SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Haris.ba

#41926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

wolfie wrote: 19/12/2020 23:49 Nije to tako crno-bijelo, mediji prenapuhaju (clickbait), naravno da ce dati izjavu zbog koristenja sluzbenog oruzja i malo prinudni odmor, placeno, ali ne znaci da je ista pogrijesio.
Moguce je da mediji pogrijese. Ali, davati izjavu kao osumnjiceni nije isti ko podnositi izvjestaj o upotrebi vatrenog oruzja.

Osumnjiceni znaci da postoji neki nivo sumnje da si prekrsio zakon.

Ne znam idu li policajci automatski pod suspenziju kada pucaju, ali nema logike. Niti je suspenzija isto ko placeni odmor dok se neki izvjestaj ne provjeri.
Ambula

#41927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ambula »

Haris.ba wrote: 19/12/2020 23:54
wolfie wrote: 19/12/2020 23:49 Nije to tako crno-bijelo, mediji prenapuhaju (clickbait), naravno da ce dati izjavu zbog koristenja sluzbenog oruzja i malo prinudni odmor, placeno, ali ne znaci da je ista pogrijesio.
Moguce je da mediji pogrijese. Ali, davati izjavu kao osumnjiceni nije isti ko podnositi izvjestaj o upotrebi vatrenog oruzja.

Osumnjiceni znaci da postoji neki nivo sumnje da si prekrsio zakon.
Pa vrlo moguce da postoji ako pricamo sa pravnog aspekta. Ako pricamo sa zdravorazumskog, naravno da ne postoji.
wolfie

#41928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

ruud wrote: 19/12/2020 23:52 ali se stvara slika u javnosti a vjerovatno i osjecaj medju njima da je bolje okrenut glavu nego bezveze pravdat metke i zavodit red
Tacno tako, to je nas avaz. Evo jos jedan primjer, ova pucnjava u Ferhadiji, avaz i dalje pise ranjen Inajetovic, Basic i slucajni prolaznik, a u stvari Mirza Basic je slucajni prolaznik i vec je rekao da ce ih tuziti. Ocrnise covjeka ni krivog ni duznog, ne provjeravaju cinjenice, samo daj objavi prvi i sto vise prasine da digne. Satro pucao djeda Mraz, a covjek snimao reklamu u Ferhadiji u kostimu, eto, sta reci.
Ambula

#41929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ambula »

wolfie wrote: 19/12/2020 23:57
ruud wrote: 19/12/2020 23:52 ali se stvara slika u javnosti a vjerovatno i osjecaj medju njima da je bolje okrenut glavu nego bezveze pravdat metke i zavodit red
Tacno tako, to je nas avaz. Evo jos jedan primjer, ova pucnjava u Ferhadiji, avaz i dalje pise ranjen Inajetovic, Basic i slucajni prolaznik, a u stvari Mirza Basic je slucajni prolaznik i vec je rekao da ce ih tuziti. Ocrnise covjeka ni krivog ni duznog, ne provjeravaju cinjenice, samo daj objavi prvi i sto vise prasine da digne. Satro pucao djeda Mraz, a covjek snimao reklamu u Ferhadiji u kostimu, eto, sta reci.
Hahahhaha i da je osoba koja je pucala bila maskirana u kostim djeda mraza a ustvari slucajni prolaznik Basic je valjda snimao neku reklamu u tom kostimu :izet: :D
Haris.ba

#41930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Ambula wrote: 19/12/2020 23:56 Pa vrlo moguce da postoji ako pricamo sa pravnog aspekta. Ako pricamo sa zdravorazumskog, naravno da ne postoji.
Ne kontam. Izaci u javnost da je neko saslusan kao osumnjiceni jer je kao policajac pucao znaci da se misli da je doslo do krsenja zakona.

Vjerovatno nece ni biti optuznica. Ali, ovo samo potvrdjuje moju tezu da je citav sistem napravljen da policajci budu maskota.

Da su napisali policajac podnio izvjestaj o pucanju, utvrdjuju se cinjenice. Tuzilastvo ce sve utvrditi. A vamo policajac saslusan kao osumnjicen. U tom statusu mozes odbiti i govoriti.
Ambula

#41931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ambula »

Haris.ba wrote: 20/12/2020 00:00
Ambula wrote: 19/12/2020 23:56 Pa vrlo moguce da postoji ako pricamo sa pravnog aspekta. Ako pricamo sa zdravorazumskog, naravno da ne postoji.
Ne kontam. Izaci u javnost da je neko saslusan kao osumnjiceni jer je kao policajac pucao znaci da se misli da je doslo do krsenja zakona.

