Jest, ali će plodove ubirati oni koji je budu sprovodili.saale wrote: ↑22/12/2020 08:06Ovu odluku je donio ministar SDADzematlija wrote: ↑22/12/2020 07:53 Nek izgube, ali će dobiti glasove onih koji ŽELE da se problem zagađenja riješi! I još ako riješe par drugih problema koje su obećali dobit će daleko više nego će izgubiti.![]()
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
Dzematlija
#15501 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- madner
#15502 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sirotinja kao stit od svega sto nasem covjeku ne pase.
-
saale
#15503 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zato postoje službe, i organiDzematlija wrote: ↑22/12/2020 08:08Jest, ali će plodove ubirati oni koji je budu sprovodili.saale wrote: ↑22/12/2020 08:06Ovu odluku je donio ministar SDADzematlija wrote: ↑22/12/2020 07:53 Nek izgube, ali će dobiti glasove onih koji ŽELE da se problem zagađenja riješi! I još ako riješe par drugih problema koje su obećali dobit će daleko više nego će izgubiti.![]()
-
TheGodfather001
#15504 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sirotinja će bez uglja, ako ništa, još uvijek moći čupati DPF, EGR-ove, katalizatore.
- Control panel
#15505 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nikom ja pojedinacno ne bih zabranjivao cumur, ali bih zabranio istog da se dovozi u ks.
Svakom prevozniku kojem se u ks na kamionu zatekne cumur automatski se oduzima kamion. Svakoj firmi koja se zatekne u prodaji cumura se automatski zabranjuke rad.
Pa da vidim ko ce prodavati i prevoziti cumur. Za godinu dvije isto uraditi sa drvima. A mozda i odmah. Da se spase sume.
A sto prije krenuti zabranjivati registraciju auta sa EUR 1 i 2.
Svakom prevozniku kojem se u ks na kamionu zatekne cumur automatski se oduzima kamion. Svakoj firmi koja se zatekne u prodaji cumura se automatski zabranjuke rad.
Pa da vidim ko ce prodavati i prevoziti cumur. Za godinu dvije isto uraditi sa drvima. A mozda i odmah. Da se spase sume.
A sto prije krenuti zabranjivati registraciju auta sa EUR 1 i 2.
- madner
#15506 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Fina ekipa, ima mladjih, ima zena, ima mumina i ateista. 
-
Dzematlija
#15507 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Bravo, ženska ima 2 fakulteta!Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Odsjek za engleski jezik i književnost, i stekla zvanje profesorice engleskog jezika i književnosti. Paralelno završava i Pravni fakultet na Univezitetu u Sarajevu i stječe zvanje diplomirane pravnice.
- Prpa.ba
#15508 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Grad mora biti zagadjen jer nemamo dovoljno jaku ekonomiju da nam bude manje zagadjen. To je realnost, ova nasa generacija mora krepati od raka pluca zato sto nismo napravili povoljnije ekonomske uslove, a geografija nam je kakva jeste.
Ali eto, mozemo i glumiti Europu, baviti se mjerama i mjericama i nasjedati na jos jedan ideoloski klip koji krnja SDA baca na svom zalasku. Kapidzic bi da nam grad nakon 20 godina konacno prodise, ali narod to nije bio u stanju da isprati i pao je na folove gradjevinske mafije..
Ali eto, mozemo i glumiti Europu, baviti se mjerama i mjericama i nasjedati na jos jedan ideoloski klip koji krnja SDA baca na svom zalasku. Kapidzic bi da nam grad nakon 20 godina konacno prodise, ali narod to nije bio u stanju da isprati i pao je na folove gradjevinske mafije..
- Styling
#15509 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ka se nadam da je NiP ispucao sve kandidate sa DiF-a pa ce se u nekim buducim kombinacijama naci mesta i za nekoga odgovarajuce profesije.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-su- ... /201221021
-
MUNAFIK
#15510 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovdje pise da je Adnan Delic profesor tjelesnog odgoja ali to nije istina. Kolikk znam nikada nije radio kao nastavnikcili profesor sporta, a valjda si ono sto radis...Styling wrote: ↑22/12/2020 09:30 Ka se nadam da je NiP ispucao sve kandidate sa DiF-a pa ce se u nekim buducim kombinacijama naci mesta i za nekoga odgovarajuce profesije.
-
breuer
#15511 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
jel ovo zajebancija što piše za Fortu da je tokom rata radio kao DJ 
- Bancho
#15512 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sto se tice starih/novih ministara i premijera (Brcic, Steta, Katica i Forto) nek nastave gdje su staliStyling wrote: ↑22/12/2020 09:30 Ka se nadam da je NiP ispucao sve kandidate sa DiF-a pa ce se u nekim buducim kombinacijama naci mesta i za nekoga odgovarajuce profesije.
