Pa i kazu da je tehnicke prirode. A, kakve je, znace se u narednom periodu ...
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
zilog
#83727 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Inace, Amerikancima su dali tako dobar argument da se protive evropskom oslanjanju na ruski plin, da nisu mogli bolje...bhnapoleon1 wrote: ↑16/12/2020 18:34Jasno je da će to reći ovo je samo kao "poruka" ali jadna sila ako mora na ovaj način poruke slati jednoj BiH.
-
emmir1
#83728 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Amerika ionako gura južnu interkonekciju i prvi cilj je da se smanji ovisnost o ruskom plinu.
Ovo je sada još jedan dokaz da se u taj projekat mora da ide pod svaku cijenu.
Mada ne uzimajmo ovo zdravo za gotovo, Rusija svako malo sere sa plinom i ovakvi problemi su dosta česti.
No nadajmo se da su smanjili isporuku zbog politicke ucjene.
To je divljacki potez koji će Ameri dočekati sa smiješkom na licu
Ovo je sada još jedan dokaz da se u taj projekat mora da ide pod svaku cijenu.
Mada ne uzimajmo ovo zdravo za gotovo, Rusija svako malo sere sa plinom i ovakvi problemi su dosta česti.
No nadajmo se da su smanjili isporuku zbog politicke ucjene.
To je divljacki potez koji će Ameri dočekati sa smiješkom na licu
-
emmir1
#83729 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ipak patka.
Iz Gasproma potvrdili da naručene količine plina će biti isporučene.
Šteta, bila je dobra prilika.
Iz Gasproma potvrdili da naručene količine plina će biti isporučene.
Šteta, bila je dobra prilika.
- mO k3
#83730 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Imali ijedna zemlja koja je političara kao kalibra Lavrov ostavila ga u kiši ?
Sudbonosno njet !
Sudbonosno njet !
-
155_mm
#83731 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
rusi povukli rucnu. i sami su uvidjeli koliko su jadni i bijedni ispali sa ovim potezom oko plina. tehnicki problem rijesen u sekundi.

- BHCluster
#83732 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ko jebe Ruse i njihov plin sad treba ovo iskoristiti i ubrzati izgradnju gasovoda Južne interkonekcije.
- mO k3
#83733 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jedna mala zemlja je rekla Rusiji njet !! Zamislite šta bi tek bilo da graničimo sa njom
-
zilog
-
155_mm
#83735 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pamtit ce se dan kad je bosna odvalila samarcinu rusiji da jadni rusi 24 saHta nisu znali gdje udaraju i kakve debilne poteze vuku.
srecom dosli su sebi pa se urazumili. vjerujem da marsal tito sa ponosom podjebava staljina i hitlera ovim potezom dzafera i komse.

srecom dosli su sebi pa se urazumili. vjerujem da marsal tito sa ponosom podjebava staljina i hitlera ovim potezom dzafera i komse.
-
Juliuscezar
#83736 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
1948-2020. nikad nismo i necemo biti ruska gubernarija
-
detroit-mercy
-
detroit-mercy
#83738 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jednom svercer uvijek svercerswanfilter wrote: ↑16/12/2020 17:10 Mile, nakon duhana, vocke, poceo i ikone svercati ...
Odakle njemu ovo?
- mO k3
#83739 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mile švercer
znaci ikone unosnije
-
high_volume
#83740 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da, zaista lijepa priča. Bila bi i ljepša, kad bi svi zagovarači ovih bajki došli u BiH i s nama svima uživali u prelijepim zimskim danima bez ruskog plina u kotlovnicama centralnog grijanja, u domaćinstvima, itd. Da, treba konačno lupiti šakom o stol....
I konačno, što će nam ruski plin, kad imamo bosanski ugalj
-
emmir1
#83741 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
high_volume wrote: ↑16/12/2020 19:25Da, zaista lijepa priča. Bila bi i ljepša, kad bi svi zagovarači ovih bajki došli u BiH i s nama svima uživali u prelijepim zimskim danima bez ruskog plina u kotlovnicama centralnog grijanja, u domaćinstvima, itd. Da, treba konačno lupiti šakom o stol....
Zamisli malo bi nam bilo zima jednu zimu dok ne nadjemo alternativu.
Strašno, naježim se od pomisli samo
-
emmir1
#83742 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kunem se juće kada sam vidio da mu je poklonio ikonu staru 300 godina da sam se iznenadio.
Baš mi bio upitnik, otkud to nekoj tvorevini nastaloj genocidom i pljackom prije 25 godina.
Baš mi bio upitnik, otkud to nekoj tvorevini nastaloj genocidom i pljackom prije 25 godina.
-
zilog
#83743 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne grije se cijela BiH ruskim plinom. Uglavnom Sarajevo.high_volume wrote: ↑16/12/2020 19:25Da, zaista lijepa priča. Bila bi i ljepša, kad bi svi zagovarači ovih bajki došli u BiH i s nama svima uživali u prelijepim zimskim danima bez ruskog plina u kotlovnicama centralnog grijanja, u domaćinstvima, itd. Da, treba konačno lupiti šakom o stol....
Ima jos plina, osim ruskog, a ionako nas ucjenjuju za tranzit kroz oteti Energoinvestov plinovod od Zvornika prema Kladnju.
Vakat za ubrzati juznu interkonekciju.
Sreca je samo sto jos imamo ratni dug i sto genocidasi nemaju bypass do Lukavice...
- mO k3
#83744 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Haj da mu je poklonio TV , veš mašinu nešto iz prošlog vijeka kada su srpske horde harale Bosnom razumio bi , ali ikonu 300 godina još iz Ukrajine ....
-
zilog
#83745 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bice sou kada ga budu pitali za porijeklo te ikone? Za racun? Za provjeru, spada li ta ikona u zasticenu bastinu?
Mile svercer...
-
high_volume
#83746 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kaže Dino M. da je sreća para puna vreća. Nije Dino, sreća je kad BiH ima vrsne političare, državnike najvišeg nivoa, koji znaju lupiti šakom o stol i zaprijetiti po prstima jednoj od tri najveće svjetske sile. Da je ostao samo dan duže u BiH, Lavrov bi možda bio i protjeran, ko zna. Pretjerao je s poniženjem našeg dostojanstva, ali mi ne opraštamo nikom. Možemo, naravno, sila smo, ekonomska, demografska, geopolitička, privredno čudo Balkana, šta nas briga što bi nas neko ucjenjivao plinom. Imaju plin i Azeri, proslijedit će nam, a urgirat će za nas i Erdo, haver naš veliki.zilog wrote: ↑16/12/2020 19:37Ne grije se cijela BiH ruskim plinom. Uglavnom Sarajevo.high_volume wrote: ↑16/12/2020 19:25Da, zaista lijepa priča. Bila bi i ljepša, kad bi svi zagovarači ovih bajki došli u BiH i s nama svima uživali u prelijepim zimskim danima bez ruskog plina u kotlovnicama centralnog grijanja, u domaćinstvima, itd. Da, treba konačno lupiti šakom o stol....
Ima jos plina, osim ruskog, a ionako nas ucjenjuju za tranzit kroz oteti Energoinvestov plinovod od Zvornika prema Kladnju.
Vakat za ubrzati juznu interkonekciju.
Sreca je samo sto jos imamo ratni dug i sto genocidasi nemaju bypass do Lukavice...
Uživajmo braćo...
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#83747 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tačno je da je ikona ukrajinska,ali nju je Guardianov pra-pra-pra-pra-pra-pra dedo pošteno dobio na kartama jedne prilike u Kijevu dok je
prodavao paprike i ronhil(tadašnji ronhil,drevni
).
I šta sad koji kurac hoće i šta se javljaju?Hoće haman da im Guardianovi jarani plin ugase budu li srali i jeli govna?

