Budi laf pa vozaj Alfu oldtajmer gdje sve to x10, i to ako nadjes
Satro ljubav sto bi rekao 530i.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Mozes li mi reci koji su to izazovi? Kao i forumas iznad, vozim 5 godina, odrzavam na isti način kao što recimo otac održava golfa. Nisam imao niti jedan veći problem, osim kada mi je iscurilo ulje serva. Za pet godina i 150.000 kilometara, 2005 godiste, odlicno me sluzi._BataZiv_0809 wrote: ↑17/12/2020 09:07 Za mene si pravi Alfista, jer iz prve ruke vrlo dobro znam koliko to izazova nosi i sa cim se sve covjek susrece vozeci ta auta
Ne izmišljaj....fakatbasicm wrote: ↑17/12/2020 09:58 Alfa ima slicnu pricu kao VW i stereotipi koji se vezu za njih.Vecina vlasnika je u fazonu, to ide, to leti, a auto u raspadu. Procentualno najveci broj raspadnutih auta po marki je u Alfi, jer su vlasnici, tj vecina njih profilom takvi. Normalan covjek ako kupi iole solidno auto nece doci na nivo ove vecine, ali priznajte da su manjina medju alfistima.
Cijena i dostupnost dijelova, dijapazon mehanicara na raspolaganju (narocito kad te zadesi neki atipican kvar, danas svi znaju skopcat dijagnostiku i mijenjat ulje) gubitak vrijednosti i teska postprodaja.un1ted wrote: ↑17/12/2020 09:55Mozes li mi reci koji su to izazovi? Kao i forumas iznad, vozim 5 godina, odrzavam na isti način kao što recimo otac održava golfa. Nisam imao niti jedan veći problem, osim kada mi je iscurilo ulje serva. Za pet godina i 150.000 kilometara, 2005 godiste, odlicno me sluzi._BataZiv_0809 wrote: ↑17/12/2020 09:07 Za mene si pravi Alfista, jer iz prve ruke vrlo dobro znam koliko to izazova nosi i sa cim se sve covjek susrece vozeci ta auta
Razmisljam sta kupiti, jer ne zelim dati previse para i da mogu isti ovaj model 2010 godiste i manje kilometara, kupio bih odmah.
Naravno da nije isto. Auto iz 2012. je potreba, a auto iz 1987. je luksuz u kojeg potrošiš hiljade i hiljade, a da to nije potrebno. Nemojmo porediti babe i žabe.sime_cipol wrote: ↑16/12/2020 22:14 Zašto bi necijih 15 000 od kojih je kupljena 159 ili Giulietta (dizel naravno) iz 2012 vrijedilo manje od 15 000 ulozenih u Golfa, Alfu 75, Opela, Mercedesa iz 80ih i zasto je ta ljubav manja od ove druge? Volio bih da mi neko objasni.
Koliko novca neko mora potrošiti da ne bude ubleha, da znamo za ubuduće?
Jedini dio za koji sam se namučio da ga nađem je prednja sjajna gril maska, sve ostalo sam nabavio bez ikakvih problema. Cak sam i samoMazajuce
Mozda je do mene, ili sam imao srece, ali sam servisirao auto u dva grada i nije bilo problema naći majstora, kao i dijelove.
Vjerovatno cu prodavati auto na proljece, kako bi kupio mladje, pa nisam ni razmisljao o problemima prodaje. Nisam, jer imam sve racune u zadnjih pet godina, gdje se vidi sva historija, auto garazirano i ne prodajem neku egzotiku, vec auto koje se svaki dan srece na cesti. Ne znam zasto bi mi bio problem prodati, osim predrasuda.teska postprodaja
Iskren da ti budem, nisam ni trazio kod nas. Citao na forumima i narucio, tako da tvoja tvrdnja za dijelove nije bas tacna. Barem na ovom primjeru je vidljivo da mogu nabaviti ono sto mi treba, jer Alfa nije egzotika, kao sto je neki predstavljaju._BataZiv_0809 wrote: ↑17/12/2020 10:42 Eto sam si odgovorio, narucivao si dio iz Italije i jos si sretan zbog iznosa carine, a za neko drugo auto taj dio mozes kupiti kod nas bez problema
neas pojmaun1ted wrote: ↑17/12/2020 10:44
Iskren da ti budem, nisam ni trazio kod nas. Citao na forumima i narucio, tako da tvoja tvrdnja za dijelove nije bas tacna. Barem na ovom primjeru je vidljivo da mogu nabaviti ono sto mi treba, jer Alfa nije egzotika, kao sto je neki predstavljaju.
Svaki automobil koji se ne odrzava je grob.
145 je generacija Golfa 3, sad mi reci kad si zadnji put vidio normalnog Golfa 3.basicm wrote: ↑17/12/2020 10:27 Ne znam gdje su dodirne tacke ovoga sto pisem ja i sto pises ti?
Svi smo zahvaceni neodrzavanjem auta, Alfa ima sudbinu da najgore prolazi sa vecinom vlasnika. Kad je neko zadnji put vidio normalnu 145 ili 146? Sigurno pamti jer je bas praznik to vidjeti.
Ako ti vozis alfu i nisi u ovoj vecini, tim bolje, ali budi realan i reci jesi li pravilo ili izuzetak.
Ne idem okolo i ne ubjeđujem ljude da je Tigar najbolja guma i da zadovoljava moje potrebe. Niti da je prosječna polovna alfa nešto super posebno. Ako je to omalovažavanje onda OK.