Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
-
detroit-mercy
#101 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Nema potrebe za ukidanje entiteta/kantona, sam ih svesti na mjeru na koju trebaju da budu i mnoge stvari ce ici lakse. Ne dozvoliti blokadu drzave/odlucivanja niti sa jedne strane, vristi pritisak za implementaciju presuda Evropskog Suda pa cak i naseg USa, polako evoluirati u normalnu drzavu i pomjerati se ka clanstvu u EU i NATO.
- bunk
#102 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
A ybmti detroit sto me nasmija...lokacija u q

- Dozer
#103 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
OK... Na koji nacin bi tanco ovo funckionisalo, a bez da se ukinu bar blentiteti, a s njima i etnicko glasanje...?detroit-mercy wrote: ↑15/12/2020 15:24 Nema potrebe za ukidanje entiteta/kantona, sam ih svesti na mjeru na koju trebaju da budu i mnoge stvari ce ici lakse. Ne dozvoliti blokadu drzave/odlucivanja niti sa jedne strane, vristi pritisak za implementaciju presuda Evropskog Suda pa cak i naseg USa, polako evoluirati u normalnu drzavu i pomjerati se ka clanstvu u EU i NATO.
- Pryda
#104 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Državni, regionalni i općinski nivo vlasti!

- General War
#105 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
bunk wrote: ↑15/12/2020 14:20Kakva gomila bedastoca.General War wrote: ↑15/12/2020 14:12Kako nije se kocko, ako se ko kocko onda se on kocko...na nesrecu lose po BiH, a dobro za famelijusumirprimus wrote: ↑15/12/2020 13:53
ne znam ja jel se bojo, cinjenica je da se nije kocko. nego se savio na prvu.da li je to bio dio veceg plana o podjeli ne znam i ne zelim o tome mantrati.
no fakat je da pozicija nikad nije bila povoljnija no tog mjesec apred banjalukom i dabogda ikad vise bude.
da li bi se isplatilo kockanje, necemo ni saznat. ja bi se kocko, pa makar koju i fasovali.
uzmes u obzir vec imas dignutu vojsku, njihove linije takve kakve su,strah, pad krajine, srebrenicu iza ledja, sve svjetske medije na svojoj strani.ovji te generali mole da im kupis vremena...sta kaze da narod ne gine, pa u citavom ratu nije bilo ljepseg i povoljnijieg trenutka .a i ulog je bio nikad veci.
nevjreovatno sa ove tacke gledista da se nije probalo.pa kud puklo da puklo
Jarane kad te izaslanik predsjednika SAD pozove na sastanak i kaze STOP ili ces i ti upoznat Tomahawk kao i Srbija onda sta treba uraditi?
Ne poslusati?
I sta bi nam gadjali? Puteve koje ne kontrolisemo, mostove i gradove koji su vec sruseni?
- General War
#106 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Ama ne mezim te, nego samo podastirem stvari koje su se uradile a koje nemaju nikakve ni strateske ni operativne logike. Neprijatelji su nas kostali ali vala i ovi "probosanci" sa aljom na celu su nas dokusurili...i gdje smo? Na pocetku.sumirprimus wrote: ↑15/12/2020 14:32e hebemliga, ne moras me bar ti mezit, znas dobro na sta mislim, tacno odredjen vremenski period. kad se isplatilo kockat svim sto imas,all in.General War wrote: ↑15/12/2020 14:12Kako nije se kocko, ako se ko kocko onda se on kocko...na nesrecu lose po BiH, a dobro za famelijusumirprimus wrote: ↑15/12/2020 13:53
ne znam ja jel se bojo, cinjenica je da se nije kocko. nego se savio na prvu.da li je to bio dio veceg plana o podjeli ne znam i ne zelim o tome mantrati.
no fakat je da pozicija nikad nije bila povoljnija no tog mjesec apred banjalukom i dabogda ikad vise bude.
da li bi se isplatilo kockanje, necemo ni saznat. ja bi se kocko, pa makar koju i fasovali.
