Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#105726 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

123bih123 wrote: 15/12/2020 11:35 Kome da se obratim da telemach prekine sa davanjem mog kucnog broja raznoraznim komanijama. Danas je kap prelila casu zovu me jahovini svjedoci. Juce me zovu za neke madrace dajte ljudi maknite moj broj iz imentika tih vasih koje prodajete uokolo.
Zdravo @123bih123,
Zahvajujemo se na javljanju. Vaši privatni podaci se ne proslijeđuju i istima raspolažu isključivo uposlenici Telemach-a pri izvršavanju Vaših Zahtjeva. Sa druge strane, Imenik je javan, međutim, ukoliko želite Vaši podaci se mogu isključiti iz navedenog kako ne bi bili dostupni. Molimo Vas da nam dostavite broj Ugovora u inbox kako bismo realizirali pomenuto. Stojimo Vam na raspolaganju.
rimac

#105727 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rimac »

Telemach wrote: 15/12/2020 11:38
rimac wrote: 15/12/2020 11:22 U pet dana pet puta zoveš zbog problema s internetom. Platim 85 KM mjesečno. Probudite se ljudi! Ujutro kad djeca su na online nastavi, rješavaju testove, ti si na video sastanku - grupni prekid je nešto što se ne bi smjelo događati. Barem ne svako malo, možda jednom godišnje. Drugo, danima čekam da mi zamijene modem. Umjesto modema šalju novog majstora koji radi dijagnostiku i kaže treba ga zamijeniti. Pa zamijenite.
Zdravo @rimac,
Zaista nam je žao ukoliko ste naišli na poteškoće pri radu našeg servisa te doživjeli negativno iskustvo koje Vam je izazvalo neprijatnost.
Korisničko zadovoljstvo nam je na prvom mjestu te ćemo učiniti sve što je potrebno kako biste bili zadovoljni uslugama i načinom našeg poslovanja. Molimo Vas da nam dostavite korisničke podatke u pp kako bismo mogli izvršiti dodatne provjere te uputiti Vašu primjedbu kolegama iz Tima za brigu o korisnicima. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.
Osobno razumijem vas obične uposlenike da radite što vam se kaže, biflate fraze bez puno značenja. Šta ću ostavljati podatke kad sam u sedam dana, pet-šest puta zvao, majstori dolazili i pokušavali popraviti modem umjesto da ga zamijene. Zaista kad platiš nešto pošteno očekuješ i da se ne smaraš tražeći svoja prava.
Telemach

#105728 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rimac wrote: 15/12/2020 12:03
Telemach wrote: 15/12/2020 11:38
rimac wrote: 15/12/2020 11:22 U pet dana pet puta zoveš zbog problema s internetom. Platim 85 KM mjesečno. Probudite se ljudi! Ujutro kad djeca su na online nastavi, rješavaju testove, ti si na video sastanku - grupni prekid je nešto što se ne bi smjelo događati. Barem ne svako malo, možda jednom godišnje. Drugo, danima čekam da mi zamijene modem. Umjesto modema šalju novog majstora koji radi dijagnostiku i kaže treba ga zamijeniti. Pa zamijenite.
Zdravo @rimac,
Zaista nam je žao ukoliko ste naišli na poteškoće pri radu našeg servisa te doživjeli negativno iskustvo koje Vam je izazvalo neprijatnost.
Korisničko zadovoljstvo nam je na prvom mjestu te ćemo učiniti sve što je potrebno kako biste bili zadovoljni uslugama i načinom našeg poslovanja. Molimo Vas da nam dostavite korisničke podatke u pp kako bismo mogli izvršiti dodatne provjere te uputiti Vašu primjedbu kolegama iz Tima za brigu o korisnicima. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji.
Osobno razumijem vas obične uposlenike da radite što vam se kaže, biflate fraze bez puno značenja. Šta ću ostavljati podatke kad sam u sedam dana, pet-šest puta zvao, majstori dolazili i pokušavali popraviti modem umjesto da ga zamijene. Zaista kad platiš nešto pošteno očekuješ i da se ne smaraš tražeći svoja prava.
@rimac,
Žao nam je zbog svega što ste naveli. Pretpostavljamo, ako ste već pozivali i bili u komunikaciji sa našom podrškom korisnicima, da je već proslijeđeno na urgneciju i hitno rješavanje. Zaista, na ovaj način možemo riješiti problem samo ukoliko nam dostavite podatke, jer drugačije nemamo uvid u Vaš Ugovor. Stojimo Vam na raspolaganju i željeli bismo učiniti više za Vas.
strider_sm

