Ubee 32C
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Benq
- Moderator
-
mirza13
#105902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neces na konzoli nikad ni imati ono sto placas jer PlayStation radi speed test sa serverom koji je najblizi regiji u kojoj ti je account kreiran. Tako da ako imas US PSN account radis Speedtest sa serverom u Kaliforniji i vise ne mozes ni ocekivati obzirom na udaljenost od servera.
-
mirza13
-
c_g
#105904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa sta sam napisao? Jesi procitao? Znam koliko na ps4 a koliko na PC izmjeri. Nisam amater.mirza13 wrote: ↑21/12/2020 22:55Neces na konzoli nikad ni imati ono sto placas jer PlayStation radi speed test sa serverom koji je najblizi regiji u kojoj ti je account kreiran. Tako da ako imas US PSN account radis Speedtest sa serverom u Kaliforniji i vise ne mozes ni ocekivati obzirom na udaljenost od servera.
-
mirza13
#105905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako god, na ps4 nije speedtest ispravan za mjerenje brzine koju imas u paketu...jedino ako imas ps4 pro, posto nisi amater, da ti bude malo brze...LPc_g wrote: ↑21/12/2020 23:13Pa sta sam napisao? Jesi procitao? Znam koliko na ps4 a koliko na PC izmjeri. Nisam amater.mirza13 wrote: ↑21/12/2020 22:55Neces na konzoli nikad ni imati ono sto placas jer PlayStation radi speed test sa serverom koji je najblizi regiji u kojoj ti je account kreiran. Tako da ako imas US PSN account radis Speedtest sa serverom u Kaliforniji i vise ne mozes ni ocekivati obzirom na udaljenost od servera.
-
123bih123
#105906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije mjerodavno da speed test radi na ps ali zar ne bi treblo da ima istu brzinu prema svakom serveru samo veci ping zbog udaljenosti.
-
c_g
#105907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hahah, ti bas uporan u tome. Nije kako god, vec ponavljam ko papagaj ovdje a ti ne kontas. Znam da skoro max brzinu izmjeri na PC, znam da izmjeri oko cca 200na ps4. Zat postavljam ovu brzinu jer me ta brzina trenutno zanima.
-
Nedzada
#105908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hoće da ti utrpaju paket sa fiksnim telefonom.debly23 wrote: ↑21/12/2020 22:09 Pozdrav svima prije svega.
Imam sljedecu situaciju pa me interesuje da li je neko bio u slicnoj i kako je riješio.
Uskoro mi istice ugovor koji je potpisan prije dvije godine tada sam prešao sa paketa TV + net na EON light(TV+net+tel) gdje je visina računa 48.50 KM.
Prije par dana dobijam poziv od operatera koji mi nudi produzenje ugovora gdje bi mi ostale sve usluge kao do sada ali bi visina računa poslije 12 mjeseci ugovora porastao na 57.50 KM. Želim spomenti još da mi je to prvi put da sam imao loše iskustvo sa nekim operaterom, dotični gospodin je vodio razgovor kao da smo na pijaci i bukvalno uslovljavao na veoma napadan i ružan način produženje ugovora. Na moje pitanje zašto visina računa poslije 12 mjeseci raste isti mi nije dao nikakav odgovor. Nisam prihvatio da mi posalje novi ugovor putem pošte i naglasio da cu kontaktirati Telemach po pitanju produženja ugovora.
Pregledao sam trenutnu ponudu i vidio da nema neki paket usluga koji daje nešto novo za istu trenutnu cijenu.
Pozivam Telemach i objašnjavam situaciju, dobijam informaciju da trenutni ugovor mogu produžiti i da mi ostaje isti paket usluga i ista cijena uz upute operaterke da par dana prije isteka ugovora odem u poslovnicu i potpišem novi ugovor. Istog dana dobijam poziv od treceg operatera koja želi da provjeri da li sam se odlucio za produzenje ugovora, istoj objašnjavam da sam vec razgovarao i da cu produziti ugovor.
Jutros, otac(na kojem se uopšte ne vodi ugovor, niti se ikad vodio) dobija poziv na njegov broj telefona koji nikad nije ustupljen Telemachu i nudi mu se produženje ugovora na 24 mjeseca gdje bi ponovo nakon 12 mjeseci cijena bila 57.50KM. Nakon minute razgovora oca sa operaterkom (covjek se ne razumi u vezi ovih usluga) prepušta razgovor meni. Operaterka mi ponovo nudi iste uslove za produženje ugovora kao gospodin sa početka priče. Ponavlja se to da mi operaterka govori da je jedini način zadržavanja istog paketa produženje ugovora i da bi cijena nakon 12 mjeseci bila 57.50KM, također ne navodi razlog nemogućnosti produzenja ugovora a da visina racuna ostane ista. Apsolutno razumim mogućnosti propusta pri vodjenju evidencija o korisnicima, ali mi ova dešavanja zaista djeluju cudno.