Kada su u pitanju ministrice obrazovanja, na papiru izgledaju vrlo kompetentne za pozicije
Ministar finansija, takodjer mi izgleda kao dobar izbor. Sigurno u Sarajevskom kiseljaku ne bi nekog levata stavili za direktora, ipak je to privatna firma, a ne drzavna.
Ministar zdravstva, ne znam da li je ovo dobar izbor, jer je u sukobu sa Sekom i bojim se da ce svu energiju trositi u tom pravcu ali sa druge strane, u zdravstvu je citav radni vijek i svjestan je svih problema.
Toliko spominjani DIF-ovci, na papiru jedino je "sporan" Delic, ali covjek dolazi iz realnog sektora i sigurno ima iskustva. Da su mogli nekog drugog za ovu poziciju, mogli su, ali sam isto za to da se ljudima treba pruziti prilika (pogotovo mladima).
Iskreno, ja ne ocekujem neka velika cuda, jer imaju samo dvije godine ispred sebe i prosto je nemoguce ispraviti sve ono sto je SDA sa svojim satelitima unistila. Od njih ocekujem da rade maksimalno sto mogu i da u svom radu budu transparentni prema javnosti.
-
jefff
#15513 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
doremifa
#15514 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da li je ovo Vlada KS, najvažnijeg kantona na svijetu ili atletski miting?
-
BadBoy
#15515 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
SDA-ovci i njihovi sateliti su bježali iz ove vlade i skupštine kantona kao štakori sa tonućeg broda jer znaju da sada predstoji najteži period od rata na ovamo za KS. Valja sanirati posljedice pandemije a onda i popraviti sve što su ovi rušili 25 godina... i imaš samo dvije godine da to uradiš.Bancho wrote: ↑22/12/2020 11:13Sto se tice starih/novih ministara i premijera (Brcic, Steta, Katica i Forto) nek nastave gdje su staliStyling wrote: ↑22/12/2020 09:30 Ka se nadam da je NiP ispucao sve kandidate sa DiF-a pa ce se u nekim buducim kombinacijama naci mesta i za nekoga odgovarajuce profesije.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-su- ... /201221021![]()
Kada su u pitanju ministrice obrazovanja, na papiru izgledaju vrlo kompetentne za pozicije![]()
Ministar finansija, takodjer mi izgleda kao dobar izbor. Sigurno u Sarajevskom kiseljaku ne bi nekog levata stavili za direktora, ipak je to privatna firma, a ne drzavna.![]()
Ministar zdravstva, ne znam da li je ovo dobar izbor, jer je u sukobu sa Sekom i bojim se da ce svu energiju trositi u tom pravcu ali sa druge strane, u zdravstvu je citav radni vijek i svjestan je svih problema.
Toliko spominjani DIF-ovci, na papiru jedino je "sporan" Delic, ali covjek dolazi iz realnog sektora i sigurno ima iskustva. Da su mogli nekog drugog za ovu poziciju, mogli su, ali sam isto za to da se ljudima treba pruziti prilika (pogotovo mladima).
Iskreno, ja ne ocekujem neka velika cuda, jer imaju samo dvije godine ispred sebe i prosto je nemoguce ispraviti sve ono sto je SDA sa svojim satelitima unistila. Od njih ocekujem da rade maksimalno sto mogu i da u svom radu budu transparentni prema javnosti.
Zato su SDA štakori pobjegli u opoziciju odakle će samo srat šta ne valja i šta i kako treba radit.
- drug_profi
#15516 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Upravo zbog toga je ova Vlada morala biti malo bolje strukom potkovana.
Bojim se da je svijest o tome da je SDA propala dala lažno uvjerenje da se može bilo kako, jer će se izbori dobiti svakako.
Bojim se da je svijest o tome da je SDA propala dala lažno uvjerenje da se može bilo kako, jer će se izbori dobiti svakako.
