Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zubi

#4101 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

adsubzero wrote: 20/12/2020 22:28
pojedinac wrote: 20/12/2020 22:23
adsubzero wrote: 20/12/2020 22:18

Pa da li je moguce da ti takve gluposti padaju na pamet? :lol:
Očito da si se našao prozvanim.
Ne, ja nisam spiker. Ali da ti odgovorim, HOCE. Mukati, *blejati, sta god samo da zadovolje svoje gospodare. A ti gospodari logicno ce traziti takve nebuloze da zabave svoje ovce. Haha s kim i ja imam posla zivote :lol:
Sam si kriv pa ozbiljno razgovaras sa njim :lol:
pojedinac

#4102 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by pojedinac »

adsubzero wrote: 20/12/2020 22:28 Haha s kim i ja imam posla zivote :lol:
Umišljeni, ako ćemo iskreno niko te nije ništa ni pitao niti ti se obraćao.
zubi

#4103 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Cupko_ wrote: 20/12/2020 22:33 Odgovorio sam ti sasvim jasno i razumno, NE MISLIM da su ljudi umrli zbog vakcine i isto tako NE MISLIM da je svatko tko je uveden u statistiku umrlih od korone zaista umro od korone. Mjerila su dvostruka i kod onih koji vode statistiku a i kod tebe same.
Izvrtanje mojih navoda (banaliziranje sa autobusom) je najbolji pokazatelj tvog nivoa rasprave odnosno tvog života budući da si ovdje svaki dan po cijeli dan otkako je ovo ludilo započelo. Ta potreba da se konstantno ljude zastraši, da se proširi panika i strah, to može imati samo nestabilna osoba koja trlja ruke kad krivulja krene na gore :)

Ali meni to ne smeta jer je i meni kao i većini ljudi ovdje tvoj cilj i tvoja svrha itekako jasna. Prije par mjeseci si se sama pronašla u jednom postu nekog od doktora sa ovog foruma kada si shvatila da svojim postojanjem ovdje samo stvaraš haos i paniku ali vjerovatno imaš neke dublje probleme pa se ne možeš suzdržati od toga iako si i sama svjesna.
Vidim, ni ti ne silazis sa foruma, sve pratis, al to se nekako ne odrzava negativno na tebe :P
adsubzero

#4104 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

zubi wrote: 20/12/2020 22:33
Ne, ja nisam spiker. Ali da ti odgovorim, HOCE. Mukati, *blejati, sta god samo da zadovolje svoje gospodare. A ti gospodari logicno ce traziti takve nebuloze da zabave svoje ovce. Haha s kim i ja imam posla zivote :lol:
Ma sâm sam kriv sto se uopste javljam i sto sam ikako otvorio ovaj pdf.

Nekolicinu puta na neki (moj) komentar, koji je replika nekome ili objasnjenje, nije uopste odgovoreno, nego se samo produzilo dalje i diskusija otisla opet u pravcu pricanja ovakvih nebuloza i postavljanja istih glupih pitanja, koja su vec odgovorena. Neki porede potplacivanje sudije/porote/nekolicine ljudi za zavjerom globalnog nivoa u koju su ukljucene stotine hiljada ljudi. Ma ja... Ako to nije sizofrenija, ne znam sta je...
adsubzero

#4105 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

pojedinac wrote: 20/12/2020 22:35
A kako ce ikada da zapocne konverzacija ako se neko prvi ne obrati, Ajnstajne?
pojedinac

#4106 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by pojedinac »

Skupila se ekipa.

@zubi
tebi bi bilo bolje da učiš njemački.
Mogy87

#4107 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Cupko_ wrote: 20/12/2020 22:33
Mogy87 wrote: 20/12/2020 22:19

Ne. To sto ti vjerujes u price da te udari autobus, a potpisu te pod COVID smrt je drugi problem. Boldirano sve govori. To jednostavno nije istina, ali odabrao si ispravnu temu da podijelis svoje misljenje :thumbup:

Tvoja analogija bi bila ispravna da osoba ima neko zdravstveno stanje, primi vakcinu koja podspjesi pogorsanje tog zdravstvenog stanja i osoba umre.

To se nije desilo.

