da li bi izasao nakon toga u javnost i svima rekao sta si otkrio, pri tome znajuci da ces sigurno biti diskreditovan na sve moguce i nemoguce nacine od strane medija, a zatim i javnosti?

2. Usutio se i u sebi psovao 12 dana, a onda to sto si otkrio primijenio samo na sebi i svojima?
Iskreno, meni taj covjek uopste ne izgleda ni kao senilan, ni kao lud... Sjecas se da je rekao da je poslao svoje nalaze (sto znaci da jeste nesto testirao) raznim kolegama, a da je odgovor dobio samo od jendog, koji je te nalaze i potvrdio. Zar nije sasvim logicno pitanje - zasto ga vise niko od medija nije kontaktirao i trazio te nalaze te studije ili analize ili cega vec...?
A zar "vjestacki virus" nije samo laboratorijska modifikacija nekog prirodnog? Zbog cega takav virus ne bi mogao mutirati...? Pa i prirodna mutacije je zapravo modifikacija/promjena...

jedva čekam da čujem odgovor..... Vjerovatno misli da bi mu došli svi i mediji i stručnjaci da ga hvale, i on bi i zaradio 100 miliona milijardi. novi supermen ;)

ili bi mooooooožda - pao ku*cu za uši kao da ništa nije ni rekao. I porodica i prijatelji bi mu vjervaotno rekli da je lud i upalili TV da gledaju vijesti.
Lao Ce

#4330 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Lao Ce wrote: 23/12/2020 13:59 Jedan od brojnih ljudi i stručnjaka koga se ništa ne pita u vezi covid krize. Sjajan intervju.

https://www.logicno.com/politika/ugledn ... mbcwhTu58w
Prof. dr. sc. Velo Markovski – Zbog konfuzije koja je umjetno stvorena da se radi o novoj bolesti, za koju nitko ništa ne zna, posljedično je da svi imaju podjednako pravo da daju mišljenje i da liječe. Pri tom neki doktrinarni stavovi (koji nisu bili napisani, ali su se prenosili do svih liječnika) su smao pravili štetu. Često su davani antibiotici, u početku po dva i tri moćna antibiotika kod virusne bolesti. Probali su se razni lijekovi, više kako rezultat pritiska farmaceutskih kompanija koji su praznili svoje zalihe, a ne kao objektivan znanstveni stav i princip liječenja infektivnih bolesti. Često su uključivani kortikosteroidi i drugi antiinflamatorni ljekovi koji su kontraindricirani kod akutnih infektivnih bolesti. Skupi imunomodulatori su se trošili kao alva iako je jasno da imunitet uopće nije kompromititan. Troše se svi mogući antivirusni lijekovi, prvotno namijenjeni za liječenje drugih virusnih oboljenja, koji nisu bili efikasni ni kod prvotnih namjena, ali oni (proizvođači) nisu tada znali, sad su provjerili da je u stvari njihov lijek bio namijenjen za liječenje Covid-19. Pri tom se ne pita za cijenu. Na desetine tisuća eura se troši u prosjeku po pacijentu od tih takozvanih spasonosnih lijekova.
A. Š. – Trenutne politike „zaključavanja“ diljem svijeta proizvode razorne učinke na kratkoročno i dugoročno javno zdravlje.Nažalost, poruke javnog zdravstva o Covidu-19 stvorile su mnoge pogrešne percepcije o bolesti i raširile strah i paniku. Znanstvene činjenice se ne uvažavaju, protokoli u liječenju – desetljećima primjenjivani – postali su opasni. Što se događa s medicinskom strukom? Gdje se najviše griješi? Ima li pomoći?

Prof. dr. sc. Velo Markovski – Mislim da pomoći nema. Izgubljeno je previše vremena, netko je uspio skloniti nauku, i sada, točno je, mi se odričemo dosadašnjih saznanja klasične medicine, mukotrpno stečenih tokom zadnjih 150-200 godina. Sada ništa ne važi, sada ne postoji ni jedna druga bolest, svi se razboljevaju i umiru uglavnom od jedne bolesti. Interesnatno je kako je ušutkana nauka.