-
high_volume
#15517 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja mislim suprotno. SDA nije puno briga za rezultate svog rada, za prosperitet stanovništva, ili razvoj privrede. Njihova isključiva briga je budžetski kapacitet, iz kojeg oni namiruju svoje potrebe, a dosadašnja praksa je da, kada nestane novca od domaćih izvora, oni odlaze u banke ili međunarodne finansijske institucije po njihov novac. Ogroman je to birokratski ili preciznije - parazitski aparat, koji je uspostavila SDA, i to treba "hraniti". U suprotnom, paraziti odlaze, stranka se osipa, a to SDA uprava teško podnosi.BadBoy wrote: ↑22/12/2020 12:35 SDA-ovci i njihovi sateliti su bježali iz ove vlade i skupštine kantona kao štakori sa tonućeg broda jer znaju da sada predstoji najteži period od rata na ovamo za KS. Valja sanirati posljedice pandemije a onda i popraviti sve što su ovi rušili 25 godina... i imaš samo dvije godine da to uradiš.
Zato su SDA štakori pobjegli u opoziciju odakle će samo srat šta ne valja i šta i kako treba radit.
Da je SDA-SBB Vlada mogla ostati većina u SKS, ostala bi i Vlada Maria Nenadića, neovisno od pandemije, neovisno od teške privredne i ekonomske istuacije, od bilo čega... Tvrdim, da će SDA sa svojim jastrebovima sve vrijeme Fortine Vlade, kao prave grabljivice, kružiti iznad glava njegove Vlade i iskoristiti prvu priliku da ga smijene i da se vrate u okvire budžetske blagodeti Kantona Sarajevo.
-
EME91
#15518 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije se rodio ko je narodu ugodio. Evo i sa ovom vladom. Narodu ne valja . Smeta im sda vlada, dodje dino, sad im smeta dinova vlada. 100 zamjerki na ministre, na ovo, na ono.
Pa hajte vi ugodite ljudima. I mi se onda pitamo što raja krade. Pa zar bi u ocima naroda bili ista drugo do lopovi i lopine i da su pošteni. Ovako makar sebi obezbijedi rahatluka koliko.
Cudan smo mi narod.
P.s Ako neko zeli u vlast nek zaobiđe pravo i ekonomoju , kao i političke nauke. Sad je DiF aktuelan

Pa hajte vi ugodite ljudima. I mi se onda pitamo što raja krade. Pa zar bi u ocima naroda bili ista drugo do lopovi i lopine i da su pošteni. Ovako makar sebi obezbijedi rahatluka koliko.
Cudan smo mi narod.
P.s Ako neko zeli u vlast nek zaobiđe pravo i ekonomoju , kao i političke nauke. Sad je DiF aktuelan
-
BadBoy
#15519 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Moguće druže profi, ali sjeti se i prve runde kada su isto tako govorili za Vladu Šestorke pa se anonimusi i ljudi bez iskustva pokazaše kao dobri i vrlo sposobni. Ali slažem se, ne trebaju se uljuljkati jer i ranjena SDA je vrlo opasan štakor.drug_profi wrote: ↑22/12/2020 13:11 Upravo zbog toga je ova Vlada morala biti malo bolje strukom potkovana.
Slažem se s tobom u prvom paragrafu, ali u drugom i dalje mislim da su se konkretno u ovom slučaju prepali i počeli bježati glavom bez obzira. Pa nekoliko mjeseci nismo imali ministra zdravstva koji je u sred najveće pandemije odlučio dati ostavku, Nenadić isto tako odmah poletio da da ostavku pravdajući to nekim moralnim potezom, isto kao i Čelik.high_volume wrote: ↑22/12/2020 13:13
Ja mislim suprotno. SDA nije puno briga za rezultate svog rada, za prosperitet stanovništva, ili razvoj privrede. Njihova isključiva briga je budžetski kapacitet, iz kojeg oni namiruju svoje potrebe, a dosadašnja praksa je da, kada nestane novca od domaćih izvora, oni odlaze u banke ili međunarodne finansijske institucije po njihov novac. Ogroman je to birokratski ili preciznije - parazitski aparat, koji je uspostavila SDA, i to treba "hraniti". U suprotnom, paraziti odlaze, stranka se osipa, a to SDA uprava teško podnosi.
Da je SDA-SBB Vlada mogla ostati većina u SKS, ostala bi i Vlada Maria Nenadića, neovisno od pandemije, neovisno od teške privredne i ekonomske istuacije, od bilo čega... Tvrdim, da će SDA sa svojim jastrebovima sve vrijeme Fortine Vlade, kao prave grabljivice, kružiti iznad glava njegove Vlade i iskoristiti prvu priliku da ga smijene i da se vrate u okvire budžetske blagodeti Kantona Sarajevo.
Mislim, ne tvrdim da sam 100% u pravu, ali mi smrdi kao klasično povlačenje čisto da teret svega spadne na novu Vladu tako da ih ovi lakše mogu ubijati iz sjene svojim hinjskim serendanjem. A onda, kao što kažeš, da serbez ponovo uzjašu budžetsku sisu 2022. godine.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#15520 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Čini mi se Dritanova vlade više expertna, nego ovaj cirkus.. Ali, nismo na bolje ni navikli..
