Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jebo te, ja zaboravio tog ruskog geostratega s Hvara.
Challenger_ wrote: ↑10/08/2020 20:53
Poslužiću se jezikom jednog izuzetno jakog Rusa koga sam imao sreću i priliku da upoznam, jednog ljeta na Hvaru.
Spoiler
Show
On mi je rekao da su se kao narod i kao pojedinci zamorili te uloge "naroda misije", pa bilo to odbrambena misija od templara sa zapada, Mongola i Tatara sa istoka, Napoleona, Hitlera, da su se zamorili mesijanske uloge "Trećeg Rima" i spasioca monarhija po Evropi ("Sveta Alijansa"), ili "mesijanske antiutopije" kako je kvalifikovao SSSR i njegovu ulogu u "svjetskoj revoluciji". Pa nastavlja da je "ruski čovjek" kao i svaki drugi čovjek na svijetu. Ni manje, ni više. Dakle i konformista. Veliki konformista. On devedesete i dajnji hod Rusije tokom prve decenije 21. vijeka naziva "ispisom Rusa iz historije" a upis u "narode turista". Istina, kaže, izvan granica je ostalo masa Rusa, ali Bože moj. Rusija je manja od SSSR-a, a SSSR manji od carske Rusije ali, "hoću i ja da budem samo turist i biznismen".
Dakle, umjesto "misije" , pune krvi, ušli su u konformistički "svijet turizma".
A onda se sve počelo mijenjati. Sa Gruzijom 2008 pa na dalje. To je naglasio kao prekretnicu. Pa nastavlja priču: "Volio bih da sam se rodio kao Slovak". Pa napominje da ne potcjenjuje nikoga, ali ako si Slovak, ne kidišu na tebe, možeš biti "turista" od rođenja do smrti. I onda zapadne u neki bedak i kaže "nećemo još dugo moći biti turisti. Sudbina zove". ("судьба зовёт", bukvalno).
I šta se sada dešava. Oni sa umorom i prevrtanjem očiju ("zar opet") gledaju n-tu reprizu iste stvari. Kako se debili privlače ka njihovim granicama, kako debile prošlost ništa nije naučila, kako do debila ne dopiru nikakvi argumenti i apeli, kako ovo, kako ono i... kako od "svijeta turista" više nema ništa.
Sad budno prate šta se dešava i kada ovi pređu neku njihovu imaginarnu crvenu granicu, slijedi "uraaaaaa" i debile će napenaliti tako da će se "vidjeti iz svemira".
Ukratko, za njih ništa novo, ali "судьба зовёт".
Eto zašto toliko čekaju.
Imali su @Challenger_ Rusi mesijansku ulogu spašavanja Nebeskog naroda pa smo vidjeli kako su se proveli...
"судьба зовёт"
novi slogan bosnaske turističke zajednice ruskim nacionalistoma
video wrote: ↑16/12/2020 20:30De chelli, baci nam jednu ekspertizu, otvori nam ove nase oci zatvorene!
Neka ti oči otvaraju oni koje si birao u Predsjedništvo.
Prvo, nisam mogao birati vise vec jednoga a taj i nije prosao tako da...
Ne odgovori ti meni na pitanje? Sta po tebi znaci ova lavrovova predstava sa miletom i njegovim patuljcima u lukavici i sa svim onim folklorom koji je bio u sklopu ovoga?
Ova "nasa" dvojica su donekle i objasnila razloge svojih pustupaka, to je donekle jasno, ali me interesuje Ruska strana. Ipak si ti dobro upucen u njihovu vanjsku politiku.
Pitao bih te i za onaj sastanak poslije sa stozernikom, al eto to bih i oprostio ako sta ne natipkas u vezi tog sijela.
Molicu lijepo ovo u vezi lukavice samo
Hvala!
Last edited by video on 17/12/2020 17:54, edited 1 time in total.
Moldavija odbila Rusiju Izgubila Prijednostovlje
Gruzija prijetila Rusiji izgubila Abzahiju i Osetiju
Ukrajna odbila Rusiju izgubila Krim i Donjeck
BH odbila Rusiju izgubit će SVE
putokaz1 wrote: ↑17/12/2020 17:52
putokaz1 wrote: ↑17/12/2020 17:52
video wrote: ↑16/12/2020 20:30De chelli, baci nam jednu ekspertizu, otvori nam ove nase oci zatvorene!
Ne odgovori ti meni na pitanje? Sta po tebi znaci ova lavrovova predstava sa miletom i njegovim patuljcima u lukavici i sa svim onim folklorom koji je bio u sklopu ovoga?
Ova "nasa" dvojica su donekle i objasnila razloge svojih pustupaka, to je donekle jasno, ali me interesuje Ruska strana. Ipak si ti dobro upucen u njihovu vanjsku politiku.
Pitao bih te i za onaj sastanak poslije sa stozernikom, al eto to bih i oprostio ako sta ne natipkas u vezi tog sijela.
Hvala!
Sve je to za nase dobro, samo sto ti toga jos nisi svjestan
Hvala!
Sve je to za nase dobro, samo sto ti toga jos nisi svjestan
Mozda kad dobro promislim, mozda si i upravu.
Tko bi rekao da ce Biden dobiti GA, pa dobi je
video wrote: ↑17/12/2020 17:37Prvo, nisam mogao birati vise vec jednoga a taj i nije prosao tako da...
Hvala!
Pitanje je pogrešno adresirano. Obrati se našem MVP-u u pisanoj formi, oni su nadležni da unaprijed usaglašavaju protokol. Ako ti odgovore, podjeli odgovor s forumom.