Vjerovatno nece ni biti optuznica. Ali, ovo samo potvrdjuje moju tezu da je citav sistem napravljen da policajci budu maskota.
Moja greska, ucinilo mi se nesto drugo da si napisao sad vidim da nisi. :thumbup:

Nije to samo sistem kod nas vec to je Evropski sistem u kojem policajac mora koristiti srazmjernu silu kao odgovor na prijetnju koja dolazi nasuprot njega. Ako neko krene na policajca čakijom i policajac ga ubije. Policajac ce sigurno odgovarati za prekomjernu upotrebu sile.
Daleko je od idealnog ali takav normativ je postavljen u razvijenim Evropskim demokratijama koji su nasi preuzeli. Ali opet u vecini slucajeva policajac ne bude optuzen ali mu sigurno bude narusen ugled.
i agree

#41932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

Haris.ba wrote: 20/12/2020 00:00

Da su napisali policajac podnio izvjestaj o pucanju, utvrdjuju se cinjenice. Tuzilastvo ce sve utvrditi. A vamo policajac saslusan kao osumnjicen. U tom statusu mozes odbiti i govoriti.
Ma ko zna sta je tu bilo,mozda su vidjeli snimak i na snimku sasvim druga prica...
Haris.ba

#41933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Ambula wrote: 20/12/2020 00:09 Ako neko krene na policajca čakijom i policajac ga ubije. Policajac ce sigurno odgovarati za prekomjernu upotrebu sile.
Opasnije je kada se krene nekoga napasti cakijom nego pistoljem.

Napad hladnim oruzjem cesce pravi opasnije povrede nego pistolj.
Forumerrer

#41934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Forumerrer »

Policajcu treba dati orden, hebem ti ovu drzavu.
Jos ce majmun dobiti odstetu od drzave kako je krenulo.
vjeshalica

#41935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

ruud wrote: 19/12/2020 23:37 policajac koji je pucao u banci ce na suspenziju do okoncanja postupka

sumnjici se za prekomjernu upotrebu sile

odlicna stvar, za kriminalce
Vode se dva odvojena postuoka
Jedan disciplinski na poslu
Drugi pred zakonom

Po jednom moze biti kriv, pod drugim ne mora
I valjda se sankcija izrice nakon utvrdjenih cinjenica

Veoma je glupo da covjek ide sam na intervenciju
Pisalo je u nekom clanku nmg se sjetiti dakle sam otisao misleci vjerovatno da moze te nesuglasice da rijesi civilizirano

Budala se dokopale makaza sa kojima realno moze osakatiti ili ubiti covjeka

Nezzz sto ne koriste sprejeve i nesto drugo da se ovakvim razularenim ludzacima stane u kraj
Nisu to nimalo prijatne scene kad neko pocne da mahnita i pravi probleme
shandrprcSA

#41936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shandrprcSA »

uvijek se moze vaditi na:
1. zaštiti sebe ili druge od direktno prijeteće smrtne opasnosti ili ozbiljne ozljede;
ing-ecc

#41937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ing-ecc »

A jel otisao samovoljno ili ga je neko poslao? Jbg sto nisu odmah specijalce poslali da ga njih petorica sataru i isfasiraju?
alipasijaner

#41938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by alipasijaner »

Kod nas je Zakon takav da možeš dobiti dozvolu za pištolj te da ga možeš upotrijebiti da izvršiš samoubistvo ako te rane da ne bi iskrvario čekajući hitnu dok dođe.
i agree

#41939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

vjeshalica wrote: 20/12/2020 14:51
Veoma je glupo da covjek ide sam na intervenciju
Pisalo je u nekom clanku nmg se sjetiti dakle sam otisao misleci vjerovatno da moze te nesuglasice da rijesi civilizirano
Meni je cudno kako je bio sam jer obicno idu po dvojca...zasto je bio sam i na koji je nacin pozvan,da li je uopste poslan od strane nadleznih ili ga je neko nazvao na telefon....samo mozemo nagađati ali vjerovatno da nesto ima sto nam nije receno preko portala...
JThomas

#41940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

treba vidjeti šta je bilo. i ovaj sindikat policije okreće kao da policajac ne može ili ne smije biti osumnjičeni, što je opet suludo i druga krajnost.
Iker C

