nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#19701 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

JavierBosnia wrote: 14/12/2020 10:36

Dam zmigavac, zapocnem preticanje, a on gazi liniju i gledam hoce li me debil izgurati. Pravac je nema krivine da sjece, ali krene da ide haman sredinom. Debili
pa uska im traka ,svi voze siroke audije i benwee ikssespetice ocam
Rockefeller

#19702 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Rockefeller »

:lol:

Nes ispred mene ba.
noviclan

#19703 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by noviclan »

vjeshalica wrote: 14/12/2020 10:26 Mozda ti druze vidis ali drugi ne vide
Nije mi se jednom desilo da neko krene dodavat gas kad preticem i jednostavno ljudi ne gledaju, pomirite se sa tim
Obo za ubrzavanje prilikom preticanja je vise bezobrazluk i papanluk nego li to da te ne primijete satro
Laplace

#19704 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

Nije mi se jednom desilo da neko krene dodavat gas kad preticem i jednostavno ljudi ne gledaju, pomirite se sa tim
Valjda je njegovo da gleda i vidi. Gledam i ja, radi sebe, jasno. Ipak, njegova je odgovornost da procijeni i radnju izvrši na način da nikoga ne ometa niti ugrožava.

Edit: Sad sam malo pažljivije pročitao. :D I meni se dešava da idiot ubrzava kad ga pretičem, jednom je lik kod Doboja ubrzavao kad sam ga preticao pa me vidio i krenuo da usporava taman kad sam odustao i krenuo se vraćati iza njega.
vindfaker

#19705 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vindfaker »

Ja nemam naviku da blicnem, ali jednostavno svirnem 1-2 puta bas iz tog razloga sto dosta ljudi ne gleda retrovizore i ne prati saobracaj.
Laplace

#19706 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

vindfaker wrote: 15/12/2020 16:50
Ja nemam naviku da blicnem, ali jednostavno svirnem 1-2 puta bas iz tog razloga sto dosta ljudi ne gleda retrovizore i ne prati saobracaj.
I ja često blicnem prije početka preticanja ili svirnem kratko da upozorim onoga koga pretičem, ali ovaj blica meni (nema poente blicati nekome koga pretičeš u trenutku dok si paralelno sa njim) da usporim ili stanem kako bi on završio radnju.
kabal1337

#19707 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

Koji k onda on zapocine radnju preticanja ako mora blicati nadolazecim vozilima da mu uspore i maknu se da bi on zavrsio svoju radnju.
Za takvu akrobaciju treba vozacku oduzet jer je ugrozio zivote svih oko sebee.
Jbt ako nemas snage, pa nemoj preticat gdje je kratka udaljenost preglednosti. Jer nije da nema takvih mjesta.

A to sto neko blicne i svirne mi je ok kad zapocinje radnju preticanja.
Laplace

#19708 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

kabal1337 wrote: 16/12/2020 07:56 Koji k onda on zapocine radnju preticanja ako mora blicati nadolazecim vozilima da mu uspore i maknu se da bi on zavrsio svoju radnju.
Jbt ako nemas snage, pa nemoj preticat gdje je kratka udaljenost preglednosti. Jer nije da nema takvih mjesta.

O tome i pričam. Bio sam u situaciji da počnem preticanje a lik u međuvremenu uspori. Vidim da iz suprotnog smjera nailazi vozilo, i umjesto da mu blicam da se skloni ili teleportira negdje, ja sam odustao od preticanja (a već sam bio paralelno sa vozilom koje pretičem). Sreća je da je to sve bilo pri maloj brzini (oko 50~60 km/h) pa se moglo prikočiti. Sve i da sam imao 200 konja pod haubom, ne bih ulazio u takva preticanja kroz makazice.
JavierBosnia

#19709 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by JavierBosnia »

kabal1337 wrote: 16/12/2020 07:56 Koji k onda on zapocine radnju preticanja ako mora blicati nadolazecim vozilima da mu uspore i maknu se da bi on zavrsio svoju radnju.

Meni se znalo dešavati da krenem preticati, a vozilo koje pretičem naglo ubrzava. Onda legnem na sirenu i yebem debilu sve, a u zavisnosti od situacije preteknem ili se vratim. Preticati, a onda davati znakove ostalima da usporavaju je suludo i komentarisati
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19711 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by _BataZiv_0809 »

Mrzim kad mi legne na karambolku i blica :-)

Vozim se tako sa jednim bivsim radnim kolegom prije par godina za Zagreb i frajer se na onom dijelu kod Dervente uvali na karambolku nekom Polu i malo malo blicne mu. Sto mu reko blicas, kaze da ubrza, pa sto ga reko ne preteknes, necu kaze on nas stiti od radara :lol:
avijon

#19712 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by avijon »

_BataZiv_0809 wrote: 18/12/2020 15:24 Mrzim kad mi legne na karambolku i blica :-)

Vozim se tako sa jednim bivsim radnim kolegom prije par godina za Zagreb i frajer se na onom dijelu kod Dervente uvali na karambolku nekom Polu i malo malo blicne mu. Sto mu reko blicas, kaze da ubrza, pa sto ga reko ne preteknes, necu kaze on nas stiti od radara :lol:
Sa kim dijelimo zrak ... :run:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#19713 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Topovsko meso

Samo na danasnjem vaktu i tronoscima to ne pomaze :mrgreen:
Juka Jebach

#19714 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Juka Jebach »

NediM17 wrote: 18/12/2020 15:13 Otišli u hendek.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /201218057
prije 30 min prolazio ruda, BMW otisao skroz, Seat ne isplati se popravljat i ovo mini dostavljacko auto isto otislo. Tri auta tri totalke. Samo me zanima kako su uspjeli ovako da se razbiju na ovako uskoj ulici i koja nema nesto puno mjesta sa strana.

