Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Škobo Habu

#83951 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

JThomas wrote: 18/12/2020 14:39 pa za njih je lugansk rusija, a ukradeno od tamo je vraćeno. svaka paralela sa nama je slučajna...
Da je to baš tako onda bi Igor Strelkov darovao istu ikonu Lavrovu, sve uz fanfare i bliceve kamera. Ali...nije.
ruud

#83952 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ruud »

Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, prenijela je novinska agencija Srna, saopšteno je da se radi „o pozlaćenoj ikoni nastaloj prije otprilike 300 godina“ i „pronađenoj u Luganjsku“
Dodikova ikona pronadjena u Luganjsku, Tuzilastvo BIH pokrece istragu
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#83953 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mk ultra »

možda mu je dao da je vrati u Ukrajinu usput, da ne ide samo radi ikone tamo
ruud

#83954 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ruud »

mk ultra wrote: 18/12/2020 14:45 možda mu je dao da je vrati u Ukrajinu usput, da ne ide samo radi ikone tamo
:lol:
A_A_AKCIJA

#83955 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by A_A_AKCIJA »

JThomas wrote: 18/12/2020 14:18 ali samo da je u tišini to odradio...ali ne da đavo mira.

on je puk'o, to sam napisao i nakon "onog" un-a. prije je bio sračunati oportunist, ne može se drukčije ni ovdje toliko opstati i nakrasti. ali sad je puk'o i počeo vjerovati u ono što je prije srao radi stada.
Ovo ponavljam godinama. Najveći problem velikosrpske ideologije je što oni koji je dilaju, s vremenom i sami postanu ovisnici.

Svaka sličnost sa narko industrijom je namjerna.
JThomas

#83956 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by JThomas »

pa on je službeno saopštio da je to to, da se pohvali. nema šanse da rusi nisu znali, nego oni bahato gaze koliko god mogu. isto kao i za sam protokol. dodik ne može na taj način prevariti više ni svoje odbornike iz bijeljine.
Veigar

#83957 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Veigar »

un1ted wrote: 18/12/2020 14:30 Koja šizofrenija, nevjerovatno. Ovo i jeste JEDNIM DIJELOM sramota Bosne i Hercegovine, jer on predstavlja BIH! To što je poklon uručen u I. Sarajevu ne umanjuje činjenicu da je i I. Sarajevo u BIH, kao i da dodick predstavlja predsjedništvo kao član istog.

Da, ovo je bruka i za našu državu, iako vjerujem da će iz Ukrajine znati i imati razumijevanja da je ovo uradio "separatisticki entitet" bez uplitanja i dozvole države.
Znaš kolko smo se nasekirali što nas je Dodik osramotio, evo neću moć spavat večeras od sikirancije.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Škobo Habu

#83958 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

un1ted wrote: 18/12/2020 14:41
Slazem se u potpunosti i mislim isto. Ipak, ja želim da se kaže i ovdje da je skandal učinjen u Bosni i Hercegovini, od strane lidera jednog od entiteta koji ima separatisticke namjere. Ova blamaza je dosla od bosansko-hercegovackog clana predsjedništva iz reda srpskog naroda.

Iako je učinjeno u BIH, nije došlo od institucija pod direktnom kontrolom države, ali će ipak biti provedena istraga na nivou države kako bi se ustanovile sve.
Za dalja dešavanja - uzrok je nebitan. Čak naprotiv, dobro je da se desilo ovako nešto.

Riječ je o ozbiljnom diplomatskom gafu. Lavrov dolazi na turneju sa neupitnim autoritetom, a vraća se sa poljuljanim.

Dodiku, a, bogami, i njegovom mentoru Vučiću, uši se crvene.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#83959 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by parappa »

Škobo Habu wrote: 18/12/2020 14:49
un1ted wrote: 18/12/2020 14:41
Slazem se u potpunosti i mislim isto. Ipak, ja želim da se kaže i ovdje da je skandal učinjen u Bosni i Hercegovini, od strane lidera jednog od entiteta koji ima separatisticke namjere. Ova blamaza je dosla od bosansko-hercegovackog clana predsjedništva iz reda srpskog naroda.

Iako je učinjeno u BIH, nije došlo od institucija pod direktnom kontrolom države, ali će ipak biti provedena istraga na nivou države kako bi se ustanovile sve.
Za dalja dešavanja - uzrok je nebitan. Čak naprotiv, dobro je da se desilo ovako nešto.

Riječ je o ozbiljnom diplomatskom gafu. Lavrov dolazi na turneju sa neuptnim autoritetom, a vraća se sa poljuljanim.