uzmes u obzir vec imas dignutu vojsku, njihove linije takve kakve su,strah, pad krajine, srebrenicu iza ledja, sve svjetske medije na svojoj strani.ovji te generali mole da im kupis vremena...sta kaze da narod ne gine, pa u citavom ratu nije bilo ljepseg i povoljnijieg trenutka .a i ulog je bio nikad veci.
nevjreovatno sa ove tacke gledista da se nije probalo.pa kud puklo da puklo
ali nije.ja bih. njegovi tada generali bi. on nije.![]()
-
l33t
- General War
#108 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Opet kazem entitete treba ukinuti zbog drugih razloga pa i kantone koji su toliko nefinkcionalni da je to strava...ali imas i domove naroda u parlamentu BiH i opet nacin za veto za svaku pizdu materinu..eto ni da nema entiteta, jel tako?Dozer wrote: ↑15/12/2020 16:07OK... Na koji nacin bi tanco ovo funckionisalo, a bez da se ukinu bar blentiteti, a s njima i etnicko glasanje...?detroit-mercy wrote: ↑15/12/2020 15:24 Nema potrebe za ukidanje entiteta/kantona, sam ih svesti na mjeru na koju trebaju da budu i mnoge stvari ce ici lakse. Ne dozvoliti blokadu drzave/odlucivanja niti sa jedne strane, vristi pritisak za implementaciju presuda Evropskog Suda pa cak i naseg USa, polako evoluirati u normalnu drzavu i pomjerati se ka clanstvu u EU i NATO.
-
detroit-mercy
#109 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Ukida se entitetsko glasanje, odluke se donose vecinom u parlamentu (definisi vecinu), dovesti mogucnost blokada na minium a don naroda/eniteti neka se brinu koju perku staviti na kapu od svrake ili gavrana. Sve drugo, ne pitaju se.Dozer wrote: ↑15/12/2020 16:07OK... Na koji nacin bi tanco ovo funckionisalo, a bez da se ukinu bar blentiteti, a s njima i etnicko glasanje...?detroit-mercy wrote: ↑15/12/2020 15:24 Nema potrebe za ukidanje entiteta/kantona, sam ih svesti na mjeru na koju trebaju da budu i mnoge stvari ce ici lakse. Ne dozvoliti blokadu drzave/odlucivanja niti sa jedne strane, vristi pritisak za implementaciju presuda Evropskog Suda pa cak i naseg USa, polako evoluirati u normalnu drzavu i pomjerati se ka clanstvu u EU i NATO.
-
foxlady
#110 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Nece.
Od 92. cekamo da neko mahne carobnim stapicem, nema carobnih stapica, nema nista dok iz guzice ne uđe u glavu, nista. Sve ostaje isto, samo dnevno politicko naduravanje "e nek mu je reko", "nasi i njihovi", .....
Od 92. cekamo da neko mahne carobnim stapicem, nema carobnih stapica, nema nista dok iz guzice ne uđe u glavu, nista. Sve ostaje isto, samo dnevno politicko naduravanje "e nek mu je reko", "nasi i njihovi", .....
-
mishic
#111 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Niko ništa neće uraditi bez nas. Hoće li ovdje biti dovoljno pameti i snage da se uz pomoć spolja iskoristi ova prilika, upitno je?
Kada nebi postojao ni jedan, a postoji milion razloga, ovu preskupu i potpuno neefikasnu vlast može promijeniti samo temeljita rekonstrukcija ustroja ove zemlje jer ovaj nakaradni sistem ne može postati efikasan bez obzira na stranački personalni i bilo koji drugi sastav, zbog sistemske greške na kojoj je ovaj sistem utemeljen.
Propusti li se ova iznenadna i neočekivana prilika onda je nastavak pražnjenja ove zemlje jedina perspektiva a doseljavanje migranata budučnost.
