Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
283
51%

Total votes: 558

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35376 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Huso Ćesir in a nutshell :D
_coRey_

#35377 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by _coRey_ »

saga se nastavlja :D

ExNihilo

#35378 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Buši, buši.

Onaj ferratilisov reviewer se žali da mu je Cyberpunk recenzija cenzurirana na YT i da je bez direktno linka nije moguće nikako naći. :lol:
DonieBrasco

#35379 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Cyberpunk izlazi 2022.
ExNihilo

#35380 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Momci izbacuju early access naslove, koriste ljude koji su kupili igru kao besplatne testere, i sve to nazovu uvažavanjem mišljenja igrača. :D
Veigar

#35381 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Averus wrote: 17/12/2020 21:35
REDDEVILS wrote: 17/12/2020 21:13
ExNihilo wrote: 17/12/2020 21:09 Je li se Cities Skylines već negdje dijelio? Nešto mi zvoni da je bio besplatan već.
Bio je na Steamu free :)
Eeee pa da, znao sam da je nešto bilo
Onda su DLC-ovi bili tipa $1.99 ili tako nešto :zoka:
Veigar wrote: 17/12/2020 21:31 Assassin’s Creed III Remastered and the standalone Assassin’s Creed III: Liberation
E jesi se usrećio :oops:
????????
aditon

#35382 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Son1 wrote: 17/12/2020 22:25 Ne znam da li je prava tema ili da pisem na PC.
Imam problem sa posljednjim PES-om.
Random stuttering koji se mijenja u zavisnosti od postavki. Ne mogu nikako smooth gameplay da dostignem.
Konfa: R3600 RX590 144hz

Probao sve opcije Full Screen, Windowed u kombinacijama sa Vsync off, Enable 1, Enable 2, spustanjem refresh rate-a na 60 i raznim postavkama u AMD Software-u?

Neko da je imao slican problem i rijesio ga?
dešava se to kod PES-a često...na prošlom sam imao taj stuttering, i nism ga moga rješiti već samo ublažiti stavljajući game speed na 0 ili čak -1 (inače volim na +2 game speed). Na ovom posljednjem PES-u nemam tog stutteringa i igra radi kako i treba
Veigar

#35383 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

aditon wrote: 18/12/2020 08:53
Son1 wrote: 17/12/2020 22:25 Ne znam da li je prava tema ili da pisem na PC.
Imam problem sa posljednjim PES-om.
Random stuttering koji se mijenja u zavisnosti od postavki. Ne mogu nikako smooth gameplay da dostignem.
Konfa: R3600 RX590 144hz

Probao sve opcije Full Screen, Windowed u kombinacijama sa Vsync off, Enable 1, Enable 2, spustanjem refresh rate-a na 60 i raznim postavkama u AMD Software-u?

Neko da je imao slican problem i rijesio ga?
dešava se to kod PES-a često...na prošlom sam imao taj stuttering, i nism ga moga rješiti već samo ublažiti stavljajući game speed na 0 ili čak -1 (inače volim na +2 game speed). Na ovom posljednjem PES-u nemam tog stutteringa i igra radi kako i treba
Jel vi govorite o emmulatoru ili o pravom PES-u, malo ste me zbunili sad. Ja skontah da je emulator u pitaju. :D
aditon

#35384 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

COD Cold War je od jučer besplatan narednu sedmicu dana
ferratilis

#35385 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

CDPR pricu iz Cyberpunka prebacuje u stvarni svijet - rat korporacija. Kako je uopce Sony odobrio igru? Inace imaju veoma rigorozan proces na koji se manji developeri nekad zale kao nepravedan. Ako je CDPR platio za odobrenje, to nije u redu i salje losu poruku indie developerima. Ako nije to, onda im je Sony vjerovao na osnovu reputacije, koju su sad nepovratno izgubili. Kako god, CDPR se uvalio u govna do vrata. Plus sto sad ljudi nece da kupuju nista na GOG-u zbog ovog sranja s Kinom. Premasili su Nintendo kad je u pitanju los PR.
Averus