Ono sto sam vidio BMW i ovaj mali Seat su razbijeni sa prednje strane najvise a ovaj seat u sredini sa strane.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#19715 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sime_cipol »

Kao da gledam, nervozni vozac superiornog njemackog proizvoda krenuo da prestize. Ali nije stigao da se vrati, pa je jednog zgurao s ceste, dok je drugog iz suprotnog smjera zakacio :oops:
di_natale

#19717 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by di_natale »

Juka Jebach wrote: 18/12/2020 16:23
NediM17 wrote: 18/12/2020 15:13 Otišli u hendek.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /201218057
prije 30 min prolazio ruda, BMW otisao skroz, Seat ne isplati se popravljat i ovo mini dostavljacko auto isto otislo. Tri auta tri totalke. Samo me zanima kako su uspjeli ovako da se razbiju na ovako uskoj ulici i koja nema nesto puno mjesta sa strana.

Ono sto sam vidio BMW i ovaj mali Seat su razbijeni sa prednje strane najvise a ovaj seat u sredini sa strane.

Haj razumijem težak je udes bio, ali brate evo 18h oni još sva auta pomakli nisu. Kolona od Ciglana do mjesta sudara. Sat, sat i po ti treba da prođeš mic po mic. Vidiš da auta koriste onu sporednu ulicu (Stara cesta II na Google maps) da zaobiđu mjesto sudara, zar nije logično da ove iz prava Vogošće pustiš da koriste taj put, a ove iz pravca prema Vogošći puštat u kontra traku nego da radiš naizmjenično puštanje i stvaraš gužvu? Gdje je tu logika? Masa auta se okrenula i otišla tom "sporednom" ulicom i uredno zaobišla mjesto sudara.
noviclan

#19718 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by noviclan »

Kod nas su strucnjaci za uvidjaje samo takvi profili, hvala Bogu da nije bio smrtni ishod, ali pregled liga mu ponudi imaju u malom prstu
Dimu1927

#19719 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dimu1927 »

di_natale wrote: 18/12/2020 19:16 Haj razumijem težak je udes bio, ali brate evo 18h oni još sva auta pomakli nisu. Kolona od Ciglana do mjesta sudara. Sat, sat i po ti treba da prođeš mic po mic. Vidiš da auta koriste onu sporednu ulicu (Stara cesta II na Google maps) da zaobiđu mjesto sudara, zar nije logično da ove iz prava Vogošće pustiš da koriste taj put, a ove iz pravca prema Vogošći puštat u kontra traku nego da radiš naizmjenično puštanje i stvaraš gužvu? Gdje je tu logika? Masa auta se okrenula i otišla tom "sporednom" ulicom i uredno zaobišla mjesto sudara.
za tu operaciju je vec potrebno opsezno planiranje, i ozbiljna ljudska snaga od 2 ili 3 patrole sa sredstvima veze. i malo mozga.
di_natale

#19720 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by di_natale »

Dimu1927 wrote: 18/12/2020 19:41
di_natale wrote: 18/12/2020 19:16 Haj razumijem težak je udes bio, ali brate evo 18h oni još sva auta pomakli nisu. Kolona od Ciglana do mjesta sudara. Sat, sat i po ti treba da prođeš mic po mic. Vidiš da auta koriste onu sporednu ulicu (Stara cesta II na Google maps) da zaobiđu mjesto sudara, zar nije logično da ove iz prava Vogošće pustiš da koriste taj put, a ove iz pravca prema Vogošći puštat u kontra traku nego da radiš naizmjenično puštanje i stvaraš gužvu? Gdje je tu logika? Masa auta se okrenula i otišla tom "sporednom" ulicom i uredno zaobišla mjesto sudara.
za tu operaciju je vec potrebno opsezno planiranje, i ozbiljna ljudska snaga od 2 ili 3 patrole sa sredstvima veze. i malo mozga.
Ma samo jedna patrola još, sa dva čovjeka. :mrgreen:
shandrprcSA

#19721 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by shandrprcSA »

sve dok se ne ustanove koje su povrede (lakse ili teze) se vozila ne pomjeru a to nekad zna trajati pravo dugo
muha_sa

#19722 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

Cim predješ granicu pokažeš svoj papanski mentalitet jer znaš da neŠ fasovat kaznu od par stoja eura.

https://crna-hronika.info/audijem-sa-nj ... deo/195872
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#19723 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Ovog audija zadnjih 10 dana viđam po gradu zajebava se... prije nekoliko dana je od Bosmala ka Robotu sa nekim audijem Q5 proletio barem 100

Jel dobio kaznu? Nije, znaci da je ispravan :mrgreen:
helpdesk1

#19724 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by helpdesk1 »

I šta biste uradili sa sredstvima javnog prevoza? Pustili autobus iz pravca Vogošće da ide starom cestom?
Dimu1927

#19725 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dimu1927 »

helpdesk1 wrote: 19/12/2020 08:02
I šta biste uradili sa sredstvima javnog prevoza? Pustili autobus iz pravca Vogošće da ide starom cestom?
Hmmm, kako rekoh, opsezno planiranje... mozda ipak bus pustiti pravo do mjesta udesa pa na kratko zaustaviti ove iz suprotnog pravca da bus prodje... :D
Post Reply