Kad jedan liječnik koji radi respiratorne infekcije više decenija i kaže neki stav, odmah se poslije njega pojave drugi liječnici (profesori, autoriteti) sa drugih specijalnosti, intelektualci, novinari … koji na neki način ospore njegov stav i znanje, i na taj način se javnost zbuni. Poslije toga se forsira donošenje političke odluke, referendumsko izjašnjavanje za neku mjeru ili za izlaz iz ove situacije. Opasno se forsira teza da struka treba dati mišljenje, a odluku mora donijeti politika. A kad se radi o znanosti, najčešće jedan ili nekoliko znanstvenika, u ovom slučaju liječnika, nalazi rješenje. Sasvim nejasno za mene zašto skoro u nijednom štabu nisu uključeni ljudi koji znaju respiratorne infekcije, koji mogu pomoći. Medicina je veoma široko područje, infektologija isto tako, više od 150 bolesti izučava infektologija i zbog toga je infektologija podijeljena u uže supspecijalnosti. Tako da je vrlo malo infektologa kojima su respiratorne infekcije, osobito gornjorespiratorne virusne infekcije uže područje. Malo ih je ali oni su tu, na žalost ne vidim da su ti ljudi uključeni ili ako su uključeni da oni diktiraju rješenja i doktrine. Još u samom početku sam rekao da bez obzira što se radi o novom uzročniku, ako se ostavi da struka vodi igru posljedice će biti tolike koliko moraju biti, ali ako politika preuzme i ona donosi odluke, posljedice će biti bar deset puta veće.
Ovo zadnje boldirano rade non stop forumaši koji drže stranu, ne znam samo po kojem osnovu, covid prevare i projekta.
Last edited by Lao Ce on 23/12/2020 15:55, edited 1 time in total.
Lao Ce

#4332 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

vatreni__poljubac wrote: 23/12/2020 15:15
Diogenes420 wrote: 23/12/2020 15:12

Apsolutno SVE je sumnjivo oko ovog virusa.

ostaje još nepoznanica: ko i sa kojim konačnim ciljem je iza ovoga? I kad će ljudima dopizdit
ovo je priprema čovječanstva za objelodanjenje postojanja vanzemaljskih rasa.
Gdje ćeš to spominjati. Ljudi ne mogu da pojme ovu covid farsu, a kamoli da progutaju neke krupnije stvari. Dnevnik u 19:30 je vrh poimanja večine. Šta Tito tamo kaže, nema druge. Mediji su božanstvo kojem se bezuslovno vjeruje i izvan toga ne postoji druga istina. Hvala Bogu na internetu jer da smo ovisni samo na dnevniku i pisanoj štampi, to bi bio kraj.
Industrialyzer

#4333 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Svasta se ovdje sad preplice, pa cemo polako, redom. Prvo, nigdje nisam vidio naucni rad tog covjeka, eto jedan od vas kaze da ima negdje link, drugi kaze da se cenzurisao i da ga nece niko objaviti. Dogovorite se, pa ako imate link, dajte ga, jer prosli put kad sam trazio isto ste rekli i nigdje nije bilo linka za cijeli rad.

Tu anatomiju sto si polagao mozes macku o rep kad je rijec o ovome, pogotovo sto mi to govori da je vjerovatno fasto u pitanju? :mrgreen:

Zadnje dvije godine me zivot odveo u drugom smjeru, sad sam svoj gazda i nisam toliko ukljucen u laboratoriju.

O lijekovima ne zelim spekulisati, jer o tome trebaju farmaceuti, a ne ja.

Nismo imali dovoljno informacija o ponasanji virusa, svaki dan naucimo nesto novo, sasvim dovoljno da imamo sigurnu vakcinu. Da se inace upumpaju ovolike cifre u razvoj bilo koje vakcine, ista bi bila razvijena u par mjeseci.

Za sada se virus ponasa potpuno prirodno, moglo bi se reci i ocekivano, tvrdnje da je vjestacki su zasnovane na kojoj cinjenici? Koja je uloga tog vjestackog dijela virusa u njegovom ponasanju?