Kada nebi postojao ni jedan, a postoji milion razloga, ovu preskupu i potpuno neefikasnu vlast može promijeniti samo temeljita rekonstrukcija ustroja ove zemlje jer ovaj nakaradni sistem ne može postati efikasan bez obzira na stranački personalni i bilo koji drugi sastav, zbog sistemske greške na kojoj je ovaj sistem utemeljen.
Propusti li se ova iznenadna i neočekivana prilika onda je nastavak pražnjenja ove zemlje jedina perspektiva a doseljavanje migranata budučnost.
- bunk
#112 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Jesil ozbiljan?General War wrote: ↑15/12/2020 16:59bunk wrote: ↑15/12/2020 14:20Kakva gomila bedastoca.General War wrote: ↑15/12/2020 14:12
Kako nije se kocko, ako se ko kocko onda se on kocko...na nesrecu lose po BiH, a dobro za fameliju
Jarane kad te izaslanik predsjednika SAD pozove na sastanak i kaze STOP ili ces i ti upoznat Tomahawk kao i Srbija onda sta treba uraditi?
Ne poslusati?![]()
I sta bi nam gadjali? Puteve koje ne kontrolisemo, mostove i gradove koji su vec sruseni?
- sinuhe
#113 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Planula tema -5 stranica
Ludi Lagumdzija prije 4 godine
Bice ovakvih tema sljedece cetiri godine milion
Ludi Lagumdzija prije 4 godine
https://www.klix.ba/vijesti/bih/lagumdz ... /171225009Lagumdžija o inicijativi "Dejton 2": Došlo je vrijeme da se osvježi politika SAD-a prema BiH
Bice ovakvih tema sljedece cetiri godine milion
-
hillbill
#114 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
bitno je da ne puca...................................................................i da se dobro kradeGeneral War wrote: ↑15/12/2020 17:04Ama ne mezim te, nego samo podastirem stvari koje su se uradile a koje nemaju nikakve ni strateske ni operativne logike. Neprijatelji su nas kostali ali vala i ovi "probosanci" sa aljom na celu su nas dokusurili...i gdje smo? Na pocetku.sumirprimus wrote: ↑15/12/2020 14:32e hebemliga, ne moras me bar ti mezit, znas dobro na sta mislim, tacno odredjen vremenski period. kad se isplatilo kockat svim sto imas,all in.General War wrote: ↑15/12/2020 14:12
Kako nije se kocko, ako se ko kocko onda se on kocko...na nesrecu lose po BiH, a dobro za fameliju
ali nije.ja bih. njegovi tada generali bi. on nije.![]()
- no_sekirli
#115 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
U bliskoj buducnosti nema nikakve sanse da se entiteti ukinu, a narocito u ovakvoj situaciji.
Prvo treba dati jedno godinu dana moratorij na bilo kakva uposljavanja, tendere, izbore, imenovanja, drzavne kredite i slicno. Za to vrijeme dovest 50 stranaca i 50 nasih ljudi iz inozemstva koji rade po UNu, fakultetima, velikim firmama da vode sve drzavne poslove, a to vrijeme iskorisiti za uvesti vladavinu prava i zakona, onda pohapsiti jedno 80% sudaca, 60% bivsih i sadasnjih direktora javnih poduzeca, donijeti Zakon o porijeklu imovine, lustraciji i zabranu velicanja fasizma i to primijeniti. Procesljati zadnjih 10 godina od A do Z oduzeti sve ukradeno , odgovorne zatvoriti.
Kad to vide politicari, suci, firmasi, da se ipak za kradju moze u zatvor, zamislit ce se i oni, a kad narod vidi da je onaj kome je on tako vjerovao na racunu usteko 10 miliona i ima 8 nekretnina valjda ce promijeniti misljenje i svoj glas dati nekoj normalnoj opciji.
Ovo nije vrijeme diktatura i nasim politicarima se moze dohakati samo na 2 nacina: zbog lopovluka i fasizma potrpati u zatvore, a to je trenutno dosta tesko, jer je sudstvo korumpirano, ili na izborima. Rusenje nekoga tenkovima, nista dobroga donijeti nece.