#105729 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strider_sm »

@Telemach
Moze li pojasnjenje ove akcije?
Pise za sve korisnike, aktivacija EON paketa i prvih 6 mjeseci 1 KM.
Ja sam stari korisnik Trio Grande Family, kome je davno istekao ugovor. Da li vazi za mene ili je opet marketinska fora?

https://telemach.ba/eon-paketi/
Telemach

#105730 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

strider_sm wrote: 15/12/2020 18:04 @Telemach
Moze li pojasnjenje ove akcije?
Pise za sve korisnike, aktivacija EON paketa i prvih 6 mjeseci 1 KM.
Ja sam stari korisnik Trio Grande Family, kome je davno istekao ugovor. Da li vazi za mene ili je opet marketinska fora?

https://telemach.ba/eon-paketi/
Zdravo @strider_sm,
Hvala Vam na javljanju. Naslov se prvenstveno odnosi na promociju kanala od 10.12.2020. do 15.01.2021. godine koja je namjenjena svim našim korisnicima. Kada je riječ o akciji, uvijek imamo spremne pogodnosti za naše lojalne korisnike. Stoga ukoliko želite da obnovite Ugovor, pronaći ćemo najbolju moguću opciju sa kojom ćete biti zadovoljni. Molimo Vas da nam korisničke podatke dostavite u pp kako bismo Vas mogli pozvati.
strider_sm

#105731 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strider_sm »

@Telemach
Naslov meni izgleda kao lažno oglašavanje jer dovodi korisnike u zabunu (zasto ne naznaciti barem u tekstu da se odnosi samo na nove korisnike), a nije ni fer prema lojalnim korisnicima.
Na ponudama nazalost, uglavnom dobijem nezanimljive stvari.
Ali ok, saljem vam podatke.
Telemach

#105732 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

strider_sm wrote: 15/12/2020 19:13 @Telemach
Naslov meni izgleda kao lažno oglašavanje jer dovodi korisnike u zabunu (zasto ne naznaciti barem u tekstu da se odnosi samo na nove korisnike), a nije ni fer prema lojalnim korisnicima.
Na ponudama nazalost, uglavnom dobijem nezanimljive stvari.
Ali ok, saljem vam podatke.
@strider_sm,
Hvala Vam na dostavljenim podacima u pp. Kolege će Vas pozvati u najkraćem mogućem roku. Sigurni smo da ćemo pronaći ponudu koja će Vam biti prihvatljiva te nastaviti uspješno sarađivati sa Vama. Potruditi ćemo se da opravdamo Vaše povjerenje.
mobster

#105733 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mobster »

@Telemach

Ocajne brzine zadnjih sedam-osam dana na Eon Full Duo paketu ... navodno bi trebalo biti 150 mbps (i bilo je tako prije sedmicu), ali sad jedva do 70 mbps. Testirao brzinu na kablu, ne na WiFi. Sta se desava?

Edit: Strasna DNS latencija, varira od 100ms do 700ms ping do klix.ba ... koristio i Google i Cloudflare DNS servere.
Luciano88

#105734 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Luciano88 »

crnivrag wrote: 14/12/2020 22:05 Potencijalni novi kanali u portfoliju United Medije: Nova BG, Kino Nova BG, Nova Sport BG, Diema, Diema Family, Diema Sport 1 i Diema Sport 2.

Slike kanala Nova BG grupacije u spoileru:
Spoiler
Show
Nova BG:
Image

Kino Nova BG:
Image

Nova Sport BG:
Image

Diema:
Image

Diema Family:
Image

Diema Sport 1:
Image

Diema Sport 2:
Image
Ova Diema sport zamjena za Arene ? Ne vidim nista sto vec nema na SK kanalima (Engleska liga, Bugarska, Formula1 i NBA ) Nebuloza od kanala, ne može Areni ni prismrditi
Telemach

#105735 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

mobster wrote: 15/12/2020 23:20 @Telemach

Ocajne brzine zadnjih sedam-osam dana na Eon Full Duo paketu ... navodno bi trebalo biti 150 mbps (i bilo je tako prije sedmicu), ali sad jedva do 70 mbps. Testirao brzinu na kablu, ne na WiFi. Sta se desava?