#35386 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Veigar wrote: 18/12/2020 08:50
Spoiler
Show
REDDEVILS wrote: 17/12/2020 21:13
Bio je na Steamu free :)
Veigar wrote: 17/12/2020 21:31 Assassin’s Creed III Remastered and the standalone Assassin’s Creed III: Liberation
????????
Ma ništa tebi, nego sam taj naslov igre AC3 mi izaziva PTSP koliko ga mrzim :D
Ta igra je razlog zašto sam totalno prestao igrati AC serijal :lol:
ExNihilo

#35387 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

Od your friendly developers do neprijatelja br. 1 u 7 dana. :D
Veigar

#35388 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Averus wrote: 18/12/2020 09:20
Veigar wrote: 18/12/2020 08:50
Spoiler
Show

????????
Ma ništa tebi, nego sam taj naslov igre AC3 mi izaziva PTSP koliko ga mrzim :D
Ta igra je razlog zašto sam totalno prestao igrati AC serijal :lol:
Ojjj bože, meni je nakon ezio serijala bio onako ali ipak radi završetka Desmon priče ipak je bio igriv, ne znam kakav je ovaj remaster, mislim da li su šta mijenjali ili ne, vidjet ćemo? :D
aditon

#35389 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Image

Geralt se potkovao😀
Averus

#35390 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Cyberpunk 2077 izbačen sa PlayStation Store-a

Koliko god podržavao ovaj potez, a iz razloga što je igra stvarno pljačka za konzolaše, opet moram napomenuti da se ne treba niko zavarati da je Sony tu good-guy. Sony je ovo uradio samo iz revolta što je CDPR dozvolio refunds i faktički time i njih natjerao da urade isto, što oni jebeno mrze.

Ali, da se vratimo na temu ove jebene igre. Jedna stvar koja mi pada na pamet od prvog reviewa koji sam vidio je ovo: No Man's Land.
Igra koja je počela kao teški proljev, prevara i neigrivo govno, a evo vremenom su je toliko ušminkali da je postala među dražim igrama gaming zajednice. Nadam se da će CDPR učiti iz tog primjera i potruditi se da CP2077 naprave konkretnom, kompletnom i kvalitetnom igrom - KKK umjesto AAA :lol: :lol: :lol:

Elem, dobra stvar je što su već najavili da će nastaviti da rade na CP, da neće odustati i da svim silama žele vratiti povjerenje - prvenstveno gamera, a onda i partnera. Ne vjerujem da će im Sony ovo oprostiti tako lako. Međutim, postavlja se vrlo bitno pitanje... Sony ima najgori cert proces, što indie developeri dobro znaju. Kako je onda CP2077 u ovakvom stanju prošao certifikaciju kod Microsofta i Sonyja?

Prvi ja sam branio igru u početku, ali kad saberem sve informacije koje sam našao na netu, plus mojih skromnim sat vremena probanja igre - moram reći da se ipak slažem da su pogriješili u mnogo stvari. Sa aspekta developera, pravo mi je žao, jer je ogroman projekat i, da su još uvijek mali nepoznati indie studio - ova igra bi bila enormno dostignuće. Međutim, morali su znati da se igraju sa velikim ribama i da bezuslovno moraju isporučiti fantastičan proizvod, jer su ga kao takvog najavljivali.

Ponovo, imam nadu da će "popraviti" igru. Rekli su da će raditi na tome, najavili su dva patcha u dvije sedmice, nakon toga svaki mjesec po jedan patch. Žao mi je programera koji će kosti potrošiti da to sve urade, ali jbg - što se mora nije teško :D

Sjetimo se: Witcher3 je na konzolama tek proradio nakon 6-7 mjeseci punih patcheva i ispravki.
Štaviše, Final Fantasy XIV je u startu bio bugoviti neigrivi MMORPG koji su svi, apsolutno SVI popljuvali. Pa onda izađe "popravljena" verzija, "druga šansa" - FFXIV: A realm reborn. Ista igra? Ne. I eno je sad je odmah do WoW-a po broju igrača i popularnost.

Sad ostaje samo da čekamo i vidimo šta će biti od toga :)
geralt

#35391 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Averus wrote: 18/12/2020 09:40 Cyberpunk 2077 izbačen sa PlayStation Store-a

Koliko god podržavao ovaj potez, a iz razloga što je igra stvarno pljačka za konzolaše, opet moram napomenuti da se ne treba niko zavarati da je Sony tu good-guy. Sony je ovo uradio samo iz revolta što je CDPR dozvolio refunds i faktički time i njih natjerao da urade isto, što oni jebeno mrze.