Dodiku, a, bogami, i njegovom mentoru Vučiću, uši se crvene.
mislim da je ipak upitno koliko ruse boli ona stvar za ovim... mislim drze ukrajincima tu cijelu regiju, oduzeli im krim pa nikom nista. ima jos 100 ikona u luhansku koje rusi mogu pokloniti dodiku...
sa druge strane treba ovo iskoristiti maksimalno
Sigma90

#83960 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sigma90 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zoran-t ... /201218078

O kakvom prenosenju nadleznosti sa entiteta na drzavu prica miloradova pudlica cijelo vrijeme kad spominje mmf.
Škobo Habu

#83961 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

parappa wrote: 18/12/2020 14:52
mislim da je ipak upitno koliko ruse boli ona stvar za ovim... mislim drze ukrajincima tu cijelu regiju, oduzeli im krim pa nikom nista. ima jos 100 ikona u luhansku koje rusi mogu pokloniti dodiku...
Očito da ne razumiješ širinu diplomatskog skandala u ovakvim situacijama.

Ovo je kao kad bi Aleksandar Vučić poklonio Erdoganu lehvu staru 500 godina, a onda se ispostavi da je ukrana iz banjalučke Ferhadije i završila u Srbiji.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#83962 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by un1ted »

Veigar wrote: 18/12/2020 14:48 Znaš kolko smo se nasekirali što nas je Dodik osramotio, evo neću moć spavat večeras od sikirancije.
Ne kontaš ti to "druže moj". Ako se nisi nasekirao, onda da ih pustimo da se odcepe, bre to ti je logicno kada ti tako postavis stvari :)
L u c i f e r

#83963 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by L u c i f e r »

A_A_AKCIJA wrote: 18/12/2020 14:47
JThomas wrote: 18/12/2020 14:18 ali samo da je u tišini to odradio...ali ne da đavo mira.

on je puk'o, to sam napisao i nakon "onog" un-a. prije je bio sračunati oportunist, ne može se drukčije ni ovdje toliko opstati i nakrasti. ali sad je puk'o i počeo vjerovati u ono što je prije srao radi stada.
Ovo ponavljam godinama. Najveći problem velikosrpske ideologije je što oni koji je dilaju, s vremenom i sami postanu ovisnici.

Svaka sličnost sa narko industrijom je namjerna.
Dijagnoza 1/1
A_A_AKCIJA

#83964 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by A_A_AKCIJA »

Ja ne znam da su nam se ovako dobro posložili događaji u našu korist:

Pad Trumpa
Dolazak Bidena koji je za BiH više nego 90% naših političara.
Bruka Mileta i Čove u UN.
Bruka sa posjetom Lavrova
I na kraju ikona, ko biber po pilavu. Od Hitlera se ovo nije desilo, da se pljačkaju tuđa kulturna dobra na visokom nivou.

Ključno pitanje, ko će kod nas izvoditi penal. Bakir je gori od Višće sa slomljenom nogom, a i nismo sigurni za koji tim igra i Jel se kladio na Mileta? Do sada ga je vjerno spašavao ko Mirko Slavka.

Tačno nemamo koga da pošteno odradi posao i samo mali pritisak izvrši gdje treba. Par nametnutih OHR reformskih zakona, malo crnih listi i blokada imovine bi ovu zemlju preporodili preko noći. Ne treba Dayton 2.

Grehota da se ovo ne iskoristi, teško će se uskoro sve poklopiti ovako. A opet, nikad se ne zna, može Mile uvijek nadmašiti sebe...
JThomas

#83965 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by JThomas »

Škobo Habu wrote: 18/12/2020 14:55

Ovo je kao kad bi Aleksandar Vučić poklonio Erdoganu lehvu staru 500 godina, a onda se ispostavi da je ukrana iz banjalučke Ferhadije i završila u Srbiji.
bilo bi kad bi turska pod ilegalnom okupacijom držala banja luku i ferhadiju zadnjih nekoliko godina. a ovako i nije. skandal je i problem za dodika, a ruse boli kurac, oni piče dokle mogu. smišljeno i namjerno.
detroit-mercy

#83966 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by detroit-mercy »

Škobo Habu wrote: 18/12/2020 14:37
un1ted wrote: 18/12/2020 14:30
Da, ovo je bruka i za našu državu, iako vjerujem da će iz Ukrajine znati i imati razumijevanja da je ovo uradio "separatisticki entitet" bez uplitanja i dozvole države.
Ukrajinci veoma pomno prate Dodika i ono što on radi. Neće ovo ostaviti nekakve teške posljedice po samu državu BiH, ali će dobiti svoj prostor u stranim medijima. A većina stranih medija je dovoljno upućena u Dodikovu pro-rusku politiku.

Ta pro-ruska ljubav se Putinu i Lavrovu vratila u obliku vanjskopolitičkog debakla. Čisti amaterizam.

Velik je propust učinjen i od Rusa, jer jednostavno nisu vodili internu provjeru o kakvoj se vrsti relikvije radi.
Nista ti ne znas, pitaj Chelly-a sta se je u stvari desilo i da je ovo sve majstor Putin smislio da se ono sto je oteto od majcice Rusije konacno vrati kuci :mrgreen:
Škobo Habu

#83967 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

detroit-mercy wrote: 18/12/2020 15:01
Nista ti ne znas, pitaj Chelly-a sta se je u stvari desilo i da je ovo sve majstor Putin smislio da se ono sto je oteto od majcice Rusije konacno vrati kuci :mrgreen:
Nakon ovoga gafa sa ikonom, sumnjam da nije završio na respiratorima.
detroit-mercy

#83968 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by detroit-mercy »

un1ted wrote: 18/12/2020 11:02
EME91 wrote: 18/12/2020 10:59 Dodik je ako ništa obruka entitet iz kojeg dolazi, te srbski narod koji predstavlja.