Ko je pitao za mutacije i vakcine, odnosno koliki je stepen mutiranja, za sada je mali, cini mi se ispod 0.05%, a u obzir treba uzeti i cinjenicu da mutacije ne moraju uvijek izazvati fenotipsku promjenu, jer tripleti baza od kojih se sastoje amino kiseline imaju 3-4 kombinacije koje ce dati apsolutno istu aminokiselinu, sto znaci sa takva mutacija nema nikakav uticaj na razvoj. U nasem tijelu se svakodnevno desava veliki broj mutacija, pa 99.9% njih nema neki veci uticaj na nas organizam. To je odgovor da li ce nam trebati nova vakcina. Upravo tih 5000 izolovanih i sekvenciranih genoma je kljucno za stvaranje vakcine.

I hajde da cujem vase komentare, jer zaista citanje ogromnih tekstova je zamorno i oduzima mnogo vremena. Ja ovdje pisem sve svojim rijecima, pa zbog ekonomicnosti, da cujem i vas. Odgovaram samo na cinjenice, sve ostalo je trosenje vremena uzalud.
Diogenes420

#4334 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Diogenes420 »

Industrialyzer wrote: 23/12/2020 15:57 Svasta se ovdje sad preplice, pa cemo polako, redom. Prvo, nigdje nisam vidio naucni rad tog covjeka, eto jedan od vas kaze da ima negdje link, drugi kaze da se cenzurisao i da ga nece niko objaviti. Dogovorite se, pa ako imate link, dajte ga, jer prosli put kad sam trazio isto ste rekli i nigdje nije bilo linka za cijeli rad.

Tu anatomiju sto si polagao mozes macku o rep kad je rijec o ovome, pogotovo sto mi to govori da je vjerovatno fasto u pitanju? :mrgreen:

Zadnje dvije godine me zivot odveo u drugom smjeru, sad sam svoj gazda i nisam toliko ukljucen u laboratoriju.

Nismo imali dovoljno informacija o ponasanji virusa, svaki dan naucimo nesto novo, sasvim dovoljno da imamo sigurnu vakcinu. Da se inace upumpaju ovolike cifre u razvoj bilo koje vakcine, ista bi bila razvijena u par mjeseci.

Za sada se virus ponasa potpuno prirodno, moglo bi se reci i ocekivano, tvrdnje da je vjestacki su zasnovane na kojoj cinjenici? Koja je uloga tog vjestackog dijela virusa u njegovom ponasanju?

Ko je pitao za mutacije i vakcine, odnosno koliki je stepen mutiranja, za sada je mali, cini mi se ispod 0.05%, a u obzir treba uzeti i cinjenicu da mutacije ne moraju uvijek izazvati fenotipsku promjenu, jer tripleti baza od kojih se sastoje amino kiseline imaju 3-4 kombinacije koje ce dati apsolutno istu aminokiselinu, sto znaci sa takva mutacija nema nikakav uticaj na razvoj. U nasem tijelu se svakodnevno desava veliki broj mutacija, pa 99.9% njih nema neki veci uticaj na nas organizam. To je odgovor da li ce nam trebati nova vakcina. Upravo tih 5000 izolovanih i sekvenciranih genoma je kljucno za stvaranje vakcine.

I hajde da cujem vase komentare, jer zaista citanje ogromnih tekstova je zamorno i oduzima mnogo vremena. Ja ovdje pisem sve svojim rijecima, pa zbog ekonomicnosti, da cujem i vas. Odgovaram samo na cinjenice, sve ostalo je trosenje vremena uzalud.

već 40 godina nemamo vakcinu za HIV. .....
a za ovo boldirano - ko je i gdje upumpao novac za razvoj vakcine? ne kontam, gdje su te vijesti o labaratorijama, zapošljavanju hiljade stručnjaka u najnaprednijoj labaratoriji? Koji novac upumpan gdje? U donošenje neki minerala iz dubine zemlje? iz dubokog svemira? Gdje upumpan novac? u prekovremene sate? Možeš li elaborirati upumpani novac.
Industrialyzer

#4335 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Diogenes420 wrote: 23/12/2020 16:02
Industrialyzer wrote: 23/12/2020 15:57 Svasta se ovdje sad preplice, pa cemo polako, redom. Prvo, nigdje nisam vidio naucni rad tog covjeka, eto jedan od vas kaze da ima negdje link, drugi kaze da se cenzurisao i da ga nece niko objaviti. Dogovorite se, pa ako imate link, dajte ga, jer prosli put kad sam trazio isto ste rekli i nigdje nije bilo linka za cijeli rad.