Prvo treba dati jedno godinu dana moratorij na bilo kakva uposljavanja, tendere, izbore, imenovanja, drzavne kredite i slicno. Za to vrijeme dovest 50 stranaca i 50 nasih ljudi iz inozemstva koji rade po UNu, fakultetima, velikim firmama da vode sve drzavne poslove, a to vrijeme iskorisiti za uvesti vladavinu prava i zakona, onda pohapsiti jedno 80% sudaca, 60% bivsih i sadasnjih direktora javnih poduzeca, donijeti Zakon o porijeklu imovine, lustraciji i zabranu velicanja fasizma i to primijeniti. Procesljati zadnjih 10 godina od A do Z oduzeti sve ukradeno , odgovorne zatvoriti.
Kad to vide politicari, suci, firmasi, da se ipak za kradju moze u zatvor, zamislit ce se i oni, a kad narod vidi da je onaj kome je on tako vjerovao na racunu usteko 10 miliona i ima 8 nekretnina valjda ce promijeniti misljenje i svoj glas dati nekoj normalnoj opciji.
Ovo nije vrijeme diktatura i nasim politicarima se moze dohakati samo na 2 nacina: zbog lopovluka i fasizma potrpati u zatvore, a to je trenutno dosta tesko, jer je sudstvo korumpirano, ili na izborima. Rusenje nekoga tenkovima, nista dobroga donijeti nece.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#116 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Sta ce ti drzava ako nemas vlast i ako su ti ljudi žohari što uništiše sve za sobomno_sekirli wrote: ↑15/12/2020 19:22 U bliskoj buducnosti nema nikakve sanse da se entiteti ukinu, a narocito u ovakvoj situaciji.
Obrazovanje stanovnistva je br1, bolja vlast ce doci kao poslijedica toga...
- General War
#117 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Jesam, jesil ti bio rodjen tad?bunk wrote: ↑15/12/2020 18:24Jesil ozbiljan?General War wrote: ↑15/12/2020 16:59![]()
-
pyrocool1
#119 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
U svijetu se niko nije ni ocesao u “drzavnicki” potez Dzafera i Komsica..a kliks zabiljezio posjete kakve nije odavno. Lozionicarskim naslovima. Sto znaci da cemo mozda posljedice ovog cina, koji je samo za internu upotrebu, osjetiti mi. Da su se sastali pa ostro protestovali taj cin bi imao smisla. Ovako..hljeba i igara. Zivi bili pa vidjeli. Biser(k)a primila nekoga svoga nivoa i apsurdno jedina razumna... a ova dvojica bas k’o ona dvojica iz Mapeta..laju s balkona. U stvari, sva trojica medjeda profitirali na unutrasnjem planu. A nas normalne..jebo nas.
-
RtrnOfSalisbury
#120 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
ono sto je starac foco sa svojom ergelom na dejtonskoj pijaci sarno, ne popravi vise niko. sad kobiva svi znaju da je taj zdogovor bio sajze ... ali nemerem se otet utisku da je neko tad spomeno strana ulaganja i donacije ... sto je vjerovatno bilo interesantno za zaintresirane strane
bilo bi interesantno vidjet celovitu iz tri dela bejundha kako je vodi vecinska ezdeja a iz prikrajka guslaju njeni otpatci, a na drugom kraju adeze i esenesde probavaju uspostavit ravnotezu. haman pa bi se narod pobunio i iziso na proteste "vratite nam entitete"
knjige kazu da su serbi svoj na svome i da su krvlju izborili svoju slobodu
rvati bi ako more da se uvede veliko u, a ovi treci su postali takvi govnari da nije jasno kako imaju mjesta u djamijama 
bilo bi interesantno vidjet celovitu iz tri dela bejundha kako je vodi vecinska ezdeja a iz prikrajka guslaju njeni otpatci, a na drugom kraju adeze i esenesde probavaju uspostavit ravnotezu. haman pa bi se narod pobunio i iziso na proteste "vratite nam entitete"
knjige kazu da su serbi svoj na svome i da su krvlju izborili svoju slobodu
- exliberal-ex
#121 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Meni uvijek smijesno kad neko napise sad ce stranci doci pa ce napravit drzavu po nasim zeljama...sta ako stranci dodju na donesu neke mjere kojebi bile suprotno zeljama" zvanicnog Sarajeva"?
