Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
bunk

#47176 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Ugasili df i sBiH.
Jest da su obje osvojile vise glasova :lol: i asda isto :lol:
Hakiz

#47177 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

vrapcic wrote: 20/12/2020 22:49
uglavnomja wrote: 18/12/2020 21:44 zasto ste pristali da bula bude kandidat za minnistra obrazovanja????
sda kadar

:run:
Ta bula vodi jednu od najboljih skola u BiH, isla je u tu skolu i sigurno se razumije u skolstvo i kako ga unaprijediti da nam djeca ne ostaju u kamenom dobu.
Mislim da poenta nije u njenoj stručnosti, nego u tome da li je SDA kadar. Ako jeste, onda u skladu sa pričom "Ni u kom slučaju SDA i slični" ...
zippoo87

#47178 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Patton44 wrote: 23/12/2020 10:18
doremifa wrote: 23/12/2020 09:27
Patton44 wrote: 23/12/2020 09:17 Znali se SUKIM cemo u Mostaru, il cekamo kiflu da odluci.
Cini mi se da su rekli da nece podrzati kandidata ultrafasista iz HDZa niti kandidata ultrafasista iz SDA, DFa i SBBa
Kako ono bi pred izbore, HDZ i SDA godinama vladaju Mostarom,vrijeme je da odu.
Poslije izbora, nek HDZ i SDA formiraju vlast. :lol: :lol:
Sukim cemo Pedja
Sa koalicijom
Sa HDZ
Eto ih tamo jos 4 god.
Ne daj boze nikome tvoje (ne)pameti.
2/3 mostaraca glasalo za SDA i HDZ a ovaj ocekuje da bh blok pravi vlast...e moja tugo

Kako ono kazu...boze pameti a ostalog ce biti
Patton44

#47179 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

high_volume wrote: 23/12/2020 10:44
Patton44 wrote: 23/12/2020 10:38
high_volume wrote: 23/12/2020 10:29

Mislim da su vam otvorene mnoge kombinacije, izuzev da u bilo kojem obliku koalirate sa SDA. S tom bagrom neće čak ni ljigavi Radončić, eto dokle je srozana ta organizacija društvenih parazita
Sukim je Fahro u Mostaru.
Koje su to kombinacije, al da prodjemo bez ranjavanja.
Nepristojno je na temi o NS pisati o SBB, još gore o SDA. U nas se kaže "nema napretka...." :D

Ima tema o mostarskim izborima
Sto ga spominjes ako je nepristojno
Daj tu kombinaciju,dje je vuk sit i ovce na broju
Patton44

#47180 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

doremifa wrote: 23/12/2020 11:30

Cini mi se da su rekli da nece podrzati kandidata ultrafasista iz HDZa niti kandidata ultrafasista iz SDA, DFa i SBBa
Sukim cemo Pedja
Sa koalicijom
Sa HDZ
Eto ih tamo jos 4 god.
Rekli su da je vrijeme ali narod je drugačije odlučio, narod zno
Posto nece narod Irmu koga cemo, Guzinu il Kordica.
Patton44

#47181 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

zippoo87 wrote: 23/12/2020 13:53

Sukim cemo Pedja
Sa koalicijom
Sa HDZ
Eto ih tamo jos 4 god.
2/3 mostaraca glasalo za SDA i HDZ a ovaj ocekuje da bh blok pravi vlast...e moja tugo

:lol: :lol: :lol:
Hajde pametni,nije tesko pitanje. Guzina il Kordic.
drug_profi

#47182 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ima vas dosta tamo da vam glasovi BH bloka ne trebaju. Vi ste se sve već dogovorili.
Lijepo cete se naguziti Čoviću i reći ćete da eto morate tako jer neće Peđa da vas podrži.
Pa kad vi nećete podržati nekog ko je sigurno patriotskija opcija od HDZ-a (Irma), onda podrzite HDZ.
Ali to je vasa odluka, a ne odluka BH bloka.
kluz franjo

#47183 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

drug_profi wrote: 23/12/2020 16:14 Ima vas dosta tamo da vam glasovi BH bloka ne trebaju. Vi ste se sve već dogovorili.
Lijepo cete se naguziti Čoviću i reći ćete da eto morate tako jer neće Peđa da vas podrži.
Pa kad vi nećete podržati nekog ko je sigurno patriotskija opcija od HDZ-a (Irma), onda podrzite HDZ.
Ali to je vasa odluka, a ne odluka BH bloka.
Ni NS, a ni SDP neće podržati prijedlog Statuta grada Mostara, a koji su u junu usaglasili Izetbegović i Čović.
U biti je nastavak proračunsko/budžetske koalicije HDZ/SDA u Mostaru dogovoren još prije 6 mjeseci, a birači SDA i HDZ na izborima to podržali dvotrećinskom većinom.