već 40 godina nemamo vakcinu za HIV. .....
a za ovo boldirano - ko je i gdje upumpao novac za razvoj vakcine? ne kontam, gdje su te vijesti o labaratorijama, zapošljavanju hiljade stručnjaka u najnaprednijoj labaratoriji? Koji novac upumpan gdje? U donošenje neki minerala iz dubine zemlje? iz dubokog svemira? Gdje upumpan novac? u prekovremene sate? Možeš li elaborirati upumpani novac.
Ne mogu.
Lao Ce

#4336 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Stvar je ozbiljna čim se koristi ovakav nastup i odnos. Čovjek prijeti. Kao što netko reče:
'Bit će procjepljenosti, a protupljenosti i proglupljenost su se već desile.'
Plenković na presici prstom upirao u novinare: "Maknite nebuloze iz etera"

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ple ... ead_more_d

Image
Valter Gustav

#4337 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Valter Gustav »

Postoji lijek za virus nekakav koktel anti-tijela.Davali su ga Trampu i njegov advokat Giuliani ga je dobio.kaze "Cim su mi dali koktel odmah mi je bilo bolje"Poceli su to davati ljudima u Americi.Preko 3000 ljudi umire dnevno u Americi.Umiru i stari i mladi,zavisi moze biti nista a moze i da umres.

https://abcnews.go.com/Politics/rudy-gi ... d=74648914
Valter Gustav

#4338 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Valter Gustav »

Low Demand For Antibody Drugs Against COVID-19

https://www.npr.org/sections/health-sho ... t-covid-19
vatreni__poljubac

#4339 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vatreni__poljubac »

Evo novi africki soj u UK englezi jebu ne vade sve po direkcijama galakticke federacije :thumbup:
Dozer

#4340 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Kratko je trajala normalna komunikacija....
Ne znam sta je fasto, a polagao sam 1990. Jesi li bio uopste rodjen tada...?
Posteno. Ako ti je dobro u zivotu - jos bolje, i drago mi je ako je tako, zaista.
Ali, ovo nije odgovor na moje pitanje...
NIje li malo bez veze da nemas ni vlastito misljenje o tome, pogotovo jer bi ipak trebalo da znas ponesto i o tome, s obzirom na struku...?
Ovdje se nikako ne mozemo sloziti jer i sam znas da je period potreban za pravljenje jedne pouzdane i bezbjedne vakcine daleko duzi od par mjeseci. Osnovni razlog su dugorocni efekti, sto pozitivni, sto negativni. Ova vakcina nije prosla taj proces ni izblia, cak ni 10% toh procesa.
Ovako laizki... njegovo sirenje bez obzira na klimatske uslove...? Nije mi poznat oda se jos neki respiratorni virus siri na ovaj nacin...
Dakle, gore si rekao da ne bi spekulisao oko lijekova, a i vakcina je valjda lijek... Sada ipak spekulises o njoj...
Dalje, kazes da postoji mnogo nepoznanica oko samog virusa, s cim se slazem, ali - kako je onda moguce napraviti vakcinu za nesto o cemu se tako malo zna, i to za samo par mjeseci...? Ima li logike u ovom pitanju?
Naravno, i zasto se niko ne oglasava oko Ivermectina...?
Eto mojih komentara.
A jos mi nisi odgovorio na pitanja, pa ako ti nije tegoba...
Dakle, da ti sutra otkrijes da, karikiram, Acisal i caj od sumskih jagoda u nekoj kombinaciji i omjeru efikasno ponistavaju simptome Covida u bilo kojem stadiju, sta bi ti, iskreno...
1. Da li bi izasao u javnost i svima rekao sta si otkrio, pri tome znajuci da ces sigurno biti diskreditovan na sve moguce i nemoguce nacine od strane medija, a zatim i javnosti, cime bi mozda ugrozio svoj posao i egzistenciju?