Jel vi fakat mislite da strance zaboli za neku vukojebinu koja ima stanovonika ko jedan malo veci evropski grad?
Neki kazu ukinut entitete pa da disemo...sta vam smeta da disete sad u Sarajevu...ah znam najzagadjeniji grad u svijetu i jel to krivica entiteta ili lokalne uprave?
Pa jebenom Budnji nisu smjeli godinama vodu iskljucit a kamo sta drugo, doduse sad imaju respiratori vrhunske kvalitete mozda oni pomognu.
Drugi kazu jedan covjek jedan glas....hmmm zanimljivo kad se juga raspadala jedan od razloga je bilo "necemo mi da nam drugi biraju predstavnike" a sad je to izgovor da se pravi demokratska drzava...
A sad zaozbilje, sta Bidena ceka....na untrasnjem planu imate americko drustvo koje plese na ivici maca, veoma podjeljeno i sitnica treba da krene sranje
na vanjskom planu sirija, egipat, iran, irak, turska, ukrajina...poremeceni odnosi sa kanadom i meksikom o kini necu ni da govorim, nesuglasice sa eu i nato i mislite da je nekog briga za bosnu.
Prije ce biden dati eu da se pobrine za bosnu nego sto ce on krenut sam, time bi djelimicno popravi svoj ugled kod evropljana za realno gledajuci minorni problem...
Jel vi fakat mislite da strance zaboli za neku vukojebinu koja ima stanovonika ko jedan malo veci evropski grad?
Neki kazu ukinut entitete pa da disemo...sta vam smeta da disete sad u Sarajevu...ah znam najzagadjeniji grad u svijetu i jel to krivica entiteta ili lokalne uprave?
Pa jebenom Budnji nisu smjeli godinama vodu iskljucit a kamo sta drugo, doduse sad imaju respiratori vrhunske kvalitete mozda oni pomognu.
Drugi kazu jedan covjek jedan glas....hmmm zanimljivo kad se juga raspadala jedan od razloga je bilo "necemo mi da nam drugi biraju predstavnike" a sad je to izgovor da se pravi demokratska drzava...
A sad zaozbilje, sta Bidena ceka....na untrasnjem planu imate americko drustvo koje plese na ivici maca, veoma podjeljeno i sitnica treba da krene sranje
na vanjskom planu sirija, egipat, iran, irak, turska, ukrajina...poremeceni odnosi sa kanadom i meksikom o kini necu ni da govorim, nesuglasice sa eu i nato i mislite da je nekog briga za bosnu.
Prije ce biden dati eu da se pobrine za bosnu nego sto ce on krenut sam, time bi djelimicno popravi svoj ugled kod evropljana za realno gledajuci minorni problem...
- nadžak
#122 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Dakle...
Ovo je suština priče. Koliko god to zvučalo kao Conspiricy theory, bojim se da je istina. Ovu činjenicu su potvrdili i drugi svjetski lideri i bitne guzice iz toga perioda, tako da ne očekujem ništa povoljno za nas ni u ovom periodu historije. Čak i ako se desi nekim čudom da ispadne bolje za nas od ovoga što je sada, nije to iz razloga ispravljanja historijskih nepravdi nego ostvarenja nekih njihovih planova. SVI veliki svjetski igrači, koliko god se međusobno glodali zbog drugih razlika, imaju zajedničko da ne vole Islam i Muslimane, pogotovo u ovo doba kad i neki naši idioti rade medvjeđe usluge nama samima nekim isilovskim idejama.
Oni likovi koji su za neko poštenje u svijetu a samim time i neko poštenije rješenje za nas hudnjake ovdje, ili su nedovoljno bitni ili su u manjini tako da ne mogu ništa ni uraditi. Daj Bože da nisam u pravu ali činjenice govore drugačije.
