Pretpostavljam kombinacija Black Friday + korona + praznično kupovanje
Moderator: anex

Dobre vijesti značiVChen09 wrote: ↑14/12/2020 18:31 U slucaju da neko ceka postu preko Royal Maila, stigao mi je paket danas (Edit:mislio sam, stigao na destinaciju, ne jos na adresu). Nadam se da je bio u avionu zajedno sa postom koja dolazi sa raznih destinacija.
Datum i vrijeme Zemlja Lokacija Događaj Napomena
16.11.2020 09:03:00 Skewen Post Office [SA10 6UT] - Prijem pošiljke od korisnika
18.11.2020 06:32:00 United Kingdom of Great Britain and Northern Irela GBLALA - LANGLEY HWDC Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
18.11.2020 08:50:00 United Kingdom of Great Britain and Northern Irela GBLALA - LANGLEY HWDC Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
14.12.2020 14:13:07 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
14.12.2020 15:16:06 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke iz Izmjenicne pošte - UVOZ prema: 71000 Sarajevo (dostava-pisma)
@dorkcic
Spominjali ste da i Vi cekate postu iz GB, Royal Mail, pa se nadam da je barem jedan od paketa bio u istom avionu![]()
Si dobio danas paketic ovaj ? LpVChen09 wrote: ↑14/12/2020 18:31 U slucaju da neko ceka postu preko Royal Maila, stigao mi je paket danas (Edit:mislio sam, stigao na destinaciju, ne jos na adresu). Nadam se da je bio u avionu zajedno sa postom koja dolazi sa raznih destinacija.
Datum i vrijeme Zemlja Lokacija Događaj Napomena
16.11.2020 09:03:00 Skewen Post Office [SA10 6UT] - Prijem pošiljke od korisnika
18.11.2020 06:32:00 United Kingdom of Great Britain and Northern Irela GBLALA - LANGLEY HWDC Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
18.11.2020 08:50:00 United Kingdom of Great Britain and Northern Irela GBLALA - LANGLEY HWDC Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
14.12.2020 14:13:07 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
14.12.2020 15:16:06 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke iz Izmjenicne pošte - UVOZ prema: 71000 Sarajevo (dostava-pisma)
@dorkcic
Spominjali ste da i Vi cekate postu iz GB, Royal Mail, pa se nadam da je barem jedan od paketa bio u istom avionu![]()
To mi je najjace ne reg.Sunyou dolazi,a registrovani sunyou nope....sarajevo-x.com wrote: ↑16/12/2020 12:12 Narucio sitnicu neku od 15ak dolara 6.11. free shipping preko SY neregistrovani. Dosao u BiH 3.12 a kod mene (TZ) danas 18.12
Edit: posiljka iz SHENZHEN isla preko Kirgistan Express post
Ako pise arived in Sarajevo dodje za par dana.Njemacki traking je,Dhl global mail,pa eto mozda pomocu imena i prezimena i ovoga mozes doznati nesto.
Imam broj za praćenje al je predugačak za pretrazivać ovaj na posta.ba.. jel ima neki fazon,pošto sam probao izbaciti zadnje znamenke i prednje i ne ide? Iz Kine sa ebay,22. novembra piše "Arrived at Destination Hub"
Imam isti status - 23. novembar upravo taj "arrived at destination hub". Ja mislim da bismo sutra trebali dobiti posiljke jer su u zadnja 2-3 dana dolazili avioni iz Vienne (a pretpostavljam da tom rurom idu iz Frankfurta). Javi sutra jel ti stiglo
Malo si me obradovao..nadam se..išćekujem..javim..freelancerBIH wrote: ↑20/12/2020 22:11Imam isti status - 23. novembar upravo taj "arrived at destination hub". Ja mislim da bismo sutra trebali dobiti posiljke jer su u zadnja 2-3 dana dolazili avioni iz Vienne (a pretpostavljam da tom rurom idu iz Frankfurta). Javi sutra jel ti stiglo![]()
Prerano ba. Realnost da sad paketi dodju nakon 40-50 dana, ne uzimaj taj rok sto ti je prosli dosao, zalomilo ti se takoFiladendron96 wrote: ↑20/12/2020 23:54 Nakon koliko dana mogu početi da sumnjam da je carina zaplijenila paket? 11. novembra mi je seller iz Litvanije poslao punjive baterije i punjač i evo čekam više od mjesec dana, a čudno mi je jer sam prije toga naručio zasebno punjive baterije koje su mi bez problema stigle za 17 dana od istog seller-a, a poslao ih je običnom poštom bez tracking koda. Da li da idem na poštu ili carinu da pitam za paket ili da pokušam tražiti refund od seller-a, ako je realno tražiti nakon toliko dana.
Dolaze oni stalno... Dobijes u 90% slucajeva obavjestenje arived in Sarajevo...freelancerBIH wrote: ↑20/12/2020 22:11Imam isti status - 23. novembar upravo taj "arrived at destination hub". Ja mislim da bismo sutra trebali dobiti posiljke jer su u zadnja 2-3 dana dolazili avioni iz Vienne (a pretpostavljam da tom rurom idu iz Frankfurta). Javi sutra jel ti stiglo![]()
Negdje je izgleda problem do LT.... I meni pa evo i mnogima koje znam,LT ne dolaze od jednom.A dolazilo za 20ak dana.To je najgore sto njihovu ne reg postu ne mozes nigdje pratiti cak ni na njihovom sajtu...Filadendron96 wrote: ↑20/12/2020 23:54 Nakon koliko dana mogu početi da sumnjam da je carina zaplijenila paket? 11. novembra mi je seller iz Litvanije poslao punjive baterije i punjač i evo čekam više od mjesec dana, a čudno mi je jer sam prije toga naručio zasebno punjive baterije koje su mi bez problema stigle za 17 dana od istog seller-a, a poslao ih je običnom poštom bez tracking koda. Da li da idem na poštu ili carinu da pitam za paket ili da pokušam tražiti refund od seller-a (ako je realno tražiti nakon toliko dana) ili da budem strpljiv?
Isto je svima. Isto cekam, ista sitaucija. Nije do sellera, nego do generalne situacije sa postom. Strpi se, doci ceFiladendron96 wrote: ↑20/12/2020 23:54 Nakon koliko dana mogu početi da sumnjam da je carina zaplijenila paket? 11. novembra mi je seller iz Litvanije poslao punjive baterije i punjač i evo čekam više od mjesec dana, a čudno mi je jer sam prije toga naručio zasebno punjive baterije koje su mi bez problema stigle za 17 dana od istog seller-a, a poslao ih je običnom poštom bez tracking koda. Da li da idem na poštu ili carinu da pitam za paket ili da pokušam tražiti refund od seller-a (ako je realno tražiti nakon toliko dana) ili da budem strpljiv?