Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dinostula

#102726 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

emigrazione wrote: 20/12/2020 12:14 Pa nije Mandic nacelnik fudbalskog kluba Sarajevo
Bice onako kako kazu Konakovic,Kojovic,Hadzibajric i Niksic od njih sve zavisi,Mandic je tu samo da klima glavom.
Gdje je puno baba kilava su djeca.Mene samo zanima koja cemo pojacanja dovesti i hoce li biti titula ili dupla ove godine,ostalo sta bude kako smo do sada bez kategorije 3 i 4 tako cemo i u buducnosti.S obzirom sta sve treba za kategoriju 3 nema sanse da to sve bude zavrseno i ne gine nam Zenica i ove godine.
Grean

#102727 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

emigrazione wrote: 19/12/2020 22:39 Treba se fokusirati na ono sto se trazi, a ne energiju trositi na djecije gluposti tipa uklanjanje staze, rusenja tribina i sl. S obzirom da su tri tribine zapravo ukopane u brdu, bas bih volio da cujem prijedloge pitarluka oko njihovog uklanjanja, primicanja terenu i sl. mogu misliti kakvih bi tek tu bilo bisera...
I ja vjerujem da je tako i da cemo i u buducnosti zaviditi konama ili Celiku na stadionu. Zato se nisam specijalno ni obradovao kad je doslo ovo sa davanjem Koseva na koristenje. Ali tako nam je grah pao.

Jednostavno ovakvi stadioni se ne mogu dovesti na zeljeni nivo jer imaju strukturalnu gresku. Vjerujem da navijaci Rome i Lacija zavide Juventusu koji je jedini u Italiji napravio fudbalski stadion (ne znam dokle je Udineze sa svojim, ne pratim) Ispravka: zaboravio San Siro, uvijek bio pravi fudbalski. To sto je Olimpico natkriven ne rjesava problem, stadion je i dalje bezveze.

Sto se Mandica tice on se samo treba saulisati sa listom zelja. Ako daje nefunkcionalni stadion na koncesiju nema on sta da prizeljkuje ili barem da kaze volio bih ali to je opet do onih koji ulazu i koji ce biti koncesionari.

Analiticarr wrote: 20/12/2020 07:55
emigrazione wrote: 19/12/2020 23:46 Pa evo hajde da cujem kako bi ti to srusio npr. zapadnu tribinu? A imas jos dvije takve...to su usjecena brda zaljevena betonom, nema tu nikakvog rusenja
Zatrpas je??
:mrgreen: :thumbup:

P.S. Bezze brinete zbog stadiona. Mnogo vaznije je zavrsiti ''Butmir'' :kiss:
Sta je razlog da se godinama nista ne radi u Butmiru?
internazionale

#102728 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by internazionale »

Ne znam šta je problem sa rimskim stadionom. Nisam nikad bio na njemu ali na tv kad gledaš neku jaču utakmicu atmosfera je za mene vrhunska
Istok na AFH je svakako fula tribina, niska i s premalo nagiba. Nju je kada za to i ako dođe vrijeme, najbolje srušiti
tovarish

#102729 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

internazionale wrote: 20/12/2020 14:25 Ne znam šta je problem sa rimskim stadionom. Nisam nikad bio na njemu ali na tv kad gledaš neku jaču utakmicu atmosfera je za mene vrhunska
Istok na AFH je svakako fula tribina, niska i s premalo nagiba. Nju je kada za to i ako dođe vrijeme, najbolje srušiti
Definitivno. I prvih nekoliko redova zapada, te ukloniti onaj kanal.

