Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Je li velika razlika između tog model i xh9505? Tj da li je opravdana razlika u cijeni po tebi?
Oprosti ako je to pitanje već bilo
Pa i nije neka velika razlika osim u maksimalnom osvjetljenju koje je na xh9505 puno vece sto znaci i dosta bolji HDR i bolju vidljivost u presvijetlim sobama. To da li je opravdana razlika u cijeni zavisi od toga koliko ti je bitan HDR i koliko ti je osvijetljena soba u kojoj gledas TV.
Ogy9999 wrote: ↑17/12/2020 19:46
Najviše se dvoumim oko velicine. A ovaj Sony je dobra. Da li znate, hocel sad oko nove biti kakvi snizenja?
Ja bih ti ipak preporučio 50". Taj sto sjedi na 1,5m ce oci izbiti na većoj dijagonali. Generalno mislim da je bolje uzeti manju dijagonalu a bolji model.
Nekada je pokretna slika bila nešto očaravajuće, ni pojma o bojama i velikim ekranima.
Ako finansije dozvoljavaju, skoro uvijek treba na veću dijagonalu ići. Jedino ako imaš namjeru isključivo sd kanale gledati, onda treba što manji tv.
Sto bi Vincent Teoh reko, ej sta bih ja dao za dodatnih 13"
Danas kupio Vox android smart tv 55" helenejse dobra je,mene zanima da li imam neki nosač zidni skupo plaćen do 50" . Da li bi mogao ovaj sad 55 nakačiti na zid hoću li imati problem..
the_hooligan_ec wrote: ↑17/12/2020 22:23
Danas kupio Vox android smart tv 55" helenejse dobra je,mene zanima da li imam neki nosač zidni skupo plaćen do 50" . Da li bi mogao ovaj sad 55 nakačiti na zid hoću li imati problem..
sigurno može ako ti pase razmak rupa na nosaču i TVu, težina ne bi trebala predstavljati problem
Ja gledam sa oko 2,5m i haj kad gledam moja tv ili igram ps nije mi toliko mal ekran. Ali neku noc na hbo da pogledam spiderman far from home i bas mi se ucini mslim tv. Valjda nisam navikao na hd rezoluciju. To je moj neki subjektivni dojam.
Sad ne bih nista ispod 65" kupio.
Ja sam mislio da je 55 inch puno ali sad mi je žao što nisam 65 uzeo. Najbolji savjet za tv koji sam dobio je bio od jarana, koliki god tv mislis uzeti uzmi veći
beco wrote: ↑18/12/2020 09:41
Ja sam mislio da je 55 inch puno ali sad mi je žao što nisam 65 uzeo. Najbolji savjet za tv koji sam dobio je bio od jarana, koliki god tv mislis uzeti uzmi veći
Pa i kod mene je ovo najveca dilema, ici na 65" za slabiji tv npr samsung 8072 ili uzeti 55" ali nesta bolje. A opet nije mi neki skok sa 50 na 55" a nemam love za sony 65" xh9096
Ja koliko znam LG radi s IPS matricama, dakle, slabiji kontrast ali bolji za gledanja iz kosa.
Kod Sony-a je vjerovatno VA, znaci obrnuto. Ali evo, neka pro-ovi kazu svoje
HardCore wrote: ↑18/12/2020 11:07
Ako planiras gledat netflix, hdr je strasan, nevjerovatna razlika gledati serije u hdr i bez
netflix trenutno ne podržava hdr zbog kovid pandemije to su i objavili da će smanjiti serverske kapacitete
Many users in Europe are reporting that Netflix has reverted streaming quality back to normal with 4K HDR up to 15 Mb/s bitrate. The company says that it is working with ISPs to increase capacity.
However, the changes do not apply universally yet. On 2020 TVs that we are currently testing, Netflix's 4K HDR streaming quality is still capped to maximum 7.62 Mb/s.
Ako ga ne podrzava, kako ga ja onda gledam u HDR i 4k rezoluciji?
Last edited by HardCore on 18/12/2020 14:27, edited 1 time in total.
bože sačuvaj, ne čitaš!
Boze sacuvaj, znas li ti sta znaci kad napises da netflix ne podrzava HDR?
A ispod pise da je smanjen kvalitet slike u 4k i HDR-u, znaci Netflix podrzava HDR i 4K al s smanjenim bitrate-om, i slicnim kvalitetom slike kao i na visokom bitrate-u.
Taj Philips s sarenim bojama ti je pomutio mozak, ne znam kako ti nije dosadno non stop pravit nove profile na forumu
bože sačuvaj, ne čitaš!
A ispod pise da je smanjen kvalitet slike u 4k i HDR-u, znaci Netflix podrzava HDR i 4K al s smanjenim bitrate-om, i slicnim kvalitetom slike kao i na visokom bitrate-u.
Taj Philips s sarenim bojama ti je pomutio mozak, ne znam kako ti nije dosadno non stop pravit nove profile na forumu
Prije će biti da si ti opterečen Philipsom Svaka druga ti je Philips...
Patak na lancu+ wrote: ↑18/12/2020 14:19
bože sačuvaj, ne čitaš!
Prije će biti da si ti opterečen Philipsom Svaka druga ti je Philips...
Evo ne mogu da spavam
Last edited by HardCore on 18/12/2020 17:29, edited 1 time in total.