nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#19751 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Jesi ti jer si savjestan. Ali da daješ ti nepoznatom liku ti ne znaš šta je njemu u glavi.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#19752 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Evolution_IV »

:thumbup:

Zato uvijek sa sobom saobracajnu poneses :D

Ja sam znao i radio vadit na astri kad je ostavim da operu,i da ne bi odvrtali seljakluke i slicno..sad ugasim a ne pise nigdje gdje se pali :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#19753 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

Znaju majstori tako otići i po pitu, ćevape sa autom od mušterije.... :lol:
citroen xm

#19754 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Bio je onaj snimak iz Srbije od prije par godina kada se majstor vozika kilometrima u nekoj Corsi OPC.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#19755 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Entropio »

Eeeeeh jaro, zato ja ne ostavljam auto nikome. Kaze u praonici daj kljuc da ga pomjerim kad zavrsim... neeee, ja cu ga pomjeriti. I nadgledacu svaki tvoj pokret. Isto i kod majstora. Ne das da te gledam? Ok, odoh kod drugog. Ne pametujem nijednom majstoru, pustim ga da radi svoj posao, ali gledam sta radi. Ne vidim u cemu je problem. Ako ne fuseris, zasto bi ti smetalo da te gledam?

A naslusao sam se prica i situacija da se majstor i njegova porodica i uposlenici vozaju u autima od musterija, cak i divljaju i gasaju ako se radi o nekom jacem autu, da trzne zenu do posla, ode u kupovinu i svasta nesto. Izvadi tvoj Varta akumulator i stavi tebi neko sranje i ko zna jos kakve dijelove. Sve je to go kurac, bez morala i skrupula. Zato kad nadjes postenog majstora, cuvas ga dobro i pripazis.
citroen xm

#19756 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

:thumbup:

Posebno praonice i slična mjesta. Svaka čast svakome ko pošteno zarađuje za svoj hljeb i svaki posao je častan ako se tako radi, ali činjenica je da tu za siću rade svakakvi sojevi ljudi kojima su na drugim mjestima vrata zatvorena. I tu da ostavljam auto na izvolite...? Neka hvala.

A još uvijek nisam toliko vremenski ograničen da u isto vrijeme moramo prati auto i raditi još 10 stvari.
alipasijaner

#19757 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by alipasijaner »

Prije xy godina sam odvezao ženino auto na servis i nakon servisa 3 ili 4 mjeseca kasnije dođe čestitka zbog prekoračenja brzine u Brnjacima.. naravno da sam skroz zaboravio da je u to vrijeme auto bilo na servisu, dođem kući i onako cinično s vrata, spreman na svađu, kažem jesi li to išla u Kiseljak po pogačice? Kaže mi ona kakva ti je to priča, rekoh evo ti čestitka pa mi ti objasni. Sreća da ona ima pamćenje ko slon i odmah se sjeti da je u to vrijeme auto bilo na servisu, zarovim se po papirima pronađem račun kad fakat auto bilo na servisu i malo je reči da sam popizdio, odem u ovlašteni servis sa kaznom i računom i pravo kod direktora da ga pitam za objašnjenje, on pozove nekog da pronađu radne naloge iz tog perioda i kaže dovedi tog i tog, dođe lik i kaže da je išao u Kiseljak po dijelove, e tu sam popizdio, rekoh broj jedan mogao sam udaviti ženu, broj dva mogao si ti ubiti nekog i pobjeći s mjesta nesreće, opljačkati pumpu, hiljadu i jednu stvar.
citroen xm

#19758 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Joj seljačke šupljare. Serviser iz ovlaštenog servisa išao sa autom od mušterije po dijelove i još malo po gasu momački pritisnuo. :run: Mogao ti je zaračunati i čišćenje DPF-a i dizni. :skoljka:
Laplace

#19759 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

alipasijaner wrote: 20/12/2020 22:26 Prije xy godina sam odvezao ženino auto na servis i nakon servisa 3 ili 4 mjeseca kasnije dođe čestitka zbog prekoračenja brzine u Brnjacima.. naravno da sam skroz zaboravio da je u to vrijeme auto bilo na servisu, dođem kući i onako cinično s vrata, spreman na svađu, kažem jesi li to išla u Kiseljak po pogačice? Kaže mi ona kakva ti je to priča, rekoh evo ti čestitka pa mi ti objasni. Sreća da ona ima pamćenje ko slon i odmah se sjeti da je u to vrijeme auto bilo na servisu, zarovim se po papirima pronađem račun kad fakat auto bilo na servisu i malo je reči da sam popizdio, odem u ovlašteni servis sa kaznom i računom i pravo kod direktora da ga pitam za objašnjenje, on pozove nekog da pronađu radne naloge iz tog perioda i kaže dovedi tog i tog, dođe lik i kaže da je išao u Kiseljak po dijelove, e tu sam popizdio, rekoh broj jedan mogao sam udaviti ženu, broj dva mogao si ti ubiti nekog i pobjeći s mjesta nesreće, opljačkati pumpu, hiljadu i jednu stvar.
Osim ako je xy trocifren broj, valjda auto dijelovi sami dostavljaju dijelove majstorima. Bar tako je bilo kod većie majstora kod kojih sam auto radio. Doduše, par njih jeste išlo po dijelove, ali svojim autom. [Znam ovo, jer imam običaj pratiti koliko kilometara pređem dnevno i sedmično, nekad dobro dođe za planiranje vremena kad negdje moram vanredno ići.]
alipasijaner

