Zelim samo reci da ovoga proizvodjaca Fod Sekovici za ovu godinu zaobilazite
Neko je rekao da su prosle gidine bili dobri a sada katastrofa

Moderator: anex

Nema slike ali pretpostavljam da se sve speklo
Kod eco pellinga nema taj senzor. Juce sam odvrnuo ta tri sarafa i skinuo ventilator, bilo je nesta pepela, nista strasno. Zavlacio sam se iza peci i trazio ali ga nema, vjerovatno je kod eco modela drugacije rjeseno?Blitzz wrote: ↑10/12/2020 20:50https://ibb.co/M86LtwL
Nalazi se kod ventilatora sa zadnje strane peći, malo je nezgodno izvući ga, onda šmirgl papirom dobro očisti.
To je kod mene problem bio nije htio u stabilizaciju nikako da prebaci iako je u gorioniku vatra bila tolika da je uspijevalo podignuti temperaturu vode na 50° i onda se alarm upali
Kod mene nije eco pa ti ne bih znao odgovoriti, vjerovatno je drugačije rješenje čim ga ne možeš pronaći...maximilijan333 wrote: ↑15/12/2020 08:13Kod eco pellinga nema taj senzor. Juce sam odvrnuo ta tri sarafa i skinuo ventilator, bilo je nesta pepela, nista strasno. Zavlacio sam se iza peci i trazio ali ga nema, vjerovatno je kod eco modela drugacije rjeseno?Blitzz wrote: ↑10/12/2020 20:50https://ibb.co/M86LtwL
Nalazi se kod ventilatora sa zadnje strane peći, malo je nezgodno izvući ga, onda šmirgl papirom dobro očisti.
To je kod mene problem bio nije htio u stabilizaciju nikako da prebaci iako je u gorioniku vatra bila tolika da je uspijevalo podignuti temperaturu vode na 50° i onda se alarm upali
Ja sam imao taj problem samo ove sezone od 10 prethodnih. Pomislio sam da je do grijaca pa sam i njega zamijenio ali mi se pelet od pocetka nije svidio jer je bio taman(na njemu pisalo bukva).los_trip wrote: ↑18/12/2020 00:05 I mene satra ovo prvo paljenje peleta, al interesantno da nikad dva puta zaredom ne upali, nakon drugog pokušaja svaki put zapali pelet, dali treba upaljaca zamijenit 5g koristim Termoflux interio?
Bio jednom serviser oni sta znaju odma pelet ne valja a pelet je stvarno dobar sve sagori ništa ne ostaje.
Vidio sam da imaju dvije vrste grijača metalni i keramički
Jel to zavisi od modela peći ili? keramički skuplji.
Tako ću i ja čekat dok ne pukne pa zamijenit.kenan77 wrote: ↑12/12/2020 20:54Desilo se meni na interio 20kW,nakon 6 godina koriščenja..samo nije taklo pukla,nego na dnu se sva sasula,doduše,godinu je radila sa napuknučima i nisam je mjenjao dok se nije skroz sasula..uzeo novu 40 KM evo druga godina ide..los_trip wrote: ↑08/12/2020 10:57 Zdravo peletaši,
Dali se nekome desilo da gusana posuda-gorionik za 5god.
Korištenja ovako pukne i izgori?
Termoflux kamin 14ka
https://ibb.co/bXwXmj9
https://ibb.co/4tgXfhy
Ja imam problem sa tim paljenjem već treću zimu svaki put je pelet bio drugi proizvođač i prva klasa i najsvjetliji.Hemel wrote: ↑18/12/2020 00:16Ja sam imao taj problem samo ove sezone od 10 prethodnih. Pomislio sam da je do grijaca pa sam i njega zamijenio ali mi se pelet od pocetka nije svidio jer je bio taman(na njemu pisalo bukva).los_trip wrote: ↑18/12/2020 00:05 I mene satra ovo prvo paljenje peleta, al interesantno da nikad dva puta zaredom ne upali, nakon drugog pokušaja svaki put zapali pelet, dali treba upaljaca zamijenit 5g koristim Termoflux interio?
Bio jednom serviser oni sta znaju odma pelet ne valja a pelet je stvarno dobar sve sagori ništa ne ostaje.
Vidio sam da imaju dvije vrste grijača metalni i keramički
Jel to zavisi od modela peći ili? keramički skuplji.
Kada sam zamijenio i grijac svako jutro sam zatekao 2/3 posude za sagorjevanje puna nekog pijeska a u tome svemu grijac zarobljen tom sljakom sto je uzrokovalo da ne moze da potpali slijedeci ciklus.
Brzo sam ja na osnovu te sljake i pijeska u posudi shvatio da je pelet loseg kvaliteta. Odem u magacin gdje sam kupio taj pelet i objasnim im u cemu je problem a oni mi ponudili da izaberem izmedju 4-5 vrsta jedan pelet. Odlucim se na najsvijetliji koji radi bezprijekorno i sasvim normalno pali bez da praznim posudu.
Jutros iz znatizelje ovorim vrata da vidim stanje u posudi i bio sam vise nego zadovoljan stanjem posude za sagorjevanje. Vrlo malo sljake u posudi a grijac vidljiv sto znaci da bi slijedece paljenje bilo ok.
Sve je do peleta.
Najgori pelet ikad koji sam imao, i isto kažu svi oko mene. Na tri vreće peleta, ja moram vreću neke šute/pijeska/šljake očistiti. Katastrofa šta mi radi od peći. Fuj.
E ne znam nama u Mostaru nikakvih problema već nekoliko godina a potrošimo 4-5 tona za sezonu
E ne znam nama u Mostaru nikakvih problema već nekoliko godina a potrošimo 4-5 tona za sezonu
https://www.bhbus.ba/forum/index.php?topic=2310.0nusko wrote: ↑25/12/2020 15:47 Evo ja sam iz Živinica gdje imamo stvarno veliki izbor peleta pa bih podijelio neka iskustva
PELET
1. TEXO PELET
Kupljen na benzinskoj IN Vivo, savršen, nema pepela ni šljake uopce, proizvodi Texoprom d.o.o. Srbac-cijena 5,5 KM po vreći, slike ispod
2. DORADO PELET
Kupljen u ZH ZOLA d.o.o. Živinice, previše pepela i šljake ima, najviše od svih koje sam probao, izbjegavati kupovati, ambalaža užasna, proizvodi se u Kragujevcu -Srbija, cijena 415 KM paleta, slike ispod