Edit: Strasna DNS latencija, varira od 100ms do 700ms ping do klix.ba ... koristio i Google i Cloudflare DNS servere.
Zdravo @mobster,
Molimo Vas da nam dostavite korisničke podatke u pp, rado ćemo Vas pozvati i izvršiti provjeru. Stojimo Vam na raspolaganju.
aditon

#105736 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

kakvo je ovo smeće od kanala, ovi diema ili kako već? Jel ovo alternativa za Arene? Obzirom da ovi sportski kanali preneso sve što i SK, znači da će ustvari biti zatamnjeni cijelo vrijeme?
DaD00

#105737 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DaD00 »

Telemach wrote: 12/12/2020 16:48
Benq wrote: 12/12/2020 14:13
DaD00 wrote: 12/12/2020 13:47 pozdrav svima! imam mali problemčić treba mi pomoć ako neko zna zašto ne može modem CGA2121 da se stavi u Bridge mod.. imam svoj ruter koji je radio normalno sa predhodnim modemo al produžio sam ugovor i stavili su mi ovaj modem i od tada nikako ne mogu da normalno podesim wifi..
Ako ces koristiti svoj router onda na CGA samo ugasi wifi da ti ne stvara interferencije, a ako podesavas wifi na CGA, za 2,4Ghz mrezu odaberi kanal koji ti je slobodan, a za 5Ghz postavi kanal 36-48 i bandwidth na 40Mhz.
Hvala Benq ;)
Zdravo DaD00 ,
U slučaju da VAm je potrebna dodatna provjera i podrška, molimo Vas da nam se javite u inbox :)
Riješio sam problem hvala u svakom slučaju 😉
TheWatcher

#105738 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

aditon wrote: 16/12/2020 09:12 kakvo je ovo smeće od kanala, ovi diema ili kako već? Jel ovo alternativa za Arene? Obzirom da ovi sportski kanali preneso sve što i SK, znači da će ustvari biti zatamnjeni cijelo vrijeme?
tuta bugarin :run:
sencobih

#105739 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Ne vjerujem da ce telemah ostati bez arena, ipak je veliki broj korisnika sbb i telemah, ne znam koliki je interes Telekoma Srbije da ne produži ugovor s njima,jedino ako je neki inat u pitanju
fusion_ba

#105740 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Treba prouciti sta su autorska prava, nema sanse da se bugarski kanali nadju kod nas u ponudi.
REDDEVILS

#105741 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Bundesliga ekskluzivno na Sport Klubu!
Image
https://sportklub.rs/fudbal/bundesliga/ ... BvUcH5iBTk
Boban0726

#105742 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

fusion_ba wrote: 16/12/2020 14:16 Treba prouciti sta su autorska prava, nema sanse da se bugarski kanali nadju kod nas u ponudi.
Pa neće ni biti kod nas.
Vidiš da je UG kupila prava na BL i za Bugarsku,Grčku i Kipar.
Maharadza

#105743 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

REDDEVILS wrote: 16/12/2020 14:34 Bundesliga ekskluzivno na Sport Klubu!
Image
Nadam se samo da će sve utakmice prenositi a za razliku od Eurosporta koji samo 4-5 utakmica (od ukupno 9) po kolu prenosi?! :thumbup:
123bih123

#105744 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 123bih123 »

fusion_ba wrote: 16/12/2020 14:16 Treba prouciti sta su autorska prava, nema sanse da se bugarski kanali nadju kod nas u ponudi.
Pa mnogi strani programi se emitiraju u BiH. Jednostavno kupe prava za emitiranje. Druga je stvar da nema svrhe placanje Bugarskih programa u BiH jer ce iste programe gledati 0.01 % korisnika.
Benq
Moderator

#105745 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Telemach Kantonalnoj bolnici Travnik donira opremu vrijednu 30.000 KM

Kompanija Telemach, u okviru obilježavanja deset godina postojanja u BiH, donirala je Kantonalnoj bolnici Travnik projekat izgradnje kompletne telekomunikacijske infrastrukture uz prateću opremu u vrijednosti od 30.000 KM, koji će pomoći procesu kompletne digitalizacije internog uslužno-zdravstvenog sistema Kantonalne bolnice Travnik. Implementacija projekta unaprijedit će i modernizirati tok praćenja procesa zdravstvenih usluga, od dijagnosticiranja do liječenja svih građana sa područja kompletnog Srednjobosanskog Kantona, umanjit će papirologiju i ubrzati distribuciju dijagnostičkih nalaza, poboljšati sistem pretrage interne dokumentacije bolnice, te u konačnici unaprijediti kvalitet rada i razmjenu informacija.