A zanima me i tvoje misljenje, ali i ostalih, o ovoj cinjenici koju je i Markovski vrlo precizno detektovao (i ja sam vas ovo pitao prije neki dan, ali ste svi to ignorisali).
Po meni, nije jasno na osnovu čega je SZO proglasila COVID -19 pandemiju 11. ožujka 2020. Recimo, ako se uzme gripa kao najblaža poznata bolest, kod proglašenja epidemije gripe u jednoj regiji, uvjet je da ima 3-5% bolesnih u toj regiji ili državi. Po tim kriterijima još nemamo brojku za proglašenje pandemije ili regionalnih epidemija. Ako uzmemo da oko 7 milijardi žive na planeti, 3% je oko 200 milijuna, a danas imamo oko 70 milijuna pozitivnih (iako je realno taj broj mnogo veći). No, 11. ožujka bilo je 11.382 pozitivnih. Kako, po kojem kriteriju je proglašena pandemija? Tko je unaprijed znao da će se bolest širiti i po kojim saznanjima? Znači, sa 11 tisuća pozitivnih ne bi se proglasila pandemija ni kad bi se radilo o karantenskoj bolesti.
Na ovo slobodno nadovezite Faucija i njegove izjave, tj. najave, koje su i sada dostupne.
Dozer

#4341 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

I, ako ti nije problem, mozes li prokometarisati i ovo:
Prof. dr. sc. Velo Markovski – Već sam prije komentario radove koji se pojavljuju i koji nalaze 30-40% serološke potvrde za Covid-19. Što znači, ostali koji su bili pozitivni sa PCR testom a nemaju antitela su bili bolesni od druge bolesti. COVID -19 nema karakterističnu kliničku sliku i lako ga je zamijeniti sa nekom drugom respiratornom infekcijom. S druge strane nije nikad opisano daje jedna ovakva gornjo respiratorna infekcija istisla sve ostale infekcije. Tako da sigurno u ovom periodu ima bolesnih i od mikoplazme, i od obične prehlade (rino virusi, RSV, adenovirusi, parainfluenza…), skarlatine, mononukleoze, gripe, streptokonih respiratornih infekcija…

One su tu, samo ih iz nekih razloga ne prepoznajemo, ili pak ne želimo da ih registriramo.
I na ovo sam ukazivao jos prije 4-5 mjeseci...
spinel_

#4342 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Lao Ce wrote: 23/12/2020 16:33 Stvar je ozbiljna čim se koristi ovakav nastup i odnos. Čovjek prijeti. Kao što netko reče:

A cuj im ministra zdravstva :-)

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ber ... 41338.aspx
"Mi koji smo preboljeli bolest imamo imunitet koji traje 6 mjeseci. Skloniji sam se cijepiti nakon 6 mjeseci, a prepustiti svoje cjepivo nekome kome treba", rekao je Beroš.
Filantrop nema sta :-) evo vec zna i koliko traje imunitet od bolesti a drugima bi nametao odluke.

Uveliko se sprema reset. Izmisljena pandemija i vakcine samo su paravan.
Mogy87

#4343 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 22/12/2020 20:18
Mogy87 wrote: 22/12/2020 07:52
Dozer wrote: 21/12/2020 23:16
Opet te pitam - gdje je tu odgovornost proizvodjaca? Gdje su penali za proizvodjaca?
I sta ne moras dokazati... Da ti problem nije uzrokovala vakcina? Pa...jeste... dodjes u Fond i kazes - meni je vakcina uzrokovala neplodnost, i Fond ti odmah isplatti 2 miliona... Nemas nikakvu potrebu dokazati da je istina to sto trvrdis, logicno.

Sta se sve ovdje nece procitati... Znas li uopste sta su akcize...? Znas li ko ih na kraju placa?
Hajmo ispocetka. Po americkom pravu ako imas rijetku nuspojavu (1 u milion) i dokazes je, a proizvodjac je uradio sve ispravno nemas pravo na naknadu. Moras dokazati fault (npr. nemar proizvodjaca) i da je vakcina izazvala stanje. Znaci 2 stvari. I tako je za sve proizvode (ukljucujuci lijekove).

E posto to nije posteno jer vakcine imaju i drustvenu korist osnovan je fond koji finasira PROIZVODJAC (eto odgovornosti) kako bi naknadu dobili i ti 1 u milion slucajevi koji inace ne bi. Dovoljno je samo dokazati da je od vakcine. Znaci 1 stvar.