A to što SDA-ovci opet pokušavaju galamom podmetati šuplje priče - hebiga, netje motji.
Sami i dobrovoljno su legli u postelju sa Čovićem - sami neka i pozicije dogovore.
bunk

#47184 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Niste mi jasni.
Vas princip je da cete ucestvovati samo ako imate apsolutnu vlast(tamo gdje ne dizete ruku za kiflu ili mozda za nekog drugog disidenta iz sda)..
U svakom drugom slucaju vas vlast ne zanima.
Evo slusam Magazina.
Njegova teorija a i kako vidim ovdje na forumu je "ako vas kritikuje i hdz i sda onda ste na dobrom putu" dole u Mostaru a tu su te dvije stranke dobile 2/3 glasova mostaraca pa onda dodje covjeku da se zapita koga svi vi pravite budalom i sta u stvari hocete?
Da natjerate glasace da glasaju samo za opcije koje vama gode u prevodu da se uvosi lagano jednoumlje ..
p.s.
Ovo Magazinovic lagano postavlja kandidaturu za novog predsjednika sdp-a?
ultima_palabra

#47185 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

bunk wrote: 23/12/2020 17:27 Niste mi jasni.
Vas princip je da cete ucestvovati samo ako imate apsolutnu vlast(tamo gdje ne dizete ruku za kiflu ili mozda za nekog drugog disidenta iz sda)..
Evo slusam Magazina.
Njegova teorija a i kako vidim ovdje na forumu je "ako vas kritikuje i hdz i sda onda ste na dobrom putu" dole u Mostaru a tu su te dvije stranke dobile 2/3 glasova mostaraca pa onda dodje covjeku da se zapita koga svi vi pravite budalom i sta u stvari hocete?
Da natjerate glasace da glasaju samo za opcije koje vama gode u prevodu da se uvosi lagano jednoumlje ..
p.s.
Nije ti jasno, a objasnio si u nastavku. U vlast se ulazi kada imas priliku da utices na neke stvari i da ostvaris neke stvari koje si obecao biracima. Za sve ostalo tu je opozicija.

Kakvo tjeranje i jednoumlje? Meni se cini da ti tjeras stranke u neprirodne koalicije.
zippoo87

#47186 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Patton44 wrote: 23/12/2020 16:01
Sukim cemo Pedja
Sa koalicijom
Sa HDZ
Eto ih tamo jos 4 god.

Niko u BH Bloku nije glup da nasjeda na ovakve price i podvale...sto je i jedini cilj "najdugovjecnije bratske koalicije"...tako da,"čaba" krecis
Eto vam kao i do sada vlast,krcmite,unistavajte,ucjenjujte...dijelite pare svojim tajkunima...to ocito mostarci zele i vole...pa zasto da im neko daje nesto sto ne zele.
Dobra stvar je da su bar odrzani izbori a to sto ce sve ostati isto...pa jbga,birali su,eto im krimosi i negatori drzave i genocida,neka ih "vode"...pitanje je samo u koliko duboku provaliju.
Jbte mene stid u Mostaru onih rusevina,trava i drvece izraslo iz njih...isto da je rat jucer stao u PM...pa nisu stigli jos da to srede.
A njih dole nije stid ocito...ni turista ,ni ostalih gradjana BiH,ni nikoga...
zippoo87

#47187 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

bunk wrote: 23/12/2020 17:27 Niste mi jasni.
Evo slusam Magazina.
p.s.
Jbte dokle je doslo...da se i Bunkec poceo pitati i zanimati o necemu a ne samo slijepo pratiti vodju :D
Pa sta sada treba BH Blok...uci u vlast sa HDZ i SDA,iako se niti jedan njihov prijedlog nece usvojiti i uvijek ce biti preglasani od koalicije SDA/HDZ a ovamo ce preko svojih medija da ih ubiju kako su "legli" u krevet sa HDZ/SDA
Mislim,ja ne mogu da vjerujem da neko ovakve gluposti uopste propituje i da mu je tu nesto nejasno...
bunk

#47188 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

De nam ti objasni onda.
Koja je funkcija te politicke grupacije u Mostaru?
Mene sto se tice neka cekaju da osvoje sami vlast jer kako vidimo ako nema disidenata iz sda da ih povede oni su sretni u opoziciji.
JThomas

#47189 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

:mrgreen: a da su svi pod selektorom kakirom, to ne bi bilo jednoumlje nego državotvornost i odgovornost :thumbup: iliti, ne smeta ni više stranaka dok slušaju jednu i jednog.
Leverage

#47190 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

bunk wrote: 23/12/2020 18:42 De nam ti objasni onda.
Koja je funkcija te politicke grupacije u Mostaru?
Mene sto se tice neka cekaju da osvoje sami vlast jer kako vidimo ako nema disidenata iz sda da ih povede oni su sretni u opoziciji.
Politička praksa u civilizovanom svijetu je takva da ako ne dobiješ adekvatnu podršku za vlast ideš u opoziciju. Samo u demokratski nedovršenim zemljama je normalno da se sa kusurom glasova guraš u vlast po principu - daj šta daš. Neke stranke postoje 300 godina, vlast nisu obnašale preko 50 godina u kontinuitetu iz prostog razloga što nemaju podršku za to.