Čak i sa zadržavanjem atletske staze, ovo bi mnogo popravilo gledljivost utakmica.
izbjeglica_iz_besmisla

#102730 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

internazionale wrote: 20/12/2020 14:25 Ne znam šta je problem sa rimskim stadionom. Nisam nikad bio na njemu ali na tv kad gledaš neku jaču utakmicu atmosfera je za mene vrhunska
Jeste atmosfera na tribinama Olimpica dobra, kao sto je i na Kosevu huk kad je pun stadion. A kako se vidi, e to je drugi problem. Bio sam na Monte Mario tribini (otprilike gornji dio naseg zapada do sjevera) i jaran, zakleti Laziale, je psovao Ledesmi na promasenom penalu sve dok nije na netu poslije vidio da je pucao Kolarov. :mrgreen: Toliko o dozivljaju tekme, isto ko kod nas samo jos udaljenije.. . Ne bi dzaba roma sebi pravila stadion da je olimpico dobra ideja, uprkos tome sto je stadion i dalje u top stanju.

Udinese je svoj stadion zavrsio, na nacin da je ostavio pokriveni zapad (koji malo lici na nas) i onda na njega naslonio tri manje pokrivene tribine, sve velicine naseg istoka. Meni je bas to to palo na pamet kao najlogicnija varijanta za Kosevo, a imaju arhitekte koje bi smislile sta sa pristupom i postojecim sjever/jug tribinama. Istok je svakako zreo za rusenje, po vise osnova, najvise jer on nudi najvise mogucnosti za gradnju komercijalnih sadrzaja koji bi cinili stadio isplativim.
Dinostula

#102732 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Grean wrote: 20/12/2020 13:24
emigrazione wrote: 19/12/2020 22:39 Treba se fokusirati na ono sto se trazi, a ne energiju trositi na djecije gluposti tipa uklanjanje staze, rusenja tribina i sl. S obzirom da su tri tribine zapravo ukopane u brdu, bas bih volio da cujem prijedloge pitarluka oko njihovog uklanjanja, primicanja terenu i sl. mogu misliti kakvih bi tek tu bilo bisera...
I ja vjerujem da je tako i da cemo i u buducnosti zaviditi konama ili Celiku na stadionu. Zato se nisam specijalno ni obradovao kad je doslo ovo sa davanjem Koseva na koristenje. Ali tako nam je grah pao.

Jednostavno ovakvi stadioni se ne mogu dovesti na zeljeni nivo jer imaju strukturalnu gresku. Vjerujem da navijaci Rome i Lacija zavide Juventusu koji je jedini u Italiji napravio fudbalski stadion (ne znam dokle je Udineze sa svojim, ne pratim) Ispravka: zaboravio San Siro, uvijek bio pravi fudbalski. To sto je Olimpico natkriven ne rjesava problem, stadion je i dalje bezveze.

Sto se Mandica tice on se samo treba saulisati sa listom zelja. Ako daje nefunkcionalni stadion na koncesiju nema on sta da prizeljkuje ili barem da kaze volio bih ali to je opet do onih koji ulazu i koji ce biti koncesionari.

Analiticarr wrote: 20/12/2020 07:55
emigrazione wrote: 19/12/2020 23:46 Pa evo hajde da cujem kako bi ti to srusio npr. zapadnu tribinu? A imas jos dvije takve...to su usjecena brda zaljevena betonom, nema tu nikakvog rusenja
Zatrpas je??
:mrgreen: :thumbup:

P.S. Bezze brinete zbog stadiona. Mnogo vaznije je zavrsiti ''Butmir'' :kiss:
Kosevo koliko god da se napucava uvijek ce ruzno izgledati a ko je projektovao stadion svaka mu cast,dijete od 5 godina bi bolji posao odradilo.Sto raja kaze jedino skrsiti istok i napraviti ga kao zapad ako je to moguce da se dobije bar neka priblizna simetricnost.I neko rece oni kanali oko atletske staze mozda su napravili u borbi protiv poplava. :lol:
internazionale

#102733 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by internazionale »

Def je najbolje rješenje novi stadion sa pratećim sadržajima ispod tribina. Ali o tome možemo kad upecamo zlatnu ribicu u Miljacki. Jedno su želje a drugo su pozdravi
Na sadašnjem AFH kad se skupi 8-10 milja, kad zagrme sjever i istok... jebo Boku i River
I još da dodam, provjereno je postojao projekat za natkrivanje zapada još prije rata
Logovan