Ti i dalje mozes tuziti ukoliko je proizvodjac uradio nesto pogresno. Znaci kao i za sve ostale proizvode. Ali moras to moci i dokazati
Hajmo jope... Za pocetak, da se probas dogovoriti sama sa sobom o tome da li se treba ili ne treba dokazati da je losa vakcina uzrok necega...? U 2 posta, jedan za drugim, tvrdis prvo jedno, a onda drugo :D

I, kao sto vidis, nisi mi odgovorila na pitanja...
1. Znas li sta su akcize?
2. Znas li ko ih u stvari placa?
3. Gdje tu vidis kaznu/penale za proizvodjaca lose vakcine?
A ovo te pitam jer uporno ponavljas glupost o tome da proizvodjac nesto finansira...

Mozda ti ovo moze pojasniti shbc, njemu je to struka.... Samo se nadam da nece polovicno, kao za swot...
Tebi se stvarno mora crtati.

Postoje 2 scenarija. U OBA slucaja moras dokazati da je vakcina uzrokovala stanje/bolest.

1. Scenarij Vakcina je uzrokovala stanje I proizvodjac je nesto uradio pogresno (npr nemar) tad protivno tvom navodu MOZES tuziti proizvodjaca. Moras dokazati 2 stvari: 1. Vakcina je prouzrokovala stanje
2. Krivicu proizvodjaca (npr nemar). Ovaj sistem se primjenjuje za sve proizvode ukljucujuci i lijekove.

2. Scenarij Vakcina je uzrokovala stanje i proizvodjac NIJE uradio bilo sta pogresno. Tad osobi koja je primila vakcinu prema americkom pravu ne pripada nikakva naknada jer proizvodjac nije kriv sto je organizam te osobe odreagovao kako je odreagovao (rijetke nuspojave). Posto vakcina donosi i drustveno dobro drustvo je odlucilo da ovo nije posteno (iako se primjenjuje za sve ostale proizvode) i odlucilo da se osnuje fond koji se finasira iz akciza koje placa PROIZVODJAC. Prema ovom principu dovoljno je dokazati samo 1 stvar: vakcina je prouzrokovala stanje. Vidis zasto je ovo postenije i zasto je ovako lakse dobiti naknadu?

Nadam se da ti je ovako nacrtano jasnije i da ces procitati sa razumijevanjem.

Sto se tice akcize to su porezi za odredjene kategorije proizvoda i placa ih PROIZVODJAC.
spinel_

#4344 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Sta li bi s ljudima pa u roku od nepune godine imaju ovako dijametralno suprotne izjave i kontradikcije.
Za ovako nesto moras biti placenik. Dok se ne skidas s televizije.

Image

Dok npr oni koji od pocetka imaju svoj stav nista drugo osim cenzure nisu dobili. Jos im se prijeti da ce ostati bez posla i licenci.
Last edited by spinel_ on 23/12/2020 22:01, edited 1 time in total.
Mogy87

#4345 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

@Dozer citiram Splintera s druge teme

"Ivermektin je snažan antiparazitik i utiče na čitav niz parazita poput nematoda, tremadota, cestoda, helminta.
Njegova upotreba je mnogo više zastupljena u veterini nego u humanoj medicini, obzirom na moguće jake nus pojave.
Lijek izbora je za različite parazitoze prije svega u zemljama gdje to predstavlja veliki zdravstveni problem, (jugoistočna Azije, Afrika, Latinska Amerika ) kao i neka područja u USA koja su rezervoar pojedinih endemskih vrsta.
Nažalost kao što rekoh ma jake nus pojave tako da ga čak i u veterini izbijegavaju kod nekih pasmina pasa.
Općenito kod sisara može da djeluje neurotoksično. Kod ljudi može izazvati čitav niz nus pojava.
Istana da ima određeno antivirusno djelovanje na RNK viruse inhibirajući njihovu replikaciju.
Npr Zika virus, Denga groznica, Virus Zapadnog Nila, Chikungunya
Kada su u pitanju Sars i Sars CoV-2 virusi, u pokusima in vitro pokazalo se da virus zaista djeluje na replikaciju virusa, ali to su bili pokusi u lab uslovima.
Sad etičko pitanje da li su potencijalni rizici koje aplikacija lijeka može izazvati vrijedni njegove upotrebe.
Možda neka dodatna istraživanja oko ovoga interesantno g lijeka nekad u budućnosti donesu bolje rezultate jer nije u pitanju samo ovaj virus. Mogao bi se koristiti i u nekim drugim terapijama prije svega kod tzv egzotičnih i tropskih bolesti."
Lao Ce

