Postoji objavljen rad koji sam ti postavio ali ti se ne obazireš nego sada glumiš neki pomirljivi stav, priznaješ ko fol nedostatak mjera, a negiraš osnovnu stvar . Pogledaj malo pažljivije intervju i da li si zaista očekivao da takav jedan rad može biti objavljen i pušten u javnost, Imamo taj povučeni rad koji je dovoljan i imamo još nekoliko naučnika koji su izašli sa istom tvrdnjom. Čovjek nije iznio pretpostavke u vezi virusa nego je morao 'otvoriti' virus da bi mogao pričati o tome o čemu priča. Da je virus vještački nije pretpostavka, već činjenica do koje je došao naučnim putem. Pored toga, on nije sam izašao u toj tvrdnji. Ima više radova i ljudi u tome, ali se sve gura pod tepih.Industrialyzer wrote: ↑23/12/2020 14:55Treba razrvojiti misljenje od cinjenice, a to je ovdje glavni problem. Ja sam se drzao onoga sto znam, a to je bioloska struktura virusa. Odgovarao sam na postove gdje se spominjala nepreciznost pcr, nepostojanje unikatnih sekvenci itd. Ne ulazim u pricu o vakcinama, mjerama zabrane jer to izlazi iz okvira mog poznavanja materije.Dozer wrote: ↑23/12/2020 14:24 Vidis da mozemo komunicirati i sasvim normalno, bez ego tripova i price s visine. Da se ovako stalno komunicira, na bazi argumenata, i da se svi argumenti sa svih strana stavljaju nasuprot jedni drugima na jedan normalan nacin, i diskusija bi bila daleko kvalitetnija i jasnija.
Zar iz mog pitanja nije jasno da mogu to shvatiti? Ja kada nesto na razumijem, onda se edukujem da bih razumio. Ne upirem k'o sivonja drzzeci se svog misljenja o necemu, nego samo ako mi je to nesto jasno.
Hajde i ti iskreno, a na bazi samo ova dva nasa zadnja posta - da li je tebi sve oko ovog virusa sasvim ok (ne samo medicinski) i zaista mislis da u pozadini nema jos necega?
Eh edukacija da bi se ovakav rad shvatio u potpunosti traje nekoliko godina.
Ne mislim da su lockdowni dobra mjera, maskama i distancom kupujemo vrijeme jer nemamo dovoljno informacija. Bice zloupotreba sigurno, vecih i manjih, ali zaista ne smatram ovu pandemiju namjerno stvorenom, ali da je bilo zloupotreba u toku nje, sasvim je jasno. Ono sto meni smeta jeste stav ljudi koji smatraju da 99% naucne zajednice radi protiv covjecanstva, a ovih par koii kazu drugacije se predstavljaju kao spasioci vrste. To je domen sci-fi i tu nema argumentovane rasprave.
Luc M. je covjek koji, da ima zaista validne dokaze, bi nasao nacin da ih objavi. Ali, i on zna jednu vrlu bitnu stvar koja njegovu hipotezu baca na koljena, a koju nije znao niko u tom trenutku. To je evolucija virusa koja ide potpuno 100% prirodnim putem i nijedan vjestacki stvoren virus ne moze to postici.
Pogledaj više puta taj intervju, riječ po riječ, pa da shvatiš o čemu se radi, ne iz perspektive dokazivosti da li je vještački ili ne, nego iz perspektive o čemu se ovdje radi. Da li ću vjerovati tebi, da te ne vrijeđam, koji ima elementarno znanje o tome, ili čovjeku i drugim osobama koji su visoko pozicionirani u naučnim krugovima je bespotrebno i suvislo pitanje i dilema.
Umjesto što pokušavaš da diskredituješ te ljude naivnim pokušajima, pronađi načina da stvari gledaš iz druge perspektive zdravog razuma. Ovaj virus je tako nakaradan da jedino može nastati u labu. Kakav prirodni razvoj virusa može da odvaja djecu od starijih ili da ne poznaje godišnja doba, vremenske uvjete i mnoštvo drugih upitnika koje stoje i naučnicima iznad glava. Pa stoje baš iz tog razloga što nije prirodan.