3. PELET DRAGO
Proizvodi Peštalić d.o.o. Gradačac, kupljen kod Mićka, odlična ambalaža, cijena u januaru 2020 je 400,00 KM paleta, malo pepela, dobra izgorivost, preporuka za kupiti

4. ZELENGORA PELET
Proizvodi se u Kalinoviku-Ježići. Kupljen od nekog Magija. Uvjerljivo najgori postojeći pelet. Nakon svakog loženja peć se mora čistiti, ogromna količina pepela. Šljaka je ipak najveći problem, nakon svake vatre ostaje pun gorionik koji se mora čistiti. Izgorivost nikakva. Ogromna potrošnja peleta. Samo je ambalaža dobra. Napomena nikad ga više ne kupiti ni kad bi država bio.

5. SAVOX MILICI
sve preporuke za kupiti, jako dobar pelet, paleta je 350 KM, dobro izgaranje, malo pepela, doduše koristim ga poslije ove nesreće Zelengora pa sam možda i previše optimističan.
Moje mišljenje je da je svaki crni pelet los, bar sam ja imao takva iskustva, znači što je "bjelji" bolji je l. Imam i slike pakovanja svih gore navedenih peleta ali ne znam postaviti pa ako nekoga interesuje naći ću nacin
nusko wrote: ↑25/12/2020 15:47 Evo ja sam iz Živinica gdje imamo stvarno veliki izbor peleta pa bih podijelio neka iskustva
PELET
1. TEXO PELET
Kupljen na benzinskoj IN Vivo, savršen, nema pepela ni šljake uopce, proizvodi Texoprom d.o.o. Srbac-cijena 5,5 KM po vreći, slike ispod
2. DORADO PELET
Kupljen u ZH ZOLA d.o.o. Živinice, previše pepela i šljake ima, najviše od svih koje sam probao, izbjegavati kupovati, ambalaža užasna, proizvodi se u Kragujevcu -Srbija, cijena 415 KM paleta, slike ispod

3. PELET DRAGO
Proizvodi Peštalić d.o.o. Gradačac, kupljen kod Mićka, odlična ambalaža, cijena u januaru 2020 je 400,00 KM paleta, malo pepela, dobra izgorivost, preporuka za kupiti

4. ZELENGORA PELET
Proizvodi se u Kalinoviku-Ježići. Kupljen od nekog Magija. Uvjerljivo najgori postojeći pelet. Nakon svakog loženja peć se mora čistiti, ogromna količina pepela. Šljaka je ipak najveći problem, nakon svake vatre ostaje pun gorionik koji se mora čistiti. Izgorivost nikakva. Ogromna potrošnja peleta. Samo je ambalaža dobra. Napomena nikad ga više ne kupiti ni kad bi država bio.

5. SAVOX MILICI
sve preporuke za kupiti, jako dobar pelet, paleta je 350 KM, dobro izgaranje, malo pepela, doduše koristim ga poslije ove nesreće Zelengora pa sam možda i previše optimističan.
Moje mišljenje je da je svaki crni pelet los, bar sam ja imao takva iskustva, znači što je "bjelji" bolji je l. Imam i slike pakovanja svih gore navedenih peleta ali ne znam postaviti pa ako nekoga interesuje naći ću nacin
Mislim da je nebitno u kojem je modu pec, kod tih modela termostat gasi plamenik kada se dostigne zadana temperatura na sobnom termostatu.Bokiba wrote: ↑05/01/2021 19:32 Pozdrav svima,
ako vas mogu zamoliti za pomoc, prilkom podesavanja kotla da radi u modu konstantno a ne u modulacijskom imam problema da se pec i dalje gasi po defaultu kako termostat to regulise kada je u modualcijskom modu, mada sam u postavkama na peci ugasio termostat tj, prebacio na off. Pec je Pelling eco 25 kW- godina prozivodnje 2015 a termostat je Seltron T1. Mozda neko vec ima iskustva sa ovim -kako podesiti sa modulacijskog na konstantan mod a da sve radi kako treba. Hvala
Imam istu peć i koristim isti sobni termostat. Termostat ima nekoliko modova sa različitim terminima rada. Ja sam se odlučio za lični mod i zadao mu da radi od 7 do 22 sata bez prekida , prekid samo onda kada se postigne zadata temperatura prostora. Možda ti je problem upravo u postavkama termostata.Bokiba wrote: ↑05/01/2021 19:32 Pozdrav svima,
ako vas mogu zamoliti za pomoc, prilkom podesavanja kotla da radi u modu konstantno a ne u modulacijskom imam problema da se pec i dalje gasi po defaultu kako termostat to regulise kada je u modualcijskom modu, mada sam u postavkama na peci ugasio termostat tj, prebacio na off. Pec je Pelling eco 25 kW- godina prozivodnje 2015 a termostat je Seltron T1. Mozda neko vec ima iskustva sa ovim -kako podesiti sa modulacijskog na konstantan mod a da sve radi kako treba. Hvala