#4346 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

spinel_ wrote: 23/12/2020 21:54
Lao Ce wrote: 23/12/2020 16:33 Stvar je ozbiljna čim se koristi ovakav nastup i odnos. Čovjek prijeti. Kao što netko reče:

A cuj im ministra zdravstva :-)

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ber ... 41338.aspx
"Mi koji smo preboljeli bolest imamo imunitet koji traje 6 mjeseci. Skloniji sam se cijepiti nakon 6 mjeseci, a prepustiti svoje cjepivo nekome kome treba", rekao je Beroš.
Filantrop nema sta :-) evo vec zna i koliko traje imunitet od bolesti a drugima bi nametao odluke.

Uveliko se sprema reset. Izmisljena pandemija i vakcine samo su paravan.
:thumbup:

ovi ko naši, Fadil i Marjanović, prepuštaju drugima :))
Mogy87

#4347 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

spinel_ wrote: 23/12/2020 22:00 Sta li bi s ljudima pa u roku od nepune godine imaju ovako dijametralno suprotne izjave i kontradikcije.
Za ovako nesto moras biti placenik. Dok se ne skidas s televizije.

Image

Dok npr oni koji od pocetka imaju svoj stav nista drugo osim cenzure nisu dobili. Jos im se prijeti da ce ostati bez posla i licenci.
Desi se smrt milion i po ljudi. Koje te "cvrstog stava" ne pogadjaju.
Najveci kvalitet naucnika je cinjenica da u duhu novih saznanja promijeni svoje misljenje. To ti koji "imaju svoj stav" nisu u stanju makar hodali po lesevima.
spinel_

#4348 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Mogy87 wrote: 23/12/2020 22:03

Desi se smrt milion i po ljudi. Koje ti "cvrstog stava" ne pogadjaju.
Najveci kvalitet naucnika je cinjenica da u duhu novih saznanja promijeni svoje misljenje. To ti koji "imaju svoj stav" nisu u stanju makar hodali po lesevima.
Suti. Bolje da ti ne pokazujem statistiku u kojem u Spaniji smrtnost ove godine manja nego u 15 godina unazad.
I nemoj mi molim te tvoje patetike i dusebriznosti. Da ne kazem licemjernosti.
zubi

#4349 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

spinel_ wrote: 23/12/2020 22:05
Mogy87 wrote: 23/12/2020 22:03

Desi se smrt milion i po ljudi. Koje ti "cvrstog stava" ne pogadjaju.
Suti. Bolje da ti ne pokazujem statistiku u kojem u Spaniji smrtnost ove godine manja nego u 15 godina unazad.
I nemoj mi molim te tvoje patetike i dusebriznosti. Da ne kazem licemjernosti.
Cuj suti... :lol:
Mogy87

#4350 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

@spinel_ ostala sam ti duzna odgovor na onu Sladoljevu bljuvotinu

"De novo sintetizirani spike protein imat će dva puta. Peptidi će dijelom biti prezentirani MHC-I sustavu. Dijelom će protein biti izlučen u okoliš iz stanica koje su stvorile puno spike proteina. Spike proteine će kroz endosomski sustav razgraditi antigen prezentirajuće stanice i prezentirati kroz MHC II. Prezentacija kroz MHC-II započinje kaskadu i stvaranja antitijela u B stanicama i, što je bitno, dobra prezentacija kroz MHC-I potiče dobar CD8 citotoksični odgovor. To je odlika mRNA cjepiva koje znamo i prije SARS-CoV-2. Pitanje hoće li de novo sinteza proteina mRNA cjepivima biti striktno ograničena na prezentaciju MHC-I do te mjere da ne može nastatiti imuni odgovor MHC klasom II, moglo je biti akademski zanimljivo prije in vivo i kliničkih studija. Ne nakon kliničkih studija, zaboga. Sad manje stručno: da doista NE POTIČU odgovor već bi stali u fazi I/II gdje je (ipak) nađen odličan porast protutijela koji je i korelirao sa zaštitom od covid-19 u fazi III."

Sigurna sam da si sve razumio. Evo i nacrtano

Image

Sve ti je jasno, jelde? Imas ti kapacitet i znanje da ovo razumijes?

A evo i odgovor na onu njegovu nebulozu za sterilitet:

Image
Post Reply