Opet mi nisi odgovorio sta je sa ovih 7 osoba koje su primili slanu vodu. Da li je tu princip “sa slanom vodom ili od slane vode”?
Odgovorio sam ti sasvim jasno i razumno, NE MISLIM da su ljudi umrli zbog vakcine i isto tako NE MISLIM da je svatko tko je uveden u statistiku umrlih od korone zaista umro od korone. Mjerila su dvostruka i kod onih koji vode statistiku a i kod tebe same.
Izvrtanje mojih navoda (banaliziranje sa autobusom) je najbolji pokazatelj tvog nivoa rasprave odnosno tvog života budući da si ovdje svaki dan po cijeli dan otkako je ovo ludilo započelo. Ta potreba da se konstantno ljude zastraši, da se proširi panika i strah, to može imati samo nestabilna osoba koja trlja ruke kad krivulja krene na gore :)

Ali meni to ne smeta jer je i meni kao i većini ljudi ovdje tvoj cilj i tvoja svrha itekako jasna. Prije par mjeseci si se sama pronašla u jednom postu nekog od doktora sa ovog foruma kada si shvatila da svojim postojanjem ovdje samo stvaraš haos i paniku ali vjerovatno imaš neke dublje probleme pa se ne možeš suzdržati od toga iako si i sama svjesna.
Tvoj prvi pasus je u potpunosti ogolio besmislenost drugog pasusa.

Ako ljudi nisu umrli od vakcine, a osobe sa komorbiditetima su umrle “sa kovidom” (znaci ubrzao je njihovu smrt da koristim tvoju morbidnu logiku) kako su te 2 stvari povezane?

Imas neke argumente ili sam ja tema tvog pisanja? Jer ja tebi, da budem iskrena, nemam sta reci jer me ne zanima bilo sta osim argumenata koje iznosis.
pojedinac

#4108 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by pojedinac »

adsubzero wrote: 20/12/2020 22:39
E, da još znaš pravopis i koje Albert Einstein.
zubi

#4109 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

adsubzero wrote: 20/12/2020 22:38

Nekolicinu puta na neki (moj) komentar, koji je replika nekome ili objasnjenje, nije uopste odgovoreno, nego se samo produzilo dalje i diskusija otisla opet u pravcu pricanja ovakvih nebuloza i postavljanja istih glupih pitanja, koja su vec odgovorena. Neki porede potplacivanje sudije/porote/nekolicine ljudi za zavjerom globalnog nivoa u koju su ukljucene stotine hiljada ljudi. Ma ja... Ako to nije sizofrenija, ne znam sta je...
Meni je ovo omiljena tema :D

Ne samo da je sizofrenija, nego i nevjerovatna naivnost - kako mali perica zamislja zavjere na svjetskom nivou... a ovi sto to zagovaraju i misle su ubijedjeni da su svu pamet svijeta pokupili, jer samo oni "vide" i "znaju"...
vatreni__poljubac

#4110 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vatreni__poljubac »

Ova tema je vrh ... covid poltroni su uvuceni ovdje ko zadnji levati.
Mogy87

#4111 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

zubi wrote: 20/12/2020 22:43
adsubzero wrote: 20/12/2020 22:38

Meni je ovo omiljena tema :D

Ne samo da je sizofrenija, nego i nevjerovatna naivnost - kako mali perica zamislja zavjere na svjetskom nivou... a ovi sto to zagovaraju i misle su ubijedjeni da su svu pamet svijeta pokupili, jer samo oni "vide" i "znaju"...
Uleti i koji zgodan mim :mrgreen:
adsubzero

#4112 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

pojedinac wrote: 20/12/2020 22:42
Ma sta kazes? :lol:
Otvorit cu tvoja 2-3 komentara i naci jos minimum 5 pravopisnih gresaka.
Da li si ti parodija ili si stvarno ozbiljan?
Stani nekad pred ogledalo i reci naglas neke od tih stvari koje pises. Mozda se i nasmijes pa skontas kakva je glupost i tako nas postedis citanja toga, a sebe blamaze.
Last edited by adsubzero on 20/12/2020 22:48, edited 2 times in total.
spinel_

#4113 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Pa da, vama je smijesno sta se radi s ljudskom populacijom jer nemate...