#102734 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Neporaženi 1946 :izet:
Leopard_SA

#102735 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Logovan wrote: 20/12/2020 15:08
Neporaženi 1946 :izet:
Sljedeće godine ABd neporaženi i u Ligi prvaka 8-)
Grean

#102736 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

internazionale wrote: 20/12/2020 15:07 Def je najbolje rješenje novi stadion sa pratećim sadržajima ispod tribina. Ali o tome možemo kad upecamo zlatnu ribicu u Miljacki. Jedno su želje a drugo su pozdravi
Na sadašnjem AFH kad se skupi 8-10 milja, kad zagrme sjever i istok... jebo Boku i River
I još da dodam, provjereno je postojao projekat za natkrivanje zapada još prije rata
Ali opet realno nikad se nije culo sa tim kapacitetom kao sto se culo u Zenici prosle sezone. Ono je pokazalo sta znaci kompaktan stadion jos je u Zenici samo jedna tribina natkrivena.
Ut to drugacije je 7-8 hiljada na stadionu kapaciteta 18 hiljada i kad je kapacitet 33 hiljade.

Razumijem poruku o ribici, relno je tako ali opet se pitam zasto smo trazili onda koncesiju za zemljiste iza Zetre, nije valjda bila suplja ili nerealna, neostvariva zelja. Mozda i jeste bio supljak.

Inace nije sve ni u parama. Ima ih koji su imali pare, napravili stadione ali opet fulili. Po meni tu je jedan od najboljih primjera slovenacke Stozice.

Sa druge strane primjer kako treba graditi je stadion u St. Galenu u Svicarskoj, po meni najbolji stadion srednje velicine u Evropi.
Ima sve, od prilicno strmog pada tribina sto se danas na zalost izbjegava (mislim da je najveci dozvoljeni ugao u Italiji i Spaniji 37,5 stepeni dok Engleska ne dozvoljava takav pad tribina, cini mi se da sam negdje to procitao ali ovo treba uzeti sa rezervom) do tog da one ne pocinju sa visine terena vec sa nekih 2 - 3 metra iznad nivoa terena.
emigrazione

#102737 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Koliko je kostao taj stadion sa tim idealnim padovima?
Grean

#102738 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

emigrazione wrote: 20/12/2020 15:56 Koliko je kostao taj stadion sa tim idealnim padovima?
Zavisi gdje se gradi s tim da strmije tribine uticu na cijenu. Zahtijevaju manje prostora ali idu vise u visinu sto povecava cijenu. Sto se relnosti u ovoj prici tice opet ponavljam, nismo valjda bezveze trazili zemlju iza Zetre, valjda je bio neki realan plan.

Vezano za atmosferu svako ko je prije rata isao na utakmice Bosne u Skenderiju a onda u Zetru zna koliko je bolji pritisak tribina u Skenderiji iako je manja dvorana jer su tribine puno strmije.

Ovo je nekoliko jednostavnih pravila vezano za to kako arhitektura stadiona utice na atmosferu za one koje ta tematika interesuje

https://www.google.com/amp/s/www.vice.c ... tmosphere

1. A single, large Kop - u prevodu izbjegavati terase kakve ima recimo San Siro i mnogi drugi veliki stadioni. Ovdje navode Dortmund kao dobar primjer, veliki stadion ali bez terasa.

2. Fans on top of the players - blizina navijaca terenu

3. Steep sides - strme tribine
Analiticarr

#102739 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Problemi sa opstinom. Prvi, malo manji problem, je sto zemljiste nije nase a drugi, veci, problem je sto se neko odjednom sjetio da to mjesto nije namijenjeno za to (citaj-nanjusili su klosari pare pa bi da omrse brkove) i sada kose gradnju. Radi se na tome i vjerujem da ce ubrzo sve biti rijeseno i da ce Akademija konacno zasijati u praom sjaju.
Grean