Ali, da se vratimo na temu ove jebene igre. Jedna stvar koja mi pada na pamet od prvog reviewa koji sam vidio je ovo: No Man's Land.
Igra koja je počela kao teški proljev, prevara i neigrivo govno, a evo vremenom su je toliko ušminkali da je postala među dražim igrama gaming zajednice. Nadam se da će CDPR učiti iz tog primjera i potruditi se da CP2077 naprave konkretnom, kompletnom i kvalitetnom igrom - KKK umjesto AAA :lol: :lol: :lol:

Elem, dobra stvar je što su već najavili da će nastaviti da rade na CP, da neće odustati i da svim silama žele vratiti povjerenje - prvenstveno gamera, a onda i partnera. Ne vjerujem da će im Sony ovo oprostiti tako lako. Međutim, postavlja se vrlo bitno pitanje... Sony ima najgori cert proces, što indie developeri dobro znaju. Kako je onda CP2077 u ovakvom stanju prošao certifikaciju kod Microsofta i Sonyja?

Prvi ja sam branio igru u početku, ali kad saberem sve informacije koje sam našao na netu, plus mojih skromnim sat vremena probanja igre - moram reći da se ipak slažem da su pogriješili u mnogo stvari. Sa aspekta developera, pravo mi je žao, jer je ogroman projekat i, da su još uvijek mali nepoznati indie studio - ova igra bi bila enormno dostignuće. Međutim, morali su znati da se igraju sa velikim ribama i da bezuslovno moraju isporučiti fantastičan proizvod, jer su ga kao takvog najavljivali.

Ponovo, imam nadu da će "popraviti" igru. Rekli su da će raditi na tome, najavili su dva patcha u dvije sedmice, nakon toga svaki mjesec po jedan patch. Žao mi je programera koji će kosti potrošiti da to sve urade, ali jbg - što se mora nije teško :D

Sjetimo se: Witcher3 je na konzolama tek proradio nakon 6-7 mjeseci punih patcheva i ispravki.
Štaviše, Final Fantasy XIV je u startu bio bugoviti neigrivi MMORPG koji su svi, apsolutno SVI popljuvali. Pa onda izađe "popravljena" verzija, "druga šansa" - FFXIV: A realm reborn. Ista igra? Ne. I eno je sad je odmah do WoW-a po broju igrača i popularnost.

:thumbup:

Sony nije ovo radio ni za No Man's Sky, Fallout 76 i Anthem, igre koje su pri releaseu bile u istom ili gorem stanju kao Cyberpunk. Jedino objasnjenje je da se radi o direktnoj osveti CDPR-u za refunde.

Jedina dobra stvar u cijeloj prici je sto nama igracima ovo garantuje izlazak Enhanced Edition nekad u buducnosti, gomilu besplatnih DLC-ova, a mozda i besplatne pune ekspanzije. Taman da kupim novu masinu dotad.
aditon

#35392 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

sve je to lijepo Averus, ali nije to to...usrali su stvar...povjerenje koje su imali nikad neće vratiti..što se mene tiče, iako sam silno želio igrati igru, jednostavno više nemam želju...čak mi je mrsko i ovu narodnu verziju probati...
Averus

#35393 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

@geralt @aditon

Kao što napisah - nadam se da će uspjeti i vjerujem da mogu. Ali milion stvari može poći po zlu...
Sreća, ne žuri mi se da je igram. W3 sam odigrao tek 2019. godine, tako da ono... Ja mogu čekati :D
arnes_king

#35394 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

@geralt Niti jedna igra nije bila u gorem stanju na PS4/Xbox One od CP2077. Mozda su imale bugova i bile lose kao igre ali se ne sjecam da su radile na 15-20 fps i izgledale kao igra sa PS3 ere sa rezolucijama niskim gdje pada i na 720p.