- Dozer
#123 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
S ukidanjem entiteta i konstitutivnosti, ukidaju se i domovi naroda.General War wrote: ↑15/12/2020 17:08Opet kazem entitete treba ukinuti zbog drugih razloga pa i kantone koji su toliko nefinkcionalni da je to strava...ali imas i domove naroda u parlamentu BiH i opet nacin za veto za svaku pizdu materinu..eto ni da nema entiteta, jel tako?Dozer wrote: ↑15/12/2020 16:07OK... Na koji nacin bi tanco ovo funckionisalo, a bez da se ukinu bar blentiteti, a s njima i etnicko glasanje...?detroit-mercy wrote: ↑15/12/2020 15:24 Nema potrebe za ukidanje entiteta/kantona, sam ih svesti na mjeru na koju trebaju da budu i mnoge stvari ce ici lakse. Ne dozvoliti blokadu drzave/odlucivanja niti sa jedne strane, vristi pritisak za implementaciju presuda Evropskog Suda pa cak i naseg USa, polako evoluirati u normalnu drzavu i pomjerati se ka clanstvu u EU i NATO.
-
Palmalma
#124 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Srpska propaganda.nadžak wrote: ↑15/12/2020 22:36
Dakle...
Ovo je suština priče. Koliko god to zvučalo kao Conspiricy theory, bojim se da je istina. Ovu činjenicu su potvrdili i drugi svjetski lideri i bitne guzice iz toga perioda, tako da ne očekujem ništa povoljno za nas ni u ovom periodu historije. Čak i ako se desi nekim čudom da ispadne bolje za nas od ovoga što je sada, nije to iz razloga ispravljanja historijskih nepravdi nego ostvarenja nekih njihovih planova. SVI veliki svjetski igrači, koliko god se međusobno glodali zbog drugih razlika, imaju zajedničko da ne vole Islam i Muslimane, pogotovo u ovo doba kad i neki naši idioti rade medvjeđe usluge nama samima nekim isilovskim idejama.
Oni likovi koji su za neko poštenje u svijetu a samim time i neko poštenije rješenje za nas hudnjake ovdje, ili su nedovoljno bitni ili su u manjini tako da ne mogu ništa ni uraditi. Daj Bože da nisam u pravu ali činjenice govore drugačije.
![]()
Njemu neko rekao,
Pa sto su onda Kosovu dali drzavu?
-
Seyfo
#125 Re: Da li ce USA ukinuti entitete u BiH?
Naravno da bi bilo optimalno ukinuti prvo kantone pa i entitete i uciniti ovako malu drzavu funcionalnijom, uvesti gradjansku a ne etnicku drzavu,ali problem je to sto to nije realno. Jest da se potrefilo dosta pozitivnih vjetrova za BiH u kratkom periodu,od pada SDA,SNSD,izbora Bajdena itd,ali sve sto mozemo ocekivati je da mozda neko malo smanji retoriku i ne zajebaje toliko koliko bi htio, da se mozda napravi neki mali korak ka EU i euroatlanskim integracijama,da dobijemo neki kvazistatus kvazikandidata,upadnemo u neko novo udruzenje,jos jedan kredit i-to je to. Daj Boze da grijesim i da je realnost optimisticnija. Razlog sto ovako nesto tvrdim je sto ne mozemo nista promijeniti sustinski bez saglasnosti sva tri a vala i vecih sila. Eno postoji ANP,ok likovali smo kada ga je Dodik potpisao,i sta imamo od njega? Da bi usli u NATO,moraju se i Srbi sloziti,a to ce biti kada i Srbija udje. Isto tako za sva pomenuta sustinska pitanja. A da nas puste u EU tek tako,za sta se ko fol Srbi zalazu,tesko jer nam ne mogu tek tako progledati kroz prste. Mozda naravno,ako im se naredi i razliciti se interesi poklope,ali teeeesko. I jos jednom,volio bih da grijesim i da me neki optimista demantira.