Jesu bile potrebne mjere, 10% izgleda mal procenat ali u igri velikih brojeva je to ogromno. Cilj je da bude 10% od 100 ljudi a ne od 100.000 ljudi jer to zdravstveni sistem ne može izdržati. I u tome se uspjeva, usporava se širenje i daje se prostor zdravstvenom sistemu da može svakog pacijenta da primi i pruži mu maksimalnu moguću njegu.Dozer wrote: ↑17/12/2020 15:27 Shvatam ja u potpunosti na sta se tu misli i o cemu se prica, kao i sta se pokusava sprijeciti.
Medjutim, da li je zaista 1 od 10 zarazenih, a koji ce eventualno morati biti hospitaliziran, dovoljno za obustavu svega ostalog...?
Ja mislim da mi ovdje u BiH ne bismo imali nista goru situaciju od trenutne, ili od do sada najgore, i bez ikakvih mjera. Ovo nam dokazuje i proteklih mjesec dana u kojima se, kao, ljudi pridrzavaju nekh mjera (maske, distance, itd.), a imali smo svakodnevni rast novozarazenih.
Znaci da se ljudi ili nisu bas pridrazavali mjera, ili da mjere bas i nemaju nekog specijalnog ucinka.
U oba slucaja je pitane isto - kakva je onda korist od mjera...?
Nije mi jasno zašto se samo govori o smrtnosti? Kod ove bolesti to i nije toliko veliki procenat ali zar je samo to bitno? Mnogi ljudi će da prežive ali će imati neke posljedice, veće ili manje. Mi još uvijek ne znamo kakve posljedice ostavlja ovaj virus pa se mora i o tome brinuti.