Licemjeri i fasisti.
zubi

#4114 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

spinel_ wrote: 20/12/2020 22:46 Pa da, vama je smijesno sta se radi s ljudskom populacijom jer nemate...

Licemjeri i fasisti.
Cuda se rade s ljudskom populacijom :lol:
pojedinac

#4115 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by pojedinac »

adsubzero wrote: 20/12/2020 22:46

Stani nekad pred ogledalo i reci naglas neke od tih stvari koje pises. Mozda se i nasmijes pa skontas kakva je glupost i tako nas postedis citanja toga, a sebe blamaze.
Imaš i ti ogledalo! :mrgreen:

Odrasti dijete.
adsubzero

#4116 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

pojedinac wrote: 20/12/2020 22:49
adsubzero wrote: 20/12/2020 22:46

Imaš i ti ogledalo! :mrgreen:

Odrasti dijete.
Imam. Ponekad se udarim malim noznim prstom u komodu i nakon sto opsujem sve po spisku Bill Gejtsu koji me sabotira pomocu cipa koji mi je implantiran putem antitetanus vakcine koju sam nekad primio, saberem se i skontam da sam samo smotan.
Cupko_

#4117 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Cupko_ »

Mogy87 wrote: 20/12/2020 22:40

Ako ljudi nisu umrli od vakcine, a osobe sa komorbiditetima su umrle “sa kovidom” (znaci ubrzao je njihovu smrt da koristim tvoju morbidnu logiku) kako su te 2 stvari povezane?

Imas neke argumente ili sam ja tema tvog pisanja? Jer ja tebi, da budem iskrena, nemam sta reci jer me ne zanima bilo sta osim argumenata koje iznosis.
Moram priznat da sam od osobe koja se ubija od znanstvenih članaka i njihovog dijeljenja ovdje očekivao bar da shvati složenu rečenicu. Ali možda trebam pisati na engleskom pa ćeš bolje shvatit?
Branila si sve smrti registrovane kao posljedicu korone a sada braniš sve smrti onih koji su primili vakcinu, pri tome nisi detaljno upućena u sve slučajeve ni jednih ni drugih. Razumiješ li sad šta ti hoću reć? Braniš nešto što ti ide u prilog na način koji si osporavala kad ti nije išlo u prilog!

Logika koju koristiš je isključivo tvoja (ne znam je li morbidna ali nije moja) a i ona ti nije jača strana.

Naravno da o drugim stvarima koje sam ti napisao nećeš pričati iako su to itekako argumenti tvog postojanja na ovom forumu.

Ovim završavam raspravu s tobom jer ti na ovom forumu nemaš dobru namjeru (komunikacija i razmjena mišljenja) nego isključivo želiš širiti strah, paniku i sve drugo što na ljude utiče negativno a to je krajnje nemoralno i bezosjećajno. Živa i zdrava bila!
spinel_

#4118 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Majstor je u spinu to joj je stvarno mora priznati.
Mogy87

#4119 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Cupko_ wrote: 20/12/2020 23:08
Mogy87 wrote: 20/12/2020 22:40

Moram priznat da sam od osobe koja se ubija od znanstvenih članaka i njihovog dijeljenja ovdje očekivao bar da shvati složenu rečenicu. Ali možda trebam pisati na engleskom pa ćeš bolje shvatit?
Branila si sve smrti registrovane kao posljedicu korone a sada braniš sve smrti onih koji su primili vakcinu, pri tome nisi detaljno upućena u sve slučajeve ni jednih ni drugih. Razumiješ li sad šta ti hoću reć? Braniš nešto što ti ide u prilog na način koji si osporavala kad ti nije išlo u prilog!

Logika koju koristiš je isključivo tvoja (ne znam je li morbidna ali nije moja) a i ona ti nije jača strana.

Naravno da o drugim stvarima koje sam ti napisao nećeš pričati iako su to itekako argumenti tvog postojanja na ovom forumu.