Interesuje me da li je neko imao slična iskustva?
On je 57.5.
Pa da potpišeš na dvije godine a da plaćaš punu cijenu samo drugu godinu.
Meni tako izgleda.
A Eon Light koji sad imaš nije 48.5 nego 47.5
-
mirza13
#105909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma zezam te malo nemoj ti sta zamjeriti drug...kontam o cemu pricas i meni na ps4 nekad mjeri 280 nekad 35 ali evo izgleda da su rijesili problem koji su imali jer mi je sad opet sve ok pa probaj ugasiti svu opremu iz struje par minuta pa upali i testiraj opet
-
mirza13
#105910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni jos nije nikad na serveru koji je bas blizu (kad je ping do nekih 25ms) izmjerio istu brzinu kako kad je server negdje dalje (ping preko 50)...evo testiram upravo i sto dalji server odaberem brzina je manja
- Telemach
#105911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo debly23,debly23 wrote: ↑21/12/2020 22:09 Pozdrav svima prije svega.
Imam sljedecu situaciju pa me interesuje da li je neko bio u slicnoj i kako je riješio.
Uskoro mi istice ugovor koji je potpisan prije dvije godine tada sam prešao sa paketa TV + net na EON light(TV+net+tel) gdje je visina računa 48.50 KM.
Prije par dana dobijam poziv od operatera koji mi nudi produzenje ugovora gdje bi mi ostale sve usluge kao do sada ali bi visina računa poslije 12 mjeseci ugovora porastao na 57.50 KM. Želim spomenti još da mi je to prvi put da sam imao loše iskustvo sa nekim operaterom, dotični gospodin je vodio razgovor kao da smo na pijaci i bukvalno uslovljavao na veoma napadan i ružan način produženje ugovora. Na moje pitanje zašto visina računa poslije 12 mjeseci raste isti mi nije dao nikakav odgovor. Nisam prihvatio da mi posalje novi ugovor putem pošte i naglasio da cu kontaktirati Telemach po pitanju produženja ugovora.
Pregledao sam trenutnu ponudu i vidio da nema neki paket usluga koji daje nešto novo za istu trenutnu cijenu.
Pozivam Telemach i objašnjavam situaciju, dobijam informaciju da trenutni ugovor mogu produžiti i da mi ostaje isti paket usluga i ista cijena uz upute operaterke da par dana prije isteka ugovora odem u poslovnicu i potpišem novi ugovor. Istog dana dobijam poziv od treceg operatera koja želi da provjeri da li sam se odlucio za produzenje ugovora, istoj objašnjavam da sam vec razgovarao i da cu produziti ugovor.
Jutros, otac(na kojem se uopšte ne vodi ugovor, niti se ikad vodio) dobija poziv na njegov broj telefona koji nikad nije ustupljen Telemachu i nudi mu se produženje ugovora na 24 mjeseca gdje bi ponovo nakon 12 mjeseci cijena bila 57.50KM. Nakon minute razgovora oca sa operaterkom (covjek se ne razumi u vezi ovih usluga) prepušta razgovor meni. Operaterka mi ponovo nudi iste uslove za produženje ugovora kao gospodin sa početka priče. Ponavlja se to da mi operaterka govori da je jedini način zadržavanja istog paketa produženje ugovora i da bi cijena nakon 12 mjeseci bila 57.50KM, također ne navodi razlog nemogućnosti produzenja ugovora a da visina racuna ostane ista. Apsolutno razumim mogućnosti propusta pri vodjenju evidencija o korisnicima, ali mi ova dešavanja zaista djeluju cudno.
Interesuje me da li je neko imao slična iskustva?
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nesporazuma u komunikaciji.
Ljubazno Vas molimo da nam u inbox dostavite potpune korisničke podatke i broj Ugovora, kako bismo izvršili detaljnu provjeru Vaših navoda i Ugovora koji koristite.
Potrudit ćemo se da pronađemo ponudu kojom ćete biti zadovoljni.