#41941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Iker C »

Tuzilastvo je rak rana ovog drustva, vise puta su dokazali da su na strani kriminalaca. Ubice, silovatelji dobivaju oslobadjajuce presude radi aljkavog rada Tuzilastva. Policajce sistem ne stiti, zato se sve vise kriminalaca odvazi da ih napada. Pogledajte slucaj uhapsenih policajaca koji leze u pritvoru dok Batko Fikrer Novalic Solak uzivaju na okolnim planinama iako su osumnjiceni za mnogo vece malverzacije.
vjeshalica

#41942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

JThomas wrote: 20/12/2020 16:16 treba vidjeti šta je bilo. i ovaj sindikat policije okreće kao da policajac ne može ili ne smije biti osumnjičeni, što je opet suludo i druga krajnost.
pa po potezu tuzilastva

osim toga ni policija ne smije ici ciljano kad puca da nekoga ubije vec da onesposobi
ali okolnosti na kraju izdiktiraju kompletnu situaciju...ludačka posla
vjeshalica

#41943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Iker C wrote: 20/12/2020 16:20 Tuzilastvo je rak rana ovog drustva, vise puta su dokazali da su na strani kriminalaca. Ubice, silovatelji dobivaju oslobadjajuce presude radi aljkavog rada Tuzilastva. Policajce sistem ne stiti, zato se sve vise kriminalaca odvazi da ih napada. Pogledajte slucaj uhapsenih policajaca koji leze u pritvoru dok Batko Fikrer Novalic Solak uzivaju na okolnim planinama iako su osumnjiceni za mnogo vece malverzacije.
upravo tako, koliko je slobodno nožara i čakijaša narkića koji svaki dan mlave obični svijet, penzose,žene, djevojke oni mlataraju okolo slobodni
a gore poneutim đilkošima sa parama niko ne prilazi
nezzz što ne mlave kurve i sponzoruše one imaju ojra po tašnicama kad se vraćaju sa tih kućnih vizita....šta su se naklatili na penzose sa crkotinom
JThomas

#41944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

to što je ispitan kao osumnjičeni dan nakon događaja ne znači i ne mora da znači ništa. pa mora se provjeriti. ni to da je juče bio svjedok ne znači da ne može sutra postati osumnjičeni.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#41945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by japin_mutapi »

Zato što kurave imaju jake zaštitnike iz krim miljea a počesto i ove sa značkama i funkcijama u raznim policijskim agencijama.
Plus što gospođice vrlo dobro poznaju i imaju saradnju sa dosta politčara i ljudi na značajnim funkcijama. Znaju to narkići i kokošari dobro.
Haj stisni pa je odradi.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#41946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

vjeshalica wrote: 20/12/2020 16:30
JThomas wrote: 20/12/2020 16:16 treba vidjeti šta je bilo. i ovaj sindikat policije okreće kao da policajac ne može ili ne smije biti osumnjičeni, što je opet suludo i druga krajnost.
pa po potezu tuzilastva

osim toga ni policija ne smije ici ciljano kad puca da nekoga ubije vec da onesposobi
ali okolnosti na kraju izdiktiraju kompletnu situaciju...ludačka posla
Ja sto sam cuo policajac je upravo to i uradio
Svjedoci imaju, dosli na intervenciju, ovaj napao i policajca
Fazon je sto je frajer stao tek poslije nekoliko metaka... fkt ne znam ko moze biti protiv policajca u svemu ovome, jbt patak ispade policajac trebao da ga zamoli da ga ne napadne
vjeshalica

#41947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ludacka posla niko ziv ne zna na sta ce udariti kad ode po necijoj orijavi, svaka budala te moze ucmekat ko dzukelu
vjeshalica

#41948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Image
noviclan

#41949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Saobraćajna nesreća na Ilidži, vozač jednog automobila pobjegao
http://www.klix.ba/clanak/201220082

E cuuj srok'o se izbjegavajuci gresnika
emigrazione

#41950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

Mene je jednom jedno govno zaobilazilo dje ne treba i zapuco se u kravu...uredno sam "pobjegao" sa mjesta nesrece kamarajuci Sumaheru i rod i majku, na pamet mi nije palo da pomislim jel dobro, a ne da provjerim...da je mene opalio troje bi nas ubio na licu mjesta
Post Reply