prodavao paprike i ronhil(tadašnji ronhil,drevni
I šta sad koji kurac hoće i šta se javljaju?Hoće haman da im Guardianovi jarani plin ugase budu li srali i jeli govna?
-
costacurta
#83748 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Neko od ovih prekodrinskih 'eroja poznatih inače po pljačkama što je ratovao tj pljačkao po Ukrajini na poklon nekome je donio ovu ikonu. A ovaj Laktaški vožd da ispadne laf pokloni Rusima ukradenu stvar, računajući da neće niko skontat šta li.
Blam ne mere biti veći. Mogu mislit Putinove reakcije
- mO k3
#83749 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovaj , jeli to sve sto nam može Rusija ?? Smanjiti dotok plina ???
Grdne rane moje , hraknuli smo u lice Rusiji koji Bosnu i Hercegovinu godinama blokiraju , gdje sve rezolucije pri UN nemaju šanse da prodju
Pljuc putin
Grdne rane moje , hraknuli smo u lice Rusiji koji Bosnu i Hercegovinu godinama blokiraju , gdje sve rezolucije pri UN nemaju šanse da prodju
Pljuc putin
-
emmir1
#83750 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Rusija jeste vojna sila.
No ekonomski je isprdak koji ne može ni sebi da pomogne.
Nista mi dobro od Rusije nemamo, niti bilo kakvog rezona da imamo dobre odnose sa njima.
I da imamo dobre odnose, da im odemo niz dlaku opet bi nas jebavali za račun Srba.
Stoga sam stava da je tu distanca mnogo više korisna nego za nas nego neki dobri odnosi.
Ako ništa, zapadni blok koji je naša interesna sfera, jer tamo jesu pare i ekonomija...neka se vode onom neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj.
To je sukus koji jebe i Srbe.
Boli kita USA sa Srbe, premali su kao i mi.
Ali su prijatelji Rusije, samim tim su njihovi neprijatelji.
Mnogooo više mi imamo koristi kao neprijatelji Rusije nego bi imali kao njihovi prijatelji.
Pogledajte RS i bit će vam jasno.
Eto da se neki ne fataju za glavu, kao gdje ćeš na Rusiju bez vunenih čarapa.
Smrznut ćemo se
No ekonomski je isprdak koji ne može ni sebi da pomogne.
Nista mi dobro od Rusije nemamo, niti bilo kakvog rezona da imamo dobre odnose sa njima.
I da imamo dobre odnose, da im odemo niz dlaku opet bi nas jebavali za račun Srba.
Stoga sam stava da je tu distanca mnogo više korisna nego za nas nego neki dobri odnosi.
Ako ništa, zapadni blok koji je naša interesna sfera, jer tamo jesu pare i ekonomija...neka se vode onom neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj.
To je sukus koji jebe i Srbe.
Boli kita USA sa Srbe, premali su kao i mi.
Ali su prijatelji Rusije, samim tim su njihovi neprijatelji.
Mnogooo više mi imamo koristi kao neprijatelji Rusije nego bi imali kao njihovi prijatelji.
Pogledajte RS i bit će vam jasno.
Eto da se neki ne fataju za glavu, kao gdje ćeš na Rusiju bez vunenih čarapa.
Smrznut ćemo se