SDP nije dobio podršku da vodi Mostar i nema šta da traži u vlasti.
kluz franjo

#47191 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Fenomen glasača tronošca.
Znaju da će završiti u koaliciji sa "anamo-onim", glasaju za to, a kada ostvare željeni rezultat onda kuknjava i plač "joj ljudi drž'te me, ne dajte mi sa anamo-onim".
I sada bi još pokušali nekoga ubijediti, da je 15% glasača u Mostaru odgovorno zbog izbora onih cca. 70%.
Log'ka na bun'kama.
JThomas

#47192 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

hajte i vi sa nama da nas bude više. nema veze što nam ne trebate i što se ni o čemu ne možemo dogovoriti.

a ustvari - hajte da vas zguzimo jer znamo da vaši birači imaju kriterije, a naši nemaju...
Patton44

#47193 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

zippoo87 wrote: 23/12/2020 18:33
Patton44 wrote: 23/12/2020 16:01

Niko u BH Bloku nije glup da nasjeda na ovakve price i podvale...sto je i jedini cilj "najdugovjecnije bratske koalicije"...tako da,"čaba" krecis
Eto vam kao i do sada vlast,krcmite,unistavajte,ucjenjujte...dijelite pare svojim tajkunima...to ocito mostarci zele i vole...pa zasto da im neko daje nesto sto ne zele.
Dobra stvar je da su bar odrzani izbori a to sto ce sve ostati isto...pa jbga,birali su,eto im krimosi i negatori drzave i genocida,neka ih "vode"...pitanje je samo u koliko duboku provaliju.
Jbte mene stid u Mostaru onih rusevina,trava i drvece izraslo iz njih...isto da je rat jucer stao u PM...pa nisu stigli jos da to srede.
A njih dole nije stid ocito...ni turista ,ni ostalih gradjana BiH,ni nikoga...
Tupa lupa o svemu, al na pitanje nista.
E moj druze pametni, izjasnit se morate pa kako god. :kiss:
JThomas

#47194 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

samo se umrijeti mora. možda je vaša gospodarica, sultanija utripovala da ona ne mora, ali to nije tačno.
bunk

#47195 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 23/12/2020 19:05 Fenomen glasača tronošca.
Znaju da će završiti u koaliciji sa "anamo-onim", glasaju za to, a kada ostvare željeni rezultat onda kuknjava i plač "joj ljudi drž'te me, ne dajte mi sa anamo-onim".
I sada bi još pokušali nekoga ubijediti, da je 15% glasača u Mostaru odgovorno zbog izbora onih cca. 70%.
Log'ka na bun'kama.
Nisi fer.
Al hajde.
Ja ne cuh ni jednom da je neko nekoga "tjerao" u vlast.
Niti je neko nekoga pokusao ubijediti u "nesto".
Kakvi se razgovori vode u centralama mozete zakljuciti iz jucerasnjeg intervjua don Fahre na n1 i kafe sa trenerkom :lol: .
Samo nemojte opet da bude da je sda gurnula sdp u zagrljaj nekome.
Hakiz

#47196 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

bunk wrote: 23/12/2020 19:45
kluz franjo wrote: 23/12/2020 19:05 Fenomen glasača tronošca.
Log'ka na bun'kama.
Nisi fer.
Al hajde.
Ja ne cuh ni jednom da je neko nekoga "tjerao" u vlast.
Niti je neko nekoga pokusao ubijediti u "nesto".
Kakvi se razgovori vode u centralama mozete zakljuciti iz jucerasnjeg intervjua don Fahre na n1 i kafe sa trenerkom :lol: .
Samo nemojte opet da bude da je sda gurnula sdp u zagrljaj nekome.
Pa ti sada svojim pitanjima "tjeraš" BH blok u vlast.

Čuj, nije ti jasno zašto neko ko nije osvojio toliko vlasti da može uticati na procese neće u vlast...
Patton44

#47197 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

Skupili se Papici i Kazazi, jos Maricke pa da budete na broju.
Nece te u vlast, pa dobro i nemorate niko vas necera.

Al morate glasat za gradonacelnika, pa i da neprisustvujete kad se bude glasalo,brojace vam se ko da ste glasali za novog gradonacelnika.

p.s
Mozda da probate nagovorit kandidate pa da odustanu od mandata za ulazak u gradsko vjece.Pa eto im nek se :izet:
Hakiz

#47198 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Patton44 wrote: 23/12/2020 20:05 Skupili se Papici i Kazazi, jos Maricke pa da budete na broju.
Nece te u vlast, pa dobro i nemorate niko vas necera.

Al morate glasat za gradonacelnika, pa i da neprisustvujete kad se bude glasalo,brojace vam se ko da ste glasali za novog gradonacelnika.

p.s
Mozda da probate nagovorit kandidate pa da odustanu od mandata za ulazak u gradsko vjece.Pa eto im nek se :izet:
Čemu plač?
drug_profi

#47199 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Nema se kome fakturisati pocinjena izdaja pa se sve pokusava.
bunk

#47200 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Kakva izdaja?
Locked