internazionale wrote: ↑20/12/2020 15:07
Def je najbolje rješenje novi stadion sa pratećim sadržajima ispod tribina. Ali o tome možemo kad upecamo zlatnu ribicu u Miljacki. Jedno su želje a drugo su pozdravi
Na sadašnjem AFH kad se skupi 8-10 milja, kad zagrme sjever i istok... jebo Boku i River
I još da dodam, provjereno je postojao projekat za natkrivanje zapada još prije rata
Ali opet realno nikad se nije culo sa tim kapacitetom kao sto se culo u Zenici prosle sezone. Ono je pokazalo sta znaci kompaktan stadion jos je u Zenici samo jedna tribina natkrivena.
Ut to drugacije je 7-8 hiljada na stadionu kapaciteta 18 hiljada i kad je kapacitet 33 hiljade.
Razumijem poruku o ribici, relno je tako ali opet se pitam zasto smo trazili onda koncesiju za zemljiste iza Zetre, nije valjda bila suplja ili nerealna, neostvariva zelja. Mozda i jeste bio supljak.
Inace nije sve ni u parama. Ima ih koji su imali pare, napravili stadione ali opet fulili. Po meni tu je jedan od najboljih primjera slovenacke Stozice.
Sa druge strane primjer kako treba graditi je stadion u St. Galenu u Svicarskoj, po meni najbolji stadion srednje velicine u Evropi.
Ima sve, od prilicno strmog pada tribina sto se danas na zalost izbjegava (mislim da je najveci dozvoljeni ugao u Italiji i Spaniji 37,5 stepeni dok Engleska ne dozvoljava takav pad tribina, cini mi se da sam negdje to procitao ali ovo treba uzeti sa rezervom) do tog da one ne pocinju sa visine terena vec sa nekih 2 - 3 metra iznad nivoa terena.