- Telemach
#105912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo dječak sa šibicama,dječak sa šibicama wrote: ↑21/12/2020 22:41 Definitivno postoji problem sa netom, kod mene vec drugi put ili treci put veceras, na par minuta ne radi konekcija mislim radi na modemu ali ne radi kod Tmacha. Ne otvara stranice.
Valjda ce rijesiti problem.
Žao nam je zbog poteškoća na koje ste naišli.
Vaše podatke proslijedili smo kolegama u Timu za tehničku podršku kako bi izvršili detaljnu provjeru Vaših usluga.
Potrudit ćemo se da neometano uživate u brzinama predviđenim paketom koji koristite.
-
strider_sm
#105913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav @TelemachTelemach wrote: ↑21/12/2020 11:13Zdravo strider_sm,strider_sm wrote: ↑21/12/2020 11:08 Pozdrav @Telemach,
prosle sedmice sam presao na EON Full paket, pa bih zamolio za par pojasnjenja:
- EON SmartBox ili kako se zove vec uredjaj mi je jako nestabilan. Skoro konstantno pri normalnom koristenju se restartuje. Tj. nije u pitanju restart jednom dnevno, nego skoro prilikom svakog koristenja, tj. "setanja" po menijima osim mozda za najosnovnije stvari kao sto je prebacivanje kanala. Ne vjerujem da je ovo "normalno" i u obicajeno da je ovako bugovit software, pretpostavljam da je defektan uredjaj?
- Sastavljanje vlastite liste kanala je nocna mora - jednostavno je dodam i poslije sama od sebe nestane, kao da nije uopste pohranjena. Nekako sam uspio dodati jednu sa favoritima, ali sada ne smijem ni taknuti dalje jer se bojim da ce nestati. To me takodje navodi na zakljucak da ovaj konkretan uredjaj nije OK.
- U video klubu, ako na nekom naslovu stoji "Pretplaceni ste" - to je to? Znaci da mogu besplatno pogledati (tj. ukljuceno u cijenu) taj sadrzaj. Posto ne bih volio neprijatna iznenadjenja na racunu.
- U ugovoru imam ukljucen je EON full + HBO Premium + Prosireni paket. Ali mi na mojtelemach.ba stoji "Prošireni" paket kao dokupljen, sa naznacenom cijenom od 7 KM mjeseno. Nadam se da je to samo stvar prikaza, tj. da se podrazumijeva kao ukljucen u cijenu?
Upload ide do 10, trebalo bi do 12, ali ok, da se tolerisati, nadam se da je to privremeno (jer ranije je povecna vec brzina i isao je do 12, sve dok nisu ukljucili EON ). Download je odlican i skoro uvijek blizu 200, nekad cak i vise.
Žao nam je zbog poteškoća na koje ste naišli kao korisnik naše usluge. Rado ćemo provjeriti Vaš Ugovor i učiniti sve što je potrebno kako biste neometano uživali u servisima koje koristite.
Sadržaj koji je besplatan u okviru Vašeg paketa, označen je porukom "Pretplaćeni ste".
Zadovoljstvo naših korisnika je naša osnovna misija i nastojat ćemo opravdati Vaše povjerenje.
Zvao me odmah juce operater i uradjen je upgrade firmeware-a na EON Box-u.
Nakon toga sam intenzivno koristio EON i nije se ni jednom restartovao. Izgleda bi se da je sada sve OK.
Hvala na brzoj reakciji i otklanjanju problema.
p.s. Upload je i dalje nizi nego sto je bio prije promjene paketa (oko 9 uglavnom), ali za sada cu pricekati. Prije promjene su ionako bile povecane brzine i bio je skoro 12, ruter je ostao isti (Ubee), samo sto su restartovali ga prilikom prikljucenja paketa, tako da mi nije jasno. A upload mi je bitan zbog rada od kuce i sl., tako da nastojim dobiti maksimum.
- crnivrag
- sredzovic
#105915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li su popravili stabilnost interneta ,jučer poslije 16 stalno neke zajebancije Box se restarta,internet slabiji dosta .Mostar je u pitanju.Zna li neko nešto ,kako se sada ponaša?
-
c_g
#105916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pustili sve besplatno, ljudi se nakačili ko ludi i sad im padaju serveri i sve.
Bude li večeras problema stradat će modem

Bude li večeras problema stradat će modem
-
fc199
#105917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mostar prekjučer. Doduše, koristeći modem EVW32C i vlastiti WiFi 6 router. Svaka čast na ovih 5 ms, lagano se počinje odražavati 341 milion KM uloženih u razvoj infrastrukture..