„Donacija Kantonalnoj bolnici Travnik je simbioza onog što nas već 10 godina pokreće: napredni servisi koje pružamo i najsuvremenije tehnologije koje uvodimo na tržište, uz podršku i posvećenost zajednici i društvu čiji smo ponosni član, stavljajući tehnologiju u službu građana. Svjesni smo koliko je sektor zdravstva ključan za sve nas, pogotovo u periodu u kojem se trenutno nalazimo, stoga se nadamo da će zdravstenim radnicima KB Travnik posao biti, barem djelomično, olakšan. Odjeli za dijagnostiku, laboratorija, liječničke sobe, sofisticirani medicinski uređaji, administracija, ali i novi objekat koji će služiti za dijagnostiku koristeći tehnologiju magnetne rezonace, bit će uz našu pomoć, uskoro spojeni u jednu mrežu. Donacija je znak podrške kao i zahvalnosti svim hrabrim i neumornim zdravstvenim radnicima za sve ono što oni čine za nas.” – istakla je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

U zgradu Kantonalne bolnice Telemach će instalirati optičku infrastrukturu, te uvezati sve prostorije koje su bitne za funkcionisanje bolnice. Kao dio projekta, Telemach će postaviti i besplatni WiFi servis za sugrađane, posjetioce i pacijente bolnice na svim prijemnim odjelima i ambulantama u okviru KB Travnik.

“Počašćeni smo ukazanom podrškom kompanije Telemach BH, koji će zahtjevnu svakodnevnicu osoblja, ali i ostalih korisnika KB Travnik u budućnosti učiniti znatno lakšom. Donacija kompanije Telemach će ubrzati proces dijagnostike i liječenja, što je zdravstvenoj ustanovi izuzetno važno. Posebno se zahvaljujemo i što je Telemach pored ovako vrijedne donacije, odlučio i da nam osigura i uslugu interneta u prostorijama za čekanje, što će sigurno pacijentima, ali i njihovim bližnjima, pomoći da im vrijeme u bolnici brže i ugodnije prođe. “, izjavio je prim. dr. Mirsad Granov, direktor JU Bolnica Travnik.

Kompanija Telemach ove godine slavi deceniju poslovanja u Bosni i Hercegovini i donira sredstva za 10 ustanova u 10 gradova BiH. Telemach je kroz prvu deceniju u BiH postao vodeći domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije i internet. Kompanija direktno zapošljava više od 650 ljudi, a posvećena je i napretku zajednice u kojoj posluje, kroz mnogobrojne akcije i pomoć različitim društvenim grupama poput ove. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1, kao i televizija Nova BH.

Image
Luciano88

#105746 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Luciano88 »

Maharadza wrote: 16/12/2020 17:17
Image
Nadam se samo da će sve utakmice prenositi a za razliku od Eurosporta koji samo 4-5 utakmica (od ukupno 9) po kolu prenosi?! :thumbup:
Al zato Španska liga pa-pa 😂 Cirkus više... Svake 4 godine skači s jednog operatera na drugog radi sportskih kanala 😓
Maharadza

#105747 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Luciano88 wrote: 16/12/2020 19:51
Image
Al zato Španska liga pa-pa 😂 Cirkus više... Svake 4 godine skači s jednog operatera na drugog radi sportskih kanala 😓
Englezi po meni vrijede više od svih ostalih liga zajedno jer su tekme neuporedivo brže i zanimljivije, ali kakvo crno "skakanje" kada imamo i Arene i SK već par godina?! 8-)

A znaju i oni da će izgubiti barem 30% korisnika (odmah, a dugoročno možda i više) ako izgube arene. :P
veliki_ah

#105748 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

@Telemach pogledajte pp, molim vas.

PS. Ko prenosi spance iduce godine?
Luciano88

#105749 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Luciano88 »

Maharadza wrote: 16/12/2020 19:58
Luciano88 wrote: 16/12/2020 19:51

Englezi po meni vrijede više od svih ostalih liga zajedno jer su tekme neuporedivo brže i zanimljivije, ali kakvo crno "skakanje" kada imamo i Arene i SK već par godina?! 8-)

A znaju i oni da će izgubiti barem 30% korisnika (odmah, a dugoročno možda i više) ako izgube arene. :P
Ma SK nije sporan... Doduše ja samo Formulu gledam na njemu, ostalo sve na Arenama (Liga Prvaka, Europa Liga, Serija A, BH Premijer) Tako da je ta mene , ako ukinu Arene bukvalno havarija... Ostale kanale ni ne gledam sem dječjih
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#105750 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro »

Sta vam se desava sa slikom? Sport klub 1 se ne da gledati koliko sjecka i preskace. Sta mi placamo da mi je znati
Locked