Ovim završavam raspravu s tobom jer ti na ovom forumu nemaš dobru namjeru (komunikacija i razmjena mišljenja) nego isključivo želiš širiti strah, paniku i sve drugo što na ljude utiče negativno a to je krajnje nemoralno i bezosjećajno. Živa i zdrava bila!
Samo eto postoji mala razlika sto je tu smrt od COVIDA potvrdio patolog, covjek koji se nakon srednje skoluje minimalno 10 godina. I koji krivicno odgovara za to. A za smrt ucesnika u istrazivanju vakcine je taj strucnjak upisao nesto drugo, a ne posljedica vakcine. I to se zna jer te podatke o vakcini provjeravaju najvisa regulatorna tijela u kojim sjede najbolji svjetski strucnjaci. Stvar je u tome da ja njima vjerujem.

Koliko god pojedim bilo zanimljivo naglabati o meni ja zaista nisam dovoljno interesantna da budem predmet bilo kakve diskusije. Clanci i citati koje postavljam, svakako. Ali ja kao ja, nije to tako zanimljivo kako vi u svojoj glavi zamisljate.

I smanjite malo tu paranoju, steti zdravlju
spinel_

#4121 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Cudi me ovo pravo :skoljka:
As The Epoch Times' Zachary Stieber reports, the people reporting the negative effects reported them through V-safe, a smartphone application. The tool uses text messages and web surveys to provide personalized health check-ins and allows users to quickly tell the CDC if they are experiencing side effects.

The CDC and Pfizer, which produces the vaccine with BioNTech, didn’t respond to request for comments.
Dozer

#4122 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Valter Gustav wrote: 20/12/2020 21:25
Dozer wrote: 20/12/2020 20:48 Ne. To je ono sta i kako rade multimilijarderske korporacije.
Marlboro i Teflon. Dokazani primjeri upravo ovoga. A ima ih jos gomila.
I u svakom se desavalo upravo kako si nabrojao.
Znas li da je americki FDA odobrio vakcinu.Znaci da su i oni u talu sa svima.
Jok, nisu....
Ovo je standardni appeal to authority.
Dozer

#4123 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Ljudi su najpodlozniji manipulaciji kad se osjete zivotno ugrozeni.
Tada se pokrece mehanizam samoodrzanja i prihvataju se sve mogucnosti koje nude spas.
Pri tome, ogromna vecina iskljucuje mozak na potencijalne prikrivene prijetnje, lazi i cak i mogucbost da je u tome mozda nesto pogresno, i razmislja samo o spasavanju.
Logicno, ljudi su tada najcesce nesposobni za racionalno razmisljanje i rijetko su sposobni shvatiti da je prijetnja mozda cak i potpuno lazna, ili da zapravo i nije tolika kako izgleda.
Radi ovoga odbijaju sve detalje koji se ne uklapaju u narativ ugrozenosti.

Planeri ove plandemije ovo vrlo dobro znaju.

P.S. interesantno da niko od od ovih "pravovjernih" nije ni rijec napisao za onu zenu i novinski clanak o Gejcovim izjavama iz 2011....
Valter Gustav

#4124 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Valter Gustav »

Industrialyzer wrote: 20/12/2020 18:58
shbc wrote: 20/12/2020 18:27
Dozer wrote: 20/12/2020 15:21 Koliko si ti vidio tih ljudi od te 43.000 testiranih? Nijednog, kao ni ja. Imam u NY gomilu prijatelja i kolega, i pricamo o ovome vec 3-4 mjeseca na nasem internom forumu, ima nas 50-ak. Znas li u cemu je fol... Niko od njih tamo ne poznaje nikoga ko je ucestvovao u tom testiranju, a cak ne znaju ni nekoga ko poznaje nekoga. Ni oni licno, kao ni clanovi njihovih porodica.
Kolika je mogucnost za ovo...?
Ti si svjestan da NY ima stanovnika kao BiH i Hrvatska zajedno? To sto niko od tvoje "gomile" od 50 forum prijatelja od tamo nikog ne poznaje, ne znaci apsolutno nista.

:lol: :lol: :lol:

Kakav lik, ako neko od njegovih 50ak ljudi ne poznaje nekoga ko ucestvovao, onda je to lazno. A grad ima 10 miliona stanovnika. Kakav glupan braco draga :lol:
Savio je rep izmedju nogu i sjedi tuzan ispred kompjutera zna da se isprovaljinao. :lol:
vet

#4125 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Neki će možda naći neke paralele između ovih današnjih dešavanja i ovoga što je ovdje davno opisano?!

Image

..
Post Reply