Dogovorite se sami sa sobom. Je li dodick iz Bosne i Hercegovine, ili je iz rs. Ne moze biti jedno kada vam odgovara, drugo kad vam ne odgovara.
Sto da se mi dogovaramo, nek se on dogovori sam sa sobom odakle je, ko je i sta je. Toliko podvojenu licnost neces bas cesto sresti :mrgreen:
detroit-mercy

#83969 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by detroit-mercy »

Škobo Habu wrote: 18/12/2020 15:04
detroit-mercy wrote: 18/12/2020 15:01
Nakon ovoga gafa sa ikonom, sumnjam da nije završio na respiratorima.
Vidje li ga kako trci za merecedsom sto je vozio Lavrova i vice, primi me, primi me :mrgreen:
Škobo Habu

#83970 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

A_A_AKCIJA wrote: 18/12/2020 14:59 Ja ne znam da su nam se ovako dobro posložili događaji u našu korist:

Pad Trumpa
I na kraju ikona, ko biber po pilavu. Od Hitlera se ovo nije desilo, da se pljačkaju tuđa kulturna dobra na visokom nivou.

Ključno pitanje, ko će kod nas izvoditi penal. Bakir je gori od Višće sa slomljenom nogom, a i nismo sigurni za koji tim igra i Jel se kladio na Mileta? Do sada ga je vjerno spašavao ko Mirko Slavka.

Tačno nemamo koga da pošteno odradi posao i samo mali pritisak izvrši gdje treba. Par nametnutih OHR reformskih zakona, malo crnih listi i blokada imovine bi ovu zemlju preporodili preko noći. Ne treba Dayton 2.

Grehota da se ovo ne iskoristi, teško će se uskoro sve poklopiti ovako. A opet, nikad se ne zna, može Mile uvijek nadmašiti sebe...
Sjetimo se prvobitnih reakcija iz susjedstva na odbijanje Džaferovića i Komšića da se sastanu sa Lavrovim.

Bila je to salva komentara od rušenja ugleda zemlje, nepoštivanje osnovnih diplomatskih običaja itd.

Šta je sada?

Nigdje Vučića, nigdje Milanovića, nigdje HDZ-ove političke ergele, nigdje republičkosrpskih političara, osim SDS-a, naravno, da se osvrnu na Dodikovu brukanje, ali ne pozicije države BiH, već političko-ideološkog spleta koji čini dio hrvatskih i srpskih političkih frakcija, kako u BiH, tako i u Srbiji i u Hrvatskoj?
Last edited by Škobo Habu on 18/12/2020 15:10, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#83971 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by detroit-mercy »

un1ted wrote: 18/12/2020 14:30 Koja šizofrenija, nevjerovatno. Ovo i jeste JEDNIM DIJELOM sramota Bosne i Hercegovine, jer on predstavlja BIH! To što je poklon uručen u I. Sarajevu ne umanjuje činjenicu da je i I. Sarajevo u BIH, kao i da dodick predstavlja predsjedništvo kao član istog.

Ne sikiraj se nista, oni koji trebaju da znaju sigurno znaju o cemu se ovdje radi :mrgreen:
Škobo Habu

#83972 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Škobo Habu »

un1ted wrote: 18/12/2020 14:57
Ne kontaš ti to "druže moj". Ako se nisi nasekirao, onda da ih pustimo da se odcepe, bre to ti je logicno kada ti tako postavis stvari :)
Moj ti je savjet da ignorišeš ovog Nikšićeva bota i Kukićeva prvog asistenta.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#83973 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by parappa »

Škobo Habu wrote: 18/12/2020 14:55

razumijem da je skandal ali vise na stetu dodiku nego rusima...
moze ovo lavrov odmah ugasiti... odnese ikonu nazad u luhansk i za njega je gotovo.
jedino dodo mora odgovoriti odakle njemu ova ikona.
vjerovatno vec tri dana trazi koga ce da zrtvuje za ovo.
GAU8

#83974 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GAU8 »

Pa ni PTPC nije mogla vise da suti....

Mislim da je ovo prva i jedina vijesti o ovome nakon 3 dana! Doduse maksimalno kratko i neupadljivo skriveno....

Image
detroit-mercy

#83975 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by detroit-mercy »

A_A_AKCIJA wrote: 18/12/2020 14:59 Ja ne znam da su nam se ovako dobro posložili događaji u našu korist:

Pad Trumpa

Sve nade polazem u mlade lavove, Zahiraga ce to da iskoristi na najbolji nacin :mrgreen:
Locked