#19760 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by alipasijaner »

citroen xm wrote: 20/12/2020 22:32 Joj seljačke šupljare. Serviser iz ovlaštenog servisa išao sa autom od mušterije po dijelove i još malo po gasu momački pritisnuo. :run: Mogao ti je zaračunati i čišćenje DPF-a i dizni. :skoljka:
E eto.. od tada kad odvezem auto u servis zapišem kilometražu i ostavim je na stikeru zaljepljenom na vidljivom mjestu na tabli.
el_bake007

#19761 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by el_bake007 »

alipasijaner wrote: 20/12/2020 22:26 Prije xy godina sam odvezao ženino auto na servis i nakon servisa 3 ili 4 mjeseca kasnije dođe čestitka zbog prekoračenja brzine u Brnjacima.. naravno da sam skroz zaboravio da je u to vrijeme auto bilo na servisu, dođem kući i onako cinično s vrata, spreman na svađu, kažem jesi li to išla u Kiseljak po pogačice? Kaže mi ona kakva ti je to priča, rekoh evo ti čestitka pa mi ti objasni. Sreća da ona ima pamćenje ko slon i odmah se sjeti da je u to vrijeme auto bilo na servisu, zarovim se po papirima pronađem račun kad fakat auto bilo na servisu i malo je reči da sam popizdio, odem u ovlašteni servis sa kaznom i računom i pravo kod direktora da ga pitam za objašnjenje, on pozove nekog da pronađu radne naloge iz tog perioda i kaže dovedi tog i tog, dođe lik i kaže da je išao u Kiseljak po dijelove, e tu sam popizdio, rekoh broj jedan mogao sam udaviti ženu, broj dva mogao si ti ubiti nekog i pobjeći s mjesta nesreće, opljačkati pumpu, hiljadu i jednu stvar.

baš zdrav odnos i brak ako ti je to prvo palo na pamet
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#19762 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by izvrsni direktor »

Bake serator
Laplace

#19763 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

alipasijaner wrote: 20/12/2020 23:17
citroen xm wrote: 20/12/2020 22:32 Joj seljačke šupljare. Serviser iz ovlaštenog servisa išao sa autom od mušterije po dijelove i još malo po gasu momački pritisnuo. :run: Mogao ti je zaračunati i čišćenje DPF-a i dizni. :skoljka:
E eto.. od tada kad odvezem auto u servis zapišem kilometražu i ostavim je na stikeru zaljepljenom na vidljivom mjestu na tabli.
... i onda majstor baci taj stiker i stavi svoj sa svojom kilometražom. :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#19764 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Navoza se i vrati kilometrazu :mrgreen:
nepass1

#19765 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nepass1 »

NediM17 wrote: 20/12/2020 10:41 Jesi l' joj kupiJo vrućih kifli u Rogatici? :-D
Nema kod mene stajanja dok ne dodjem na cilj :D
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#19766 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Matijevic_Vlado »

el_bake007 wrote: 21/12/2020 01:43

Nije je niko castio vrucim po gaćicama. Trebao si kaznu platiti jer si imao srece da je majstor vozio.
EasyMan

#19767 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by EasyMan »

Ne znam kod kakvih majstora idete, uvijek ostavim auto i ne smetam i nikad mi nijedan nije vozao auto niti me zajebao. :-)
alipasijaner

#19768 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by alipasijaner »

Laplace wrote: 21/12/2020 08:07
alipasijaner wrote: 20/12/2020 23:17
... i onda majstor baci taj stiker i stavi svoj sa svojom kilometražom. :D
Garant :D
alipasijaner

#19769 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by alipasijaner »

EasyMan wrote: 21/12/2020 10:20 Ne znam kod kakvih majstora idete, uvijek ostavim auto i ne smetam i nikad mi nijedan nije vozao auto niti me zajebao. :-)
To da ti nije vozao auto je moguće i nastavi živjeti u uvjerenju da te nije zajebao :)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#19770 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Entropio »

EasyMan wrote: 21/12/2020 10:20 Ne znam kod kakvih majstora idete, uvijek ostavim auto i ne smetam i nikad mi nijedan nije vozao auto niti me zajebao. :-)
To ti mislis.
EasyMan

#19771 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by EasyMan »

Vas dvojica ko da grah bacate pa znate jel mene neko zajebao :lol:
alipasijaner

#19772 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by alipasijaner »

Prvo što mi je palo na pamet je bilo vidi bila u Kiseljaku, a nije donijela pogaćice sa kajmakom...
alipasijaner

#19773 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by alipasijaner »

Matijevic_Vlado wrote: 21/12/2020 09:30

Nije je niko castio vrucim po gaćicama. Trebao si kaznu platiti jer si imao srece da je majstor vozio.
Trebao sam, ali nisam..
Laplace

#19774 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

EasyMan wrote: 21/12/2020 12:32 Vas dvojica ko da grah bacate pa znate jel mene neko zajebao :lol:
Ja ne bih bacao grah, šteta je. Neka bacaju kuhani kupus.
EasyMan

#19775 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by EasyMan »

Laplace wrote: 21/12/2020 22:02
EasyMan wrote: 21/12/2020 12:32 Vas dvojica ko da grah bacate pa znate jel mene neko zajebao :lol:
Ja ne bih bacao grah, šteta je. Neka bacaju kuhani kupus.
Treba im kupiti tarot karte :-D
Post Reply