#102740 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Analiticarr wrote: 20/12/2020 16:55
Problemi sa opstinom. Prvi, malo manji problem, je sto zemljiste nije nase a drugi, veci, problem je sto se neko odjednom sjetio da to mjesto nije namijenjeno za to (citaj-nanjusili su klosari pare pa bi da omrse brkove) i sada kose gradnju. Radi se na tome i vjerujem da ce ubrzo sve biti rijeseno i da ce Akademija konacno zasijati u praom sjaju.
Hajde dobro je da je to.
Dinostula

#102741 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Evo upravo pogledao intervju sa Hadzicem i kako stvari stoje da ukratko napisem o prelaznom roku da je prioritet ocigledno samo 1 spic i da to moze biti i stranac ili domaci igrac.Lijevog beka nece biti jer on kaze da imamo tu 3 igraca isto tako 4 na desnom, 4 stopera.Ukratko na svim pozicijama smo dobro pokriveni i da tu nema potrebe za nekim pojacanjima.Rahman,Tatar i Milicevic sa njima se gleda da se produze ugovori ali ako bude ponuda dobrih da Tatar i Rahma mogu biti i prodani.Kovacevic isto mozda ode ako bude dobra ponuda.Resic i Kurdic kaze da su najvise pokazali i da mozda budu vraceni nazad u zimskom prelaznom ali nista nije sigurno.Lik otvoreno rekao da nemamo pare za nekog kapitalca ali vidjecemo sta ce biti. :D
Analiticarr

#102742 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Dinostula wrote: 20/12/2020 18:04 Evo upravo pogledao intervju sa Hadzicem i kako stvari stoje da ukratko napisem o prelaznom roku da je prioritet ocigledno samo 1 spic i da to moze biti i stranac ili domaci igrac.Lijevog beka nece biti jer on kaze da imamo tu 3 igraca isto tako 4 na desnom, 4 stopera.Ukratko na svim pozicijama smo dobro pokriveni i da tu nema potrebe za nekim pojacanjima.Rahman,Tatar i Milicevic sa njima se gleda da se produze ugovori ali ako bude ponuda dobrih da Tatar i Rahma mogu biti i prodani.Kovacevic isto mozda ode ako bude dobra ponuda.Resic i Kurdic kaze da su najvise pokazali i da mozda budu vraceni nazad u zimskom prelaznom ali nista nije sigurno.Lik otvoreno rekao da nemamo pare za nekog kapitalca ali vidjecemo sta ce biti. :D
Baca suplju.
Moja zelja je da on bude prvi koji ce otici ali na moju licnu, i na zalost svih pravih navijaca FKS, ja se tu ne pitam bas mnogo, tj uopste se ne pitam.
kakaljin

#102743 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Hvala Bogu pa se ti ne pitaš.

Rade dobar posao, može još bolje. Napredujemo sve više i više
Maharadza

#102744 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Dinostula wrote: 20/12/2020 18:04 Evo upravo pogledao intervju sa Hadzicem i kako stvari stoje da ukratko napisem o prelaznom roku da je prioritet ocigledno samo 1 spic i da to moze biti i stranac ili domaci igrac.Lijevog beka nece biti jer on kaze da imamo tu 3 igraca isto tako 4 na desnom, 4 stopera.Ukratko na svim pozicijama smo dobro pokriveni i da tu nema potrebe za nekim pojacanjima.Rahman,Tatar i Milicevic sa njima se gleda da se produze ugovori ali ako bude ponuda dobrih da Tatar i Rahma mogu biti i prodani.Kovacevic isto mozda ode ako bude dobra ponuda.Resic i Kurdic kaze da su najvise pokazali i da mozda budu vraceni nazad u zimskom prelaznom ali nista nije sigurno.Lik otvoreno rekao da nemamo pare za nekog kapitalca ali vidjecemo sta ce biti. :D
Najveće pojačanje će biti ako uspije dogovoriti ostanak Rahmana, Tatara i Miličevića, jer evo treću zaredom aBd osvajamo najviše zbog toga što smo zadržali većinu igračkog kadra sa minimalnim promjenama. :thumbup:

btw. Ako Kovačević ode kojim slučajem volio bih vidjeti opet Delača na golu, makar kroz posudbu možda:

Image

Brat. :kiss:
Logovan

#102745 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

2+3 wrote: 20/12/2020 11:53 Niko da se zapita zasto je sad Mandic bacio kost i ceka reakcije. Botovi koji ga ovdje brane tipa pa nije jos dosao na funkciju nacelnika je u kategoriji da Lavrov nije znao prijeklo darovane ikone ( znam da nije ovdje mjesto za politicko usporedjivanje ) je malo neozbiljno.Hocu da kazem da je Mandic rekao sto misli i da slijedi politiku starog nacelnika. Sta je ovdje nejasno ako posaljes poruku da na atletskkj stazi ocekujes neke mitinge, da ocekujes neke koncerte ???? Sta nije jasno u njegovoj poruci ??? Zasto onda nije rekao da ocekuje gradnju novog stadiona, novih objekata sa FK Sarajevom koji ce puniti budjet opcine i takve vjesti koje gode nasim usima, zasto??? Da bi vi njegovi dusobrizni botovi tekli da sacekamo ??? Sta da sacekamo??? Evo cekamo !!!
:lol: :lol: :lol:
Dinostula

#102746 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Maharadza wrote: 20/12/2020 19:06
Najveće pojačanje će biti ako uspije dogovoriti ostanak Rahmana, Tatara i Miličevića, jer evo treću zaredom aBd osvajamo najviše zbog toga što smo zadržali većinu igračkog kadra sa minimalnim promjenama. :thumbup:

btw. Ako Kovačević ode kojim slučajem volio bih vidjeti opet Delača na golu, makar kroz posudbu možda:

Image

Brat. :kiss:
Govorio je i o tome kako imamo vec 3 kvalitetna golmana tako da nam niko vise ne treba u Dzaficu,Dizdarevicu i Sahinovicu.Tako da dovodimo nekog cetvrtog nema sanse.Doduse rekao je i da su Handzic i Ahmetovic dva najbolja napadaca PL tako da i on malo lupa ako cemo realno.Normalno nece za Handzica reci da je taraba ali mislim da ce na ljeto sa njim biti neka slicna prica kao sa Gavricem k'o fol mi htjeli da potpisemo a Gavric nije pristao. :lol:
Grean

#102747 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Nema valja jedne tacke u intervju da se moze nesto zamjeriti, od produzenja ugovora, napadaca, lijevog beka pa i golmana. I da ne zaboravim Kurdica i Resica.
2+3

#102748 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 2+3 »

Logovan wrote: 20/12/2020 20:24
2+3 wrote: 20/12/2020 11:53 Niko da se zapita zasto je sad Mandic bacio kost i ceka reakcije. Botovi koji ga ovdje brane tipa pa nije jos dosao na funkciju nacelnika je u kategoriji da Lavrov nije znao prijeklo darovane ikone ( znam da nije ovdje mjesto za politicko usporedjivanje ) je malo neozbiljno.Hocu da kazem da je Mandic rekao sto misli i da slijedi politiku starog nacelnika. Sta je ovdje nejasno ako posaljes poruku da na atletskkj stazi ocekujes neke mitinge, da ocekujes neke koncerte ???? Sta nije jasno u njegovoj poruci ??? Zasto onda nije rekao da ocekuje gradnju novog stadiona, novih objekata sa FK Sarajevom koji ce puniti budjet opcine i takve vjesti koje gode nasim usima, zasto??? Da bi vi njegovi dusobrizni botovi tekli da sacekamo ??? Sta da sacekamo??? Evo cekamo !!!
:lol: :lol: :lol:
Evo jednog Mandicevog bota, malo da se Mandicevom botu i ja grohotno nasmijem :lol: :lol: :lol: :lol:
Logovan

#102749 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Kad nemas sta napisati, onda moras takve gluposti i onda ti se covjek mora nasmijati, sta da ti kazem.
strong69

#102750 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

O cemu ti pises??? Idi, bolan, na podforume o politici, mani se toga ovdje.
Locked