Sto je interesantno pratit ovdje temu, jer sad nekako ispade Sony za sve kriv a ne voljeni CDPR :-) :lol: Debeli Gabe svetac koji vas sve voli i radi iz ljubavi, a ostali svi zlikovci :D
Last edited by arnes_king on 18/12/2020 09:57, edited 1 time in total.
adsubzero

#35395 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by adsubzero »

aditon wrote: 18/12/2020 09:48 sve je to lijepo Averus, ali nije to to...usrali su stvar...povjerenje koje su imali nikad neće vratiti..što se mene tiče, iako sam silno želio igrati igru, jednostavno više nemam želju...čak mi je mrsko i ovu narodnu verziju probati...
Tako je to kad se hajpa pa ljudi masovno preorderuju misleci da ce se nesto promijeniti, jer to je cdproject. Did I ever tell you the definition of insanity? :D
ExNihilo

#35396 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ExNihilo »

geralt wrote: 18/12/2020 09:47
Averus wrote: 18/12/2020 09:40 Cyberpunk 2077 izbačen sa PlayStation Store-a

:thumbup:

Sony nije ovo radio ni za No Man's Sky, Fallout 76 i Anthem, igre koje su pri releaseu bile u istom ili gorem stanju kao Cyberpunk. Jedino objasnjenje je da se radi o direktnoj osveti CDPR-u za refunde.

Jedina dobra stvar u cijeloj prici je sto nama igracima ovo garantuje izlazak Enhanced Edition nekad u buducnosti, gomilu besplatnih DLC-ova, a mozda i besplatne pune ekspanzije. Taman da kupim novu masinu dotad.
Nije osveta nego čisti biznis: masovni refund traži radnu snagu. Što bi je Sony osigurao za govna koja je CDPR izasrao?
Veigar

#35397 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

arnes_king wrote: 18/12/2020 09:55 @geralt Niti jedna igra nije bila u gorem stanju na PS4/Xbox One od CP2077. Mozda su imale bugova i bile lose kao igre ali se ne sjecam da su radile na 15-20 fps i izgledale kao igra sa PS3 ere sa rezolucijama niskim gdje pada i na 720p.

Sto je interesantno pratit ovdje temu, jer sad nekako ispade Sony za sve kriv a ne voljeni CDPR :-) :lol: Debeli Gabe svetac koji vas sve voli i radi iz ljubavi, a ostali svi zlikovci :D
Kakve veze Gabe ima sa Sony-jem?
Averus

#35398 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

arnes_king wrote: 18/12/2020 09:55 Sto je interesantno pratit ovdje temu, jer sad nekako ispade Sony za sve kriv a ne voljeni CDPR :-) :lol: Debeli Gabe svetac koji vas sve voli i radi iz ljubavi, a ostali svi zlikovci :D
Ha? :zoka:
Niko ne krivi Sony ni Microsoft za ovaj debakl. Krivac je jasan: CDPR
Čak ne krivim ni pre-orderaše, iako smatram da je to glupost teška uraditi. CDPR je usrao motiku i sad je na njima da se vade i čiste usrano.

Gabe-a niko nije ni spomenuo i fkt postaješ naporan sa stalnim vraćanjem teme PC vs konzole.
Štaviše, nedavno smo baš komentarisali kako je to sve u "pet deka", pa ljudi već hoće da kupuju na Epicu, uPlayu, Originu i Steamu uprkos prvobitnom "Steam je svetinja" mentalitetu.

Pola ljudi na ovoj temi imaju i konzolu pored PC-a, neki imaju samo konzolu.
Ja je ni nemam, a imam PS account sa nekoliko igara...

Živiš na balkanu, gdje će svako od nas kupiti ondje gdje je jeftinije/povoljnije. Nisi u americi, ne furaj reddit i 9gag furke sa nekakvim izmišljenim ratom koji samo služi kao marketing kompanijama da balavci zapjene i zalete se kupiti ovo ili ono da pokažu kako su superiorni.
DonieBrasco

#35399 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Ko je uopste zapoceo ovu pricu da je Sony tj. Play Station kriv za ovo stanje Cyberpunk 2077 ?
arnes_king

#35400 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Sta vam je ba sta ste se upalili :lol: Igre su u pitanju, multimilionske su firme u pitanju, nema potrebe postajat emotivan ako neko spomene nesto sto vam se ne svidja. Samo se cudim vasem nacinu razmisljanja, kako branite neke likove zivotima dok drugi niko ne valja.
Post Reply