- JThomas
#15521 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
to je tačno za pojedince koji nisu sda, a shvatili su da su u nebranom grožđu i da nema ni uhljebljenja na duže staze. sbb i df su stranke u potpunom kolapsu i one nisu prosto imale koga da stave, jer ljudi znaju da bi bili žrtveni jarci. da nema recimo tih agencija i zavoda ako odustaneš u korist mladog zahiragića i tako to. da će se samo izofirati - a da ne mogu dobiti ono što sda svojima i dalje može pružiti.BadBoy wrote: ↑22/12/2020 13:35Moguće druže profi, ali sjeti se i prve runde kada su isto tako govorili za Vladu Šestorke pa se anonimusi i ljudi bez iskustva pokazaše kao dobri i vrlo sposobni. Ali slažem se, ne trebaju se uljuljkati jer i ranjena SDA je vrlo opasan štakor.drug_profi wrote: ↑22/12/2020 13:11 Upravo zbog toga je ova Vlada morala biti malo bolje strukom potkovana.
Slažem se s tobom u prvom paragrafu, ali u drugom i dalje mislim da su se konkretno u ovom slučaju prepali i počeli bježati glavom bez obzira. Pa nekoliko mjeseci nismo imali ministra zdravstva koji je u sred najveće pandemije odlučio dati ostavku, Nenadić isto tako odmah poletio da da ostavku pravdajući to nekim moralnim potezom, isto kao i Čelik.high_volume wrote: ↑22/12/2020 13:13
Ja mislim suprotno. SDA nije puno briga za rezultate svog rada, za prosperitet stanovništva, ili razvoj privrede. Njihova isključiva briga je budžetski kapacitet, iz kojeg oni namiruju svoje potrebe, a dosadašnja praksa je da, kada nestane novca od domaćih izvora, oni odlaze u banke ili međunarodne finansijske institucije po njihov novac. Ogroman je to birokratski ili preciznije - parazitski aparat, koji je uspostavila SDA, i to treba "hraniti". U suprotnom, paraziti odlaze, stranka se osipa, a to SDA uprava teško podnosi.
Mislim, ne tvrdim da sam 100% u pravu, ali mi smrdi kao klasično povlačenje čisto da teret svega spadne na novu Vladu tako da ih ovi lakše mogu ubijati iz sjene svojim hinjskim serendanjem. A onda, kao što kažeš, da serbez ponovo uzjašu budžetsku sisu 2022. godine.
a za sda dio je dovoljno vidjeti šta su dali da ovo sklope. ne bi ti njih mogao odštemati da imaju većinu. za njih su opet bolji smanjeni budžeti nego nikakvi.
-
high_volume
#15522 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nemoj da te zbunjuje Nenadić, njegova ostavka je produkt kurvaluk-politike njegovog ljigavog mentora, a Čelik je glup k'o kurac da shvati svoju poziciju, pa "poletio" da bude fin i dobronamjeranBadBoy wrote: ↑22/12/2020 13:35 Slažem se s tobom u prvom paragrafu, ali u drugom i dalje mislim da su se konkretno u ovom slučaju prepali i počeli bježati glavom bez obzira. Pa nekoliko mjeseci nismo imali ministra zdravstva koji je u sred najveće pandemije odlučio dati ostavku, Nenadić isto tako odmah poletio da da ostavku pravdajući to nekim moralnim potezom, isto kao i Čelik.
- JThomas
#15523 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ma fahro se i sad još nada da će ga pozvati. možeš misliti koliko je pao sa silom kad glumi finoću.
-
high_volume
#15524 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Upravo tako. Ni miniranjem se ne bi mogli odvojiti od budžetske sise, ne štemanjem, samo da su imali i pola glasa preko većine SKS
-
BadBoy
#15525 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hahah poljuljali ste me malo, SDA je to, vole oni budžet pa makar i potonulo sve - što jest jest.
Mislim i dalje da će iskoristiti ovaj težak pandemijski i post-pandemijski period da baš pljuju po novoj vladi šta god ovi odluče uraditi (kao što su i prošli put tražili i najmanje sitnice i od njih pravili planine).
Mislim i dalje da će iskoristiti ovaj težak pandemijski i post-pandemijski period da baš pljuju po novoj vladi šta god ovi odluče uraditi (kao što su i prošli put tražili i najmanje sitnice i od njih pravili planine).