Inače, mislim identično što i Adnan Huskić koji je juče dao kratak osvrt za BHT. Parafraziram, šarolikost bosansko-hercegovačkog društva je prednost ako imaš kvalifikovane ljude na pravim mjestima, a toga kod nas NEMA, za sad. Zato u Beogradu i Zagrebu imaš to što imaš a kod nas imaš cirkus koji ne vrijedi komentarisati.
detroit-mercy wrote: ↑17/12/2020 17:57
Kad je dernek nek i hala gori
Već su nam GAS smanjili pa vi recite šta
Vidi, Zuc onoliki "spalismo" kad je bilo zagustilo a sta bi tek sa vasim rudnicima uradili. Svakako je vani tako da se "prst pred ocima ne vidi" tako da - samo lozi
video wrote: ↑17/12/2020 17:37Prvo, nisam mogao birati vise vec jednoga a taj i nije prosao tako da...
Hvala!
Pitanje je pogrešno adresirano. Obrati se našem MVP-u u pisanoj formi, oni su nadležni da unaprijed usaglašavaju protokol. Ako ti odgovore, podjeli odgovor s forumom.
Inače, mislim identično što i Adnan Huskić koji je juče dao kratak osvrt za BHT. Parafraziram, šarolikost bosansko-hercegovačkog društva je prednost ako imaš kvalifikovane ljude na pravim mjestima, a toga kod nas NEMA, za sad. Zato u Beogradu i Zagrebu imaš to što imaš a kod nas imaš cirkus koji ne vrijedi komentarisati.
Opet bjezis od odgovora. Nije uredu.
Pitanje jednostavo a odgovaras bez da das odgovor. Ispade da ga i nemas ili si i ti zatecen postupkom drzave Rusije na tlu BiH.
Mozes ti to, siguran sam, nemas se cega bojati
video wrote: ↑17/12/2020 18:14Opet bjezis od odgovora. Nije uredu.
Pitanje jednostavo a odgovaras bez da das odgovor. Ispade da ga i nemas ili si i ti zatecen postupkom drzave Rusije na tlu BiH.
Niti bježim niti se bilo koga bojim. Protokol se usaglašava a ne nameće. A za protokol su nadležni likovi iz MVP-a. Njima adresiraj pitanje.
video wrote: ↑17/12/2020 18:14
Opet bjezis od odgovora. Nije uredu.
Sta ocekujes, osim demagogije?
Pitas tipa koji po svakoj spoljnopolitickoj temi ima stav identican velikosrpskim stavovima. Samo par primjera: Ukrajina, Rusija, Trump, Nagorno Karabah... nastavi dalje
video wrote: ↑17/12/2020 18:14Opet bjezis od odgovora. Nije uredu.
Niti bježim niti se bilo koga bojim. Protokol se usaglašava a ne nameće. A za protokol su nadležni likovi iz MVP-a. Njima adresiraj pitanje.
Opet ti o protokolima!
Pitam te nesto drugo a ti znas sta, zato se pusti protokola. Sta je drzava Rusija i njen ministar vanjskih poslova htela/postigla sa ovim sastankom, sa gotovo svim bitnim predstavnicina pc-a, u lukavici?
I da, da li se ti slazes sa ovakvim postupkom i nacinom rijesavanja bitnih pitanja od strane ministra VP RF.
I na kraju, slazes li se sa onim njegovim zaključcima na kraju tog sastanka, da ne nabrajam sad sve pojedinacno.
Hvala!
video wrote: ↑17/12/2020 18:32Opet ti o protokolima!
Pitam te nesto drugo a ti znas sta, zato se pusti protokola. Sta je drzava Rusija i njen ministar vanjskih poslova htela/postigla sa ovim sastankom, sa gotovo svim bitnim predstavnicina pc-a, u lukavici?
I da, da li se ti slazes sa ovakvim postupkom i nacinom rijesavanja bitnih pitanja od strane ministra VP RF.
Hvala!
Imam pretpostavke zašto je to tako, ali pretpostavke su jedno a puna istina nešto drugo. Ali, znam da jasne odgovore imaju u MVP-u i Predsjedništvu. Oni se za to debelo plaćaju, neka daju odgovore.
I na kraju, slazes li se sa onim njegovim zaključcima na kraju tog sastanka, da ne nabrajam sad sve pojedinacno.
Ne znam o kakvim zaključcima pričaš.
Kada mene budeš birao, ovakav cirkus nećeš gledati.
video wrote: ↑17/12/2020 18:32Opet ti o protokolima!
Hvala!
Imam pretpostavke zašto je to tako, ali pretpostavke su jedno a puna istina nešto drugo. Ali, znam da jasne odgovore imaju u MVP-u i Predsjedništvu. Oni se za to debelo plaćaju, neka daju odgovore.
Ne znam o kakvim zaključcima pričaš.
Kada mene budeš birao, ovakav cirkus nećeš gledati.
Ipak sam mislio da pitam nekog ozbiljnog forumasa, ilidzanca, sto se kao i ja trenutno gusi o ovom smogu i takvo stanje bi moglo biti i dobrano gore (vidjeti pod ono sinoc)ali sam se dobrano zeznuo. Mislio sam da ces nam u moru svega i svacega ovih dana ti to bolje objasniti. Ipak si od Ukrajine preko Sirije, Libije, pa donekle i NK/Azerbejdzana bez ikakve zadrske to bolje elabolirao.
Nema veze, hvala za nista
Edit:
Tek kad sam pritisnuo submit vidjoh ovo zadnje. Ipak si svjestan svoga postupka.
Mislim da je i to neki pokazatelj necega.
Last edited by video on 17/12/2020 18:59, edited 1 time in total.