Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
phillie wrote: ↑20/12/2020 11:02
Meni kad se to desilo da nije htio uz brdo (u prvoj 10km/h max nabijao, inace 20 normala uz to brdo) bila popucala crijeva od turbine , 30KM popravak.
Hm....
Vidiš to mi nije naumpalo, hvala baš cu i to da napomenem majstora.
Meni kad se to desilo da nije htio uz brdo (u prvoj 10km/h max nabijao, inace 20 normala uz to brdo) bila popucala crijeva od turbine , 30KM popravak.
Hm....
Skontaj sta jos moze biti pa mu reci da i on zna za ubuduce.
Hm....
lucatoni05 wrote: ↑20/12/2020 13:41
Zna li neko koliko kosta zamjena katalizatora za Opel Astru J 2010. god. 1.6 benzin i da li se isplati stavljati polovan ili nesto drugo uraditi ili je najbolje staviti nov?
Pitam posto sam nasao jednu polovnu astru s tim problemom pa ne znam koliko je popravka i da li se isplati onda uzeti ili ne.
Ima 200.000 na satu, cijena 9400KM.
To auto s tom kilometrazom i tim problemom i to godiste, ti je preskupo.Jedino ako izlazis nekom u susret onako humanisticki.
Ti sto su citali na forumu cesto dodju majstoru i kazu zamijeni mi taj dio. npr. stop prekidac..
a majstor na to- mozda nije to, moze biti nešto drugo...
musterija-jest, to je to, mijenjaj, citao ja na forumu
Hm....
I na kraju da me otjera u pm i kaže pametnice pravi sama hahahahah
basicm wrote: ↑20/12/2020 20:23
Kako da ne, ko se sve zove majstorom, forum je vijece mudraca za njih...
Kad dođem majstoru i kažem da mi motor neravnomjerno radi, a on kaže da je to normalno i da ne može uvijek imati isti zvuk itsl. Par dana kasnije auto se počelo gasiti na leru, koji dan kasnije i u vožnji. Epilog: zamjena senzora pritiska goriva. A na to sam sumnjao od početka jer su to pominjali kao mogući kvar na hrvatskom Opelovom forumu.
I inače mi je sa par auta bilo kvarova za koje su majstori govorili da je sve OK a ja zaglavim na putu.
basicm wrote: ↑20/12/2020 20:23
Kako da ne, ko se sve zove majstorom, forum je vijece mudraca za njih...
Kad dođem majstoru i kažem da mi motor neravnomjerno radi, a on kaže da je to normalno i da ne može uvijek imati isti zvuk itsl. Par dana kasnije auto se počelo gasiti na leru, koji dan kasnije i u vožnji. Epilog: zamjena senzora pritiska goriva. A na to sam sumnjao od početka jer su to pominjali kao mogući kvar na hrvatskom Opelovom forumu.
I inače mi je sa par auta bilo kvarova za koje su majstori govorili da je sve OK a ja zaglavim na putu.
Kad će ti priučeni majstori shvatiti da motor nije živo biće, nego mehanički sklop potpomognut elektrikom (u prijevodu čim neravnomjerno radi, nešto nije uredu, počevši od smjese goriva i zraka pa dalje).
I ona priča "kad nalegnu kočnice" itd itd, nisu kočnice od gume pa nalegnu poslije xy kilometara.
Kad god ti auto radi neravnomjerno a majstor kaže da je ok, to je znak da mu je mrsko pogledati taj tvoj problem. Kočnice kada škripe, ne može ti nijedan majstor reći to treba tako, kad ne treba. Ili se neravnomjerno troše ili su diskovi krivi.
I ona priča "kad nalegnu kočnice" itd itd, nisu kočnice od gume pa nalegnu poslije xy kilometara.
Kočnice kada škripe, ne može ti nijedan majstor reći to treba tako, kad ne treba. Ili se neravnomjerno troše ili su diskovi krivi.
plocicama treba izvjesni period(50-100km) da nalegnu na polovne izbrazdane diskove.
kocnice skripe najcesce zbog lose smjese obloge plocica ili pakni ili kad obloge nestane skroz,nema to veze s neravnomjernim trosenjem ili krivim diskovima .