-
Vezirbh
#105918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Danas i ja dobio poziv za produzenje ugovora, nude neki popust od 20 posto godinu dana ako potpisem na dvije. Ali sve bi to bilo ok da ja nisam prije pola godine potpisao ugovor na dvije godine. Kao caste, rođendan im, deset godina. Vise me zanima jesam li nesto propustio, sprema li se neka prodaja telemacha ili nesto. Ili ce se mozda pojaviti neko drugi s boljom ponudom
inace na eon full paketu sam. A inace pikselizacija na digitalnoj, sad zadnjih nekoliko dana malo malo internet ne radi
- Telemach
#105919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Vezirbih,Vezirbh wrote: ↑22/12/2020 14:01 Danas i ja dobio poziv za produzenje ugovora, nude neki popust od 20 posto godinu dana ako potpisem na dvije. Ali sve bi to bilo ok da ja nisam prije pola godine potpisao ugovor na dvije godine. Kao caste, rođendan im, deset godina. Vise me zanima jesam li nesto propustio, sprema li se neka prodaja telemacha ili nesto. Ili ce se mozda pojaviti neko drugi s boljom ponudominace na eon full paketu sam. A inace pikselizacija na digitalnoj, sad zadnjih nekoliko dana malo malo internet ne radi
Uvjereni smo da su kolege željele da Vas kao našeg lojalnog korisnika počaste najboljom ponudom i pogodnostima.
Kako bismo provjerili Vaše servise i omogućili da neometano uživate u uslugama koje koristite, ljubazno Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke podatke i broj Ugovora.
-
Vezirbh
#105920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala u svakom slucaju, svakako sam rekao da cu razmisliti o ponudiTelemach wrote: ↑22/12/2020 16:39Zdravo Vezirbih,Vezirbh wrote: ↑22/12/2020 14:01 Danas i ja dobio poziv za produzenje ugovora, nude neki popust od 20 posto godinu dana ako potpisem na dvije. Ali sve bi to bilo ok da ja nisam prije pola godine potpisao ugovor na dvije godine. Kao caste, rođendan im, deset godina. Vise me zanima jesam li nesto propustio, sprema li se neka prodaja telemacha ili nesto. Ili ce se mozda pojaviti neko drugi s boljom ponudominace na eon full paketu sam. A inace pikselizacija na digitalnoj, sad zadnjih nekoliko dana malo malo internet ne radi
Uvjereni smo da su kolege željele da Vas kao našeg lojalnog korisnika počaste najboljom ponudom i pogodnostima.
Kako bismo provjerili Vaše servise i omogućili da neometano uživate u uslugama koje koristite, ljubazno Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke podatke i broj Ugovora.
-
Nedzada
#105921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mene niko ne zove.
Jest da sam još pod ugovorom ali eto ....
Jest da sam još pod ugovorom ali eto ....
- Maharadza
#105922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@TM šta je sa ovim (uglavnom) filmskim kanalima od 103 do 116, haman svaki se ili kocka ili "signal nije pronađen" pa nema nikako preko D3! Online preko EON-a fercera uredno ali D3 užas (v2.0 resiver)!
-
ben_90
#105923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav Telemaše,
Ugovor mi je istekao, a ni nakon nekoliko telefonskih poziva ne možemo doći do zajedničkog rješenja.
Bio bih zahvalan ako bi se neko iz Odjela brige o korisnicima pozabavio sa ovim.
Zapelo je oko Arena koje su prema Vašem trenutnom rasporedu kanala uredno navedene, a meni se nude kao dodatni paket.
Unaprijed hvala, dugogodišnji korisnik
Ugovor mi je istekao, a ni nakon nekoliko telefonskih poziva ne možemo doći do zajedničkog rješenja.
Bio bih zahvalan ako bi se neko iz Odjela brige o korisnicima pozabavio sa ovim.
Zapelo je oko Arena koje su prema Vašem trenutnom rasporedu kanala uredno navedene, a meni se nude kao dodatni paket.
Unaprijed hvala, dugogodišnji korisnik
- Telemach
#105924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @Nedzada,
Naši lojalni korisnici su nam posebno važni i uvijek imamo spremne pogodnosti. Molimo Vas da nam podatke dostavite u pp, rado ćemo Vas pozvati i upoznati sa pogodnostima za obnovu Ugovora. Zahvaljujemo se na ukazanom povjerenju.
- Gizmo967
#105925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Danas je update EON za iOS donio prebacivanje na prethodni kanal/sadržaj.
Je li tko primjetio istu opciju na EON BOX?

Je li tko primjetio istu opciju na EON BOX?