Znaci vakcinisanje ce biti obavezno?TESLA_EDISON wrote: ↑17/12/2020 10:31Nije problem hoću li ja dobiti vakcinu. Lično ja mogu sutra doći do vakcine bili Pfizerove, bilo ruske. Problem je u broju vakcinisanih.
Ako broj vakcinisanih ne bude velik, a bez organizovane nabavke ne može ni biti, nema ni presijecanja lanca zaraze, nema ni ekonomskog oporavka, nema ničega.
Ukoliko ne nabavimo vakcine a ostali se vakcinišu, nećeš na ljeto moći ni do Neuma. Nema tog PCR testa koji ti može pomoći. Država ide na sve svjetske crne, crvene, kakve god, liste.
Slijeduje ti svako malo lockdown, svako malo ćeš gledati Madnićevu, Čerkezovu, Ademovu i Sekinu facu na TV-u i slušati kako si ti, tvoji najmiliji, rodbina, prijatelji, komšije i poznanici "neodgovorna stoka, koja se ne pridržava mjera, da ste teoretičari" i sl. Prijetiće ti se, kao i svima nama. Ekonomija će nam totalno propasti, biće još jedno ljeto bez turista i to je kraj države.
Dok se tebi i nama prijeti, oni i njihovi politički nalogodavci će uredno partijati, dogovarati talove, dobijati jubilarne nagrade, kupovati najnovija vozila a ti i mi "stoka" da truhnemo kući.
Koji to procenat se mora vakcinisati? Koliki procenat Amerikanaca se mora vakcinisati da ih se ne bi stavilo na crnu listu?